8 locuri de vizitat in Arges, Romania
Județul Argeș, situat în centrul României, oferă o varietate de atracții turistice pentru vizitatori de toate vârstele și interesele. De la istorie și cultură la natură și sporturi de iarnă, Argeșul are ceva pentru toată lumea.
𝗜𝗮𝘁𝗮̆ 𝟴 𝗹𝗼𝗰𝘂𝗿𝗶 𝗳𝗮𝗶𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝘃𝗶𝘇𝗶𝘁𝗮𝘁 𝗶̂𝗻 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁̗𝘂𝗹 𝗔𝗿𝗴𝗲𝘀̗:
00:00 Intro
00:13 Mânăstirea Cetățuia Negru-Vodă, supranumită ”Meteora României”
00:56 Crucea Dorintelor de la Mânăstirea Negru-Vodă
01:18 Mănăstirea Curtea de Argeş
01:42 Mănăstirea și biserica rupestră Corbii de Piatră
02:13 Căsuța Albastră din Corbi
02:56 Cetatea Poenari
03:13 Barajul Vidraru si Statuia lui Prometeu
04:18 Transfăgărăşan
Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele atracții turistice pe care le oferă județul Argeș. Dacă sunteți în căutarea unei destinații de vacanță captivante, Argeșul este cu siguranță o alegere excelentă.
𝗖𝗮̂𝘁𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗼𝗯𝗶𝗲𝗰𝘁𝗶𝘃𝗲 𝘁𝘂𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗰𝗲 𝗮𝗶 𝘃𝗶𝘇𝗶𝘁𝗮𝘁❓
=================
💯 VISIT ROMANIA ► PLAYLIST:
👍 DISTRIBUIE DACA TI-A PLACUT ACEST VIDEO SI PRIETENILOR TAI!
► Nu uita să te abonezi la canalul meu de Youtube ►
► Ne gasesti si aici:
Website: ►
Website: ►
Canal de muzica: ►
Canal de evenimente: ►
==========================
SOCIAL MEDIA
►Facebook:
►Instagram:
►Tweeter:
►Tiktok:
#DescoperăRomânia #CălătorieCuSuflet #ObiectiveTuristice #CruceaDePeCaraiman #CimitirulVesel #CastelulCorvinilor #VârfulOmu #Mocănița #CetateaViscri #ChipulLuiDecebal #CetateaSighișoara #TunelulCelor365DeSfinți #CetateaRâșnov #transalpina #romania #romaniamagica #romaniapitoreasca #nelstillvideoproduction #nelstill #nelstillromania #travel #România #visitharghita #nelstillvideoproduction #romaniapitoreasca #arges #vizteazaargesul #transfagarasan
SFÂNTU GHEORGHE Deltă - Ghid turistic (Delta Dunării, România)
Vă rog să activați subtitrarea în românește!
Situat la vărsarea Brațului Sfântu Gheorghe în Dunăre comuna Sfântu Gheorghe este una din destinațiile turistice cele mai importante ale Deltei Dunării, dar și bază de plecare în ”cucerirea” Deltei. Localitatea a fost întemeiată de ”haholi”, etnici ucraineni, ortodocși pe STIL vechi, urmași ai cazacilor zaporojeni (a nu se confunda cu lipovenii, etnici ruși, ortodocși pe RIT vechi) și găsim în sat tradiții ale lor. De exemplu, biserica satului, Sfântu Gheorghe (cum altfel) își sărbătorește hramul pe stil vechi, odată cu Zilele Comunei. Videoclipul face o incursiune în geografia comunei prezentând reperele și principalele obiective turistice: debarcaderele vaselor clasice de călători (Navrom) și a bărcilor rapide, centrul comunei cu principalele instituții, strada principală care duce la mare, plaja mării situată la circa 2,2 km de centrul comunei și gura de vărsare a Brațului Sfântu Gheorghe în Mare. Acesta din urmă este și singura gură de vărsare accesibilă românilor, turiștii putând sta cu un picior în Dunăre și cu celălalt picior în Mare. Pe malul opus care deja face parte din Rezervația Naturală Sacalin, pot fi zărite o mulțime de păsări (inclusiv pelicani). Plaja (la Marea Neagră) are nisipul foarte fin, nu este aglomerată, apa se adâncește foarte încet și nu prea este sărată. Câteva secvențe redau și odiseea călătoriilor cu ”titicarul” din centrul comunei la plajă și invers. De asemenea, videoclipul trece în revistă câteva facilități turistice, dintre care, probabil cel mai renumit, este Green Village Resort (în stil foarte rustic, dar de mare confort ****). Terenul nisipos al comunei nu permite cultivarea legumelor și probabil nici asfaltarea drumurilor. Clima blândă face din smochini o plantă cotidiană în sat. Dintre reperele turistice al zonei amintim: Rezervația (laguna și peninsula) Sacalin, Rezervația (grindul și pădurea) Caraorman, Rezervația (grindul și pădurea) Letea, orașul Sulina etc.
Băile Fetelor Apor (Balvanyos, Județul Covasna, Transilvania)
Vă rog să activați subtitrarea în românește !
Băile Fetelor Apor (sau, mai simplu, Băile Apor - după numele unei vechi familii nobiliare în Secuime, cândva cu mari proprietăți în această zonă) au fost de-a lungul timpului subiectul mai multor refaceri, cercetări și videoclipuri, fiind accesibile, foarte spectaculoase și renumite pentru efectele terapeutice. Cu ani în urmă am făcut alte două videoclipuri cu aceste băi: în 2012 și în 2015.
Băile Apor ocupă un areal restrâns într-o mică vale numită de localnici Valea Morții, situată la câteva sute de metri de Balvanyos Resort (Grand Hotel Balvanyos), spre Băile Balvanyos, la 50 m de prima serpentină a drumului modernizat.
În zona băilor sunt vreo 15 - 20 de izvoare intens mineralizate și prezentând emanații puternice de gaze mofetice (gaze reci postvulcanice, constituite preponderent din dioxid de carbon) care se aud de departe și imprimă zonei un miros neplăcut, specific. Izvoarele mai mari sunt numerotate (puțin ambiguu) de la 1 la 10, de sus în jos. Două izvoare mai importante sunt captate în bazine de lemn, Bazinul Mare în partea de jos a zonei și Bazinul Mic în partea de sus. Aceste două bazine, precum și izvoarele 9 și 10 (situate lângă Bazinul Mare) intră în categoria „băilor de picioare” fiind recomandate în cura externă pentru tratamentul unor afecțiuni reumatismale, locomotorii, cardio-vasculare și dermatologice. Izvoarele 6-7-8 din zona mediană a băilor ar fi recomandate ca „ape de ochi”, indicate pentru tratarea unor afecţiuni oftalmologice: conjunctivită, orjelet (ulcior), glaucom. Terapia empirică constă în folosirea apei sub formă de cataplasmă şi/sau picurare. Se poate continua tratamentul acasă cu apă luată de aici. Izvorul 5 situat aproximativ la mijloc între bazinele Mare și Mic, se remarcă prin sunetul puternic care se aude de departe, numit fiind și Gura Iadului și printr-un pH mai ridicat (pH 5,89). Zona de sus a băilor este accesibilă printr-o punte de lemn cu trepte, paralelă cu firul văii pe care se înșiră mai multe puncte cu bolboroseli de gaze, marcând astfel accidentul tectonic (falia) care controlează circulația gazelor și a apei. Ne surprinde un nou punct unde țâșnesc gazele scoțând un șuierat puternic. Este o mofetă uscată (fără apă) de genul celor văzute spre vârful muntelui (Grota Sulfuroasă - , Grota cu Alaun - , Grota Ucigașă și Cimitirul Păsărelelor). Izvoarele din partea de sus a băilor, numerotate 2-3-4, intră în categoria „apelor de gură” și se remarcă printr-o aciditate extremă, toate trei izvoare având pH-ul mai mic de 2. Terapia populară recomandă folosirea lor pentru îndepărtarea tartrului dentar, dar este evident că aceste ape atât de acide atacă și smalțul dinților.
Renumite pentru cura externă, apele de la Băile Apor sunt amintite ca fiind bune și în cura internă pentru tratarea unor afecțiuni ale sistemului digestiv.
În linii mari, cu diferențe totuși de la un izvor la altul, Băile Apor conțin ape puternic mineralizate, cloruroase-sulfatice, cu magneziu - calciu - fier și foarte acide sau extrem de acide cu pH mai mic de 2, conținând acid sulfuric liber (ape vitriolice). Sunt ape bogate în sulf („ape puturoase), sulful putând apare în compoziția acidului sulfuric liber, a hidrogenului sulfurat și în sărurile de sulf (alaun). În multe izvoare precipită alaunul („piatră acră”) care este sulfatul dublu de aluminiu și potasiu, hidratat - KAl(SO4)2*12H2O - sub formă de pelicule albicioase. Datorită abundenței alaunului, aceste băi au fost (mai sunt) numite Băile Timsós (cu alaun, în ungurește).
Sărurile (cloruri, sulfați) provin din roca din fundamentul zonei (Fliș cretacic reprezentat prin gresii). Apele meteorice se infiltrează în pământ unde se impregnează cu gaze asociate aureolei mofetice a Munților Harghita (munți tineri, cu activitatea vulcanică stinsă). Prin impregnare cu gaze, aceste ape exercită o mare presiune de a ieși la suprafață, spălând sărurile din rocile traversate și izvorând pe aliniamente create de zonele de minimă rezistență (falii).
Băile Apor au fost refăcute de mai multe ori (vezi și arhiva foto de la sfârșitul videoclipului), ultima dată în 2015 prin muncă patriotică (clacă tradițională) de către asociația Vinca Minor (custodele băilor) și Fundația Ars Topia. Printre altele, remarcăm înlocuirea zidăriei de piatră a Bazinului Mare cu un înveliș de lemn, refacerea panourilor, construirea punții de lemn în trepte spre partea de sus a băilor, iar în partea de jos construirea unui ceas solar, a unui vestiar, un punct de odihnă (masă și scaune) și un mini-parc de aventură cu leagăn.
Restaurants in Slobozia, Romania
Have a really tasty meal again, in a good restaurant or eatery nearby. Enjoy a great dinner with near Slobozia. Whether gourmet, fast food or a romantic candlelight dinner, you will find something suitable here.
Here you can find Restaurants in Slobozia, Romania:
1) Hambar Bistro - Steak, Salads and Wine Bar
Strada Dobrogeanu Gherea 2, Slobozia 920033
0737 200 500
2) WhatsUpBistro
Aleea Cosminului nr. 2, Slobozia 920065
0765 501 050
3) Grand Colibri - Slobozia
1, Bulevardul Cosminului, Slobozia 920058
0726 171 272
4) Restaurant LaCosta
Aleea Stadionului 1, Slobozia 920073
0243 232 470
5) AXA Caffe
Strada Cuza Vodă Nr. 21, Slobozia
0760 650 960
6) La Bunătăți
Strada Primăverii 3, Slobozia 920096
0744 689 789
7) Taboo Events
Strada Polivalentă 6, Slobozia
0765 482 085
8) Sadona, Pizzerie
Bd. Basarab Matei, Slobozia, Ialomita, 920092, Slobozia
0243 233 171
9) Donna Carmela
Aleea Stadionului, Slobozia
0243 232 829
10) Bacchus Gourmet
Bloc J1, Bulevardul Matei Basarab, Slobozia 920055
0720 987 633
If you like our videos ❤, please support us and subscribe this channel Share the video and press the like button 👍.
The music is from:
Driving Romania: DJ201 Țăndărei - Slobozia - 4k relaxing drive through Bărăgan plains along Ialomița
We are travelling today through the wide-open plains of Bărăgan, in south-east Romania, between the towns of Țăndărei and Slobozia, an important agricultural center, along Ialomița river. Took this time the county road DJ201 instead of the main national road DN2A (E60), in order to better explore the area. Enjoy!
Filmed in August 2022.
Please Subscribe ➤
in order to not miss 4K road tourism videos of the nice areas I am driving through.
Route:
0:00 Intro
0:15 Țăndărei
1:00 Țăndărei - Săveni
3:10 Săveni
6:14 Săveni - Sudiți
7:37 Sudiți
8:35 Sudiți - Gura Văii
9:28 Gura Văii
10:12 Gura Văii - Mărculești
12:16 Mărculești
14:23 Mărculești - Gimbășani
14:56 Gimbășani
16:17 Gimbășani - Cosâmbești
17:15 Cosâmbești
20:25 Cosâmbești - Slobozia
20:47 Slobozia
23:35 Photos from Slobozia
Romania: DN2C Slobozia-Buzau
A very rural drive in The Baragan Plains. We visit Slobozia, Amara and Buzau during this travel. The pedestrian area in Buzau is very nice to see.
Please Subscribe ➤
and thus help me better promote the areas I drive through. Thank you!
DN71: Târgoviște - Sinaia prin MOROENI #romania #travel #auto
20.07.2020
Moroeni este o comună în județul Dâmbovița, formată din satele Dobrești, Glod, Lunca, Moroeni (reședința), Mușcel și Pucheni.
Comuna se află în extremitatea nordică a județului, cuprinzând zona montană înaltă, inclusiv o bună parte din Parcul Natural Bucegi din Munții Bucegi. Pe teritoriul comunei se află lacul Bolboci și izvoarele Ialomiței cu peștera Ialomiței (unde se află și un mic schit), iar la limita cu județul Prahova se află Vârful Omu, cel mai înalt punct al Bucegilor și al județului Dâmbovița, precum și vârful Babele. Comuna este străbătută de șoseaua DN71 care leagă Sinaia de Târgoviște.
Peteni, Zabala, Covasna, Romania
Obiective turistice in Judetul Iasi.
#JudetulIasi,#Romania,#ovidiugaspal
Hai sa vedem si sa vizitam Judetul Iasi!
Destinatii turistice in ascensiune
Începând de astăzi, telespectatorii români au la dispoziţie o noua sursă de inspiraţie pentru călătoriile lor - televiziunea Travel Mix.
Travel Mix îşi propune să promoveze turismul în toate formele lui: călătorie, afaceri, cultural, medical, religios, agroturism, ecoturism şi să ofere tuturor telespectatorilor posibilitatea să descopere noi destinaţii turistice.
Acest proiect de promovare a turismului românesc este rodul muncii unei echipe formate din 35 de oameni talentaţi, profesionişti în domeniu.
Postul Travel Mix are o tematică foarte diversificată: de la oraşele lumii, capitale europene, ghid de calatorie, destinaţii de lux, croaziere, destinaţii exotice, hoteluri de lux, restaurante de top, bar&pub, parcuri de distracţie, travel shopping, business travel, plaje de vis, pârtii de ski, trasee turistice, agenţii de turism, last minute, sporturi de vacanţă, locuri si oameni, jurnalist de ocazie, pescar în România, descoperă România, balneo turism, agro turism, muzee sub lupă, is
#DN72A #Târgoviște #Câmpulung prin #VOINEŞTI
16.07.2020
Voinești este o comună în județul Dâmbovița, formată din satele Gemenea-Brătulești, Izvoarele, Lunca, Manga, Mânjina, Oncești, Suduleni și Voinești (reședința).
Comuna se află în zona de deal din vestul județului, aproape de limita cu județul Argeș, în valea Dâmboviței. Ea este străbătută de șoseaua națională DN72A care leagă Târgoviște de Câmpulung.
Lacul Rausor si barajul Rausor vedere aeriana
Lacul Rausor se află situat pe Râul Târgului, la o distanță de 7,5 km de satul Lerești și 14 km de orașul Câmpulung Muscel.
Barajul Rausor, construit în 1985, are ca scop alimentarea cu apă, producerea de energie electrică și apărare împotriva inundațiilor. Are înălțimea de 118 m, lungimea de 386 m și lățimea coronamentului de 10 m. Lacul de acumulare Râușor are un volum de 68 milioane m³.
Sursa: Wikipedia
#cnaerialview #barajulrausor #lake
Masini Si Afaceri Aveuro International Minibus
Presentation of Aveuro International Minibus Factory in Romania on TVR (national TV station).
Reportaj din emisiunea Masini si Afaceri de la TVR despre fabrica de microbuze Aveuro International din Romania, Campina
Mists of Transylvania as we take night train through Werewolf country, Romania
Oameni, locuri şi comori
Începând de astăzi, telespectatorii români au la dispoziţie o noua sursă de inspiraţie pentru călătoriile lor - televiziunea Travel Mix.
Travel Mix îşi propune să promoveze turismul în toate formele lui: călătorie, afaceri, cultural, medical, religios, agroturism, ecoturism şi să ofere tuturor telespectatorilor posibilitatea să descopere noi destinaţii turistice.
Acest proiect de promovare a turismului românesc este rodul muncii unei echipe formate din 35 de oameni talentaţi, profesionişti în domeniu.
Postul Travel Mix are o tematică foarte diversificată: de la oraşele lumii, capitale europene, ghid de calatorie, destinaţii de lux, croaziere, destinaţii exotice, hoteluri de lux, restaurante de top, bar&pub, parcuri de distracţie, travel shopping, business travel, plaje de vis, pârtii de ski, trasee turistice, agenţii de turism, last minute, sporturi de vacanţă, locuri si oameni, jurnalist de ocazie, pescar în România, descoperă România, balneo turism, agro turism, muzee sub lupă, is
Romanian village
A Romanian village, filmed from the train on my way to Sighisoara
Valorificarea merelor de Voineşti într-o afacere de succes
Valorificarea merelor de Voineşti într-o afacere de succes
Winter in Romania
Snow over a romanian village, E81 national road, in 10-02-2012
Poiana dupa varful Grecului
Poiana dupa Varful Grecului si Coltii Morarului
Bârzeşti Comuna Vultureşti Hârtieşti 73D Große Walachei Rumänien Romania 18.4.2016
Der Weg ist das Ziel... komm fahr mit in meinem Goggomobil =G=
Sightseeing in Krisenregionen, Armenviertel, Bürgerkriegsgebieten.
Along radioactive Death-Zones, MOAs, No-Go and Civil-War Areas.