This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Ulmi Romania

x

Romania - Best Places to visit - Brasov, Botiza, Turda, Oradea, Carei, Maramures, Sapanta, Sibiu

Romania - Best Places to visit - Brasov, Botiza, Turda, Oradea, Carei, Maramures, Sapanta, Sibiu, Ulmi, Sighisoara, Prahova, Viseu de Sus.

Aussie European Tour – Australians Rob and Krys Henshaw tour 28 European countries, travelling around 60,000 km in their LHD Hymer 544 during 2017 and 2018.

To access the blog notes including tips on language, currencies, driving, parking, camping and shopping with videos and photos for every overnight stop on the entire tour through 28 European countries covering in excess of 60,000 km please log on to the website at

Overnight stops included Wild Camping, Aires and Stellplatz and occasionally in camp grounds.
x

Elm trees from Sadova (Suceava county / Romania) - Ulmii de la Sadova (jud. Suceava)

🇬🇧 Hollow on the inside but still alive. You can meet some of the oldest elm trees in Romania near Sadova, Suceava county. These elms are over 500 years old and are waiting to be discovered by more nature lovers. Go give them a hug 🤗.
Don't forget to subscribe to my channel 😊

🇷🇴 Goi pe dinăuntru, dar încă în viață. Puteți întâlni unii dintre cei mai bătrâni ulmi din România lângă Sadova, jud. Suceava. Acești ulmi au o vechime de peste 500 de ani și așteaptă să fie descoperiți de mai mulți iubitori ai naturii. Mergeți și dați-le o îmbrățișare 🤗.

Nu uita să-mi dai subscribe 😊




You can also find me on Facebook and Instagram. Don't forget to hit Like, Follow and Subscribe if you like what I post 😊.
Ma gasesti si pe Facebook si Instagram. Nu uita sa dai Like, Follow si Subscribe daca iti place ce postez 😊.
x

Orasele Fantoma ale Romaniei

Romania a avut parte de o industrializare masiva in perioada comunista, dar dupa sfarsitul acestei perioade au venit privatizarile iar toate orasele care se construisera in scopul de a servi aceste platforme indistriale au ajuns sa fie uitate si parasite. Tocmai de aia Statia Dezorientarii va prezinta astazi un episod in care va prezentam cateva orase fantoma ale Romaniei dar si ce s-a intampat cu ele de au ajuns in acest punct. In acest episod vei vedea locuri precum : Orasul Victoria, Orasul Calan, Orasul Lupeni, Orasul Marasesti, Orasul Alexandru Ioan-Cuza, Bunea Mica, Graniceru, Mureseni, Pesterea, Racamet, Ulmi, Valea Seaca, Vagartac, Porumbac.

Contact : statiadezorientarii@gmail.com

Vrei sa fii membru al canalului?
Hai sa devii membru al canalului Statia Dezorientarii :
x

All water slides at Divertiland (The largest water park in Romania)

In this video we tried all the water slides at Divertiland.
x

Băile Fetelor Apor (Balvanyos, Județul Covasna, Transilvania)

Vă rog să activați subtitrarea în românește !
Băile Fetelor Apor (sau, mai simplu, Băile Apor - după numele unei vechi familii nobiliare în Secuime, cândva cu mari proprietăți în această zonă) au fost de-a lungul timpului subiectul mai multor refaceri, cercetări și videoclipuri, fiind accesibile, foarte spectaculoase și renumite pentru efectele terapeutice. Cu ani în urmă am făcut alte două videoclipuri cu aceste băi: în 2012 și în 2015.
Băile Apor ocupă un areal restrâns într-o mică vale numită de localnici Valea Morții, situată la câteva sute de metri de Balvanyos Resort (Grand Hotel Balvanyos), spre Băile Balvanyos, la 50 m de prima serpentină a drumului modernizat.
În zona băilor sunt vreo 15 - 20 de izvoare intens mineralizate și prezentând emanații puternice de gaze mofetice (gaze reci postvulcanice, constituite preponderent din dioxid de carbon) care se aud de departe și imprimă zonei un miros neplăcut, specific. Izvoarele mai mari sunt numerotate (puțin ambiguu) de la 1 la 10, de sus în jos. Două izvoare mai importante sunt captate în bazine de lemn, Bazinul Mare în partea de jos a zonei și Bazinul Mic în partea de sus. Aceste două bazine, precum și izvoarele 9 și 10 (situate lângă Bazinul Mare) intră în categoria „băilor de picioare” fiind recomandate în cura externă pentru tratamentul unor afecțiuni reumatismale, locomotorii, cardio-vasculare și dermatologice. Izvoarele 6-7-8 din zona mediană a băilor ar fi recomandate ca „ape de ochi”, indicate pentru tratarea unor afecţiuni oftalmologice: conjunctivită, orjelet (ulcior), glaucom. Terapia empirică constă în folosirea apei sub formă de cataplasmă şi/sau picurare. Se poate continua tratamentul acasă cu apă luată de aici. Izvorul 5 situat aproximativ la mijloc între bazinele Mare și Mic, se remarcă prin sunetul puternic care se aude de departe, numit fiind și Gura Iadului și printr-un pH mai ridicat (pH 5,89). Zona de sus a băilor este accesibilă printr-o punte de lemn cu trepte, paralelă cu firul văii pe care se înșiră mai multe puncte cu bolboroseli de gaze, marcând astfel accidentul tectonic (falia) care controlează circulația gazelor și a apei. Ne surprinde un nou punct unde țâșnesc gazele scoțând un șuierat puternic. Este o mofetă uscată (fără apă) de genul celor văzute spre vârful muntelui (Grota Sulfuroasă - , Grota cu Alaun - , Grota Ucigașă și Cimitirul Păsărelelor). Izvoarele din partea de sus a băilor, numerotate 2-3-4, intră în categoria „apelor de gură” și se remarcă printr-o aciditate extremă, toate trei izvoare având pH-ul mai mic de 2. Terapia populară recomandă folosirea lor pentru îndepărtarea tartrului dentar, dar este evident că aceste ape atât de acide atacă și smalțul dinților.
Renumite pentru cura externă, apele de la Băile Apor sunt amintite ca fiind bune și în cura internă pentru tratarea unor afecțiuni ale sistemului digestiv.
În linii mari, cu diferențe totuși de la un izvor la altul, Băile Apor conțin ape puternic mineralizate, cloruroase-sulfatice, cu magneziu - calciu - fier și foarte acide sau extrem de acide cu pH mai mic de 2, conținând acid sulfuric liber (ape vitriolice). Sunt ape bogate în sulf („ape puturoase), sulful putând apare în compoziția acidului sulfuric liber, a hidrogenului sulfurat și în sărurile de sulf (alaun). În multe izvoare precipită alaunul („piatră acră”) care este sulfatul dublu de aluminiu și potasiu, hidratat - KAl(SO4)2*12H2O - sub formă de pelicule albicioase. Datorită abundenței alaunului, aceste băi au fost (mai sunt) numite Băile Timsós (cu alaun, în ungurește).
Sărurile (cloruri, sulfați) provin din roca din fundamentul zonei (Fliș cretacic reprezentat prin gresii). Apele meteorice se infiltrează în pământ unde se impregnează cu gaze asociate aureolei mofetice a Munților Harghita (munți tineri, cu activitatea vulcanică stinsă). Prin impregnare cu gaze, aceste ape exercită o mare presiune de a ieși la suprafață, spălând sărurile din rocile traversate și izvorând pe aliniamente create de zonele de minimă rezistență (falii).
Băile Apor au fost refăcute de mai multe ori (vezi și arhiva foto de la sfârșitul videoclipului), ultima dată în 2015 prin muncă patriotică (clacă tradițională) de către asociația Vinca Minor (custodele băilor) și Fundația Ars Topia. Printre altele, remarcăm înlocuirea zidăriei de piatră a Bazinului Mare cu un înveliș de lemn, refacerea panourilor, construirea punții de lemn în trepte spre partea de sus a băilor, iar în partea de jos construirea unui ceas solar, a unui vestiar, un punct de odihnă (masă și scaune) și un mini-parc de aventură cu leagăn.

Vizităm muzee inedite din Târgovişte, la Exclusiv în România, pe TVR1

Duminică, 25 aprilie, de la ora 17:00, la #TVR1, Cristi Tabără şi echipa Exclusiv în România ne propun o vizită la principalele muzee din Târgovişte.

Momente din emisune găsiţi pe canalul nostru de YouTube







Toate drepturile de proprietate intelectuală aparțin #TVR. Conținutul nu poate fi copiat, postat pe niciun canal media online sau pe rețele sociale fără acordul TVR.

TVR este marca înregistrată și este protejată.

KERUCOV .ro: Traseu SSP Breaza - Adunati - Ocina de Jos - Provita de Jos - Poiana Campina

Traseu cu bicicleta SSP
Breaza - Valea Tarsei - Adunati - Ocina de Jos - Izvoru - Provita de Sus - Provita de Jos - Poiana Campina


Peste 500 de fermieri prezenți la lansarea brandului Corteva în România

Peste 500 de fermieri prezenți la lansarea brandului Corteva în România

Peisaje impresionante PE DEALURI la Urlati, Prahova | Tura eMTB | 🇷🇴

Acest episod Pe dealuri este realizat in Urlati, Prahova cu bicicletele electrice. A fost o tura eMTB cu peisaje spectaculoase, destul de solicitanta in special din cauza soarelui arzator. Este o zona fantastica, care merita explorata, in special pe doua roti!
Subtitrări [CC] care includ fapte istorice și descrieri sunt disponibile în toate limbile. O productie integrala Cycling in Romania, toate drepturile sunt rezervate.

CAPITOLE :
00:00 - Start
00:05 - Intro
00:21 - Introducere
02:13 - Inceput urcus
03:15 - Privelistea 1
03:48 - Privelistea 2
04:36 - Reluare urcus
08:07 - Priveliste 3
08:37 - Pe la oameni prin curte
10:10 - Spre picnic
11:31 - Priveliste 4
11:53 - Spre picnic
12:58 - Priveliste 5
13:24 - Pregatiri picnic
13:43 - Prezentare biciclete
15:18 - Masa este gata
15:51 - Drumul de intors
19:35 - Vederi de sus
24:01 - Zbor drona
29:26 - Spre masina


==================================================================================

🚴‍♂️Playlist eMTB : 🚴‍♂️
🌎Playlist complet de tururi virtuale: 🌎
🏔️ Coborâri pe drum de munte : 🏔️
🏞️ Plimbări în parc: 🏞️
🏨 Plimbări urbane: 🏨
🌳 Plimbări în pădure: 🌳

📢 𝗣𝗹𝗲𝗮𝘀𝗲 𝗦𝘂𝗯𝘀𝗰𝗿𝗶𝗯𝗲! 📢 - youtube.com/channel/UCib-JDIHF_Btivu010jNd5g?sub_confirmation=1

==================================================================================

✔️Alăturați-vă nouă:✔️
➤TikTok:
➤Instagram:
➤Facebook:

==================================================== ==============================

INFORMATII:

Urlati este un oraș în județul Prahova, Muntenia, România, format din localitățile componente Arioneștii Noi, Arioneștii Vechi, Cherba, Jercălăi, Mărunțiș, Orzoaia de Jos, Orzoaia de Sus,[ Schiau, Ulmi, Urlați (reședința), Valea Bobului, Valea Crângului, Valea Mieilor, Valea Nucetului, Valea Pietrei, Valea Seman și Valea Urloii.

Cele mai multe localități componente pornesc ca niște raze, din localitatea eponimă aflată în centru.

Conform celor de la Evidenta Populatie in septembrie 2021, orașul are o populație de 11583 de locuitori.

Urlați ar putea să fie însă o derivare a traducerii din slavă a hidronimului Cricov (din krik strigăt, urlet). Ar fi și o versiune etimologică maghiară: Urlați ar reprezenta o adaptare românească a termenului maghiar Váralatt Subcetate (aceeași etimologie o au toponimele Orlat, Urlat). Urlați a fost până cel târziu în 1645 reședința unui fost județ Săcuieni, iar numele Secuieni ar sugera imigrarea medievală a unor elemente etnice maghiare din scaunele secuiești.

Nicolae Iorga, în volumul său de Documente urlățene, publicat inițial în cadrul Buletinului Comisiei Istorice a României, în 1927 (editat apoi și în extras), își punea întrebarea: de unde-i vine acest nume?, pe care l-a catalogat în altă parte drept numele-poreclă indescifrabil . Și tot el răspunde:

Etimologia care s-ar prezenta la început ar pune numele în legătură cu verbul a urla. Dar aceasta n-ar avea nici un sens. Trebuie căutat aiurea. Am găsit și forma Orlați. Aceasta ne-ar trimite la radicalul Orlu, Orlea, constatat și aiurea. Finala ar fi cea slavonă -aț, care se întâlnește, e drept, în alte regiuni, cele de lângă Dunărea sârbească (de fapt bulgărească – n.n), de la Romanațul nostru (să nu fie și Galații de aceeași origine?) până la Craguievațul și Crușevațul sârbilor.

Sursa :

The Great Forestation/Marea Impadurire 22 03 2014

Transilvania forest, Budesti, 22 of March 2014
On 22 of March, Tasuleasa Social has its 100'th forestation hectare in its carrier. Plus another nine! The biggest forestation Tasu, toghether with Transilvania Bank, near 1500 volunteers has planted in just few hours 10 hectares of land. At the end of the day, after eating, the participants had a surprise concert with Grimus, after Radu and Iulia Farcane.
thanks to those that supported the event, to those involved and to those who wished to be there.


Padurea Transilvania, Budesti, 22 martie 2014
Pe 22 martie, Tasuleasa Social a impadurit al 100-lea hectar de padure din istoricul de plantari al asociatiei. Si inca 9 hectare! In cea mai mare actiune de plantare Tasu, organizata impreuna cu Banca Transilvania, aproape 1500 de voluntari au plantat, in doar cateva ore, 10 hectare de padure care va purta numele de Padurea Transilvania.
La finalul actiunii, dupa masa de pranz, cei prezenti au avut parte de un super-concert-surpriza cu Grimus, in deschiderea carora au cantat Radu si Iulia Farcane.
Multumim celor care ne-au sprijinit, celor prezenti si celor care si-ar fi dorit sa fie prezenti!

music by: Grimus
x

VAMOS de CAMINO a la CARGA por la AUTOPISTA 8 de MUNICH a STUTTGART ! #27 #truck #volvo #camioneros

En este video vamos de camino al sitio de carga por la Autopista 8 desde Múnich a Stuttgart en Alemania . Pasaremos por Ulm donde esta la famosa bajada de 50 km/h , que en invierno nos da mucho miedo bajar cargados , cuándo esta la carretera helada . Ya de paso en Stuttgart os enseñaremos el aparcamiento de Bosch que esta justo encima de la Autopista . Si quereis ver otro video de como llevamos un camion VOLVO con una plataforma hasta Alemania y de vuelta , por aqui os dejamos el enlace :
Si te gusto el video , dejanos un like , haz algun comentario y no olvides suscribirte a este canal para ver nuevos videos que hacemos , eso nos ayudará un montón !
GRACIAS !!

Video satul Ulm, Comuna Cerbal - Localități din Ținutul Pădurenilor

În episodul de astăzi vă prezentăm satul Ulm, ultimul sat din comuna Cerbăl de pe lista noastră. Satul Ulm este unul dintre satele modeste ca și populație din Ținutul Pădurenilor și care încă mai păstrează pe ulițele sale farmecul arhaic al vieții de altă dată.



Pentru mai multe videoclipuri abonati-va la acest canal

Urmareste-ne si pe




#TinutulPadurenilor #ȚinutulPadurenilor #Turism

STATIUNEA SOVATA

Orașul Sovata se află pe cursul superior al râului Târnava Mică, în Depresiunea Praid-Sovata, la poalele dinspre sud-vest ale Munților Gurghiu (Carpații Orientali), altitudine 475–530 m, la de 60 km est de municipiul Târgu Mureș (reședința Județului Mureș). Se poate ajunge cu mașina pe DN13A Bălăușeri-Sovata iar cu trenul prin linia de cale ferată 307 Blaj-Târnăveni-Praid. Sovata se învecinează la nord cu dealul Cireșelu de 912 m, la est cu dealul Stejaru de 649 m, la nord-est cu dealul Becheci sau Bicheș de 1080 m, iar la nord-est cu Masivul Gurghiu, vârful Saca de 1777 m.

Obiective turistice

Lacul Roșu din Sovata
Lacul Ursu și arboretele de pe sărături
Muntele de sare - cu un spectaculos aspect și care se află în spatele Lacului Roșu și Lacului Verde
Vila Magistraților - clădire datată din 1920, inițial al Casei Regale; în prezent, este Centrul Regional de Pregătire Profesională a Magistraților
Izvorul Maria - cu apă potabilă, aflat în parcul din imediata vecinătate a autogării din Sovata
Vila Bernády - construită în 1904, cumpărată în 1929 de fostul primar al municipiului Târgu Mureș, György Bernády. Monument istoric, acum în ruine.
Pârtia Aluniș - amenajată lângă cabana cu același nume tot mai solicitată de iubitorii sporturilor de iarnă

Casa parohială reformată (monument istoric)
Lacul Negru - pe strada Bradului, primul lac al Sovatei format în anul 1710 prin surparea unei ocne
Izvorul Ghera - aflat pe strada cu același nume pe locul unde se aflau primele băi sărate din stațiune
Centrul Cultural Domokos Kázmér - pe Strada Principală găzduit de o clădire monument istoric
Așezarea romană de la Sovata (Dealul Földvár) datată din sec. I-III p. Chr.
Turnul roman de la Săcădat (Epoca romană).
Călimani - Gurghiu, sit de importanță comunitară (134.936 hectare) inclus în rețeaua ecologică Natura 2000 în România.
Stațiune cu sezon permanent, Sovata a fost menționată pentru prima data ca loc tămăduitor într-un document din 1597, dar abia în 1850 devine stațiune balneară. Este înconjurată de dealurile Cireșelu (912 m), Capela (720 m), Bechiș (1.079 m), Dealul Mic și Muntele de Sare, fiind acoperită cu păduri de fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi și mesteceni.


Lacul Ursu
Stațiunea are o clima subalpină, cu veri răcoroase (temperatura medie în iulie este de 18,5 °C) și ierni blânde (temperatura medie în ianuarie este de -3,5 °C). Temperatura medie anuală este de 7,6 °C, iar media anuală a precipitațiilor este de 750 mm.


Hotelul Brădet
Renumele Sovatei se datorează lacurilor Ursu (46.000 m2), Aluniș (9.000 m2), Verde (5.000m2), Negru, Roșu, Mierlei și Șerpilor, cu ape clorurate (cu concentrație mare - de la 40 la 250 g/litru) și sodice, prezentînd fenomenul de heliotermie (vara, temperatura apei variază în funcție de acumularea căldurii solare în apa sărată, apa caldă fiind protejată de un strat de apă proaspată provenită din râulețe, care nu se amestecă cu apă sarată, ci se menține la suprafată, acționînd ca un izolator termic). Acest lucru face ca vara temperatura Lacului Ursu (18,4 m adâncime), cel mai mare lac heliotermal, să varieze între 10-20 °C la suprafață, 30-40 °C la adâncimea de 1 m și 40-60 °C la adâncimea de 1,5 m.


Vila Bernády, monument istoric în paragină
Stațiunea este indicată pentru tratamentul bolilor ginecologice (insuficiență ovariană, cervicită cronică, metrosalpingită cronică, sterilitate) dar și pentru afectiuni degenerative, inflamatorii și reumatismale (spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroză, poliartroză, dureri articulare, tendinite, tendimiozită, poliartrită scapulohumerală), stări posttraumatismale (după operații vindecate la articulații, mușchi, oase, dupa luxații și entorse), pentru boli ale sistemului nervos periferic (pareze ușoare, sechele ale poliomielitei, polinevrite), tulburări endocrine (hipotiroidie, urmare unui tratament endocrinologic), boli cardiovasculare (ulcerații, acrocianoză).


Stațiunea beneficiază de dotări multiple (pentru băi calde, în cadă sau bazin,cu apa minerală sărată prelevată din lacuri; pentru tratamente ginecologice și împachetări cu nămol cald; bazine pentru kinetoterapie, instalații pentru electroterapie și hidroterapie; saune; săli de gimnastică medicală; plaje pe malul Lacului Ursu și Lacului Aluniș etc.); condițiile de cazare sunt bune (hoteluri, cum ar fi Danubius, Brădet, Aluniș, Făget, Căprioara, beneficiind în unele cazuri de bază de tratament proprie, vile, hanuri, moteluri și cabane). Posibilitățile de recreere și de practicare a sportului sunt de asemenea numeroase (un club cu sala pentru jocuri mecanice, sala de lectura, cinematograf, bazine acoperite, discoteci, popicărie, excursii la Dealul Saca și la Vârful Cireșelu etc.).
Prima menționare a localității s-a făcut pe data de 13 septembrie 1578, în actul privilegial al principelui Cristofor Báthory acordat paznicilor exploatărilor de sare de la Sovata.

#laculursu #munteledesare #vilamagistratilor #izvorulmaria #VilaBernády #LaculNegru #Sovata

Conacul Otetelesanu

Excursie pe biciclete la Conacul Otetelesanu din Gradinari, judetul Giurgiu. Vizionati si alte materiale create de Asociatia Back to Bike pe pagina de facebook Bike-up sau site-ul

DN 71 Targoviste - Bucuresti

#Târgoviște #București #DN71
x

ROMA ghid1 , videofilm de CORINA TUDOSE@,TURISM CULTURAL

Cultura,educatie,divertisment,arte si artisti italieni

Shares

x

Check Also

x

Menu