Samsun Gezilecek Yerler (21 Yer)
Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı Kurtuluş Savaşı, şehirde izlerini taşımaktadır. Samsun’da Kurtuluş Savaşı’na dair müzeler ve anıtlar bulunmaktadır. Bandırma Vapuru, Tütün İskelesi, Atatürk Anıtı ve Gazi Müzesi başta olmak üzere şehrin pek çok noktasında Kurtuluş Savaşı’na yakışır gezilecek yerler bulunmaktadır. Ayrıca tarihte Samsun’da yaşadığına dair bulgulara rastlanan Amazon Kadınları ile ilgili Amazon Adası ve Amazon Heykeli gibi gezi yerleri bulunmaktadır.
Video Bölümleri:
00:00 - 01:00 Intro
01:00 - 01:20 Çiftlik Caddesi
01:20 - 01:45 Bulvar Alışveriş Merkezi
01:45 - 02:04 Tütün İskelesi
02:04 - 02:25 Yabancılar Çarşısı
02:25 - 02:46 Samsun Limanı
02:46 - 03:09 Doğu Park
03:09 - 03:31 Piazza Alışveriş Merkezi
03:31 - 03:54 Bandırma Vapuru Müzesi
03:54 - 04:20 Canik Oyuncak Müzesi
04:20 - 04:39 Samsun Millet Bahçesi
04:39 - 05:01 Cerrahi El Aletleri ve Sağlık Müzesi
05:01 - 05:20 Lunapark
05:20 - 05:44 Samsun Kent Müzesi
05:44 - 06:04 Panorama 1919 Müzesi
06:04 - 06:24 Onur Anıtı
06:24 - 06:42 Gazi Müzesi
06:42 - 06:59 Saat Kulesi
06:59 - 07:24 Batı Park
07:24 - 07:48 Amazon Köyü
07:48 - 08:16 Amisos Tepesi
08:16 - 08:38 Atakum Sahili
08:38 - 08:57 Outro
Daha fazla bilgi için, blog yazımıza göz atabilirsiniz:
Müzik:
The Light by LiQWYD
Creative Commons — Attribution 3.0 Unported — CC BY 3.0
Free Download / Stream:
Music promoted by Audio Library
• The Light – LiQWY...
––––––––––––––––––––––––––––––
🎵 Track Info:
Title: The Light by LiQWYD
Genre and Mood: Dance & Electronic + Calm
———
🎧 Available on:
Spotify:
iTunes:
Deezer:
YouTube:
• LiQWYD - The Ligh...
SoundCloud:
YouTube Music:
• LiQWYD - The Ligh...
———
😊 Contact the Artist:
LiQWYD:
liqwydmusic@gmail.com
/ @liqwyd
———
✅ About using the music:
- You MUST include the full credits in your video description.
- You can NOT claim the music as your own.
- You can NOT sell the music anywhere.
- You can NOT use the music as background music for your own musical work without the artist's consent.
- You can NOT use the music without giving any credits in the video description.
- You can NOT remove or add parts from/to the credits.
- You can NOT use third-party software to download the video/track, always use our download links
- You MUST contact the artist if you wish to use the music on any kind of project outside of YouTube.
⚠️ Important:
- If you don't follow these policies, you can get a copyright claim/strike.
- If you need more information about using music, please get in touch with the artist.
- This channel is not an official YouTube channel.
———
💚 Listen to our Spotify playlists
EDM:
Lo-Fi:
Chill:
Happy:
———
🔴 Official Releases:
We have created a new channel where we do an agreement with the artist and our record label to make sure all the music is free and 100% safe.
———
🔀 More free music:
Pop Music:
Hip Hop & Rap Music:
Dance & Electronic Music:
More playlists:
———
❤️ Get in touch with Audio Library:
E-mail: hello@audiolibrary.com.co
Website:
Instagram:
Facebook:
SoundCloud:
Twitter:
———
🔥 Send your demo:
———
Please report to (report@audiolibrary.com.co) any issues with this video/song/image, from broken links, copyright claim/strikes to someone using the music without giving credit or selling the music.
———
Read our disclaimer before using the music.
#Samsun #GezilecekYerler #Karadeniz
Karadeniz'in Riviera'sı Samsun ATAKUM Bölüm 1/2 - Orta Karadeniz #10
Merhaba.
Bugün, Orta Karadeniz serimizde Karadeniz’in Riviera’sı, Samsun’un Atatkum ilçesindeyiz.
Keyifli seyirler…
Atakum, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir merkez ilçedir.
Atakum, Samsun-Sinop karayolu üzerinde, şehir merkezinin batısından 5 km mesafedeki Kürtün deresinden başlayıp, sahil boyunca 20 km batıya kadar uzanır.
Denizi sığdır ve geniş bir kumsala sahiptir. İlçenin eski adı, ve halen anayolun deniz tarafındaki bölgesi için kullanılan Matasyon'dur.
Gerek yağış gerekse sıcaklık yönünden sürekli farklılıklar görülmekle beraber genellikle yazları yağışlı ve sıcak, kışları yağışlı ve ılık geçer. Yağmur daha çok İlkbaharda düşer.
Samsun'un diğer yerleşim bölgelerine nispeten daha düz bir alana yayılmış ve yeni yapılanan bir ilçe olduğundan şehircilik olarak daha planlı bir yapılaşma mevcuttur.
Atakum, Samsun'un nüfus artış hızı en yüksek belediyesi olmuştur. Atakum'un nüfusu 2004 yılına göre 64 bin'di. 2020 nüfus sayımına göre 221 bin’idr.
Geçmişte Samsun'un yazlık ve sayfiye yeri olan belde, artık kışın da yaşanabilecek bir bölge haline gelerek, merkez ilçeye bağlı belde olmuştur. Atakum ilçesinin diğer ilçelere göre farkı; yaz turizminin çok gelişmiş olması, plajlarının ve sahillerinin Akdeniz'i aratmayacak derecede olmasıdır.
Diğer illerden Samsun’a yerleşecek olanların, özellikle vatandaş olma hakkı veren yasadan sonra da arapların çokça ev aldığı yerdir. Bu arada Samsun’lu gurbetçilerimiz de memleketlerinde bir evim olsun diyerek en çok tercih ettiği ilçedir Atakum.
İlçe 22 km sahil şeridine sahip olup, sahiller temiz ve yüzmeye elverişli konumdadır. Sahillerde oldukça fazla yazlık tatil evleri mevcuttur.
İlçede turizme yönelik düzenlenen yaz faaliyetleri olarak, Plaj Voleybolu, Plaj Futbolu turnuvaları, Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği Uluslararası Halk Dansları Festivali ve çeşitli konser faaliyetleri gerçekleşmektedir.
İlçenin Turistik bir ilçe olması nedeniyle kıyı şeridinde iş yerleri, yazlıklar ve çok sayıda eğlence yerleri ve içkili yerler bulunmaktadır. Yaz aylarında çevre illerden denize girmek ve eğlenmek maksadıyla çok sayıda insanlar gelmekte ve nüfus artış göstermektedir
Atakum yeni kurulan bir ilçe olduğu için antik tarihi için söylenecek bir şey yok. O yüzden videoda Atakum’un keyfini çıkarın.
Samsun Atakum’dan bu kadar.
Gelecek bölümde Ondokuzmayıs ilçesindeyiz.
Bizi takip etmeyi unutmayın.
Drone görüntüleri 'in çekimleridir.
Sayfasını takip etmeyi unutmayın.
Samsun'da gezilecek yerler | #samsunugör
👍Videolarımızı beğenmeyi,
✅Kanala abone olmayı ve
🔔Bildirimleri açmayı unutmayın! 😉
Sosyal Medya Hesaplarımız;
👉Facebook ;
👉İnstagram ;
👉Twitter ;
📺Sizler için hazırladığımız birbirinden farklı içeriklerden oluşan diğer videolarımıza baktınız mı?
► Samsun Büyükşehir Youtube Kanalı;
#doğa #manzara #samsun
Türkiye’nin En Kuzey'i SİNOP - Orta Karadeniz #16
Merhaba.
Bugün, Orta Karadeniz serimizin 16. bölümünde Türkiye’nin en kuzey ucu olan Sinop’un il merkezindeyiz.
Keyifli seyirler…
Karadeniz’in incisi Sinop, sahip olduğu doğal güzellikleriyle keşfedilmeye değer gezi duraklarından biri. TÜİK araştırmasına göre Türkiye’nin en mutlu insanlarının Sinop’ta yaşıyor, şehri yakından tanıyınca bunun bir tesadüf olmadığını anlayabilirsiniz. Tertemiz havası, yeşilin bin bir tonuna sahip ormanları, berrak denizi ile Sinop adeta mutluluğun anahtarını taşıyor. Karadeniz’in tek doğal limanına sahip olan Sinop, Antik Çağ'dan günümüze bölgenin en önemli yerleşim yerlerinin başında geliyor.
Sinop adını bir zamanlar konuk ettiği Amazonlar’ın kraliçesi Sinope’den aldığına inanılıyor. Benzer biçimde Sinope, Irmak Tanrısı Asopos’un kızı su perisinin de adı. Güzelliğiyle tanrılar tanrısı Zeus’u kendine âşık eden Sinope’nin, Zeus tarafından dünyanın en güzel yerlerinden birisi olduğu için Sinop’a yerleştirildiği ve bu perinin adını kente verdiği yönünde inanışlar da mevcut.
Sinop, Anadolu'nun kuzey yönünde uç noktası olan İnce Burun- Boztepe Burnu berzahında Kale-Şehir olarak kurulmuş doğal bir liman durumundadır. Tarih boyunca kale dışına pek taşmayan şehrin dış limanı fırtınalara açık olduğu halde, iç limanı rüzgârlarca kapalı konumuyla ve sakin deniziyle Güney Karadeniz'in en önemli limanıydı.
Bu iç limanda, işlek bir ticaret ve tersane faaliyetleri yürütülmüştür. Sinop, Anadolu ile Kırım Yarımadası arasında deniz ticaretinde önemli bir rol oynamıştır. Kırım Yarımadası ile Sinop Yarımadası arasındaki mesafe açık ve müsait havalarda tam ortada bulunduğu zaman her iki tarafı da görebilme imkânı sağlar.
Antikçağdan beri parlak ve yoğun bir ticari ve kültürel yaşantıya sahip olan Sinop, bu niteliğini Roma, Selçuklu, Candaroğlu ve Osmanlı yönetimlerinde de sürdürmüş, ayrıca kale ve tersanesiyle bölgenin en önemli askeri üslerinden biri olmuştur.
6000 yıllık tarihsel geçmişi ve konuk ettiği birçok uygarlığın mirası kültürel dokusu, tertemiz doğası ve deniziyle, dünyaca ünlü filozof Diyojen ve efsanevi kadın savaşçılar Amazonlar’ın da kenti olan Sinop, efsaneleri, tarihi mirası yanında sahip olduğu hafızanızdan uzun yıllar silinmeyecek doğa harikalarıyla mutlaka gezilmesi, görülmesi gereken yerler arasında.
M.Ö. 2000’lerde bölgede yaşayan yerli kavim olan Kaşkalar ve sonarında M.Ö. 8. yüzyılda Milet’ten gelerek Sinop’ta yerleşip koloni kuran göçmenler tarafından kurulduğu düşünülmektedir.
Sinoplu Diyojen ve İskender
Kentin girişinde heykelini göreceğiniz antik çağların ünlü filozofu Diyojen M.Ö. 412 yılında Sinop’ta doğmuştur. Bu yüzden de antik kaynaklarda dahi Sinoplu Diyojen adıyla bilinir.
Diyojen mutluluğun en basit biçimde yaşanarak bile elde edilebileceğini savunmuş ve yaşamını bir fıçıda geçirmiştir. Kinik düşünceyi benimseyen filozofa göre doğaya en uygun yaşam hayvanların yaşamıdır.
Diyojen ile ilgili anlatılan en ünlü hikayesi ise Büyük İskender ile arasında geçen diyalogdur. Başkalarının sefillik olarak gördüğü yaşamına rağmen dünyanın pek çok yerinde ün yapan bu filozofu ziyaret eden Büyük İskender başka insanların kendisinden korkuyla kaçışmasına rağmen hiç istifini bozmayan Diyojen’e, bu toprakların en ünlü sözü olan “sen benim kim olduğumu biliyor musun ? der. Diyojen “sen benim kölemin kölesisin çünkü dünya benim kölemdir, sen de dünyanın kölesisin” diyerek cevap verir. Diyojen’in bu yanıtı çok hoşuna giden İskender kendisinden istediğini dilemesini söyler. Diyojen’in cevabı ise yaşam felsefesine uygundur: “Gölge etme başka ihsan istemem”.
Sinop Kalesi
Kaleler M.Ö. 7. yüzyılda Kimmerler’in istilasından sonra yeniden onarılmıştır. M.Ö. 6. yüzyılda Pers hâkimiyetine geçen şehir Pontus Krallığı’nın önemli bir merkezi olmuş, surlar 5. Mithridates tarafından bugünkü sınırlarıyla onarılıp geliştirilmiştir.
Roma döneminde de devamlı onarım görmüştür. 1214 ve 1261 yıllarında Selçukluların eline geçen kale yeniden onarılarak savunmayı güçlendirmek amacıyla iç kale oluşturulmuştur. Sinop şehir surları yarım adanın en dar olan boyun kısmını tamamen çevrelemektedir.
Evliya Çelebi Seyahatnamesinde Kumkapı, Tersanekapı, Yenice Kapısı, Tabakhane Kapısı, Lonca Kapısı ve Deniz Kapısından bahseder. Günümüze kadar Kumkapı ve Lonca Kapısı ayakta kalmıştır.
Tarihi Cezaevi
1214 yılında Anadolu Selçuklu Hükümdarı İzzeddin Keykavus tarafından ele geçirilen Sinop Kalesi’nde daha sonra savunmayı güçlendirmek için İçkale oluşturulmuştur. İçkale, ana kalenin kuzeyinden güneyine inen dik bir surla kesilmesiyle meydana gelmiştir.
İçkale, yapılışından itibaren aynı zamanda tersane olarak kullanılmıştır. İçkale burçları 1560 yılından itibaren zindan olarak da kullanılmıştır. Selçuklu Dönemi’nden itibaren uzun süre tersane ve zindan olarak kullanılan İçkale’nin güney kısmına, 1887 yılında Cezaevi binası yapılmıştır.
Eski Cezaevi binası; iki katlı olup, geniş U şeklinde, kesme taştan yapılmış, çok sayıda penceresi olan bir yapıdır.
2 dakikada SİNOP | SİNOP | SİNOP TANITIM | SİNOP BELGESELİ | SİNOP GEZİLECEK YERLER
Sinop Tanıtım filmi, Sinop gezilecek yerler, Sinop Belgeseli, Sinop Tanıtım videosu, Sinopun gezilecek yerleri, Sinop havadan görüntüler, Sinop Tanıtım
2 dakikada SİNOP ' u gezmeye ne dersiniz..?
Keyifli Seyirler
#Sinop
#Sinopbelgesel
#Sinoptanıtım
#Sinopgezilecekyerler
---------------------------------------------------------------------------------------------
Music
Salvation [Inspiring Uplifting Orchestra] by Ghostrifter Official
Creative Commons — Attribution 3.0 Unported — CC BY 3.0
Free Download / Stream:
Music promoted by Audio Library
YouTube:
• Ghostrifter Offic...
SoundCloud:
———
😊 Contact the Artist:
ghostrifter.contact@gmail.com
/ @ghostrifterofficial
Samsun'da Gezilecek 124 Yer, Samsun Tanıtım, Samsun Gezilecek Yerler, Samsun/Turkey Promotion Film
Samsun'da Gezilip Görülmesi Gereken 124 Yer,
Samsun Tanıtım Filmi 2017, (Samsun Publicity Film), (Samsun/Turkey Promotion Film), (Samsun სარეკლამო ფილმი),
Samsun'un Tarihi ve Turistlik Yerleri, (Рекламный фильм Самсуна), سامسون الدعاية السينمائي, فیلم تبلیغاتی سامسون,
サムスン広報フィルム, Samsun'da Gezilmesi Gereken En Önemli, En Güzel 124 Yer, Samsun'un Tarihi ve Turistlik Yerleri, Samsun'da gezilecek yerler, Gezelim Görelim Samsun!, სამსუნის საჯაროობა ფილმი
• Alaçam Gezilecek Yerler, Asarcık Gezilecek Yerler, Atakum Gezilecek Yerler, Ayvacık Gezilecek Yerler, Bafra Gezilecek Yerler, Canik Gezilecek Yerler, Çarşamba Gezilecek , Havza Gezilecek Yerler, İlkadım Gezilecek Yerler, Kavak Gezilecek Yerler, Ladik Gezilecek Yerler, Ondokuzmayıs(Ballıca) Gezilecek Yerler, Salıpazarı Gezilecek Yerler, Tekkeköy Gezilecek Yerler, Terme Gezilecek Yerler, Vezirköprü Gezilecek Yerler, Yakakent Gezilecek Yerler, Samsung'un Samsun'un önüne geçmemesi lazım
#Samsun #SamsunTanıtım #SamsunGezilecekYerler #Samsunİlçeleri #SamsununTarihiYerleri #SamsununDoğalGüzellikleri #SamsunTurkey
Samsun Ladik'te Ambarköy ve Ambarhan Ahşap ve Doğala Kapı Açıyor
Samasun'un Laidk ilçesinde köylerden ambarları, ahşap okulları, camileri evleri toplamışlar çok güzel bir mekan yapmışlar. İçerisinde yemek yenilecek güzel bir han lokanta, Çay kahve içilecek güzel bir mekan mevcut..
Farklı hikaye arayanlar için doğaya ve doğala güzel bir kapı araladık.
lütfen beğenmeyi, yorum yazmayı unutmayın
#ambarköy #ambarhan #ladik #samsun
Merhaba kanalımda tatilde keşfedilecek yer Tatile, Geziye yola çıkmadan önce, uğramanız gereken videolar.
Tarihi mekanlar, lezzet durakları, insan hikayeleri.
Ünlüleri ile Ünlü ÇARŞAMBA Samsun - Orta Karadeniz #7
Merhaba.
Bugün, Orta Karadeniz serimizde Ordu ilini arkamızda bırakarak Samsun’a giriş yapıyoruz. Tarihte ünlü Kadın Savaşçıların memleketi Terme’deyiz…
Keyifli seyirler…
Samsun-Ordu karayolu üzerinde, Türkiye’nin en büyük 3. ovası Çarşamba Ovası’nda kurulmuş, Yeşilırmak'ın iki yanına yayılmış, il merkezine 36 km uzaklıkta, 140 binlik nüfusuyla Samsun’un en büyük 4. ilçesi Çarşamba’dayız.
Ulaşım sadece karayoluyla sağlanıyor.1926 yılında Atatürk’ün temelini attığı tarihi demiryolu hattı 1980 yılında kapatılmış. 2013 yılında da Çarşamba’daki hat ne yazık ki sökülmüş.
Türkiye'nin 416 km uzunluğundaki en büyük 2. Akarsuyu olan Yeşilırmak, ovaya ve Çarşamba’ya can veriyor.
Sivas'taki Köse Dağları’ndan doğup, Canik Dağları’nı aşarak Çarşamba Ovası’nı sulayıp, Civa Burnu’ndan Karadeniz'e dökülüyor.
Yeşilırmak'ın denize yakın kısımlarında delta gölleri oluşmuş.
Yeşilırmak Çarşamba’yı ikiye bölmüş. Kent yaşamı da bu nedenle hep iki yaka olmuş. Bir tarafta yaşayanlar, öteki tarafa karşı yaka demişler. Karşı yakaya geçmek deyim olmuş.
Başlangıçta geçit veren tek köprü varmış. Tarihi ahşap köprü 20. yy. başlarında yapılmış, ardından Yeşilırmak sularına daha dayanıklı olması için taşa dönüştürülmüş. Öyle taşkınlar yaşanmış ki, bu köprü bile zorlanmış, zaman zaman takviye gerekmiş. Simdi Yeşilırmak üzerinde 4 köprü var.
Kent merkezi kentin doğu yakasındadır. Belediye, kaymakamlık binaları, devlet kurumları bu yakadadır. Batı bölüm ise önce tren istasyonu çevresinde gelişmeye başlıyor.
Yeşilırmak’ın suladığı ova, tarıma son derece elverişlidir. İlçede tarım, Türkiye’ye üretim yapacak kadar gelişmiş durumda. Yetiştirilen ürünler; buğday, arpa, çeltik, fasulye, soya fasulyesi, nohut, şeker pancarı, ayçiçeği, şeftali, fındık ve elma başta olmak üzere çok çeşitli. Samsun, Türkiye'deki mısır üretiminin %40’ını sağlarken, mısırın çoğu Çarşamba’da üretiliyor.
Çarşamba, fındığa dayalı sanayisi gelişmiş bir ilçedir. Yörede üretilen fındığı işleyerek, dünyanın birçok ülkesine ihraç eden fındık kırma fabrikaları vardır. Çarşamba mutfağının ecesi “mısır” ve “pide”dir.
Mısır pastası, mısır çorbası, keşkek, karalahana çorbası ve sarması, kaz tiridi, yörenin en ünlü yemekleridir. Buğday unundan yapılan Çarşamba pidesi de son derece lezzetli, mutlaka denemelisiniz.
Çarşamba yöresi, MÖ 4000'lerden itibaren bir yerleşim merkezidir.
Hitit ve Frig egemenlikleri altında kalmıştır. Grek kaynaklarına göre Bafra ve Terme ile birlikte, Çarşamba ovasında da MÖ 9. yüzyılda İskit’li Amazonlar yaşamıştır. MÖ 670 yılında Amisos’da ticaret kolonisi kuran Miletos’lu denizciler, Yeşilırmak kıyılarına kadar uzanarak buralara sömürge kurdular.
Eskiden şimdiki ilçenin yerinde Sarıcalı mahallesi ile Kuşdoğanlı köyleri bulunurdu. Burada 1370 yılında büyük bir panayır kurulmuştur. Bu panayır, çarşamba günleri kurulduğu için “Çarsamba Pazarı” denmiştir. Çarşamba ismi buradan gelmiştir.
Çarşamba'da 1700'lü yıllarda Yeşilırmağın batı yakasında Hıristiyan mahallesi de oluşmuştur. 1. Dünya savaşından sonra, 1920 yılında Ankara hükümeti tarafından görevlendirilen Osman Ağa, Rum ve Ermenilerin dağlarda teşkil ettiği çeteleri imha etmiş, bölgede emniyet ve asayişi kısmen sağlamış, bundan sonra da Çarşamba'ya yerleşim için göçler başlamıştır.
Çarşambayı Sel Aldı türküsünün bir hikâyesi var. Çarşamba Ovası’nda Yeşilırmak’a kavuşan Abdal Deresi’nin kıyısındaki köylerden birinde, Ahmet diye fakir bir genç yaşarmış. Ne var ki sevdalısı Melek’le nişanlanıp askere gittikten sonra kötü haber ona tez ulaşmış.
Melek'de gözü olan Ağaoğlu Mehmet Ali, Melek’i dağa kaldırmış. Üstelik Mehmet Ali, Melek’le önce açıkça konuşmuş, Melek de çevresindekilerin uyarısına rağmen onu sert biçimde reddetmişti. Ahmet, kötü haberi alınca firar edip, elinde silahıyla arkadaşlarını toplayıp yollara düşer.
Gece gündüz, dağ tepe Melek’i arar. ‘Meleeeek… ‘ diye bağırmaktan sesi gider. Derken bir gün, önce hafif bir yağmur başlar.
Sonra koca gökyüzü yarılır. Yeşilırmak öyle bir kabarır ki, uçsuz bucaksız Çarşamba Ovası kaynayan bir göle dönüşür.Evleri, köyleri, hayvanları, insanları yutar.
Ortalık durulup sel çekildiğinde, Abdal Deresi’nin Yeşilırmak’a kavuştuğu yerdeki bir kayanın üzerinde el ele tutuşmuş boylu boyunca yatan Ahmet ve Melek’in cansız bedenleri gözler önüne serilir. Rivayete göre o büyük kaya yediye bölünür ve her bir parçanın dibinden selvi boyu su fışkırır. Ahali, doğanın gözyaşlarını döktüğüne inanarak duaya başlar. İşte bu duaların zaman içinde ‘Çarşamba’yı Sel Aldı’ türküsüne dönüştüğüne inanılır.
816 yıldır ayakta duran Çivisiz Ahşap Göğceli Camii. 1206 yılında Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde inşa edilen yapı, tamamen ahşap malzemeden yığma tekniği ile inşa edilmiştir. Kapladığı 400 metrekarelik alanla Türkiye'deki en büyük yığma ahşap camilerden biri olan yapı, aynı zamanda Türkiye'deki en eski ahşap camidir. Göğceli Camii ile ilgili daha geniş ve ayrıntılı bilgi için kanalımızdaki videomuza göz atabilirsiniz.
Samsun / Tekkeköy / Ökse / 55300 / Sosyete Travel
𝓢𝓸𝓼𝔂𝓮𝓽𝓮 𝓣𝓻𝓪𝓿𝓮𝓵 𝓖𝓮𝔃𝓲 𝓣𝓾𝓻 𝓥𝓮 𝓢𝓮𝔂𝓪𝓱𝓪𝓽 𝓡𝓮𝓱𝓫𝓮𝓻𝓲
Samsun Tekkeköy Kirazlık Ökse
Ökse, Tekkeköy Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ökse, Samsun ilinin Tekkeköy ilçesine bağlı bir mahalledir.
Nisan,Akbaşlar,Altınkaya,Antyeri,Asarağaç,Bakacak,Balcalı,Başköy,Beyoğlu,Büyüklü,Cumhuriyet,Çay,Çayırçökek,Çayleyik,Çınaralan,Çırakman,Çiftlik,Çiftlikosb,Çimenli,Çinik,Erenköy,Gökçe,Gökçedere,Gölceğiz,Güzelyurt,Hamzalı,Hürriyet,İstiklal,Kababürük,Kahyalı,Karaoğlan,Karaperçin,Kargılı,Karışlar,Kerimbey,Kerimbey,Kerpiçli,Kışla,Kibarlar,Kirazlık,Köprübaşı,Kurtuluş,Kutlukent,Ovabaşı,Pınar,Sanayi,Sarıyurt,Selyeri,Seymenler,Sıtmasuyu,Şabanoğlu,Yağbasan,Yavuzlar,Yaylageriş,Yazılar,Yeni,Büyüklü,Yenidoğan,Yeniköy,Yeşilalan,Yeşildere,Yeşilyurt,Yukarıçinik,
Samsun Tanıtım Filmi,
Samsun Tanıtım Filmleri,
Samsun Tanıtım Videosu,
Samsun Tanıtım Galerisi,
Samsun'un Tarihi Tanıtımı,
Samsun Gezi Rehberi,
Samsun Tatil Önerileri,
Samsun Tanıtım Klipleri,
Samsun'da Konaklama,
Samsun Mater Dolorosa Katolik Kilisesi,
Samsun Büyük Camii,
Samsun Kabaceviz Şelaleleri,
Samsun Atatürk Onur Anıtı,
Samsun Tekkeköy Mağaraları,
Samsun Sevgi Gölü ve Hayvanat Bahçesi,
Samsun Gazi Müzesi,
Samsun Kent Müzesi,
Samsun Yakakent Çam Gölü,
Samsun Ladik Gölü,
Samsun Akdağ Kayak Merkezi,
Samsun Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu,
Samsun Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti,
Samsun Amazon Köyü,
Samsun Kalesi,
Samsun Amazon Adası,
Samsun Ayvacık,
Samsun Kalkanca Tümüsleri,
Samsun Amisos Tepesi,
Samsun Bandırma Vapuru, (Milli Mücadele Açık Hava Müzesi)
Samsun'da Gezilecek Yerler,
Sağlıklı Seyahat Rehberi,
Samsun İlçeleri: Alaçam, Asarcık, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, Havza, Kavak, Ladik, Ondokuzmayıs, Salıpazarı, Tekkeköy, Terme, Vezirköprü, Yakakent.
—̷—̷—̷—̷—̷—̷—̷—̷—̷—̷—̷—̷—̷—̷—̷—̷—̷—̷
Video Hakkındaki Düşüncelerinizi Yazın
Sosyete Travel Gezi Tur ve Seyahat Rehberi Notları
YAKAKENT VLOG || Yakaket'te gezilecek yerler || Harika manzaralı piknik ve kamp alanı ÇAMGÖLÜ
Bugün Samsun'un bir ilçesi olan Yakakekent'teyiz. Yakakent diğer ilçelere göre nüfusu ve yüzölçümü çok küçük olsa yazın oldukça sevilen bir yerdir. Çünkü Karadeniz kıyısında denizi ise Samsun gibi değil Sinop gibi berrak olmasından dolayı, sırf denize girmek için 1 saatlik yola gelenler çoktur. Ayrıca piknik alanı olan Çamgölü çam kokuları içinde yeşil ve maviyi bir arada bulacağınız bir yer. Kabul etmeliyiz ki öyle çok gezilecek yeri yok, ancak yazın gidiyorsanız ve denize girmeyi seviyorsanız, hem deniz hem piknik yapıp, akşam üstü merkezinde sahilde dolaşıp küçük kafelerde dolaşabilirsiniz.
Abone olup zil butonunu açmayı unutmayın. Bol gezili günler :)
Sosyal Medya
Merhaba ben Tuğba, eşim İskender ve çocuklarımız Beril (5 yaşında) ve Deniz (3 yaşında). Çocuklar doğmadan önce de çok gezerdik, farkettik ki çocuklardan sonra daha çok gezmeye başlamışız. Kızım şimdiden 30 şehir, sayısız antik şehir, müze, şelale ve göl gördü. İki çocukla gezilerimizin zorlukları/kolaylıklarını ve gezi önerilerimizi artık Youtube'da paylaşıyoruz. Sizlerde bizimle bu keyifli yolculuklara ortak olursanız çok seviniriz. Maceranız eğlenceniz bol olsun:)
İletişim:
tugba.aycan84@gmail.com
YAKAKENT Bir Yazlık Kasabası Samsun - Orta Karadeniz #14
Merhaba.
Bugün, Orta Karadeniz serimizin 14. bölümünde Samsun’un bu serideki son ilçesi Yakakent’deyiz.
Keyifli seyirler…
Yakakent, Samsun’un batı sahilinde yer alan son ilçesidir. İl merkezine uzaklığı 83 km.dir. Doğusunda Alaçam, batısında Sinop, güneyinde Durağan ilçeleri ile komşudur. Kuzeyinde Karadeniz bulunur. Yüzölçümü 204 km², nüfusu ise yaklaşık 10 bin. Yakakent, Samsun Sinop Karayolu üzerinde olduğu için yoğun bir ulaşım trafiği vardır.
Tarihinde üç isim taşımış: Kominos, Gümenez ve son olarak Yakakent. İlçede yeterli araştırma yapılamadığından Pilavtepe olarak bilinen tümülüs dışında herhangi bir yerleşme izi tespit edilmemiştir.
1500’lü yıllarda Doğu Roma hüküm sürüyor Yakakent’te. Şehrin adı o dönemde Kominos. Kominos, Yunanca 'kafasız piskopoz' anlamına gelmektedir. 1514’de gerçekleşen ve tarihin en büyük meydan muharebelerinden biri olan Çaldıran Savaşı için sefere çıkan Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim’in, Kominos halkının Osmanlı İmparatorluğu’nu tanımaması üzerine, Kominos’u yerle bir ettiği söylenir. Kominos Osmanlılar tarafından ele geçirildikten sonra ismi de Gümenez olarak değiştiriliyor. 1963’de belediye teşkilatının kurulmasıyla birlikte adı Yakakent olarak değiştiriliyor.
Yakakent’in merkezine vardığınızda sırtını denize dönmüş Atatürk heykelinin de yer aldığı meydan karşımıza çıkıyor. Alanın sağ tarafında ise belediye binası, sol tarafta ise yine altında dükkânların bulunduğu 5 katlı binalar vardır. Burada geçmişi hatırlatan tek öğe, heykelin hemen karşısındaki 2 katlı ahşap binadır. Altı kıraathane olmuş şimdilerde. Trafiğe kapalı ve deniz kenarında gezinti için çok uygun bir yol.
Karadeniz’i kucaklayan 14 km plajıyla Yakakent pırıl pırıl berrak bir denize sahip. Yakakent Samsun’un Karadeniz’e açılan en büyük penceresidir. Bu özelliği ile Samsun’un turizm açısından cazibe merkezi olmaya adaydır. Özel sektör de yatırım yapmaya başlamış. Kumluk Plajı ilklerden biridir. Tatil tercihiniz deniz ve huzur ise doğru adrestesiniz. Rahat ve keyifli bir ortamda denize girebilir, uzun doğa yürüyüşleri yapabilir, leziz balık çeşitlerinden yiyebilir ve muhteşem günbatımıyla günün yorgunluğunu çıkarabilirsiniz.
Akşamüstü ve gece boyunca sahil şeridindeki hareketlilik size de cazip gelecektir. Sıra sıra çay bahçeleri, kafeler. Ayrıca yaz sezonu boyunca sahil bandında bulunan çay bahçeleri ile canlı müzik yapan barlar, gece hayatını doyasıya yaşamak isteyenlere alternatif oluşturuyor.
Yakakent Türkiye’nin en büyük balıkçı barınağına sahiptir. Sadece dalgakıranın içine 6 tane 25 metrelik büyük balıkçı teknesi bordalayabiliyor. Ama bir o kadar da sempatik bir yer burası. Denize sıfır, yarım ay şeklindeki koyda tek tek ya da birbirine yaslanmış ahşap kayıkhaneler ve çekek yerleri var. Sahilde üç tane de balık lokantası vardır. Altı kayıkhane, üstü lokanta. Burada yemek yiyecekseniz kalkan balığını mutlaka tadın, tadına doyamayacaksınız.
Sıcaklardan bunalıyorsanız son yıllarda deniz turizminin yanı sıra yayla turizmi de çok fazla ilgi görüyor. Yazın bunaltıcı sıcağından uzakta, doğa yürüyüşü ve piknik yapmak isteyenler Uzunkız, Elikbuyran ve Necati Batı yaylalarına çıkıyorlar. Farklı bir deneyim, keyif alacaksınız.
Yakakent’te aile pansiyonculuğu gelişmiştir. Pansiyonların yanı sıra belediyeye ait otel ve restoran; hemen yanında yine belediyeye ait bir motel bulunuyor. Öğretmen Evi hem burada konaklamak isteyen öğretmenlere hem de diğer tatilcilere hizmet veriyor. Bir başka konaklama alternatifi ise Çam Gölü mesiresi girişinde tatil köyü konumundaki motel ve pansiyonlar.
İlçenin ekonomisi tarım, hayvancılık ve balıkçılığa dayanmaktadır. Köyler orman içi köyleri olup, tarım arazilerinin önemli bir kısmını vasıfsız ve verimsiz 4 üncü sınıf araziler oluşturmaktadır. Toprakların niteliksiz oluşu, miras yolu ile küçük parçalara ayrılması makineli tarımı zorlaştırdığından birim alandan istenilen verim alınamamaktadır. İşletmeler, küçük aile işletmeleri şeklinde olup üretim genelde aile ihtiyacına yönelik yapılmakta, az bir kısmı da ilçede kurulan pazarda satılmaktadır.
Su ürünlerinin çeşitliliği yanında hamsi sezonunda hamsinin bol avlanması sonucu hamsinin işlenmesi amacıyla özel sektör tarafından kurulan balık unu ve yağı, kum midyesi, köpek balığı, vatoz, salyangoz işleyen fabrikalar kurulmuştur.
Yakakent ile birlikte Samsun’a veda ediyoruz.
Gelecek bölümde, “Cittaslow” Sakin Şehir ünvanlı Gerze ile birlikte Sinop’a giriş yapacağız.
Bizi takip etmeyi unutmayın.
Doğa Harikası Kabaceviz Şelalesi ☘ | SBB TV
👍Videolarımızı beğenmeyi,
✅Kanala abone olmayı ve
🔔Bildirimleri açmayı unutmayın! 😉
Sosyal Medya Hesaplarımız;
👉Facebook ;
👉İnstagram ;
👉Twitter ;
📺Sizler için hazırladığımız birbirinden farklı içeriklerden oluşan diğer videolarımıza baktınız mı?
► Samsun Büyükşehir Youtube Kanalı;
#çarşamba #samsun #kabacevizşelalesi
Karadeniz'in Riviera'sı Samsun ATAKUM Bölüm 2/2 - Orta Karadeniz #10
Merhaba.
Bugün, Orta Karadeniz serimizde Karadeniz’in Riviera’sı, Samsun’un Atatkum ilçesindeyiz.
Keyifli seyirler…
Atakum, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir merkez ilçedir.
Atakum, Samsun-Sinop karayolu üzerinde, şehir merkezinin batısından 5 km mesafedeki Kürtün deresinden başlayıp, sahil boyunca 20 km batıya kadar uzanır.
Denizi sığdır ve geniş bir kumsala sahiptir. İlçenin eski adı, ve halen anayolun deniz tarafındaki bölgesi için kullanılan Matasyon'dur.
Gerek yağış gerekse sıcaklık yönünden sürekli farklılıklar görülmekle beraber genellikle yazları yağışlı ve sıcak, kışları yağışlı ve ılık geçer. Yağmur daha çok İlkbaharda düşer.
Samsun'un diğer yerleşim bölgelerine nispeten daha düz bir alana yayılmış ve yeni yapılanan bir ilçe olduğundan şehircilik olarak daha planlı bir yapılaşma mevcuttur.
Atakum, Samsun'un nüfus artış hızı en yüksek belediyesi olmuştur. Atakum'un nüfusu 2004 yılına göre 64 bin'di. 2020 nüfus sayımına göre 221 bin’idr.
Geçmişte Samsun'un yazlık ve sayfiye yeri olan belde, artık kışın da yaşanabilecek bir bölge haline gelerek, merkez ilçeye bağlı belde olmuştur. Atakum ilçesinin diğer ilçelere göre farkı; yaz turizminin çok gelişmiş olması, plajlarının ve sahillerinin Akdeniz'i aratmayacak derecede olmasıdır.
Diğer illerden Samsun’a yerleşecek olanların, özellikle vatandaş olma hakkı veren yasadan sonra da arapların çokça ev aldığı yerdir. Bu arada Samsun’lu gurbetçilerimiz de memleketlerinde bir evim olsun diyerek en çok tercih ettiği ilçedir Atakum.
İlçe 22 km sahil şeridine sahip olup, sahiller temiz ve yüzmeye elverişli konumdadır. Sahillerde oldukça fazla yazlık tatil evleri mevcuttur.
İlçede turizme yönelik düzenlenen yaz faaliyetleri olarak, Plaj Voleybolu, Plaj Futbolu turnuvaları, Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği Uluslararası Halk Dansları Festivali ve çeşitli konser faaliyetleri gerçekleşmektedir.
İlçenin Turistik bir ilçe olması nedeniyle kıyı şeridinde iş yerleri, yazlıklar ve çok sayıda eğlence yerleri ve içkili yerler bulunmaktadır. Yaz aylarında çevre illerden denize girmek ve eğlenmek maksadıyla çok sayıda insanlar gelmekte ve nüfus artış göstermektedir
Atakum yeni kurulan bir ilçe olduğu için antik tarihi için söylenecek bir şey yok. O yüzden videoda Atakum’un keyfini çıkarın.
Samsun Atakum’dan bu kadar.
Gelecek bölümde Ondokuzmayıs ilçesindeyiz.
Bizi takip etmeyi unutmayın.
Drone görüntüleri 'in çekimleridir.
Sayfasını takip etmeyi unutmayın.
Samsun'da gezilecek yerler
Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin önemli şehirlerinden biridir ve doğal güzellikleriyle ünlüdür. Eğer doğa ile iç içe vakit geçirmek istiyorsanız, Samsun'da gezilebilecek turistik doğa yerleri arasından seçim yapabilirsiniz. İşte önerilerim:
ŞAHİNKAYA KANYONU:Vezirköprü sınırları içerisinde Kızılırmak üzerine kurulu olan Altınkaya Baraj Göleti üzerinde bulunan ve ilçeye 13 Km uzaklıkta olan Şahinkaya Kanyonu Altınkaya Barajının en derin yeri olma özelliği ile dikkat çeker ve yaklaşık 1500 metre uzunluğundadır. Kızılırmak’ın turkuaz rengi sularının sarp kayalıkları arasında kendine yol bulduğu gizemli geçit olanca heybetiyle görenleri büyülemektedir. Dağ oluşumu ve akarsu aşındırması sonucu meydana gelen Şahinkaya Kanyonu, samsuna gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı geliyor. 3 bin 250 metre uzunluktaki kanyonda su derinliğinin ortalama 106 metre kanyon yüksekliğinin ise 340 metreye kadar çıkmaktadır. Şahinkaya Kanyonu ve bulunduğu çevre 2012 Yılında ulusal turizm bölgesi ilan edilmiş olup, Şahinkaya Kanyonunda halihazırda günü birlik geziler düzenlenmektedir.
Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti: Kızılırmak Deltası, Türkiye’nin en büyük deltalarından birisidir. Kızılırmak Deltası Samsun’a 30 km mesafede bir doğa cennetidir.Delta’da bulunan su basar ormanları ilkbahar da tabanı tamamen suyla kaplanan yaprak döken ormanlardır. Kızılırmak Deltası UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici listesine girmiştir.Kızılırmak Deltası, Kızılırmak nehrinin taşıdığı alüvyonlar ile oluşan, ülkemizdeki en büyük deltalardan biridir. Samsun ilinin Bafra, Engiz ve Alaçam ilçe sınırları içerisinde yer almaktadır.
Galeriç Ormanları (Yörükler): Kızılırmak Deltasında bulunan Galeriç ormanı, Ülkemizdeki nadir subasar ormanlardan birisidir. Biyolojik çeşitlilik bakımından oldukça zengin olan ormanda 35 ötücü kuş türü kuluçkaya yatmaktadır.Bu bölgenin yaban hayat açısından en ilginç alanlan ise ilkbaharda tabanı tamamen suyla kaplanan yaprak döker ormanlarıdır. Bu ormanlar günümüzde parçalanmış olmakla birlikte Yörükler Beldesi kuzeyinde kalan Galeriç ormanı henüz bütünlüğünü korumaktadır.Kızılırmak Deltası barındırdığı kuş varlığı açısından çok büyük öneme sahiptir. Bu anlamda deltanın varlığı ülkemize uluslararası platformda prestij sağlayacağı gibi, doğa turizmi,çevre eğitimi, bilimsel araştırma gibi konularda çok büyük bir potansiyeli oluşturmaktadır.
GÖLALAN ŞELALELERİ:Şelaleler Gölalan Köyü’nün yakınındaki dere yatağı üzerinde bulunmaktadır. Yakın mesafedeki vadiye yaya olarak inmeniz ve dere boyunca yürümeniz gerekmekte. Zaman zaman dere içerisinden geçmek zorunluluğu olacağından kıyafet ve ayakkabı konusuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Dere yatağı boyunca irili ufaklı bir çok şelale olsada görülmeye değer iki büyük şelale var.Şelalelerden İlki köye çok yakın mesafede. Yaklaşık 5m 'den akan suyun haşmeti ve etrafındaki büyük kayalar fotoğraf tutkunlarının aradığı cinsten. Tertemiz ve berrak olan bu akarsuya girip serinlemek ise hayatın başka bir tadı olsa gerek. Bu şelalelerinden ikincisi ilk şelaleden yaklaşık 30 dk suyun akış yönüne ters yürüyerek erişebilirsiniz. Yaklaşık 10m 'den küçük bir göle akmaktadır.
Samsun'da gezilecek görülecek daha onlarca nokta var. Şimdilik bunları yazdık. Sizlerin de önerileri olursa yorumlara belirtin ve ikinci bölümü yayınladığımızda önerilerinize yer verelim.
ALAÇAM Samsun- Orta Karadeniz #13
Merhaba.
Bugün, Orta Karadeniz serimizin 13. bölümünde Samsun’un Alaçam ilçesindeyiz.
Keyifli seyirler…
Batısında Yakakent, güneyinde Vezirköprü, doğusunda Bafra ilçeleri ve kuzeyinde de Karadeniz ile çevrilidir.
Yüzölçümü 632 km², nüfusu 25 bin ve Samsun merkezine uzaklığı 78 km'dir.
Alaçam'ın tarihi M.Ö 5500 yıllarına kadar dayanmaktadır. Milattan önceki devirlerde Frigler, Kimmerler, Lidyalılar ve Persler, Alaçam'da hüküm sürmüşlerdir. MÖ 5. asırda yöreye gelen Miletli koloniciler ilçeye Zalikus adını vermişlerdir. Sonraları Pontus Krallığı tarafından ilhak edilen bölgede MÖ 1. yüzyılda Roma hâkimiyeti başlamıştır.
Roma İmparatoru 1. Leo döneminde (MS 457-474) hükümdarın onuruna Leontopolis olarak adlandırılmıştır. Daha sonra Danişmentlilerce zaptedilerek Tralköy adını almıştır. Selçuklu döneminde Tralköy adı Uluköy olarak değiştirilmiş, 1385'te İlhanlılar döneminde ise ilçe Alaçam adını almıştır. Alaçam adının; ilçenin ortasından geçen Uluçay'ın kenarındaki Uluçam denilen büyük çam ağaçlarından geldiği söylenmektedir.
İlçenin ekonomisi genel olarak tarıma ve hayvancılığa dayanmaktadır. Bunun yanında balıkçılık da yapılmaktadır. Tarım ürünlerinin başında tütün gelmektedir. Bunu buğday, çeltik mısır ve fındık üretimi takip eder. Ayrıca sebze ve meyve yetiştiriciliği de yapılmaktadır. Hayvancılıkta ise büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Alaçam ilçesinin kıyı kesiminde kum üzerinde yetişen bitkiler görülürken düzlük bazı kesimlerde kamış bitkisinin var olduğu görülür. Kıyı kesiminde kavak, söğüt gibi yetişmesi kolay ağaçlar ve çınar görülür. Bu türlerin yanı sıra kıyıdan yüksek bölgelere çıkıldıkça gürgen, meşe, köknar, taflan, kızılcık sıklıkla görülür. Sarıçam ve karaçam ise hemen her kesimde görülebilen ağaç türleridir.
Kum Zambağı; çok yıllık, soğanlı, genişçe uzun şeritsi yapraklı, yaklaşık 40–45 cm boyunda, beyaz çiçeklidir. Tüm Akdeniz ülkelerinde ve Karadeniz’in güney kıyılarında yetişir. Türün nesli tehlike altındadır. Türkiye'de bulunan zambakların ülke dışına çıkarılması suçtur. Türe yönelik en önemli tehdit, kıyı bölgelerinde hızla yayılan yazlık konutlardır. Dünya'da türü tehlikede olan kum zambağı Alaçam ilçesi Geyikkoşan sahilinde büyük bir alanda görülebilmektedir.
Alaçam ilçe merkezinde halkın % 60'ı mübadil olduğundan düğünlerde genellikle Rumeli oyunları olan Zigaş, Debreli Hasan, Vardar Ovası, Topal Ağa ağırlık kazanmaktadır. Ayrıca oynanan kasap horon karşılama oyunları vardır.
Tavuk eti ile yapılan Herse, özellikle Çerkez köylerinde yapılan Aluş yemekleri; çiğ kıymadan içine baharat katılarak yapılan kapaklı Alaçam pidesi, Palamut balığından yapılan palamut dolması Alaçam'a özgü olup, çok beğenilen yemeklerdir. Bahar üzeri yapılan Koyun peyniri oldukça meşhurdur.
Samsun’un Alaçam ilçesinden bu kadar.
Gelecek bölümde Samsun’un Sinop’a son ilçesi Yakakent’deyiz.
Bizi takip etmeyi unutmayın.
Köprülü Kanyon. Antalya
Köprülü Kanyon. Antalya
TURKIYE / Samsun / Mountain Trekking and Nature View in Kamalı
We are in Samsun Kamalı village at the end of May 2019. A unique natural landscape embraces us.
Photos were taken with Xiaomi Mi 8 Lite
Konya'da Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer #shorts #tiktok #list #türkiye #turkey #travel #konya #vlog
Konyada Mutlaka Görmeniz Gereken Gezilecek Yerler
#shorts #tiktok #list #türkiye #turkey #travel #konya #vlog
Toplu sahilde balık keyfi
#zargana #balıkavı #karadeniz
Samsun Tarihi ve Gezilecek Yerler #travel #samsun #youtube #karadeniz #türkiye #turkey #gezgin #gezi
Haziran ayının ortalarında Asya turuna başlıyorum ilk durağım Gürcistan.
Orta Karadeniz’in ise en kalabalık şehri olan Samsun, ilk çağlara kadar uzanan zengin tarihinin yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Milli Mücadele’yi başlattığı şehir olmasıyla da ayrı bir öneme sahip. Binlerce yıllık görkemli yapılara ve Osmanlı döneminin en güzel ahşap camilerine ev sahipliği yapan Samsun’da Atatürk’ün şehre ilk ayak bastığı anı simgeleyen Tütün İskelesi’ndeki balmumum heykeller, ünlü Bandırma Vapuru ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi gibi Kurtuluş Savaşı dönemi ruhunu günümüze taşıyan etkileyici yerleri gezmeniz mümkün.
VİDEOLARIN DEVAMI İÇİN ABONE OLMAYI UNUTMAYIN
#photography #foto #travelblogger #instagood #travelgram #antalya #i #manzara #instagram #camping #photooftheday #raf #s #objektifimden #traveller #karadeniz #z #izmir #photo #seyahatblog #d #instatravel #naturephotography #huzur #holiday #deniz #gencgezginler #dog #gezginstagram #gezilecekyerler #k #travel #do #gezgin #gezi #seyahat #a #turkey #travelphotography #g #l #t #ke #rkiye #istanbul #r #tatil #gezelimg #relim #gezirehberi #gezginler #geziyorum #n #kamp #nature #y #geziyoruz #fet #ig
#asya #ülkeleri #avrupa #contest #istanbul #asianfood #türkiye #asia #instatravel #turkey #instameet #ankara #instafood #instagram #foodcontest #azerbaycan #europe #instawiew #çin #instataste #instagood #photooftheday #instaeat #gununfotografi #food #bilkentuniversity #asianfoodcontest #başkentüniversitesi #instavisit #çayyolu #almanya #istanbul #izmir #ankara #türkiye #dubai #iran #germany #russia #italy #moscow #fransa #antalya #berlin #london #hollanda #bursa #frankfurt #amsterdam #milano #köln #hamburg #stuttgart #nederland #münchen #arjantin #brazil #nürnberg #mimstyl #polond #america #usa #travel #photography #travelphotography #travelgram #california #newyork #love #instatravel #nature #photooftheday #trip #instagood #nyc #wanderlust #vacation #roadtrip #picoftheday #unitedstates #summer #travelblogger #holiday #adventure #newyorkcity #beautiful #traveling #explore #landscape #losangeles #путешествие #travel #trip #отдых #russia #россия #туризм #отпуск #nature #природа #путешествия #traveling #travelgram #travelphotography #travelling #vacation #лето #красота #море #instatravel #москва #горы #summer #тур #tourism #поездка #photo #осень #instagood #traveler #səfər #agdam #toy #meyxana #müalicə #ginekolojiproblemler #yağış #sonsuzluq #muayine #drgunay #uzağyol #rayon #quzanli #ginekoloqgünayasadova #voyage #travel #france #photography #paris #nature #travelphotography #trip #travelgram #landscape #photooftheday #picoftheday #instatravel #vacances #love #instagood #photo #travelblogger #paysage #photographer #sun #summer #holidays #beautiful #traveling #instagram #voyageursdumonde #igersfrance #travelling #tourism #afyon #tatil #termal #gürcistan #dunyayigeziyorum #dünyaturu #tayland #bangkok #parakazanma #youtuber #dolar #dolarkazan #bileklik
#karadeniz #giresun #para #sıcakhaber #oğuzhanuğur #babala #instatravel #instagood #photooftheday #pattaya