This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Smeeni Romania

x

Bătaie între bodyguarzii unei discoteci şi patru localnici din Smeeni, potolită cu focuri de armă

Împușcături in miez de noapte in centrul localității Semeni.
In noaptea de vineri spre sâmbăta (28-29 noiembrie 2014) la discoteca din Smeeni s-au auzit focuri de arma.

Potrivit Poliției, oamenii legii au intrat pe fir după ce au fost sesizați de către o femeie din comuna Smeeni cu privire la faptul că soţul său a fost lovit de mai multe persoane la un bar din localitatea de domiciliu.
Poliţiştii au intervenit în zona indicată şi au constatat că incidentul a avut loc la discotecă, unde soţul femeii respective, în vârstă de 33 de ani, împreună cu alte patru persoane, ar fi provocat scandal şi ar fi lovit un bodyguard din cadrul discotecii.
Din primele verificări efectuate de poliţişti a rezultat că, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice la un bar din Smeeni, localnicul de 33 de ani, trei fraţi ai săi, cu vârste între 29 şi 35 de ani şi un consătean de 23 de ani au mers la discotecă, însă pentru că era clar pentru oricine că se află în stare de ebrietate, nu li s-a permis accesul de către administratorul unităţii.
Pe acest fond, între cei cinci şi doi bodyguarzi ai discotecii a izbucnit un conflict, iar localnicii ar fi început să-i lovească pe cei doi care, la rândul lor, ar fi ripostat.
Întrucât cei cinci bărbaţi din comuna Smeeni se manifestau violent şi la sosirea patrulei de poliţie şi nu s-au conformat avertizărilor de încetare a scandalului, poliţiştii au folosit iniţial spray-urile cu gaz iritant lacrimogen, după care unul dintre poliţişti a procedat la folosirea regulamentară a armamentului din dotare, trăgând în plan vertical.
Pentru prevenirea oricăror altor incidente, la faţa locului a intervenit şi o grupă a Serviciului pentru Acţiuni Speciale.
Cei cinci bărbaţi, cu vârste între 23 şi 35 de ani au fost conduşi la sediul Secţiei 13 poliţie rurală Smeeni, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „tulburarea ordinii şi liniştii publice” şi „lovire sau alte violenţe”.
Poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva celor cinci localnici şi continuă cercetările.
x

Scufundac(corcodel mare) pe cuib in Delta Dunarii. Great creste grebe on nest in the Danube Delta

Corcodei mari cu ciuf stand pe cuiburi printre nuferi - Delta Dunarii - Ciprian Safca

Great crested grebes nesting in Danube Delta - Ciprian Safca - Pasari pe cuib in Delta Dunarii

#danubedelta
#safcadeltatours
#deltaluiciprian
#cipsdanubedelta
#deltadunarii
#tulcea
#cipriansafca
#turismindeltadunarii
#turismindelta
#romania
#europe
#romaniatravel
#romaniawow
#romaniamagica
#ig_romania
#travelromania
#travel
#wildlifephotography
#romaniapitoreasca
#promovezromania
#explore
#naturephotography
#nature
#natural
#ghiddeltadunarii
#danubedeltaguide
#birds
x

Plimbare cu trăsura prin RIMETEA (TOROCKÓ), Transilvania, România

Vă rog să activați subtitrarea în românește!
În zona centrală a satului muzeu Rimetea (Torockó) care valorifică moștenirea culturală și istorică a unei lumi acum dispărute (metisaj produs în secolele XIV-XIX între secui și germani) vă recomand să apelați la serviciile turistice ale unui nemaipomenit ghid și vizitiu care are o trăsură de patru persoane (eventual încă una, lângă vizitiu) trasă de 2 cai frumoși (Greta și Rosy, ambele iepe). Ghidul (vizitiul) este un tip de nota 10, haios, spiritual și foarte amabil, îmbrăcat în haine de piele și cu o pălărie de cowboy. În timp ce socializați cu conducătorul hipo, trăsura vă plimbă prin locurile importante ale satului. Vizitiul este și un ghid glumeț, dar foarte priceput, explicându-vă o mulțime de detalii interesante, turistice și nu numai. M-a impresionat faptul că își conducea caii cu vocea (numai în ungurește), foarte rar folosind hățurile și deloc biciul. Subtitrarea vă oferă multe alte detalii referitoare la istoria, cultura și turismul acestui sat deosebit.
x

Buzau 2021

#Buzau #Romania #2021
Filmat cu:
Buzău este municipiul de reședință al județului cu același nume, Muntenia, România. Având 115.494 de locuitori la recensământul din 2011, este al optsprezecelea oraș ca populație din România. Orașul se află pe malul drept al râului Buzău, în dreptul ieșirii acestuia dintre dealurile subcarpatice de curbură, într-o regiune cu climă temperată.

Prin municipiul Buzău trece șoseaua națională DN2 (parte din drumul european E85), care leagă orașul spre sud cu Bucureștiul și spre nord cu orașele importante din Moldova Occidentală. Lângă Buzău, din acesta se ramifică șoseaua națională DN1B (drumul european E577), care îl leagă de Ploiești, iar în nordul orașului, din DN2 se ramifică DN10, care traversează Munții Carpați pe la curbura sud-estică a acestora prin Pasul Buzău către Brașov. De asemenea, prin sudul orașului trece șoseaua județeană DN2B, care se ramifică din DN2 în comuna vecină Costești și duce spre est la Galați și la Brăila. Din acest drum, la Buzău se ramifică șoseaua județeană DJ203D, care duce spre sud la Țintești și Smeeni, unde se termină în DN2C, cele două drumuri asigurând împreună legătura rutieră a orașului cu Slobozia.[84]
x

Romania: DN2C Slobozia-Buzau

A very rural drive in The Baragan Plains. We visit Slobozia, Amara and Buzau during this travel. The pedestrian area in Buzau is very nice to see.

Please Subscribe ➤
and thus help me better promote the areas I drive through. Thank you!

Cele mai frumoase locuri din Smeeni - Satul Albesti - 15.04.2014

Chiar daca nu am surprins in totalitate cele mai frumoase locuri sau peisaje din satul Albesti, comuna Smeeni, acest clip incearca sa surprinda o parte din ceea ce este deosebit in acest sat.

Biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, situata la o distanta de aprox. 500 de m de centrul localitatii, s-ar parea ca este de departe cel mai frumos si cel mai ingrijit loc de aici. Urmeaza scoala, care desi se afla intr-un amplu proces de renovare, este considerata un loc frumos incarcat de istorie.

Desi nu am strabatut satul in intregime, la marginea acestuia mi-a atras atentia un peisaj pe care nu-l intalnesti decat in zona montana. Undeva, de pe o colina mi s-a infatisat lunca Calmatuiului intr-o panorama extraordinară, plina cu verdeata, presarata ici colo cu cateva vacute si oi iesite la pascut.

Fenomen straniu la Smeeni (Misterious fenomena in Smeeni), in judetul Buzau- 4.05.2014

Misterious fenomena in Smeen Buzau-Romania.

Locuri si peisaje din Smeeni - 21 aprilie 2013

Odată cu venirea primăverii pe meleagurile Smeeni-lor, natura încet, încet revine la viaţă, iar culoarea ce-ti încântă privirea în această perioadă este verdele.
La o privire de ansamblu a împrejurimilor din jurul localităţii Smeeni şi mai ales a luncii din jurul Călmăţuilui, te duce cu gândul la vremurile copilăriei, atunci când, mânat de curiozitate şi de spiritul aventurier, colindai fără griji locurile şi drumurile din preajma satului.

Copilăria a trecut iar acum te gândeşti cum mai arată aceste locuri?

Făcând o scurtă plimbare in jurul Călmăţuiului vei observa că el curge la fel, primăvara cu apa mai multă, iar vara, datorită secetei şi a celor care se folosesc de el pentru irigaţii, nu curge aproape deloc.

Au rămas ici acolo, gunoaiele fumegând care, din nefericire se înmulţesc pe zi ce trece, făcând ca peisajul sa fie unul, parca desprins dintr-un război.

Nu este de neglijat nici faptul că o parte din apa menajeră de la câteva Instituţii din Smeeni este deversată în albia râului, chiar dacă apa este filtrată şi trecută printr-o aşa numită staţie de epurare, veche de zeci de ani.

Poluarea Calmatuiului din jurul localităţii Smeeni este o problemă destul de delicată, care cu siguranţă a fost lăsată uitării şi de care nimeni, cel puţin momentan, nu vrea sa vorbească.

Spectacol al naturii pe cerul Smeeni-ului: INVAZIE DE GRAURI

Prin Smeeni(14): Strada Dogaru si Strada Targului

In cele ce urmează va invit din nou printr-o călătorie cu mașina prin Smeeni. De această dată vă prezentăm Strada Dogaru şi Strada Târgului.
Dacă cea de-a doua poartă numele târgului de la Smeeni, pentru denumirea de Dogaru am întrebat câțiva locuitori ce stau pe acea stradă. Ei mi-au spus ca aici a stat un dogar, iar oamenii au denumit-o astfel. Daca sunt si alte păreri le așteptăm intr-un eventual comentariu.
x

Fantana arteziana aflata in parcul din Smeeni, un loc neglijat de cativa ani de autoritati.

Iata ca ultimul material, despre situatia dezolanta a parcului din Smeeni, nu a ramas fara ecou in randul celor ce lucreaza la primarie. Desi nimeni nu s-a apucat sa tunda iarba sau sa se ingrijeasca de aspectul parcului, am primit acest mesaj din partea unui functionar al primariei, pe care il apreciez pentru promptitudine si pentru faptul ca urmareste zilnic ceea ce apare public pe internet despre Smeeni:

USER FB - OBIECTIV LOCAL: „rusinea include sentimentul incompetentei, al neputuntei.Eu cred ca nu e cazul ca actuala conducere a primariei smeeni sa se rusineze. Pe data de 10 iunie 2014 se implinesc 2 ani de cand au primit votul de incredere al majoritatii cetatenilor care s-au prezentat la urne. Atunci e momentul unui bilant si voi incerca pe pagina mea de facebook sa prezint toate realizarile transpuse in imaginii pentru a nu lasa loc de interpretari. In ceea ce priveste imaginea dezolanta a parculu din centrul localitatii, aceasta poate fi pusa si pe seama conditiilor atmosferice din ultimul timp, conditie nefasta si pentru propriile noastre gradini. Sunt sigur ca daca ploile se vor linistii va veni si randul parcului sa fie aranjat. Nu este o mare nerealizare care sa fie asa dramatizata, mai ales ca poate fi remediata ffff usor.

In timp ce asteptam cu nerabdare „realizarile transpuse in imagini ar fi bine ca intre timp sa se tunda macar iarba din parc, sa se se vopsesca bancile, sa se unga leaganele care scartie de aproape 2 ani, sa se repare leganele si toboganele, iar fantana arteziana, daca nu poate fi pusa in functiune, sa se umple macar cu pamant si sa se planteze flori. Iar daca toate acestea se vor intampla cineva se va ocupa si de ierburile de aproape 2 m, ce inconjoara parcul si fac ca locul sa fie o adevarata jungla (la propriu). Iar cei care devasteaza acest loc public sa fie amendati, ca doar exista camere de supraveghere.

Datorita amplasarii acestui obiectiv in centrul comunei, el trebuie sa fie ca o carte de vizita pentru Smeeni.

Mănăstirea Stavropoleos

Nu uitați să vă abonați dacă vă place acest canal:
Vizionare plăcută !

Biserica Stravropoleos a fost ridicata in 1724, in timpul celei de-a doua domnii in Tara Romaneasca a lui Nicolae Mavrocordat (1719-1730) de catre arhimandritul Ioanichie.
In incinta hanului cu doua niveluri ce se afla in proprietatea lui, Ioanichie a construit actuala biserica, zidind o manastire, ce era sustinuta economic de catre han, o situatie frecventa in epoca.
Din constructia initiala a incintei manastirii si hanului s-a pastrat numai biserica, una dintre cele mai reprezentative ctitorii post brancovenesti. Celelalte cladiri sunt rezultatul unui vast proiect de restaurare si constructie inceput in 1897 dupa planurile arhitectului Ion Mincu.

Muntii Persani - Poiana Marului si imprejurimi (filmare aeriana 4K)

Cu bicicleta pe culmile din muntii Persani

CIUDATENIE A NATURII, pe un afluent al Calmatuiului

Cu totii am invatat la scoală la orele de ştiinţe ale naturii şi mai târziu la fizică, faptul că apa în natură are un circuit continuu, „Circuitul apei în natură. Ea se găseşte sub diferite forme solidă, lichidă sau gazoasă. N-am sa fac aici o lecţie de fizică sau ştiinţe ci vreau sa vă prezint un fenomen pe care mulţi l-aţi vazut şi nu i-aţi acordat importanţă. Nu ştiu daca este ceva spectaculos, deoarece cu siguranţă are o explicaţie ştiinţifică, ce are legătură, cel mai probabil, cu CIRCUITUL APEI IN NATURA.

Odată cu ploile din ultima perioadă, pământul a acumulat foarte multă umezeală şi acest lucru se observă, cel puţin la Smeeni, dacă treci prin zona de pe lângă Călmăţui. Aici, pe vechiul curs, acela ce vine dinspre Fântână (cu î din a) apa, pe anumite porţiuni începe sa se evapore, iar fenomenul se poate vedea seara cu ochiul liber.

Mănăstirea Corbii de Piatră (Shorts) #visitromania #shorts #viral

x

Masina offroad, dromader, buggy car sau quad? Ce mijloc de transport preferi in desert? #412

Bine v-am regasit! Incheiem seria vlog-urilor de vacanta din Egipt cu expeditia in desert, in satul de beduini si va prezentam alternativele de deplasare in desert: masina offroad, dromader, buggy car sau quad/atv. Multumesc pentru vizionare si abonare! #Egipt #desert #safari

Link util:

Contact: mihai.dacin@toppress.ro

Follow:



TikTok:mihaidacin

Vezi aici toate vlog-urile mele:

Buzau Brosteni 2021

Povești adevărate despre berze (Județul Harghita, România)

Vă rog să activați subtitrarea în românește! - Please turn ON English subtitle!
În zonele rurale din județul Harghita trăiesc o mulțime de berze. Sunt ocrotite de oameni și prezența lor în cuiburile de lângă case este considerată un semn bun. De regulă, berzele sosesc în ultima decadă a lunii martie și pleacă la începutul lunii septembrie. În această scurtă perioadă, depun ouă, le clocesc și își cresc puii. Videoclipul prezintă câteva aspecte mai deosebite ale berzelor și câteva zone din județul Hargita unde aceste păsări sunt la ele acasă.

Traseu in Muntii Apuseni: Canton Glavoi - Avenul Bortig - Cheile Galbenei - Poiana Florilor - Gavoi

Mai multe detalii:

Facebook:

Partea 1
Canton Glavoi (1083 m) - drumul spre Cabana Cetatile Ponorului - Avenul Bortig
Marcaj: punct galben si la final, pentru 15 - 20 de metri, cerc dublu galben
Durata: 1 ½ ora


Avenul Bortig - Izbucul Galbenei (815 m)
Marcaj: punct galben
Durata: 1 - 1 ½ ora

Izbucul Galbenei (815 m) - Cheile Galbenei [raul Galbena - Pestera 1 - Pestera 2 - Cascada Evantai] - drum forestier (aici se coteste spre dreapta pe un pod si imediat dupa pod, din nou dreapta)
Marcaj: punct galben
Durata: 1 - 2 ore (minim o ora, maxim cat vrea fiecare....)

Partea 2

Drum forestier - Poiana Florilor (locul unde se coteste spre dreapta este marcat, dar nu vizibil de pe cararea care se inainteaza! Indicatorul se afla pe un copac aflat la circa 20 de metri de carare) - Avenul Bortig - drumul spre Cabana Cetatile Ponorului - Canton Glavoi
Marcaj: punct galben
Durata: 2 ½ - 3 ore

Durata totala: 6 - 8 ore

RTV despre cheflii din Smeeni din ziua de Craciun - 26 decembrie 2012

Distracţia de Crăciun poate fi de mai multe feluri.
Într-un sat buzoian oamenii au înhămat caii la săniuţe şi au plecat la plimbare. Cei care au vrut să iasă din tipare s-au dat cu sania chiar pe asflat, deşi pe uliţe era zăpadă. Pentru a nu trece neobservaţi au luat cu ei şi un casetofon la care au ascultat muzică dată la maximum.



Şi ce dacă nu este destulă zăpadă. Sania merge în orice condiţii şi chiar pe asfalt. Asta şi-au spus şi bărbaţii din imagini care după ce au petrecut cu mâncare şi băutură au vrut să se distreze într-un mod original. Aşa că şi-au înhămat caii şi au plecat la plimbare.

Pentru că distracţia nu merge fără muzică, petrecăreţii din localitatea buzoiană Smeeni au luat cu ei un casetofon.
Linia de start a fost la cârciuma din sat. Unii au mers cu sania trasă de cai pe şoseaua principală, alţii pe trotuar.
Oamenii spun că o vor ţine tot într-o distracţie până după sărbători.

Shares

x

Check Also

x

Menu