This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Horodnic de Sus Romania

x

Sucevita #bucovina #travel

x

Furtuna la Radauti 23 06 2009

Intrarea in Radauti din spre Suceava ,centrul orasului ,Manastirea Bogdana
x

Sfaturi utile pentru îngrijirea cailor

Sfaturi utile pentru îngrijirea cailor
x

Trailer Pensiunea Roua Voronetului HD

Roua Voronetului
x

Exclusiv în România: Bucovina, o poveste de suflet (@TVR1)

Luni, 20 aprilie, la #TVR1, în ediţia specială de Paşti Exclusiv în România, Cristian Tabără şi echipa sa ne-au propus să poposim în Bucovina, unde am vizitat cel mai mare muzeu din lume dedicat ouălor „închistrite”, încondeiate. Mai multe detalii găsiţi pe tvr.ro






Toate drepturile de proprietate intelectuală aparțin #TVR. Conținutul nu poate fi copiat, postat pe niciun canal media online sau pe rețele sociale fără acordul TVR.

TVR este marca înregistrată și este protejată.

Cai, câini și alte animale în CÂMPULUNG MOLDOVENESC (Bucovina, România)

Videoclipul prezintă animale de rasă expuse la Câmpulung Moldovenesc în ziua de 1 octombrie 2017 la cea de a VII-a ediție a Festivalului „Drumul Lemnului” și la cea de-a XVII-a ediție a tradiționalului „Târg al Lăptarilor” desfășurate simultan în zona stadionului Rarăul. Pe pista stadionului privirile spectatorilor au fost atrase de superbi cai de rasă, ornamentați tradițional de sărbătoare și călăriți de tineri în costume populare bucovinene. Alături, într-un sector destinat câinilor, am remarcat exemplare impozante din rasa Ciobănesc Românesc de Bucovina. La intrarea în zona Târgului Lăptarilor sunt expuse exemplare frumoase de capre, oi și vaci, iar puțin mai încolo un stand faunistic este ocupat cu animale împăiate provenite din fondurile de vânătoare. La celălalt festival, ”Drumul Lemnului”, am găsit superbe perechi de boi și cai folosiți în exploatările forestiere.

Linia ferată 515: Dornești - Rădăuți - Putna [August, 2014]

1) 00:09 Dorneși
2) 01:25 Rădăuți
3) 02:33 Horodnic
4) 04:05 Gălănești
5) 05:10 Vicovu de Jos
6) 05:50 Vicovu de Sus
7) 06:49 Bivolăria
8) 07:42 Gura Putnei
9) 08:30 Putna



Vizionare plăcută! / Enjoy!

(c) 2014 AndreyCFR - youtube.com/AndreyCFR

Percheron

Atacat de câini pe munte

Compilatie cu atacul cainilor de stana de la munte, dar si exemple situatii cand cainii au fost foarte pasnici.

Music:
––––––––––––––––––––––––––––––
Y&V- Lune [NCS Release] -
––––––––––––––––––––––––––––––
#caini rai #atacati de caini #urs vs caini

Ciobănesc Românesc de Bucovina - Expo 2017 (Câmpulung Moldovenesc, Bucovina, România)

În ziua de 4 iunie 2017, pe stadionul municipal din Câmpulung Moldovenesc (județul Suceava, Bucovina), sub patronajul Clubului Crescătorilor de Canide din Rasa Ciobănesc Românesc de Bucovina și al Primăriei s-a desfășurat expoziția de câini din rasa Ciobănesc Românesc de Bucovina. Expoziția - concurs a avut un caracter tehnic evident (nu doar unul de frumusețe), fiind de fapt o expoziție de club și examen de selecție pentru obținerea dreptului de reproducție al câinilor participanți. Au fost analizate de către specialiști toate animalele grupate după categorii (vârstă, sex) și premiate exemplarele cele mai reușite. Cum unele detalii tehnice și imagini privind această rasă le-am prezentat în videoclipul realizat în 2015 cu ocazia expoziției de la Gura Humorului ( ), secvențele actuale încearcă se redea strict latura estetică a acestui superb animal. De precizat că pe plan internațional (prin Federația Chinologică Internațională - Fédération Cynologique Internationale, cu sediul în Thuin, Belgia) sunt recunoscute trei rase naționale românești: Ciobănescul Românesc Carpatin - Romanian Carpathian Sheperd Dog în 2005, Ciobănescul Românesc Mioritic - Romanian Mioritic Sheperd Dog tot în 2005 și Ciobănescul Românesc de Bucovina - Southeastern European Sheperd, cu recunoaștere provizorie din 2009 și definitivă din 2015. În prezent, Asociația Chinologică Română activează pentru recunoașterea și standardizarea națională a celei de a patra rase, Ciobănescul Românesc Corb.
x

Biserica Pogorârea Sf. Duh Cimitirul Ionei Câmpulung Moldovenesc

Church of the Descent of the Holy Spirit

Orasul Suceava - BUCOVINA

Municipiul Suceava se numara printre cele mai vechi si mai importante asezari ale Romaniei. Timp de doua veacuri a fost capitala a principatului Moldova, iar intre 1775 - 1918 a fost un oras din Imperiul Austriac (pamanturile coroanei Regatul Galitiei si Lodomeriei si Ducatul Bucovinei). In prezent este resedinta si totodata cel mai mare oras al judetului Suceava (Romania).

Cum a fost la târgul de cai de la Suceava

Cum a fost la târgul de cai de la Suceava

ROMANIA 2007 UNO SPEZZONE DI FILM GIRANDO LA BUCOVINA

La fan in catunul ARSURI la 10 km nord de Petrosani

Catunul se afla deasupra pesterii Bolii
x

Promovat cu fonduri europene

Începând de astăzi, telespectatorii români au la dispoziţie o noua sursă de inspiraţie pentru călătoriile lor - televiziunea Travel Mix.

Travel Mix îşi propune să promoveze turismul în toate formele lui: călătorie, afaceri, cultural, medical, religios, agroturism, ecoturism şi să ofere tuturor telespectatorilor posibilitatea să descopere noi destinaţii turistice.

Acest proiect de promovare a turismului românesc este rodul muncii unei echipe formate din 35 de oameni talentaţi, profesionişti în domeniu.

Postul Travel Mix are o tematică foarte diversificată: de la oraşele lumii, capitale europene, ghid de calatorie, destinaţii de lux, croaziere, destinaţii exotice, hoteluri de lux, restaurante de top, bar&pub, parcuri de distracţie, travel shopping, business travel, plaje de vis, pârtii de ski, trasee turistice, agenţii de turism, last minute, sporturi de vacanţă, locuri si oameni, jurnalist de ocazie, pescar în România, descoperă România, balneo turism, agro turism, muzee sub lupă, is

Cal căzut în apele Prutului..Horse fell into the river.

Herghelia LUCINA

Herghelia LUCINA

Herghelia Lucina se află situată pe valea Lucavei, o mini depresiune aflată în munții Obcina Mestecănișului.
Herghelia se află pe teritoriul a trei comune din jud. Suceava: Moldova Sulița, Cârlibaba și Izvoarele Sucevei.
Începând cu anul 1788, Lucina a fost întrebuințată ca pășune alpină pentru tineretul de diferite vârste și rase de la herghelia Rădăuți, fiind secție de crestere a tineretului cabalin de la acea herghelie.
Herghelia de cai huțuli de la Lucina s-a înființat în anul 1856 sub comanda cavalerului colonel Martin von Hermman.
De la înființarea ei și până în anul 1914, herghelia a aparținut imperiului Austro-Ungar, împreună cu herghelia Rădăuți.
În anul 1875 din motive necunoscute, herghelia este desființată, însă datorită cererilor armatei, ea a fost reînființată în anul 1877, având un nucleu de reproducție format din zece iepe cumpărate de la populația din zonă, și armăsarul Știrbu achiziționat din cătunul cu același nume.
Evoluția rasei huțul a înregistrat progrese deosebite în Herghelia Lucina până în anul 1914, în luna august, când din cauza războiului herghelia a fost evacuată din Bucovina în Austria. Cu ocazia acestei evacuări s-au pierdut și registrele genealogice ale hergheliei.
La 29 iulie 1919, s-au adus la Rădăuți 150 de capete de armăsari și iepe de reproducție, cumpărate de la Viena de către delegații României : Ion Larionescu si Popescu Daia.
La 10 martie 1944 din cauza celui de-al doilea război mondial, efectivul de 60 iepe mame, 5 armăsari pepinieri precum și o parte din tineretul hergheliei Lucina a fost evacuat la Sâmbăta de Jos, la poalele munților Făgăraș.
În timpul luptelor care s-au dat pe teritoriul hergheliei au ars toate adăposturile pentru animale și toate locuințele. Din această cauză, după război, cabalinele nu au fost aduse imediat la Lucina, ci după anul 1954 când herghelia a fost reconstruită.
Până în 1990 Herghelia Lucina a fost sub administratia C.R.C.C.C.R. (Centrul Republican de Creștere și Calificare a Cabalinelor de Rasă), după care dată a trecut, din punct de vedere administrativ, la R. A. Cai de Rasă, care în anul 2000 a devenit S.N. Cai de Rasa S.A. Din toamna anului 2002 Herghelia Lucina trece sub administrația Direcției Silvice Suceava.
Din iulie 2015, Herghelia Lucina trece în subordinea Direcției de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor, ca subunitate a acesteia.
Herghelia crește în principal rasa Huțul și rasa Cal de Bucovina.

RASA HUȚULĂ a fost întemeiată pe pământurile României, în timpul ocupației austriece. Rasa Huțulă este una dintre cele mai performante rase de cai, adaptată condițiilor de exploatare în regiunea montană: armată (vânători de munte), exploatarea lemnului, transport în zone montane greu accesibile. Populație vestigiu întrucât prin caracterele de exterior amintește despre tarpan, calul sălbatic euroasiatic dispărul la sfârșitul secolului trecut.
Aria tradiţională de creştere a calului de rasă Huţulă în România este cuprinsă în partea de nord şi est a Carpaţilor orientali. Din punct de vedere administrativ această zonă acoperă părţile montane din judeţele Suceava, Neamţ, Maramureş şi Bistriţa Năsăud.
Rasa cunoaşte acum o oarecare răspândire şi în afara arealului tradiţional. Aproape toate depozitele de armăsari deţin armăsari de montă publică huţuli pe care îi utilizează pentru ameliorarea cabalinelor din marea creştere, adaptate condiţiilor de exploatare din zonele montane.

CALUL de BUCOVINA reprezintă o rasă utilitară de tracțiune întemeiată în anii 70 - 80 în urma inițierii unui proiect comun derulat la hergheliile Lucina și Rădăuți între Centrul Republican de Creștere și Calificare a Cailor, Universitatea de Științe Agricole Iași și Armată, pornind de la reproducători de rasă Huțulă, Semigreu, Gidran, având ca obiectiv dezvoltarea unei populații de cai utilitari pentru tracțiune, adaptată condițiilor de munte, cu o dezvoltare corporală și o capacitate energetică superioară huțulului.
(Sursa

Szováta ősszel meseszép! Sovata is fabulous in autumn! Sovata este fabuloasa toamna

Tarts velünk egy őszi sétára Szovátán a Medve tó körül!
Csatlakozzál TE is a csatornánkhoz és jutalmakban részesülhetsz:


Vidd magaddal Erdélyt a telefonodban, töltsd le innen az Erdély applikációnkat - Keressétek a Google Play Áruházban vagy az alábbi linken:


Filmjeink elkészítését támogatja:

Kövess minket az Instagrammon is:
honlapunk:
Minden ami Erdély és Székelyföld, a Kárpátok.
Szép utazások, kalandos túrák, Erdélyi városok, falvak.

Hotel WELS - Delta Dunarii - Locul dedicat relaxarii

Apa cat cuprinzi cu ochii. Aceasta este Delta, traversata de canale, strazi din ape si lacuri, impachetate in pura natura care-si arata pe buna dreptate splendoarea si farmecul tipic deltaic. Aici puteti cunoaste flora si fauna de o rara frumusete si trai clipe de neuitat.
Autor Eliade Popescu

Shares

x

Check Also

x

Menu