Ciuperceni Botiz 19 E81 Rumänien Romania 16.4.2016
Der Weg ist das Ziel... komm fahr mit in meinem Goggomobil =G=
Sightseeing in Krisenregionen, Armenviertel, Bürgerkriegsgebieten.
Along radioactive Death-Zones, MOAs, No-Go and Civil-War Areas.
Lozna capre si cerbi
Festivalul de Datini şi Obiceiuri Din străbuni, din oameni buni 2012.
Au participat formaţiile de dansuri din: Avrămeni, Broscăuţi, Bucecea, Călăraşi, Cândeşti, Conceşti, Copălău, Coşula, Corlăteni, Cordăreni, Corni, Cristeşti, George Enescu, Oneaga, Dobârceni, Durneşti, Hilişeu, Hăneşti Crişan, Lozna, Mileanca, Săveni, Tudora, Vf. Câmpului, Văculeşti, Vlăsineşti, Vorona, Maramureş, Sibiu, Bacău, Slobozia, Suceava şi Neamţ.
🟠 Cei mai VECHI MUNȚI din ROMÂNIA
🔶️ Munții Măcinului sunt cei mai bătrâni munți din țară și au fost erodați în sute de milioane de ani. Formează singurul parc național care nu se află în Carpați și au o biodiversitate remarcabilă. Pe deasupra acestor munți trec în migrația de toamnă peste 10.000 de răpitoare de zi, cea mai mare diversitate de păsări de pradă în pasaj din Europa.
🔶️ În Munții Măcinului sunt catalogate 24 de habitate prioritare, acestea fiind caracterizate printr-un grad de conservare mare întrucât găzduiesc specii amenințate. Un astfel de habitat unic în lume este pădurea de fag dobrogeană ce formează o insulă relictară aflată la 300 km distanță de cele mai apropiate făgete carpatine.
Biodiversitatea acestui parc național este foarte mare. Pe o arie egală cu jumătate din suprafața Bucureștiului (doar 0,05% din teritoriul țării) întâlnim jumătate din flora României și jumătate dintre speciile de păsări de la noi.
🔶️ Măcinul are aspectul unui deal ce atinge înălțimea maximă în Vârful Țuțuiatu (467 m). Culmea Pricopanului este cea mai spectaculoasă zonă, cu muchii crenelate și formațiuni granitice megalitice spectaculoase.
#munțiimăcinului #dobrogea
⛔ TOATE DREPTURILE ACESTUI CLIP SUNT REZERVATE
Barajul Poiana Uzului, Dărmănești (2023)
Se lucreaza la Barajul Poiana Uzului,Darmanesti -Bacau
Memorialul EMIL REBREANU (Palanca, Județul Bacău, România)
Vă rog să activați subtitrarea în românește!
Emil Rebreanu (17 decembrie 1891 – 14 mai 1917) a fost un tânăr român transilvănean înrolat cu forța în armata Imperiului Austro-Ungar în timpul Primului Război Mondial. S-a evidențiat pe fronturile din Galiția, Rusia și Italia, fiind avansat la gradul de sublocotenent și decorat cu Medalia de Aur pentru Vitejie. Trimis în 1917 pe frontul antiromânesc, are mari frământări sufletești și se hotărăște să dezerteze trecând linia frontului la conaționalii români, cu planuri militare asupra sa. Este prins și condamnat rapid la moarte prin spânzurare. Și prin corespondența purtată, tragicul destin este reconstituit și redat cu modificări literare în romanul ”Pădurea spânzuraților” (1922) scris de fratele său, Liviu Rebreanu, important scriitor român. În 1920, după terminarea războiului și unirea Transilvaniei la România, este identificat mormântul lui Emil Rebreanu. La cererea fratelui, osemintele sunt mutate și reînhumate aici (locul spânzurării, pe pământul fostului Regat Român, așa cum Emil a solicitat înainte de moarte) cu onoruri militare pe 2 octombrie 1921. Pe monumentul de deasupra mormântului, terminat în 1922, scrie: ”Sublocotenent Emil Rebreanu spânzurat de unguri la 14 mai 1917 pentru că a vrut să treacă în rândul armatei române să lupte pentru întregirea neamului. Patria recunoscătoare nu l-a uitat”. Printre brazii din jurul mormântului, spre vest, la mică distanță, se văd ruinele Cetăţii Rákóczi și a fostului Canton 30 marcând fosta ”graniță de 1.000 de ani”.
Alături de mormântul lui Emil Rebreanu a fost ulterior construit un obelisc însoțit de câteva morminte cu oseminte ale ostașilor sovietici căzuți în 1944 în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Inscripția în limba română (alături de cea în limba rusă) este următoarea: ”Glorie eternă ostașilor armatei sovietice care și-au dat viața în luptele pentru eliberarea României din robia fascistă”
În anul 2012, în vecinătatea celor două monumente, a fost dezvelit cu mare fast un alt monument dedicat lui Emil Rebreanu. Monumentul de piatră ar două medalioane de bronz cu efigia lui Emil Rebreanu și celălalt cu Sfântul Gheorghe omorând balaurul. Poiana din jur a fost amenajată sub forma unui complex comemorativ. Eroul martir Emil Rebreanu este comemorat anual printr-un ceremonial militaro-religios.
Dumbrăveni – Urluia Valley – Lake Vederoasa
Mysterious and wild are the ways of Dobrogea. The Dumbrăveni – Urluia Valley and Lake Vederoasa in Constanţa County represent a unique natural mix in the world of over 18,000 hectares. Continental sweet waters, marshes and peatlands mix in dry meadows, forests and arable land. No hectare of this protected area resembles the other. Nature offers surprises at every step. There are also reptiles in the forests of Dumbrăveni, but you can also find endangered plant and animal species. Here is the Dobrogean blotched snake or the four-strip serpent (Elaphe quatuorlineata), the marbled polecat, and the dobrogean hamster. Of the plants, there are also some rare and very important species for preserving biological diversity, such as the common tormentil. Geomorphological landscapes are very attractive, too, with hills, valleys with permanent waters, meadows and cliffs.
Suceava Bukowina Rumänien Romania 5.4.2016
Der Weg ist das Ziel... komm fahr mit in meinem Goggomobil =G=
Sightseeing in Krisenregionen, Armenviertel, Bürgerkriegsgebieten.
Along radioactive Death-Zones, MOAs, No-Go and Civil-War Areas.
Toboşar Sighişoara 31 martie 2013
Înscriere Paravion Superstar. CONCURS PARAVION - LONDRA
De ce am ales oraşul Londra? Pentru că efectiv sunt îndragostit de tot ce înseamna Anglia si Marea Britanie. Iubesc oamenii, iubesc locurile, iubesc cultura. Londra reprezintă foarte mult pentru mine. În primul rând, a fost primul oraş din afara României pe care l-am vizitat; mi-a ramas in suflet. Am crescut şi am mers din nou, de data aceasta luând cu mine si camera. În al doilea rând, Londra este pentru mine oraşul perfect. Îmi inspiră eleganţă şi frumuseţe. Ador muzica de acolo, oamenii foarte civilizati, metroul, pub-urile, petrecerile, arhitectura, numeroasele festivaluri, umorul tipic englezesc sau priveliştea spre şi dinspre oraş. Nu mai are rost sa menţionez de atracţiile turistice pline de istorie. Impunătorul Big-Ben parcă este gardianul acestei frumoase capitale. De ce iubesc Londra? Pentru că este oraşul care te surprinde întotdeauna; un oraş în care înveti artă doar plimbându-te atât pe marile bulevarde, cât şi pe cele mai mici străduţe.
Să alcătuiesc un filmuleţ de doar 60 de secunde a fost cu adevărat o provocare. Deşi puteam umple minutul doar cu imagini luate cu marile atractii, mi-am spus să-I dau o bucăţică care să reflecte puţin personalitatea mea.
Mai jos vă ataşez şi o adresă de Youtube în cazul în care sunt probleme cu filmuleţul.
Sathmar Satu Mare 19 E81 E671 Rumänien Romania 16.4.2016
Der Weg ist das Ziel... komm fahr mit in meinem Goggomobil =G=
Sightseeing in Krisenregionen, Armenviertel, Bürgerkriegsgebieten.
Along radioactive Death-Zones, MOAs, No-Go and Civil-War Areas.
Costineşti 23 August Schwarzes Meer Black Sea E87 Romania Rumänien 7.4.2016
Der Weg ist das Ziel... komm fahr mit in meinem Goggomobil =G=
Sightseeing in Krisenregionen, Armenviertel, Bürgerkriegsgebieten.
Along radioactive Death-Zones, MOAs, No-Go and Civil-War Areas.
Pe malul Lacului Bolboci Tabara triunghiul initiatic Pestera Sfinx Omu in perioada 29 30 iun
Detalii:
Tabere Centre Energetice
Conferinte, Cursuri, Terapii si terapeuti, Concerte, Emisiuni TV
Capra din Floresti in Todireni 2013
FIreworks on Chinese New Year/ Artificii de Anul Nou Chinezesc - London 21 feb 2010 part 1
Vlăhiţa Căpâlniţa 13A Jude țul Harghita Siebenbürgen Rumänien 21.4.2016
Der Weg ist das Ziel... komm fahr mit in meinem Goggomobil =G=
Sightseeing in Krisenregionen, Armenviertel, Bürgerkriegsgebieten.
Along radioactive Death-Zones, MOAs, No-Go and Civil-War Areas.
Expo Agro Moldova la Caex Bacau, 18-20 octombrie 2013
Deversare barajul Izvorul Muntelui
Deversare controlata la barajul Izvorul Muntelui de la Bicaz cu un debit de 180 metri cubi pe secunda.