Laos'un Gerdek Kulübeleri - Evlenmeden Önce Kulübeye Giriyorlar | Akha Kabilesi
Fatih Koparan Just English Dil Okulları ( sponsorluğunda
Sosyal Medya ;
Twitter :
Instagram :
Tiktok :
Çanakkale Ayvacık Kocaköy Behram Sitesi'nde Full Yapılı Villa
Çanakkale Ayvacık Kocaköy'de bölgenin en geniş arsası içerisinde villamız satılıktır. Toplamda 72 Bitişik İkiz villa vardır. Villa tipleri aynı gözükse bile her villanın arsa payı ve kullanım şekli farklıdır. Site içerisinde 1000'e yakın zeytin ağaçları'da vardır. Su arıtma, Site içersinde sosyal tesis, özel şezlong ve şemsiyeler, piknik alanları, özel plaj ve iskele, mini büfe (sezonda aktif) vardır.
Lokasyon
Çanakkale'nin taş evleri, cennet gibi koyları, tarihi dokusu ve şahane doğasıyla ünlü Ayvacık ilçesine bağlı olan Kocaköy köyünden içeri doğru girdikten sonra yaklaşık 10 dk sonra cennet gibi bir koyun içerisindedir. Assos Antik Liman'a 15 dk, Sokakağzı, Sivrice, Kadırga Koyu, Küçükkuyu, Babakale, Akliman Koyu gibi lokasyonların hepsine yaklaşık 15-35 dk mesafededir. Kocaköy'e en yakın Gülpınar'da Yaz kış haftanın iki günü köy pazarı, Zincir Marketler, Kasaplar, Restoranlar, Sağlık Ocağı, Eczane, Nalbur vs. gibi tüm ihtiyaçlarını her zaman karşılayabileceğiniz işletmeler mevcuttur.
Villa Özellikleri
4+2 Oda Sayısı
250 m2 Kapalı Alan
2 Mutfak
3 Banyo/Wc
2 Balkon 1 Veranda ve 1 Teras (Hepsi Deniz Manzaralıdır) En Alt katın üst katları bağlantı olmayıp bağımsız kullanılabilir. Yaklaşık 15 gün önce yaklaşık 4-5 ay süren tadilat süreci bitmiştir. Eviçi Boyasından, Peyzaj Işıklandırmaları, Bahçe Merdiven Taş kaplamaları, Banyo Dolapları, Armatörlere kadar yenilenmiştir.
Çift Camlı Pimapenler, Güneş Enerji Sistemi, Çamaşır Odası, Bahçe ve çevre aydınlatmaları, veranda ve terasta su musluğu, Geniş balkonda Barbekü, Açık Otopark
İskanlı ve Kat Mülkiyetlidir. Evin tapusunun haricinde sitenin ortak kullanımında yer alan zeytinlik alanlarınında hisseli tapularıda fiyata dahildir.
Oda Büyüklükleri
Giriş Kat
Salon, Açık Mutfak ve Banyo Wc Toplam : 40 m2
Balkon : 18 m2
1. Kat
Hall : 10 m2
Oda : 10 m2
WC-Banyo : 5.5 m2
Oda : 8.5 m2
Çamaşır Odası : 3.5 m2
Balkon : 4 m2
Çatı Katı : 22 m2
Tavan Yüksekliği min.1.35 - max. 1.98 mt'dir.
Teras : 7 m2
En Alt Kat
Salon + Mutfak : 28 m2
Bölüm 8.2 m2
Wc+Banyo 4 m2
Veranda : 17.6 m2
Bahçeler
Ön Bahçe : 60 m2
Yan Bahçe 85 m2
Full Tadilatlı olan villamız sitenin en bakımlı satılık yer olma özelliği taşımaktadır. Kuzey Ege'nin en güzel lokasyonunda bulunan bu nadir sitede siz de yer almak için lütfen bizi arayın.
Çanakkale Emlakçısı
İbrahim Demir
19 Yıllık Tecrübe...
Ayvacık Köyleri Paşaköy Gezisi | Motovlog | Gezi videoları
Ayvacık Köyleri Paşaköy Gezisi | Motovlog | Gezi videoları
╚► Kanalıma Abone olun :
╚► instagram Takip :
╚► Facebook :
Uzun zamandır gitmeyi istediğim fakat havaların yağışlı ve soğuk olduğundan bir türlü gidemediğim Çanakkale Ayvacık Paşaköy gezi videomuz sizlerle...
Mondial süperboy motoruma benzini aldıktan sonra biraz öksürme yaptı motorum ama Allahtan kısa sürdü bu olay,yoksa çekeceğimiz vardı :)
Peki bu köyü nasıl buldum ? nelerini sevdim ? neler ilgimi çekti ?
Bun sorulara kısa kısa cevap vermek gerekirse...
* Paşaköy biraz tepe yamacında kalsa bile hem havadar havası hemde Midilli adası manzarası ile gerçekten de çok güzel.Geçtiğimiz sene ülkesinden avrupaya göç etmek isteyen sığınmacıların ülkemizde ki son ulaşabildikleri nokta dersek yalan olmaz.
* Sevdikğim şeylere gelince,halkı toprak zengini ve besicilik yaptıkları için maddi durumlları diğer gezdiğim köylere nazaran çok daha iyi,halkı misafirperver en azından diğer köylerde selam almama huyu bu köyde yaşayanlarda yok :)
* İlgimi çeken gördüklerime gelince kısaca anlatmak gerekirse,çok çok çok güzel bir manzara :)
Hepinize iyi seyirler dilerim...
Turkish Travels - Gülpınar, Ayvacık, Çanakkale, Turkey [ English ]
The town of Gulpinar is 22 km or about a half hours drive from Tavakli which is about the same distance as it is to Ezine from Tavakli village. It would be very easy to just drive through the centre of Gulpinar and miss out on what is actually here.
Subscribe:
Çanakkale website:
Website:
Bu Aralar Truva Hiç Olmadığı Kadar Yalnız! (Lonely Troy)
Truva bu aralar çok yalnız… Videoyu izlediğinizde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Oysa müze ya da ören yeri; çekimlerimiz için kapatılmış değildi. Açıkçası bu tablo beni çok etkiledi ve klibimin adını “Yalnız Troya” olarak koymaya karar verdim. Tarihi yerleri gezmeyi hep çok sevdim. Tam ibretlik… Bu dünyanın kimselere kalmadığının en büyük kanıtı. Ne kudretli insanlar gelmiş geçmiş… Beraberlerinde sadece; ya yaptığı iyilikleri ya da zulümleri götürmüşler. Geride bıraktıkları ise birer harabeye dönmüş. Tarihi bilmeyen aynı hataları tekrar eder dururmuş. Tarihten ders almak için de en iyi yöntem bu yerleri görmek ve üzerinde düşünmek… Bir zamanlar yılda 1 milyona yakın ziyaretçiyi ağarlayan ve belki de tüm dünyada en çok tanınan yerlerden biri olan Troya, umarım en kısa zamanda hakettiği ilgiye yeniden kavuşur. Özetle Troya sizi bekliyor…
Çanakkale Ayvacık Paşaköy | (gezi videoları) | Bekliyoruz !!!
Çanakkale Ayvacık Paşaköy | (gezi videoları) | Bekliyoruz !!!
Köy denildiği zaman tarım ile uğraşan,alınteri ile kazanılan helal paralar aklımıza geliyor.Toprağı dantel gibi işleyen emekçi kardeşlerimiz...
Ama bu köy bir başka !!! Allah ayrı bir güzellik vermiş,muhteşem ötesi bir deniz manzarası,havası ile suyu ile cennetten bir köşe Maşallah....
Gençlerin,özellikle genç kızlarımızın bu köyde yaşamak istemiyişleri beni düşündürmedi değil,evlenme çağına gelen genç kızlarımız malesef büyük şehirlerde yaşamak istediklerinden köyde ellerinde avuçlarında kalan son topraklarını (evlerini) sattırarak şehire göçmeyi bir şey sanıyor olsa gerek...
Tabi ki bu onların seçimi,asla yadırgamak veya hor görmek değil amacımız,ama insan üzülüyor....
Neyse,ben çenemi kapatayım,gezi videoları devam edecek,sizler için ege köylerini gezmeye devam edeceğiz...
Keyifli dakikalar sizleri bekliyor...
Hoçakalın.
Assos Tasli Kosk Pansiyon, Behramkale, Türkiye
Otel tanıtım videosu. Otel imkanları ve bilgileri.
Güncel tatil ve otel indirim fırsatlarını kaçırmamak için bizi takip edebilirsiniz! ►
Booking.com'da yapacağınız rezervasyondan anında %10 kazanmak için buradan kayıt yapabilirsiniz ►
Airbnb üzerinden Türkiye ya da yurtdışında kiralayacağınız odadan anında 40$ indirim kazanmak için buradan kayıt yapabilirsiniz ►
【4K60】Diyarbakır Yeni Hali I ⁴ᴷ Walking Diyarbakir Turkiye
Merhaba ben ilhan
instagram :
Facebook :
DİYARBAKIR :
Diyarbakır (Kürtçe: Amed,[2][3] Zazaca: Diyarbekır[4]), Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan bir şehirdir.[5] İlin yüzölçümü 15.168 km2'dir. Valiliğin denizden yüksekliği 660 m'dir. Adıyaman, Batman, Bingöl, Elazığ, Mardin, Muş ve Şanlıurfa illeri ile komşudur. 17 tane ilçeye sahiptir.
Üzerinde tarihi Diyarbakır Kalesi'nin bulunduğu Dicle Nehri kıyısında yüksek bir plato çevresinde yer alan şehir, Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yüzölçümü bakımından Şanlıurfa'dan sonraki ikinci büyük şehridir.[6] Karasal iklimin hâkim olduğu şehirde yazlar son derece sıcak ve kurak geçer iken, kışlar ise soğuk, sert ve yağışlı geçer.[7] Şehir nüfusunu Türkler, Türkmenler, Kürtler ve Zazalar'ın oluşturduğu Diyarbakır,[8] yaklaşık 9000 yıllık tarihi bir geçmişe sahiptir.
Yontma Taş ve Mezolitik devirlerinde şehrin çevresindeki bazı mağaralarda yaşanmış olduğu, yapılan arkeolojik araştırmalar ile anlaşılmıştır. Eğil-Silvan yakınlarındaki Hassuni Mağaraları ve Dicle kolları üzerinde, Ergani yakınlarındaki Hilar Mağaraları'nda bu çağa ait birtakım kalıntılar tespit edilmiştir. Son yapılan arkeolojik kazılarda ise, Ergani ilçesi yakınlarında bulunan, Neolitik Dönem'e tarihlenen ve MÖ 8000-6000 yılına ait olduğu düşünülen Çayönü yerleşkesi ve benzeri tarihi örnekler, şehrin geçmişinin canlılığını bir kez daha ortaya koymuştur.[9] Tarih boyunca Amida, Amid, Kara-Amid, Diyar-Bekr, Diyarbekir gibi adları alan kent, Güneydoğu Anadolu'nun tam orta bölümünde, El-Cezire denilen, Mezopotamya'nın kuzey kısmında yer almaktadır.[9]
Şehrin kent merkezinde, MÖ 3000 civarında Hitit ve Hurri-Mittani egemenliği yaşanmıştır. MÖ 1260 yılına kadar süren bu egemenlikten sonra sırasıyla Asurlular, Aramiler, Urartular, İskitler, İran'daki Medler, yine Antik İran'daki Ahamenişler (Persler), Büyük İskender'in komutasındaki Makedonyalılar, Selevkoslar, Partlar, Ermeniler, Roma İmparatorluğu, Sasani İmparatorluğu ve Bizans İmparatorluğu şehre hâkim olmuşlardır. İslam'ın doğuşundan ve Peygamber Muhammed'in ölümünden sonra, Ömer döneminde İslam ordusu Diyarbakır'ı ve çevresini fethetmiş ve Halid bin Velid, Diyarbakır'a giren ilk Müslüman kumandan olmuştur. Diyarbakır böylece bir eyalet olarak İslam Devleti'ne bağlandı. Dört Halife Dönemi'nden sonra Emeviler, Abbasiler, Hamdaniler ve Kürt bir hanedan olan Mervaniler bu kente sahip olmuşlardır. Selçuklu Türkleri, İnaloğulları ve Artukluların da egemenliğinden sonra, 12. yüzyılda kurulan Eyyûbîler Devleti ve 13. yüzyılda da Moğol istilaları sonucu Moğollar şehre sahip olmuşlardır. Akkoyunlular döneminde devlete başkentlik yapan şehir, daha sonra Şii Safevîler ve akabinde I. Selim döneminde Osmanlı İmparatorluğu'nun eline geçmiştir.[10]
Diyarbakır Kalesi veya Diyarbakır surları, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yer alan tarihî bir yapı. İç kale ve dış kale olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır.[1] Surlardaki ana girişler Dağ Kapı (Harput Kapısı), Urfa Kapı (Rum Kapısı), Mardin Kapı (Tell Kapı) ve Yeni Kapı (Dicle-Irmak-Şat Kapı)'dır.[1][2] Yaklaşık dokuz bin yıllık olan surlar, Çin Seddi'nin ardından dünyadaki en uzun ve geniş savunma duvarıdır.[daha iyi kaynak gerekli][3][4] 2000'de yapıyı Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil eden[1][2] UNESCO, 2015'te ise Dünya Mirası olarak tescil etti.[5] Ayrıca Diyarbakır'ın çok eski yapısı olan Keçi Burcu da Sur ilçesinde yer almaktadır. Surlar, İç ve Dış Kale olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır.
Kısa Tarihi :
Çin Seddinden sonra dünyanın en uzun, en geniş ve sağlam surlarından biri olduğu kabul edilir.[6] Diyarbakır surlarını ilk olarak kimin, hangi dönemde yaptırmaya başladığı bilinmemektedir ancak İç Kale'nin şehrin ilk yerleşme yeri olduğu sanılıyor.[7] Kaynaklarda, kentin Roma dönemi öncesi hakkında, MÖ 2000'li yıllarda bölgede Hurrilerin yaşadığı, Hurri kentinin surla çevrili olduğu, MÖ 9. yüzyılda Bit-Zamani kabilesinin başkenti olduğu dönemde ise eski surun onarıldığı dışında bir bilgi bulunmamaktadır.[8] Roma dönemindeki müdahalelerin Miladi 330-338 ve 349 yıllarında olduğuna dair üç ayrı bilgi bulunmaktadır.
Mimarisi
Kaynak : Wikipedia
Dörtayaklı Minare 00:49
Mar Petyün Kilisesi 01:36
#Dörtayaklıminare #Suriçi #Nasıloldu,#Diyarbakır,#4kwalikng,#4K#Hzsuleyman
#diyarbakır ır2022,4k resolution,60fps,HDR
Diyarbakır'ın ilçeleri
#Bağlar #Bismil #Çermik #Çınar #Çüngüş #Dicle #Eğil #Ergani #Hani #Hazro #Kayapınar #Kocaköy #Kulp #Lice #Silvan #Sur #Yenişehir
Paris Olsaydı Beğenirdiniz Değil Mi? 🥲 #diyarbakır
Merhaba Ben ilhan
instagram :
Facebook :
DİYARBAKIR :
Diyarbakır (Kürtçe: Amed,[2][3] Zazaca: Diyarbekır[4]), Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan bir şehirdir.[5] İlin yüzölçümü 15.168 km2'dir. Valiliğin denizden yüksekliği 660 m'dir. Adıyaman, Batman, Bingöl, Elazığ, Mardin, Muş ve Şanlıurfa illeri ile komşudur. 17 tane ilçeye sahiptir.
Üzerinde tarihi Diyarbakır Kalesi'nin bulunduğu Dicle Nehri kıyısında yüksek bir plato çevresinde yer alan şehir, Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yüzölçümü bakımından Şanlıurfa'dan sonraki ikinci büyük şehridir.[6] Karasal iklimin hâkim olduğu şehirde yazlar son derece sıcak ve kurak geçer iken, kışlar ise soğuk, sert ve yağışlı geçer.[7] Şehir nüfusunu Türkler, Türkmenler, Kürtler ve Zazalar'ın oluşturduğu Diyarbakır,[8] yaklaşık 9000 yıllık tarihi bir geçmişe sahiptir.
Yontma Taş ve Mezolitik devirlerinde şehrin çevresindeki bazı mağaralarda yaşanmış olduğu, yapılan arkeolojik araştırmalar ile anlaşılmıştır. Eğil-Silvan yakınlarındaki Hassuni Mağaraları ve Dicle kolları üzerinde, Ergani yakınlarındaki Hilar Mağaraları'nda bu çağa ait birtakım kalıntılar tespit edilmiştir. Son yapılan arkeolojik kazılarda ise, Ergani ilçesi yakınlarında bulunan, Neolitik Dönem'e tarihlenen ve MÖ 8000-6000 yılına ait olduğu düşünülen Çayönü yerleşkesi ve benzeri tarihi örnekler, şehrin geçmişinin canlılığını bir kez daha ortaya koymuştur.[9] Tarih boyunca Amida, Amid, Kara-Amid, Diyar-Bekr, Diyarbekir gibi adları alan kent, Güneydoğu Anadolu'nun tam orta bölümünde, El-Cezire denilen, Mezopotamya'nın kuzey kısmında yer almaktadır.[9]
Şehrin kent merkezinde, MÖ 3000 civarında Hitit ve Hurri-Mittani egemenliği yaşanmıştır. MÖ 1260 yılına kadar süren bu egemenlikten sonra sırasıyla Asurlular, Aramiler, Urartular, İskitler, İran'daki Medler, yine Antik İran'daki Ahamenişler (Persler), Büyük İskender'in komutasındaki Makedonyalılar, Selevkoslar, Partlar, Ermeniler, Roma İmparatorluğu, Sasani İmparatorluğu ve Bizans İmparatorluğu şehre hâkim olmuşlardır. İslam'ın doğuşundan ve Peygamber Muhammed'in ölümünden sonra, Ömer döneminde İslam ordusu Diyarbakır'ı ve çevresini fethetmiş ve Halid bin Velid, Diyarbakır'a giren ilk Müslüman kumandan olmuştur. Diyarbakır böylece bir eyalet olarak İslam Devleti'ne bağlandı. Dört Halife Dönemi'nden sonra Emeviler, Abbasiler, Hamdaniler ve Kürt bir hanedan olan Mervaniler bu kente sahip olmuşlardır. Selçuklu Türkleri, İnaloğulları ve Artukluların da egemenliğinden sonra, 12. yüzyılda kurulan Eyyûbîler Devleti ve 13. yüzyılda da Moğol istilaları sonucu Moğollar şehre sahip olmuşlardır. Akkoyunlular döneminde devlete başkentlik yapan şehir, daha sonra Şii Safevîler ve akabinde I. Selim döneminde Osmanlı İmparatorluğu'nun eline geçmiştir.[10]
Diyarbakır Kalesi veya Diyarbakır surları, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yer alan tarihî bir yapı. İç kale ve dış kale olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır.[1] Surlardaki ana girişler Dağ Kapı (Harput Kapısı), Urfa Kapı (Rum Kapısı), Mardin Kapı (Tell Kapı) ve Yeni Kapı (Dicle-Irmak-Şat Kapı)'dır.[1][2] Yaklaşık dokuz bin yıllık olan surlar, Çin Seddi'nin ardından dünyadaki en uzun ve geniş savunma duvarıdır.[daha iyi kaynak gerekli][3][4] 2000'de yapıyı Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil eden[1][2] UNESCO, 2015'te ise Dünya Mirası olarak tescil etti.[5] Ayrıca Diyarbakır'ın çok eski yapısı olan Keçi Burcu da Sur ilçesinde yer almaktadır. Surlar, İç ve Dış Kale olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır.
Kısa Tarihi :
Çin Seddinden sonra dünyanın en uzun, en geniş ve sağlam surlarından biri olduğu kabul edilir.[6] Diyarbakır surlarını ilk olarak kimin, hangi dönemde yaptırmaya başladığı bilinmemektedir ancak İç Kale'nin şehrin ilk yerleşme yeri olduğu sanılıyor.[7] Kaynaklarda, kentin Roma dönemi öncesi hakkında, MÖ 2000'li yıllarda bölgede Hurrilerin yaşadığı, Hurri kentinin surla çevrili olduğu, MÖ 9. yüzyılda Bit-Zamani kabilesinin başkenti olduğu dönemde ise eski surun onarıldığı dışında bir bilgi bulunmamaktadır.[8] Roma dönemindeki müdahalelerin Miladi 330-338 ve 349 yıllarında olduğuna dair üç ayrı bilgi bulunmaktadır.
Mimarisi
Kaynak : Wikipedia
Dörtayaklı Minare 00:49
Mar Petyün Kilisesi 01:36
Diyarbakır'ın ilçeleri
#Hani #Lice #Dicle #surici #diyarbakır #Bağlar #Bismil #Çermik #Çınar #Çüngüş #Eğil #Ergani #Hazro #Kayapınar #Kocaköy #Kulp #Silvan #Yenişehir
#nasilolduofficial #diyarbakır #amed #diyarbekir
Assos Tasli Kosk Pansiyon
Assos Tasli Kosk Pansiyon tanıtım videosu. Otel imkanları ve bilgileri.
Güncel tatil ve otel indirim fırsatlarını kaçırmamak için bizi takip edebilirsiniz! »
Booking.com'da yapacağınız rezervasyondan anında %10 kazanmak için buradan kayıt yapabilirsiniz »
Airbnb üzerinden Türkiye ya da yurtdışında kiralayacağınız odadan anında 40$ indirim kazanmak için buradan kayıt yapabilirsiniz »
Music by bensound.com.
Hike to East Turkey's Most Secluded Church in Isolated Gorge 🇹🇷
🇹🇷 Another day of exploring East Turkey's most remote lands and ancient places.
First, we visited the mosque of a Kurdish-inhabited settlement, Varlı Village, which is in the Digor District of Kars Province.
We stopped by an old Karapapakh cemetery and explored some of the beautiful tombstones. Karapapakh (Terekeme) people are an ethnic group of Azerbaijani Turks.
Our final destination was the Khtzkonk Medieval Armenian Monastery (Beş Kilise in Turkish) which stands in a very remote gorge. We had to take a long and challenging hike, in which we almost got attacked by Anatolian shepherd dogs.
►Chapters:
00:00 Intro
00:25 Varlı Village Mosque
02:26 Karapapakh Azerbaijani Cemetery
04:05 Hiking in Isolated Hills of Kars
08:58 Khtzkonk Monastery (Beş Kilise)
11:22 Trying to go back before dark
13:52 End
© Argun Konuk
ÇANAKKALE GEZİLECEK TARİHİ YERLER. GÜLPINAR MAHALLESİ. DEĞİRMEN. APOLLON SMİNTHEUS MÜZESİ. DOĞA
Çanakkale seyahatı #Çanakkale #Gülpınar #Apollon #Seyahat #ÇanakkaleTuru #TarihYerler
Diyarbakır'da Gezilecek Yerler | Mutlaka Görmeniz Gereken 58 Yer!
Diyarbakır'da Mutlaka gezip görmeniz gereken en güzel 58 yeri sizler için listeledik. Bu listede en çok ziyaret edilen ve popüler olan yerler mevcut. Gitmeden önce mutlaka giriş ücretlerini ve ziyaret saatleri kontrol ediniz.
00:00 - Giriş
00:08 - Meryem Ana Kilisesi
00:20 - Park Ormanı
00:32 - Ulu Camii
00:44 - İçkale
00:56 - Gazi Köşkü
01:08 - Anıt Park
01:20 - Zerzevan Kalesi
01:32 - Urfa Kapı
01:44 - Dengbej Evi
01:56 - Behram Paşa Camii
02:08 - Kent Müzesi
02:20 - Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi
02:32 - Fatih Paşa Camii
02:44 - Göletli Park
02:56 - Haburman Köprüsü
03:08 - Arkeoloji Müzesi
03:20 - Ahmet Arif Edebiya Müzesi
03:32 - Hz. Süleyman Camii
03:44 - Şeyh Mutahhar Camii
03:56 - Dicle Köprüsü
04:08 - Sülüklü Han
04:20 - Malabadi Köprüsü
04:32 - Zinciriye Medresesi
04:44 -Diyarbakır Surları
04:56 - Dağ Kapı
05:08 - Çayönü Ören Yeri
05:20 - Diyarbakır Kalesi
05:32 - Ashabı Keyf Mağarası
05:44 - Park 75
05:56 - İskender Paşa Konağı
06:08 - Nebi Camii
06:20 - Makam Dağı
06:32 - Hilar Mağarası
06:44 - Erdebil Köşkü
06:56 - Birkleyn Mağarası
07:08 - Artuklu Sarayı
07:20 - Saint George Kilisesi
07:32 - Hüsrev Paşa Camii
07:44 - Mesudiye Medresesi
07:56 - Aslanlı Çeşme
08:08 - Surp Giragos Ermeni Kilisesi
08:20 - Mithras Tapınağı
08:32 - Deliler Hanı
08:44 - Safa Camii
08:56 - Hasuni Mağarası
09:08 - Ziya Gökalp Müzesi
09:20 - Mar Petyum Keldani Kilisesi
09:32 - Körtik Tepe Höyüğü
09:44 - Eğil Baraj Gölü ve Kral Mezarlıkları
09:56 - Diyarbakır Kent Ormanı
10:08 - Bakırcılar Çarşısı
10:20 - Fiskaya Şelalesi
10:32 - Silvan kalesi
10:44 - Ulu Beden Burcu
10:56 - Berham Paşa Camii
11:08 - Hz. Süleyman Camii
11:20 - Melek Ahmet Paşa Camii
11:32 - Çermik Kaplıcaları
11:44 - Bitiş
● Giriş ücretleri :
● Gezi listeleri:
❤️ İzlediğiniz için teşekkür ederiz.
Aşağıdaki aramaları yapıyorsanız bu içerik tam size göre:
Diyarbakır da gezilecek yerler
Diyarbakır Turistlik Yerler
Diyarbakır gezi rehberi
Diyarbakır gezisi
Diyarbakırda nereleri gezebilirim
Kışın Diyarbakırda gezilecek yerler
Diyarbakırda eğlence yerleri
Diyarbakır gece hayatı
Diyarbakır lunaparklar
Diyarbakır müzeleri
Diyarbakırda tarihi yerler
Diyarbakırda gezi rotaları
Things to do in Diyarbakır
Diyarbakır yaylaları
Diyarbakır vlog
Diyarbakır'da kahvaltı yapacak yerler
Diyarbakır kahvaltı yerleri
Diyarbakır Denize girilecek yerler
Bismil gezilecek yerler
Çermik gezilecek yerler
Çınar gezilecek yerler
Çüngüş gezilecek yerler
Dicle gezilecek yerler
Eğil gezilecek yerler
Ergani gezilecek yerler
Hani gezilecek yerler
Hazro gezilecek yerler
Kocaköy gezilecek yerler
Kulp gezilecek yerler
Lice gezilecek yerler
Silvan gezilecek yerler
HASANBOĞULDU Nefesim Kesildi! Kaz Dağlarında BUZ Gibi Suda YÜZMEK - Sutüven Şelalesi
Hasanboğuldu, Balıkesir Edremit Kaz Dağları Eteğinde Tertemiz ve Buz Gibi Bir Gölet! Sutüven Şelalesi ile Birlikte Mutlaka Görülmesi, Sıcak Yaz Günlerinde Değerlendirilmesi Gereken Bir Yer! Gelin Birlikte Hasanboğuldu'yu Keşfedelim!
.
Başlamadan önce son günlerde ülkemizdeki yangınlar için üzüntümüzü ve endişemizi belirtmek istiyoruz. Sebeplerinin bulunup, şeffaf şekilde açıklanması, gelecek için gerekli önlemlerin alınması, yanan yerlerin tekrar yeşile dönmesi ve yaraların en kısa zamanda sarılması dileğimiz.
.
Videoları yayınlamaktan vazgeçmek istemiyoruz çünkü aslında uzun zamandır videolar çekerek yapmaya çalıştığımız şeylerden biri de biraz da olsa farkındalık yaratıp, ülkemizde korunması gereken güzellikleri vurgulamak ve buraların farkında olup değerinin bilinmesi ve sahip çıkılması için elimizden geleni yapmak.
.
Umuyoruz bu videodaki Kaz Dağları bölgesinin doğal yerleri de gereken önem verilerek korunur ve çam ormanlarını, zeytinlikleri, doğayı yıllar sonra da aynı şekilde buluruz. Bazen yayınlamayın tanınmasın diyenler oluyor. Tam tersi bilinçli, vicdanlı, duyarlı insanlarımız tarafından böyle yerler ne kadar bilinir, tanınırsa o kadar sahip çıkabileceğimize inanıyorum. Yeri geldikçe hemen her videomuzda çevreyi korumakla ilgili vurgular yapmaya çalışıyoruz ve bu konuda farkındalık yaratmada ufak da olsa bir katkı sağlamaya çalışıyoruz.
.
Gelelim Hasanboğuldu'ya... Edremit Küçükkuyu yolundan Zeytinli sapağından çıkıp Beyoba köyü üzerinden milli parka ulaştık. En düzgün ve rahat olan yolun bu olduğunu duymuştuk. Giriş ücreti 2021 yılı için otomobil başına 27tl. İçeride arabaları park edecek yerler var ama hafta içi gitmemize rağmen baya kalabalıktı. O yüzden sabah erken gitmenizi tavsiye ederim.
.
Aracınızı park edip yürümeye başladığınızda 2 farklı ok göreceksiniz. Biri Sutüven Şelalesi diğeri ise Hasanboğuldu Göleti. Biz önce Sutüven Şelalesine baktık sonra gölete doğru yürümeye başladık. Hasanboğuldu göletine kadar yürüme yolu düzenlenmiş. En uca kadar gidip büyük göleti gördükten sonra yol üzerindeki küçük göletlerden birinde yüzmeye karar verdik. Daha tenha ve güzel geldi bize.
.
Bu arada Hasanboğuldu isminin altında hazin bir hikaye yatıyor ama efsane olduğu için ve çok farklı versiyonları olduğu için ben anlatmak istemedim. Dileyenler araştırabilir. Ama Hasanboğuldu değil Hasandondu deseler de yeriymiş! Su o kadar soğuktu ki tam anlamıyla nefesim kesildi :) Sıcak yaz günlerinde çok iyi geldi mi geldi tabi :)
.
Özetle Kaz dağlarında Ağustos ayının en sıcak günlerinde serin bir gün geçirmek ve yüzmek isteyenler için Hasanboğuldu'yu kesinlikle tavsiye ediyorum. Ama lütfen doğayı koruyalım. Şuan yangınlar sebebiyle yasak olduğu için mangal yapılmıyor ama. Diğer zamanlarda da çamların dibinde tehlikeli yerlerde mangal yakmayalım. Çevreye karşı duyarlı olalım.
.
İşte karşınızda Yeni Videomuz: HASANBOĞULDU Nefesim Kesildi! Kaz Dağlarında BUZ Gibi Suda YÜZMEK Sutüven Şelalesi
.
Yüzmek isteyenlere Ege'de farklı koylarda çektiğimiz bol denizli videolardan birkaç link buraya bırakıyorum.. :)
.
ÇEŞME ÜCRETSİZ Turkuaz PLAJLAR Çiftlik, Altınkum, Kleopatra Koyu, Delikli Koy:
.
Turkuaz Renkli DİKİLİ BADEMLİ Koyları: Pissa, Kokarot, Zindancık🏝️
.
Bu Plajlar Türkiye'de! Fame Beach, Killik, Kayra Beach, Bademli
.
Ege Şişme Bot ile Gezilir Mi? Garip Adası - Dikili Bademli
.
Maceralarıma ortak olmak, benimle birlikte dünyayı gezmek isterseniz, kanalıma ABONE OLUN! :)
Abone Ol tuşunun yanındaki ZİL' e tıklayarak yeni videoları İLK Siz İzleyin!!!! :)
.
TAKİP ET:
🎬Youtube:
📸 Instagram :
📘Facebook :
Dünyada Gördüğüm En Kısa İnsanlar - Laos Kabileleri
Herkese selamlar! Dünya’nın en kısa insanları Laos'taki ilkel bir kabileyi ziyaret ettiğim yerden günaydın! Bugün, bu geleneksel kabilede düğün hazırlıklarının tam gaz devam ettiği bir güne başlıyorum. Bu kabile belgeselinde, düğün için buradayım ve Laos'taki geleneksel kabile yaşamını daha yakından tanımak için elimden geleni yapıyorum. Bugün, sizler için kabile yaşamının ve düğünün tüm geleneksel detaylarını yakalamaya çalışacağım. Hazırlıkların yoğunluğu içinde, kabile kültürünü ve bu özel törenin anlamını derinlemesine keşfetmeye hazır olun!
Ayrıca kabile köyünde yaşamın tüm detaylarını her şeyi göstereceğim.
İyi seyirler..
Fatih Koparan Just English Dil Okulları ( sponsorluğunda Laos’da!
Sosyal Medya ;
Twitter :
Instagram :
Tiktok :
Bademli, Ayvacık Çanakkale (sessiz ve huzurlu)