30 de Locuri superbe din Romania Despre care nu ai auzit
Statia Dezorientarii va prezinta astazi un nou episod interesant cu 30 de locuri superbe din Romania despre care probabil nu ati auzit. Romania este o tara plina de locuri frumoase si interesante pe care ar trebui sa ajungi sa le vizitezi.
In episodul de azi o sa ai ocazia sa admiri locuri precum : Stufarisurile de la Sic, Piscina pa Coasta judetul Maramures, Sanctuarul ursilor de la Zarnesti din judetul Brasov, Biserica din Pustietate din judetul Satu Mare, Staţiunea exotică de la Berzasca din judetul Caras Severin, Cetatea medievala Saschiz, Soveja, Eutopia Gardens sau cum mai este cunoscut Rozariul de la Mandroluc din judetul Arad, Templul Coral din Bucuresti, Morile de apa de la Rudaria din judetul Caras Severin, Satul Piatra Fântânele din judetul Bistrita, Fundătura Ponorului, Gorunul de 900 de ani din satul Mercheasa, Geoagiu Bai, Dealul Melcilor, Cheile Feneşului sau Cheile Caprei, Cascada cu apa termala de la Toplita, Cheile Vârghişului, Pestera lui Adam din Comuna Targusor judetul Constanta, Tinovul de la Fantana Brazilor, Groapa Ruginoasa, Tunelul Dragostei, Statuia Inima lui Isus, Grădina de Vară de la Amara, Dealul Repedea din judetul Iasi, Rezervaţia Breite din judetul Mures, Parcul Natural Vânători Neamţ, Sucidava şi Fântâna Secretă, Grădina Romei din judetul Satu Mare si Castrul Roman Porolissum din judetul Zalau.
Speram sa va placa acest episod!
Vizionare placuta!
Nu uitati sa dati like si subscribe la canal!
contact :
statiadezorientarii@gmail.com
Vrei sa devi membru?
Moitvational | Feelings by Alex-Productions |
Music promoted by
Cuprins :
00:00 Introducere
00:30 Stufarisurile de la Sic
01:10 Piscina pa Coasta
02:06 Sanctuarul Ursilor din Zarnesti
02:48 Biserica din Pustietate
03:21 Statiunea Exotica de la Berzasca
03:58 Cetatea Medievala Saschiz
04:43 Statiunea Soveja
05:22 Eutopia Gardens
06:02 Templul Coral
06:36 Morile de Apa de la Rudaria
07:12 Satul Piatra Fantanele
07:56 Fundatura Ponorului
08:44 Gorunul de 900 de ani
09:13 Geoagiu Bai
09:38 Dealul Melcilor
10:20 Cheile Fenesului/Cheile Caprei
10:49 Cascada cu Apa Termala Toplita
11:19 Cheile Varghisului
11:54 Pestera lui Adam
12:32 Tinovul de la Fantana Brazilor
12:52 Groapa Ruginoasa
13:23 Tunelul Dragostei
14:02 Statuia Inima lui Isus
14:26 Gradina de vara Amara
14:49 Dealul Repedea
15:23 Rezervatia Breite
15:59 Parcul Natural Vanatori Neamt
16:43 Sucidava
17:11 Gradina Romei
17:41 Castrul Roman Porolissum
18:19 Multumim!
TELEORMAN ADVENTURE WITH SEBI | OFW in Romania 🇷🇴 🇵🇭
Hello, Welcome to Liza & Sebastian, we are a Filipina and Romanian couple who films our daily activities, travel and routine as our primary content, I hope you guys enjoy our videos.
Please don't forget to like and subscribe for more videos, Thank you!
Music: Rights Free Sound
Music Link:
Song: Del - Tropical Love (Vlog No Copyright Music)
Music provided by Vlog No Copyright Music.
Video Link:
DN10 Valea Buzăului - Lacul Siriu #travel #romania #nature
22.10.2021
Barajul şi lacul de la Siriu, judeţul Buzău, reprezintă una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice din ţară. Puţini sunt însă cei care ştiu cu ce sacrificii a fost realizat cel de-al doilea baraj de anrocamente ca mărime din ţară. A fost necesară strămutarea unei comunităţi, pentru a permite crearea lacului de acumulare.
Cu o înălţime de 122 de metri şi o lungime a coronamentului de 570 metri, Barajul Siriu este al doilea baraj de anrocamente ca mărime din ţară, după Barajul de la Gura Apei, construit în munte, pe Râul Mare, la aproximativ 40 de km de Haţeg, al cincilea din Europa şi al 12-lea din lume.
Construcţia barajului a durat aproape două decenii, între 1975 şi 1994 şi a fost realizat după o metodă inovatoare pentru acele vremuri, fără ciment, numai din pământ, piatră, steril şi miez din argilă. Barajul a fost realizat prin unirea celor doi munţi din apropiere, masivul Podul Calului şi masivul Siriu. Construcţia hidrotehnică e realizată prin depunerea de anrocamente. Tehnica relativ nouă, prin care se înlocuiesc barajele de beton, se bazează pe principiul unui nucleu impermeabil de argilă uscată. Ca tehnologie de construcţie, se aşează straturi succesive de argilă uscată, flancată în secţiune de pânze verticale groase de nisip, apoi pietriş, rocă măruntă, până la bolovani mari. În contact cu apa, argila uscată îşi măreşte volumul şi devine impermeabilă. Rolul stratelor amintite e de rezistenţă şi de a filtra bine apa ce ajunge ,,liniştită la nucleul argilos. Barajul a dus la formarea unui lac cu lungimea de 11.5 kilometri şi un volum de 155 milioane de metri cubi de apă.
De o frumuseţe rară, lacul Siriu, aflat la zece kilometri amonte de localitatea Nehoiu, este o acumulare de apă destinată producerii de energie electrică în hidrocentrala Nehoiaşu. Lacul, adânc de peste o sută de metri mai are ca scop alimentarea cu apă potabilă şi industrială a localităţilor din zonă şi irigarea terenurilor agricole. Construirea barajului a implicat schimbarea rutei drumului naţional DN 10 pe linia de contur a lacului Siriu, cu această ocazie construindu-se mai multe viaducte.
Odată cu construirea barajului Siriu, aproximativ 300 de gospodării care erau în raza construcţiei au fost evacuate şi reînfiinţate majoritatea în centrul comunei unde acum sunt cele mai impunătoare case şi formează satul ce poartă numele popular “Între Gârle”. Au fost mutate la o altitudine mai mare inclusiv cimitirul şi monumentul Eroilor de la Siriu.
Dealurile subcarpatice dintre Ialomița și Prahova (#dambovita) #romania #travel #vlog
august 2021
pe traseul: Buciumeni-Bezdead-Adunați-Breaza-Moreni-Iedera-Vârfuri-Ulmetu-Pucioasa
Sebiş
Oraşul Sebiş, judeţul Arad.
Visiting Sebis
A movie of my hometown which I made some time ago...a long time ago
Maramureș Romania's Hidden Gem You Need to Know
Discover a place where time stands still – Maramureș, Romania
Welcome to Maramureș, Romania, a land where time stands still and traditions are preserved in their purest form. In this captivating journey, discover the untouched beauty of wooden churches, explore picturesque villages, and meet the locals who proudly share their customs. Whether you're drawn to the scenic mountains, the fascinating history, or the vibrant culture, Maramureș promises an unforgettable experience. Don't miss this chance to travel back in time and uncover the heart of Romania’s heritage, including wooden churches, the Sapanta Cemetery, and the Barsana Monastery.
Watch now and immerse yourself in the timeless charm of Maramureș!
More about the place to visit in Maramures, you can find here on our website:
Lacul Colibiţa - imagini panoramice #travel #romania #europe #nature
Lacul Colibița are o suprafață de 270 ha, lungimea de 13 km și volumul apei acumulate de 65 mil m3, fiind situat la o altitudine de 900 m. Pe malurile lacului se află stațiunea turistică Colibița.
SpaTour Moneasa România
Localitatea Moneasa, judet Arad, se află situată la poalele Munților Codru-Moma, la o altitudine de 280 m, la o distanță de 102 km, față de municipiul Arad și este străbătută de cursul superior al râului Moneasa, este ascunsa in inima Codrului, de-a lungul vaii principale, flancata de culmi muntoase, acoperite de o bogata si variata vegetatie forestiera, ete incadrata intr-un peisaj de o rara frumusete.
About this project :
Within the framework of Hungarian-Romanian cross-border cooperation programs, the partnership of five towns with tourism attractions takes place with the purpose of development.
Participants expect that the joint marketing activities of Hagymatikum bath in Makó, Várfürdő bath in Gyula, Orosháza-Gyopárosfürdő, Buzias and Moneasa will result in the increase of visitors and guest nights.
The total budget of the project is 413,239 EUR, which is equal to nearly 112 million HUF.
Cascada de sub Șiclău (Covasna) Siklói vízesés #romania #travel #nature
09.01.2021
Cascada de sub Șiclău este o cascadă nu foarte înaltă dar deosebit de frumoasă situată în apropierea Planului Înclinat din Covasna. Mergând pe drumul către Planul Înclinat, spre Comandău, după stația de apă (aproximativ 100m) pe partea dreaptă se va vedea o potecă care duce către cascadă.
Din păcate nu există indicator către cascadă, dar veți vedea scările de acces în dreptul trecerii de pietoni.
Depresiunea Întorsura Buzăului / #DN10 #travel #romania #nature
22.10.2021
Orașul Întorsura Buzăului este așezat în partea sud-estică a Transilvaniei, în partea sudică a județului Covasna, la granița cu județul Brașov (6 km) pe drumul național 10 care leagă Brașovul de Buzău. Pasul Predeluș este atestat documentar din toamna anului 1476 de o scrisoare a lui Vlad Țepeș către Judele Brașovului în care dădea de știre că: Cu voia lui Dumnezeu mi s-a închinat toată Țara Românească și toți boierii; și v-a slobozit Dumnezeu pretutindeni drumurile și pe la Rucăr și pe la Prahova și pe Teleajen și Buzău. Deci umblați acum slobozi pe unde vă place și hrăniți-vă și Dumnezeu să vă bucure!
Întorsura Buzăului se află în Depresiunea Întorsura Buzăului, ce dă o impresie de cetate medievală. La Nord de oraș se află munții Clăbucetele Întorsurii (1.000-1.200 m) acoperit cu păduri de foioase și conifere dar și pajiști de o cromatică deosebită.
La Est, Întorsura Buzăului este străjuită de munții Buzăului iar la sudul lor de masivul Siriu—vârful Siriu (1.657 m), vârful Malaia (1.662 m)
La Vest se înalță culmile domoale ale munților Tătarul Mare și Tătarul Mic, iar la sud culmile semețe și abrupte ale masivului Ciucaș (vârful Ciucaș, 1.954 m).
Muzeul oului💥 Vama💥 Suceava #folclore #romania #vlog #travel
Societatea de Geografie din România
Aplicația Profesorilor de Geografie din județul Mureș: Bucovina 13-15.10.2023
@TurmadoFolclorecanal
@TravelThirstyBlog
@nature
@NatGeo
@TraditionalMe
@MonitorulDeSuceava
@svro
@TVPlusSuceavaHD
@StiriSuceava
@StiriSuceava
@turismbucovina
@MisiuneaBucovina
@PlanetaRadeanu
@SunChaseJourney
@andreieneart
@CosminAvram
@ZAPPY-TV
@KanalDRomania
@droneandnatureRomania
@cristian17cocean
@MaiaBeresescuYasmin
@NicolasATV2612
@mircea_mrc
@1968razvan
@bozacdorel572
@gottalentglobal
@Vlog
@Europe1
@sebastianpui
@SebiTV866
@mndiaye_97
Băile Felix - Relax la Ștrandul cu apă termală Apollo #travel #romania #europe #vlog
22 octombrie 2017
Băile Felix este un sat în comuna Sânmartin din județul Bihor, Crișana, România. Băile Felix se află la ca. 10 km sud de municipiul Oradea. Este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România, situându-se pe locul doi, după litoralul Mării Negre, în privința numărului locurilor de cazare din România. Facilitățile existente în această stațiune permit tratarea cu succes a reumatismului și afecțiunilor neurologice, ginecologice, iar bazele medicale dispun de instalații pentru metode ca electroterapia, hidroterapia, aerosoli, masaje, împachetări cu parafină și alte operațiuni specifice tratamentelor balneare. Stațiunea Băile Felix permite și efectuarea unui turism de relaxare.
Băile Felix este cea mai mare stațiune cu funcționare permanentă din România. Se află la ca. 6 km de Oradea. Temperatura apelor termale este între 20-49 grade Celsius. Datorită conținutului ridicat de săruri minerale, medicii interniști recomandă pacienților tratamentele sau curele cu ape din băi. Prin rețeaua de hoteluri, Băile Felix oferă 7000 de locuri de cazare, precum și bazine de înot, ștranduri în aer liber sau acoperite și aer curat. Datorită climei blânde, în lacurile stațiunii trăiesc nuferi subtropicali. Datorită apelor termale și a numărului mare de turiști care vin an de an, în stațiunea Băile Felix s-a dezvoltat și sistemul de cazare privat.
Sânmartin, județul Bihor, Crișana #romania #travel #vlog #drone
23.02.2023
@bozacdorel572
@NicolasATV2612
@mircea_mrc
@1968razvan
@ExpozaTravel
@TravelThirstyBlog
@droneandnatureRomania
Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii:
#Căciulata - Cozia AquaPark #travel #romania
@ConstantinescuSorin
@romaniinrusia
@droneandnatureRomania
@asulcelnou2277
23. 04.2022
Stațiunea Călimănești - Căciulata este considerată perla stațiunilor de pe Valea Oltului, datorită peisajelor mirifice ce pot fi admirate în această zonă a României. Din întreaga suprafață a stațiunii, aproape jumătate este acoperită de întinsele păduri de foioase și rășinoase.
- Este o stațiune balneoclimaterică care a fost atestată documentar în 1386 și este renumită pe plan internațional (la recomandarea doctorului Carol Davila, Napoleon al treilea se trata cu apă minerală adusă de la izvoarele de aici).
- Stațiunea se remarcă prin izvoare naturale, baze de tratament cu ape termale care dispun de instalații pentru băi calde în cadă sau bazin cu apă minerala, electrohidroterapie și kinetoterapie, aerosoli și inhalații, săli de gimnastică medicală, saună.
- Vizitatorii se pot recrea în bazinele de înot situate pe malul râului Olt sau vizitând Mănăstirile Cozia, Turnu și Stânișoara.
#Cascada Cailor - cea mai mare din #România #Travel
Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borsa, în partea de NE a Munților Rodnei. Apa adunată într-un circ glaciar se scurge peste un abrupt calcaros numit ˝Podul Cailor˝, în mai multe trepte, rezultând cea mai mare cascadă din România.
Se află la altitudinea de 1300 m iar căderea de apă este de 90 metri. Cascada este accesibilă din mai multe direcții, dinspre Borșa-Complex cu telescaunul, sau pe jos, sau dinspre zonele mai înalte ale Munților Rodnei.
Moneasa 2017 - 10 Sebis Moneasa
Intalnirea LROC, mai 2017
Covasna - Valea Zânelor 2021#romania #travel #nature
Valea Zânelor, locul unde a trăit Ileana Cosânzeana şi unde s-a refugiat Decebal înainte să moară.
În Valea Zânelor, din Covasna, există o cetate dacică despre care legenda spune că ar fi fost ultimul refugiu al lui Decebal înainte ca acesta să moară. Despre cum şi-a găsit sfârşitul există tot mai multe controverse. Se mai spune că în valea Zânelor ar fi trăit Ileana Cosânzeana, cea mai frumoasă pământeancă.
Cetatea dacică din Valea Zânelor este una dintre cele mai bine conservate din România. Potrivit site-ul Muzeului Naţional al Carpaţilor, primele săpături arheologice au fost iniţiate de cercetătorul clujean Alexandru Ferenczi în anii 1942-1943, care a reuşit să dezlege o parte din tainele cetăţii şi să demonstreze că cetatea a fost construită în epoca dacică. Cercetările au arheologice au continuat până în 1968, când cetatea a fost abandonat, dar a fost răvăşită de căutătorii de comori dornici de îmbogăţire. Marea parte a zidurilor a fost scoasă la iveală în 1995, după ce o furtună puternic a pus la pământ o întreagă pădure. Începând cu anul 1998 săpăturile au fost reluate de un grup cercetări din mai multe judeţe. Aici s-au descoperit bucăţi de ceramică, monede şi obiecte de cult, pe baza cărora specialiştii au stabilit că cetatea datează din secolele II-I î.e.n. De ce au ales dacii această zonă pentru a construi cetatea este simplu. Era uşor de apărat deoarece pe o parte este o prăpastie şi duşmanii se puteau apropia cu greu. În plus, în zonă au găsit piatră din belşug şi alte materiale de construcţie. Cetatea dacică a avut cinci terase cu ziduri groase de piatră. Cum a murit de fapt Decebal – crimă sau sinucidere? Legenda spune că cetatea din Valea Zânelor a fost ultimul loc de refugiu al lui Decebal, după ce a fost învins de romani. Se spune că aici a stat ultima oară conducătorul dac înainte să moară. Moartea lui Decebal a atras tot mai multe dezbateri ale istoricilor în ultimii ani. Cu toţii au învăţat la orele de istorie că Decebal s-a sinucis în anul 106 pentru a nu fi capturat de romani. Pe Columna lui Traian era detaliară clar sinuciderea şi mai multe scrieri ale vremii, citate în manual de istorie susţineau tot această variantă. Istoricul Dio Cassius (155-235, proconsul în Africa şi Pannonia) scria: „Când a văzut Decebal că scaunul lui de domnie şi toată ţara sunt în mâinile duşmanului, că el însuşi este în primejdie să fie luat prizonier îşi curmă zilele. Capul său fu dus la Roma.“ (Fontes, vol. I, p. 695).
Tot mai multe voci spun însă că Decebal ar fi fost decapitat de romani. Ideea a fost promovată şi de cunoscutul om de cultură Dan Alexe pe blogul său. Acesta scrie că Decurionul (un fel de plutonier) Tiberius Claudius Maximus, veteranus, născut pe la anul 69 e.n., a fost omul care l-a capturat şi decapitat pe Decebal. El şi-a ridicat în timpul vieţii o stelă funerară unde aparare scena în care l-ar fi decapitat pe conducătorul dac. „Cetatea este una dintre cele mai mari şi cele mai bine conservate. Cercetările arheologice de aici au demonstrate originea sa dacică şi au oferit informaţii preţioase despre tehnicile de apărare din acele vremuri. Se spune că aici s-ar fi retras Decebal înainte să moară, că această cetate a fost ultimul său refugiu, dar ştiinţa nu a putut dovedi clar acest lucru. Există dispute legate de moartea lui Decebal. Varianta sinuciderii inclusă în manualele de istorie este contestată. Tot mai mulţi specialişti în domeniu spun că ar fi fost ucis, dar încă nu există date foarte clare despre această ipoteză“, a spus Attila Cseke, profesor de istorie.
Cetatea dacică din Valea Zânelor a devenit ţinta căutătorilor de comori, dar până acum nimeni nu a găsit aurul ascuns. Se spune că în zidurile cetăţii ar fi ascunsă o comoară uriaşă pe care chiar dacii au fi lăsat-o acolo. Legenda merge mai departe şi spune că doar odată la şapte ani poarta secretă spre cuferele pline cu aur se deschide pentru o singură noapte. Până acum nimeni nu a găsit comoara, chiar dacă mulţi au căutat-o. O altă legendă spune că spune că în Valea Zânelor ar fi trăit Ileana Cosânzeana, cea mai frumoasă dintre pământence care a inspirat mai multe basme. Şi Cosânzeana ar fi ascuns în Valea Zânelor o comoară, dar că aceasta poate fi găsită doar într-o zi cu soare înainte de zărbătoarea de Sfântu Gheorghe şi doar de al şaptelea copil al unei familii. În Valea Zânelor turiştii pot vedea grădina Cosânzenei şi pot admira tufe întregi de rozmarin. Tot în zonă există şi un loc de camping.
n Valea Zânelor fetele se adunau de Sântâlie pentru a-şi găsi ursilul. Se găteau cu cele mai frumoase straie şi podoabe, se prindeau în hora ielelor şi aşteptau ca flăcăii să coboarele cu oile de munte pentru a-şi legere miresele. Dacă tinerii se plăceau, iar părinţii se înţelegeau la zestre atunci nunta avea loc în toamna aceluşi an. Şi astăzi obiceiul de mai păstrează, dar doar simbolic.
Pasul Tihuța - Munții Bârgău #romania #travel #nationalgeographic
02.04.2023
Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii:
@bozacdorel572
@1968razvan
@droneandnatureRomania
@PlanetaRadeanu
@NatGeo
@HISTORY
@MarianAdventures
@SunChaseJourney
Daca vreti sa dati un like, eu mă bucur, ajută la algoritmul YouTube-ului.
Dacă vreți să spuneti ceva, scrieți un comentariu.
Daca doriți să mă vedeți mai des, apasați SUBSCRIBE.
Brasov Romania | Enchanting City in Transylvania | Travel Guide
Brasov in Romania is one of the enchanting cities in Transylvania, Romania. Brasov medieval city has many things to see and do. This time we spend a few days exploring the cobbled streets, narrow lanes and climbing the many towers and spectacular viewpoints. Join us!
We drove into Transylvania from Bucharest in part 1 of our 3 day trip to Romania, starting by visiting Pele Castle. If you have not seen that video watch that one first!
Timestamps:-
0:00 Intro
0:35 Council Square
1:19 Black Church
3.26 Rope Street
4:21 Ice Skating
4:45 Schei Gate
5:02 St Catherines Gate
5:52 La Birou
6:27 Black Tower
7:50 Graft Bastion
8:23 White Tower
8:58 Tampa Cable Car
11:12 Mount Tampa
13:59 Albert Bed and Bistro
15:06 La Ceaun
15:51 Apartment
Subscribe to channel
Follow us in realtime on :-
Instagram: MemorySeekers
Facebook: MemorySeekersUK
Pintrest:memoryseekersuk
Twitter: memoryseekers
Web:
Like the music we use? We get it from the 2 sites below.
Get FREE additional months subscription to Artlist using this link
Get 30 days FREE use of Epidemic Sounds using this link
(We will get a discount on our subscription for your referral)
Get £34 off your first booking with Airbnb using this link
If you would like to help us visit more wonderful places and bring you more rich travel guides we gratefully receive donations at:-