This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Cornu Luncii Romania

x

Romanian firefighter brigade battle flag handing ceremony parade, Arad, 2016.

A very special event! On 15th October 2016, the battle flag of the Arad firefighter brigade was officially handed to the unity. You can see it during this video during the defilation ( 3:10 and 3:50 to be more exact ). With this ocasion, the brigade exposed and shown most of it's equipment to the crowd, allowing pictures to be taken and informating people about how they operate. Also, on the same day, a classic car exposition took place not far away from the parade. You can watch that video on my channel too if you are interested!
x

Rocker’s Challenge Sasca Montana 2019

Rocker's Challenge 10 ani! Asa a fost, asa va povestim...despre Sasca!Cu Ilene Cosânzene în trambulină, cu Harapi Albi lângă proțap, cu Ancuțe hangite si haiduci rotofei :)
Dar....basmul e la Gârnic! Tinerete fara bătrânețe si ....restul poveștii il scrieti voi!
x

Bikepacking Orientali | Ep.1: Alergați de Ploaie, Bătuți de Vânt și Atacați de Câinii de Stână

#carpatiiorientali #bikepackingromania #muntiihasmas #muntiigiurgeu #proalpin

Dacă ai nevoie de echipament de munte, de un cort sau de accesorii pentru drumețiile și ieșirile tale în natură, te invit pe @ProalpinRo de unde poți să achiziționezi produse calitative, fix pe nevoile tale! Intră pe site-ul lor - - sau vino în magazinul din Brașov pentru mai multe detalii și informații. :)

Dacă îți plac aceste aventuri mă poți susține achiziționând ultima mea carte, Ținutul dintre Mări, povestea celor 3500 de km pe bicicletă prin Caucaz:

Ne doream de multă vreme o aventură epică, pe cont propriu, prin sălbăticia Carpaților Orientali! E adevărat, nu toată zona e neumblată, multe locuri fiind extrem de turistice (mai ales pentru gustul nostru), însă pentru cei dornici de aventură această parte a României e cum nu se poate mai perfectă! Am parcurs, timp de 5 zile, aproximativ 300 de kilometri cu 7000 m urcați, predominant pe drumuri forestiere și de munte. Am pornit din Munții Giurgeu (Pasul Țengheler) către sud, prin Hășmaș (Lacul Roșu, Cheile Bicazului și satul Trei Fântâni) și Ciuc. Apoi am traversat în Nemira (pe lângă vârful Viscolul) unde am parcurs creasta (superbă!) până în Pasul Oituz. De aici am trecut în Munții Vrancei, întâi pe nemarcat, apoi pe bandă roșie (Pasul Mușat) spre vârful Lăcăuți și Comandău, oprindu-ne în Covasna.

În acest prim episod începem aventura noastră, ne obișnuim cu bicicletele încărcate cu bagaje, facem push-bike din Pasul Țengheler până pe creastă, fugim de ploi în zona Lacului Roșu (după ce renunțăm la urcarea în Creasta Hășmașului), ajungem în unul din cele mai frumoase sate din România - Trei Fântâni, avem probleme cu câinii de la stâne (pff, câte stâne!) și tragem să nu ne prindă noaptea pe traseu către Refugiul Noșcolat. Nu prea găsim apă pe creastă, pedalăm prin zone super sălbatice și ne bucurăm de fructele naturii - afine și fragi...

Dacă ți-a plăcut aventura, abonează-te pentru mai multe clipuri:

Track GPS: Ziua 1 -
Ziua 2 -

00:00 Intro
00:50 Inceput Aventura
01:12 Prezentare Traseu
02:32 Ziua a doua
04:28 Spre Pangarati si Lacul Rosu
06:50 Satul Trei Fantani
08:36 Intrare in Muntii Ciucului
09:19 Atacati de Caini
09:58 Refugiul Noscolat, Final de Zi

Follow:
Site:
Facebook:
Instagram:
Strava:

Music from Tunetank.com
Affinity Wave - Unwind (Copyright Free Music)
Download free:

Music from Tunetank.com
VictorWayne - Light In The Dark (Copyright Free Music)
Download free:
x

Iarna in Centrul Bucurestiului - 10 Decembrie 2012

Iarna la Bucuresti - abia incepuse sa ninga, asteptam taxiul sa vina si am zis sa documentez prima aparitie a iernii din 2012 in Bucuresti.
x

#Catedrala din #Balta #Ucraina, Regiunea Odesa #SOBOR USPINNYA PRESVYATOYI BOHORODYTSI

06.10.2018 Biserică ortodoxă
Pasaj din Sfânta Liturghie.
Detalii cu privire la catedrală și numai aici:

Tradiții de Anul Nou în comuna FRUMOSU (Bucovina, România)

În peisajul pastelat al serbărilor tradiționale din Bucovina care marchează intrarea intrarea în Noul An se evidențiază cele din comuna Frumosu sub forma unui alai folcloric de mare anvergură la care participă aproape întreaga comunitate, atât ca ”actori”, cât și ca spectatori, frecvent îmbrăcând straie tradiționale de sărbătoare. Specific acestui eveniment, în cadrul alaiului folcloric de la Frumosu se remarcă prezența unui grup de tineri care călăresc superbi cai de rasă, împodobiți și ei. Astfel, în ajunul Anului Nou (31 decembrie), de la punctul de adunare din vatra satului, alaiul focloric, având călăreții în frunte, se îndreaptă la Primăria comunei. ”Spectacolul” începe cu Plugușorul în care grupul de urători este acompaniat de un taraf, de ”buhai” și de zurgălăi. Urările tradiționale specifice Noului An sunt însoțite aici și de versuri referitoare la diverse aspecte ale vieții socio-economice ale comunei, cărora, integrat perfect în grupul de urători, le dă replică însuși Primarul. Programul continuă cu jocul caprelor, la Frumosu într-o variantă extinsă presărată cu momente picante care fac deliciul publicului. Grupul este format din 5 capre clămpănitoare, năzdrăvane, însoțite de un cioban. Deoarece capra ”cea fudulă, s-a înecat c-o barabulă”, ciobanul, în hohotele de râs ale spectatorilor, solicită cu disperare ajutorul doctorului care să-i salveze turma. Doctorul ”caută” caprele, iar cea mai mică este și cea mai poznașă, prin mișcări specifice și behăituri plângăcioase autentice dând naștere unui pui ... de urs. După ce sunt salvate, caprele trebuie să treacă printr-o altă altă probă, cea a negustorului care vrea să le cumpere, din fericire fără rezultate doarece fiecare capră are câte-un beteșug, făcându-l de râs pe cioban. Programul continuă cu jocul urșilor, tot în număr tot de cinci, însoțiți de un țigan ursar și, nemaivăzut până acum, de două țigănci ursărese blonde (!). Se pare că urșii de la Frumosu fie sunt deosebiți de blânzi de felul lor, fie foarte bine dresați, deoarece suportă să fie încălecați și ghiontiți de ursărese. Suita datinilor de Anul Nou se încheie cu Sorcova copiilor. În final, Primarul mulțumește participanților pentru acest moment festiv deosebit și conform tradiției sunt împărțite grupurilor folclorice colaci împletiți mari ”cât roata carului”, precum și un coș mare cu plăcinte ”poale-n brâu”. De la Primărie, alaiul folcloric, cu călăreții în frunte, se deplasează la Poliție unde spectacolul este reluat. Aici se încheie și videoclipul de față, dar manifestările continuă, alaiul folcloric, folosind și căruțele, deplasându-se în lungul și în latul comunei, ținte importante fiind numeroasele pensiuni de pe Valea Moldoviței, pline cu turiști.

CĂTUNUL LUPCINA DIN JUDEȚUL SUCEAVA

Carmen Barcza in timpul taberei din 10 12 mai 2013 Busteni , Interad Travel Infinit

Detalii:
Tabere Centre Energetice
Conferinte, Cursuri, Terapii si terapeuti, Concerte, Emisiuni TV

TRADIȚII LA BACĂU ! (Mascații de la Paunesti, Vrancea, urșii de la Comănesti, uratorii din Blăgesti)

Obiceiul umblatului cu Ursul este întâlnit doar în Moldova, de Anul Nou, şi este un personaj întruchipat de un flăcău care poartă pe cap şi pe umeri blana unui urs, împodobită în dreptul urechilor cu ciucuri roşii. Ursul este însoţit de muzicanţi în timp ce mormăie şi merge cu paşi legănaţi şi sacadaţi, în bătăile tobelor, izbind puternic pământul cu tălpile.
Plugușorul este un străvechi obicei agrar - derivat dintr-o practică primitivă, trecut printr-un rit de fertilitate - care s-a transformat, în timp, într-o urare de recolte bogate în anul care abia începe, însoţită de strigături, pocnete de bici şi sunete de clopoţei. Plugul adevărat, tras de boi, a fost înlocuit, de-a lungul timpului, cu un plug în miniatură sau cu buhaiul care imită mugetul boilor. Textul strigat de colindătorii care merg cu Pluguşorul reprezintă o naraţie privind muncile agricole, recurgând la elemente fabuloase, începe cu aratul, fiind urmat de semănat, de îngrijirea plantelor, de recoltat şi de adusul boabelor în hambare, se arată în volumul Cartea de Crăciun. Colindătorii - purtând la gât traiste încărcate cu boabe de grâu, secară, orz sau ovăz - intră în case, aruncă boabe cu mâna imitând semănatul pe ogor şi urează gazdelor sănătate şi roade bogate. Ei sunt răsplătiţi cu mere, colaci sau bani.
.
Magia acestor sărbători este minunata !!!
.
.
STIMATE DOMN/DOAMNĂ
Vă mulțumesc foarte mult pentru că v-ați acordat timp pentru a viziona, aprecia, comenta, distribui si a vă abona la canalul meu.
#traditii #datini

Baia Suceava - Drumul carutelor 15 aug 2019

Zilele comunei Baia
x

Coborarea si cazarea la Sasca Montana Pensiunea Dora

Prima zi a excursiei cu bicicleta se termina la Sasca Montana, la Pensiuna Dora a familiei Zavolan. Pensiunea e numita dupa nepoata lor din strainatate. Ne-am bucurat de o primire calda, de o masa excelenta si de un somn total, alintat de trosnetul lemnelor din soba. Iar informatiile turistice primite de la dl Zavolan ne-au fost extrem de utile. Multumim familiei Zavolan din Sasca Montana, Pensiunea Dora! Vizionati si alte materiale create de Asociatia Back to Bike pe site-ul sau pe pagina de facebook Bike-up.Vizionati si alte materiale create de Asociatia Back to Bike pe site-ul sau pe pagina de facebook Bike-up.

Festivalul de datini şi obiceiuri la Naşterea Domnului şi Anul Nou „Tudor Pamfile“

La Galaţi s-a desfăşurat ieri și astăzi cea de-a 31-a ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri la Naşterea Domnului şi Anul Nou „Tudor Pamfile“. Colindători de toate vârstele şi mulţi credincioşi au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în Catedrala Arhiepiscopală din Galați. La chinonic, membrii grupurilor folclorice şi cetele de colindători din judeţele Braşov, Gorj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Suceava, Piatra-Neamţ, Vaslui şi Galaţi, precum şi din Republica Moldova au interpretat colinde tradiţionale şi cântece de stea.

Lozna capre si cerbi

Festivalul de Datini şi Obiceiuri Din străbuni, din oameni buni 2012.
Au participat formaţiile de dansuri din: Avrămeni, Broscăuţi, Bucecea, Călăraşi, Cândeşti, Conceşti, Copălău, Coşula, Corlăteni, Cordăreni, Corni, Cristeşti, George Enescu, Oneaga, Dobârceni, Durneşti, Hilişeu, Hăneşti Crişan, Lozna, Mileanca, Săveni, Tudora, Vf. Câmpului, Văculeşti, Vlăsineşti, Vorona, Maramureş, Sibiu, Bacău, Slobozia, Suceava şi Neamţ.

dn10 viperesti

ICIM ANTRENAMENT LA ÎNĂLȚIME CU CAMPIOANELE DE LA BASCHET ICIM ARAD

ICIM ANTRENAMENT LA ÎNĂLȚIME CU CAMPIOANELE DE LA BASCHET ICIM ARAD..LA Aeroclubul Charlie-Bravo ȘIRIA
FOTO/
x

Parada MC North Gang Riders Suceava. Partea a II -a

Daca ati participat, atunci ati trait o experienta unica, daca nu, va asteptam la urmatoarea editie!

Tradiții și obiceiuri de iarnă, Suceava 2022

Shares

x

Check Also

x

Menu