This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Poiana Lacului Romania

x

Nestemata Munților Apuseni


La numai 45 km de Cluj, la răscrucea apelor din Valea Ierii și Valea Negrii un drum prin pădure se deschide brusc în ceea ce amintește de o dumbravă minunată, un luminiș inundat de verdeață în jurul unui ochi de apă. O pensiune toată bătută în piatră, lemn și flori roșii își întâmpină oaspeții cu camere moderne și terase boeme pentru cafele și pierdut privirea-n verde. Aerul de munte se simte rece și tare când intră în nări, ajunge în vene și ozonează. Aici totul stă sub semnul verdelui - vegetația bogată și aparent sălbatică este lăsată să domine, să se reverse, să umple de verde privirea.
Tencuiala și contraforții din piatră aparentă evocă trăinicia, stabilitatea și statura unei așezări medievale. Totul e din lemn, interior și exterior. Arhitectura se încadrează în stilul rustic local, dar interiorul camerelor îmbrăcate în lemn are atmosfera de cabană contemporană. Lemnul reflectă lumina creând un cocon molcom, blând și cald. Accesoriile de iluminat și piesele de mobilier contemporan coordonate cromatic fac o combinație modernă gri-galben-negru.
Sunt 10 camere cu balcoane deasupra lacului, alte 7 camere în corpul principal (două dintre ele au terasă proprie și ciubăr privat cu aeromasaj) și 4 apartamente (unul cu suprafață de 48mp, duș și cadă cu hidromasaj; terasa acestuia este deasupra cascadei; alte două apartamente au ciubăr privat).
Proprietatea este perfect proiectată și echipată pentru evenimente corporate și private; are suprafețe ample cu iarbă atent manicurată pentru petreceri în grădină și restaurant cu capacitate de 300 persoane. Camera cu sare, sauna, șemineul, șezlongurile din iarbă sau ciubărul sunt prilejuri de relaxare sau socializare, după voie. Apoi sunt separeurile de luat masa construite într-un butoi, sauna din butoi și jacuzzi în ciubărul care poate fi practic asimilat unei jumătăți de butoi - toate elemente care creionează o atmosferă de poveste potrivită atât pentru team buildings și nunți cât și pentru concedii în natură (cei mici au un minunat parc dar și loc de joacă în interior, pentru cei mari există airsoft, paintball, remi, table, șah, cărți de joc, acces wireless sau un bar bine garnisit și o terasă generoasă cu 80 de locuri în aer liber și 36 lucuri acoperite). Se adaugă și 9 locuri de parcare acoperite.
În prezent este în curs de finalizare proiectul de dotare cu panouri fotovoltaice pe 210 mp (40 kw).
x

Traseul turistic PASUL ROTUNDA - LACUL LALA (Munții Rodnei, România)

Vă rog să activați subtitrarea în românește!
Videoclipul prezintă pas cu pas unul dintre cele mai atractive trasee turistice din Munții Rodnei. Este un traseu destul de accesibil, folosit de mulți turiști și care pornește de la cabana din Pasul Rotunda (1271m). Acest pas, situat la intersecția a trei mari regiuni istorice (Bucovina, Transilvania și Maramureș), separă Munții Suhard (la sud) de Munții Rodnei (la nord) și este străbătut de drumul dintre Rodna (județul Bistrița-Năsăud) și Cârlibaba (Jud. Suceava). Traseul, având direcția est-vest, totalizează circa 10 km (circa 4 ore de mers) dintre care primii 8 km (circa 3 ore) urmăresc marcajul de creastă (bandă roșie): Pasul (cabana) Rotunda (1271m) - pe sub Vârful Nichitaș (1451m) - pe sub Vârful Gagei (1847m) - Culmea Gagei - Șaua Gagei (1789m). Este o porțiune deschisă, urcare continuă, moderată, având permanent în față trei vârfuri reper (Roșu, 2113m; Ineuț, 2222 m; Ineu, 2279 m). Sub Vârful Roșu se observă un frumos circ glaciar. Din Șaua Gagei, loc de popas, traseul (marcaj bulină roșie) se desprinde de creasta care continuă spre Vf. Ineuț și se îndreaptă spre Valea Lala care își are originea în Lacul Lala. Pe această porțiune de circa 2 km (o oră de mers), la început coborâm, apoi iar urcăm printr-o splendidă pădure de jepi și zâmbru. Pe măsură ce vegetația se micșorează, se dezvoltă covoare de bujor de munte (rhododendron) care înfloresc la începutul verii. Spre toamnă, găsim afine și merișoare. După ce depășim un ultim abrupt, ajungem la Lacul Lala Mare, cel mai mare lac glaciar din Munții Rodnei, situat la 1815 m altitudine. Suntem în zona rezervației mixte Ineu - Lala. Dacă dorim, mai urcăm un abrupt și imediat sub Vârful Ineu (2279m) ajungem la Lacul Lala Mică (1920m). Lacul Lala Mare este subiectul acestui videoclip:
x

top places in Romania...!!!!!

zona barajul vidra
x

Lacul Poiana Marului

Lacul de acumulare Poiana Mărului este amplasat pe râul Bistra Mărului, iar priveliştea din acest loc este splendidă. Lacul este administrat de Ocolul Silvic din Oţelu Roşu şi se află la o distanţă de aproximativ 25 de kilometri de localitatea Oţelul Roşu, într-un decor pitoresc minunat.

Citeste mai mult pe:
x

Zimbrăria DRAGOȘ VODĂ (Județul Neamț, România)

Vă rog să activați subtitrarea în românește !
Ceea ce vom vizita prin acest videoclip este o combinație dintr-o grădină zoologică și o rezervație de zimbri situată izolat, la marginea pădurii, la circa 12 km vest de Târgu Neamț și la 2 km înainte de Mănăstirea Neamț. Aparține și este administrată de Regia Naţională a Pădurilor, prin Direcţia Silvică Neamţ, Ocolul Silvic Târgu Neamţ și în ciuda zecilor de mii turiști în fiecare an, nu este o afacere rentabilă. Nu este rentabilă, dar este infinit mai valoroasă prin atingerea scopului și anume repopularea codrilor Neamțului cu turme de zimbri în libertate deplină.
A propos de zimbri și de numele complexului, „Dragoș Vodă”. Conform izvoarelor originale, bazate totuși pe legende, Dragoș Vodă, primul descălecător de țară, țara Modovei, s-a luptat cu bourul și nu cu zimbrul. Bourul (Bos primigenius) este un fel de taur mare, teribil de puternic și de periculos, specia dispărând din pădurile carpatine pe la sfârșitul secolului XV, iar ultimele exemplare din lume în pădurile de Polonia la începutul secolului XVII. Pe stema primilor domnitori moldoveni și a statului Moldova de astăzi, figurează capul de bour. Odată cu dispariția totală a bourului, dorit sau nedorit, a început să se facă confuzia bour-zimbru, așa că acum este neclar cu ce animal s-a luptat de fapt Dragoș Vodă. Mai trebuie specificat că zimbrul „nostru” (Bison bonasus) este rudă foarte bună cu bizonul american (Bison bison), dar între ei există câteva mici diferențe. Ultimul zimbru din Moldova a fost ucis în 1762, iar din Transilvania în 1790.
Grădina zoologică conține mai multe țarcuri cu căpriori, iepuri, păsări (porumbei, fazani, păuni, moțate olandeze), fostele cuști de fier în care cu ani în urmă erau carnivore mari (lupi, urși), acum doar porci mistreți și nutrii, dar, mai ales trei țarcuri mari cu turme de zeci de exemplare de mufloni, cerbi „carpatini” și cerbi lopătari.
În sectorul zimbrilor putem vedea doar un număr redus de exemplare, toți ceilalți fiind în libertate sau în parcul de aclimatizare (semilibertate, de tranziție spre libertate, se hrănesc singuri pe 180 ha). Este o poveste de succes, trudită, care a început cu 3 exemplare aduse din Polonia în 1969, încununată în martie 2012 de prima punere în libertate a zimbrilor în România. Povestea continuă, în februarie 2022 fiind circa 50 de zimbri în libertate deplină în Rezervația de Zimbri și Faună Carpatină (11.500 ha). Aceasta este una dintre cele patru arii protejate incluse în Parcul Natural Vânători-Neamț (30.818 ha). Peste acest parc național se suprapune Ținutul Zimbrului (Bison Land), destinație ecoturistică și de dezvoltare sustenabilă, o altă poveste de succes.

Traseul turistic LACUL BUCURA - POIANA PELEGII (Munții Retezat, România)

Lacul Bucura este obiectiv turistic de primă importanță situat înspre creasta nordică a Munților Retezat, loc de intersecție a mai multor trasee montane. Poiana Pelegii, situată în partea centrală a masivului, în versantul drept (nordic) al văii Lăpușnicul Mare, este punctul terminus în apropierea căruia se poate ajunge cu mijloace auto.
Lacul Bucura este cel mai mare lac glaciar din Romania. Lacul se găsește la baza Vârfului Peleaga, la altitudinea de 2040 m. Lacul are 550 m lungime, 160m lățime medie și adâncimea maximă de 15,5 m. Lacul este alimentat de cinci izvoare principale și la rândul lui deversează printr-un singur emisar în Lacul Lia (1908 m), bine vizibil la începutul coborârii. Lacul Lia colectează și apele altor trei mici lacuri glaciare, nevizibile din traseul nostru: Lacul Florica (2090 m), Lacul Viorica (2070 m) și Lacul Ana (1979 m).
Poteca turistică care unește Lacul Bucura de Poiana Pelegii este bine marcată (pe copaci, pietre, stâlpi) cu bandă albastră și este situată în versantul stâng (estic) al văii Bucura. Traseul are o diferență de nivel de 460 m, durează circa o oră (invers, la urcare, durează circa 2 ore) și nu necesită abilități deosebite de montaniard deși panta este destul de mare. Deplasarea se face preponderent pe pietre și este obligatoriu să fiți echipat corespunzător.
Pentru început suntem în golul alpin în care recunoaștem efectele fenomenelor glaciare, iar spre dreapta vedem Lacul Lia. În partea mediană a traseului trecem printr-o pădure spectaculoasă de jneapăn (ienupăr), amestectă mai jos cu pini și tyraversată de mai mulți torenți cu apă. În partea inferioară a traseului străbatem o pădure de molizi. Sub Poiana Pelegii, la 1580 m, pârâul Bucura intră în Pârâul Lăpușnicul Mare pe care, după ce îl traversăm, am ajuns la capătul drumului forestier.

Poiana din jurul Lacului Mare de pe Platoul Meledic

Poiana din jurul Lacului Mare de pe Platoul Meledic. Urmând Valea Slănicului, pe raza administrativă a localităților Mânzălești și Lopătari, judetul Buzau, se afla Platoul Meledic.
#meledic #buzau

Road Trip - Lacul Rosu,Cheile Bicazului & Barajul Bicaz(Romania)

România în imagini, Lacul Bolboci, munții Bucegi #shorts #visitromania

România în imagini, Lacul Bolboci, munții Bucegi #shorts #visitromania
Vizitați România!

Romania best places Lacul Bicaz (baraj)

Romania Best Places Lacul Bicaz (baraj)
x

Rezervația naturală Tinovul MOHOȘ (Transilvania, România)

AVă rog să activați subtitrarea în românește !
Tinovul (turbăria) Mohoș (Mohos-tőzegláp, în ungurește) este instalat în craterul învecinat celui în care se găsește Lacul Sfânta Ana, sigurul lac vulcanic din România, renumit obiectiv turistic. Cele două obiective sunt cuprinse în Rezervația naturală Mohoș - Sfânta Ana care se extinde pe 240 hectare și pot fi ușor vizitate „la pachet”. Oricum, Mohoșul oferă turiștilor o lume aparte, unică, cel puțin la fel de frumoasă dar mult mai interesantă decât Sfânta Ana și este păcat s-o ratați. Frumusețea stranie a acestei lumi ne-a determinat de-a lungul anilor să facem mai multe videoclipuri.
2011:
2014:
2015:
Pe scurt, Mohoșul este o turbărie instalată într-un lac de origine vulcanică și având o suprafaţă de 80 ha, de patru ori mai mare decât Lacul Sfânta Ana. Tinovul are formă pentagonală, cu diametrele circa 1.000 x 800m. Adâncimea lacului ajunge la 30 m (mult mai mare decât Sf. Ana), iar grosimea covorului de turbă care plutește pe lac este de 10 - 20 m. Turba nu acoperă integral lacul. În prezent covorul de turbă este străpuns de vreo 15 ochiuri de apă care comunică pe sub covorul de turbă, numărul și suprafața acestora micșorându-se de-a lungul anilor. Turba crează un mediu acid (pH 3,8-4,1) și oligotrof (sărac în nutrienți) astfel că apa lacului este lipsită de viețuitoare. În schimb, covorul de turbă găduiește o lume vegetală aparte, cu multe relicte glaciare: mesteacănul pitic (Betula nana), roua cerului (Drosera rotundifolia, plantă carnivoră), vuitoare (Empetrum nigrum), specii de rogozuri (Carex nigra, Carex echinata), ruginare (rozmarin ruginiu, Andromeda polifolia, otrăvitoare), ligularia (Ligularia sibirica), bumbăcărița (Eriophorum vaginatum). Vegetația forestieră este reprezentată de pini a căror dimensiune scade de la periferie spre centrul turbăriei unde au un aspect pipernicit datorită condițiilor dificile de mediu. Ca și cum nu ar fi de ajuns, pinii din turbărie, ecosistem special, sensibil, sunt atacați puternic de larvele mai multor specii de insecte. Aceste larve, în funcție de specie, atacă fie vârful pinilor, fie ramurile subțiri, fie coaja întrerupând circulația sevei, fie, în final, pătrund în lemn. Primele atacuri au fost semnalate în 2012, iar în prezent (2022) zone întregi sunt afectate, pinii fiind complet uscați.
Vizitarea Tinovului Mohoș se face numai în grupuri conduse de ghizi. Turiștii parcurg un traseu care atinge două ochiuri de apă, deplasarea făcându-se la început pe o punte de lemn suspendată pe piloni, iar în partea a doua pe butuci înfipți în turbă.

Barajul / Lacul Poiana Rusca

Anachronist - Oddities by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 license.

Source:

Artist:

Poiana Uzului

Music
Sam Marshall - Cinder

Poiana Lacului - PP-DD Argeş, împreună cu Mihai DEACONU - candidat PP-DD

O parte din echipa PP-DD Argeş, miercuri 21 mai 2014, orele 21.00, care a susţinut în Poiana Lacului, judeţul Argeş, candidaţii PP-DD la europarlamentare şi pe dl. deputat Mihai DEACONU, preşedinte PP-DD Argeş, candidat la funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş la alegerile din 25 mai 2014.

Top 10 BlogDeCalatorii - Transfagarasan

x

Ski Resort Transalpina - Descopera Romania / Discover Romania

Ski Resort Transalpina - Partia de ski Transalpina - Descopera Romania / Discover Romania. Skiing Transalpina – Vidra/​Voineasa.The ski resort Transalpina – Vidra/​Voineasa is located in Vâlcea County (Romania). For skiing and snowboarding, there are 6.1 km of slopes available. 5 lifts transport the guests. The winter sports area is situated between the elevations of 1,320 and 1,940 m.

Welcome to:

Ski Resort Transalpina
Ski Resort Transalpina. Partie Lacul Vidra – Schi Voineasa.

Partia de schi se afla pe domeniu schiabil Voineasa, in nord-vestul judetului Valcea. Distanta de la Voineasa pana la Ski Resort Transalpina este de aproximativ 34 Km. Zona Lacul Vidra (Obarsia Lotrului, Voineasa – Valcea) un important punct de atractie turistica din Romania, are din 2012 o partie de schi care completeaza oferta turistica din zona. Proiectat pentru a deveni unul din cele mai performante domenii schiabile din Romania, complexul schiabil de la Lacul Vidra (Voineasa) va asteapta pentru a practica sporturile de iarna intr-o zona cu potential turistic deosebit. In zona Lacului Vidra pe varfurile ce depasesc 2000m inaltime, zapada persista pina in luna mai. In imediata apropiere (7,5 Km), la Obarsia Lotrului se afla intersectia cu Transalpina.

Altitudinea la baza partiei este de 1350 m. De aici porneste o telegondola (pe o lungime de aproximativ 2.9 Km) ajungand la 1800 m. de unde ascensiunea se continua cu un teleschi, care urca pana la 2000 m pe Varful Bora. Lungimea totala a partiei este aproximativ 6 km, de la baza partiei si pana pe Varful Bora.


Important: In zilele cu timp nefavorabil (viscol, ceata) este posibil ca instalatiile sa fie inchise.


Acces rutier si distante catre Partia Vidra – Schi Voineasa

Lista cu distantele de parcurs pana la Ski Resort Transalpina:
* Petrosani – 36,7 km km (DN7A) – aproximativ 37 min, Ruta acces partia schi Vidra: Petrosani – Obarsia Lotrului – Vidra
* Sibiu – 137 km (DN7/E81 şi DN7A) – aproximativ 2 ore 5 min Ruta acces partie schi Vidra: Sibiu – Brezoi – Voineasa – Vidra
* Pitesti – 166 km (DN7/E81 şi DN7A) – aproximativ 2 ore 46 min Ruta acces partie schi Vidra: Pitesti – Ramnicu Valcea – Calimanesti – Voineasa – Vidra
* Bucuresti – 281 km (A1 şi DN7/E81 şi DN7A) – aproximativ 3 ore 46 min Ruta acces partie schi Vidra: Bucuresti – Pitesti – Ramnicu Valcea – Calimanesti – Voineasa – Vidra

 TRANSALPINA Ski Resort

What the Transalpina ski slope looks like - the most beautiful ski slope in Romania

Peisaj de vis... merita din plin sa vizitati. Este cea mai frumoasa partie de ski din tara.

Imagini live - Partia de schi - Transalpina:
-
-


DN 67C

RANCA - OBARSIA LOTRULUI - Lacul VIDRA - VOINEASA - Brezoi - Calimanesti - Rm. Valcea

Cea mai frumoasa partie de ski din Romania - Transalpina - Obarsia Lotrului - Lacul Vidra - Voineasa

DN 67C
RANCA - OBARSIA LOTRULUI - Lake VIDRA - VOINEASA

The most beautiful ski area in Romania - Transalpina - Obarsia Lotrului - Vidra Lake - Voineasa

Lacul glaciar BUCURA (Munții Retezat, România)

Lacul Bucura este cel mai mare lac glaciar din Romania. Lacul se găsește în Munții Retezat la altitudinea de 2040 m, la baza Vârfului Peleaga. Suprafața lacului este de peste 105000 metri pătrați. Lungimea lacului este de 550 m, lățimea medie 160 m și 225 m lățimea maximă. Perimetrul lacului este de 1390 m. Adâncimea maximă a lacului este de 15,5 m, iar volumul de 625000 metri cubi. Lacul este alimentat de cinci izvoare principale. Apa lacului deversează printr-un singur emisar spre Lacul Lia, cu un debit de aproximativ 250 litri pe secundă. Populația piscicolă este autohtonă. Cea mai cunoscută variantă de acces este cărarea marcată cu bandă albastră, pornind din Poiana Pelegii (la care se poate ajunge auto pe un drum forestier foarte rău). Traseul are o diferență de nivel de 408 m și durează 2 ore. Lîngă lac este o cabană Salvamont.

Cabana Marian - Poiana Brasov - www.tourtravel.ro

Cabana Marian - Poiana Brasov - Vizitati:

The Beauty Of Coada Lacului, Romania

Situat la 20 de km de la drumul E60, Lacul de acumulare Leşu a fost dat în folosinţă în anul 1973.Avand o suprafaţă de 148 hectare şi cu un volumul de apă ce se poate reţine în spatele barajului de 28,3 milioane mc., apa lacului alimentează hidrocentrala Leşu, care s-a dat în folosiţă cu patru ani mai târziu, în anul 1977. Coada Lacului, a devenit din ce în ce mai populată, asfel s-a format un adevărat sat de vacanţă, unde preţurile terenurilor cresc de la an la an.Drumul forestier care trece pe lângă lac ajunge până la Cabana Stâna de Vale. Astfel Lacul Leşu a devenit o poartă către Munţii Bihor-Vlădeasa
Fiind situata intr-un punct strategic, zona ne ofera posibilitatea de a face drumetii spre o multime de alte atractii turistice , pe care Muntii Apuseni le au. La Coada Lacului , pe langa faptul ca te relaxezi poti practica si sporturi nautice, sau o plimbare romantica cu barca. Binenteles, totul facut cu precautie, fara a te indeparta prea mult de mal, deoarece mai incolo , sub tine se afla un hau adanc ,care isi poate cere tributul de la cei cu spirit de aventurieri.Indiferent ca te hotarasti sa vii cu cortul, sau sa te cazezi la vreo cabana sau pensiune, merita sa faci acest pas, care-ti va aduce numai satisfactie. Iar un lucru cert ramane faptul ca vei dorii sa revii cat mai repede, asteptand sa redescoperi frumusetea pe care natura ti-o ofera.

Cabinele panoramice, Puntile suspendate din Lacul Rosu - Cheile Bicazului

#cabinesuspendate #refugii #lacurosu #laculrosu #cheilebicazului #chei #defileu #bicaz #refugiisuspendate #4k #4kultra #4kultrahd #video #viral #amazing #gopro #gopro10black #videofootage #trip #drumetie #călătorie #calatorie #punte #puntesuspendata #piatraaltarului #turnulbardosului #serpentine

Shares

x

Check Also

x

Menu