Resort Paradisul Transilvaniei - Blaj: recomandări de vacanta!
Daca vrei sa te relaxezi departe de lumea dezlantuita si sa ai parte si de o portie de relaxare, va invit sa descoperiti Paradisul Transilvaniei, resort in Blaj.
Poti merge in Resortul Paradisul Transilvaniei sa te cazezi si sa beneficiezi de serviciile resortului sau poti sa mergi doar pentru o zi la piscina exterioara.
Daca ti-a placut da un like, da un share si nu uita sa te abonezi pentru urmatoarele postari.
Doamne'ajuta-va si zile minunate!
MICA ROMA si MICA ELVETIE | Locuri nestiute din Sibiu si Alba | Cisnadioara si Blaj
Am petrecut cateva zile in Sibiu si Alba, si am cautat cateva locuri mai putin cunoscute din imprejurimi. Totusi nu am putut sa ratam si cateva locuri care sunt cunoscute, dar merita vizitate.
Am inceput vizita cu Muzeul Astra din Sibiu, care copleseste prin numarul mare de gospodarii si intinderea acestuia. Noi am stat vreo 2 ore si am reusit sa vedem aproximativ jumatate de muzeu, deci va puteti lua o dupa amiaza intreaga pentru a vizita locul.
De acolo am mers langa Sibiu la Cisnadioara, care are o biserica fortificata impresionata pe un varf de deal de unde se vede intreaga localitate. Cisnadioara este un loc foarte ingrijit, cochet care te duce cu gandul la vestul Europei, de aia am si numit-o Mica Elvetie. Cetatea este neschimbata de aproape 800 de ani si dupa o urcare de 10 minute, se dezvaluie in intreaga ei splendoare. Momentan nu se mai tin slujbe, dar aici s-au tinut concerte, datorita acusticii sale, piese de teatru si este un punct de atractie pentru lumea artei.
Urmatoarea zi ne-am indreptat spre Alba Iulia, si nu aveam cum sa ratam cetatea - care este una din cele 4 din Romania in stil vauban (pe langa Alba Iulia mai sunt 3 cetati in Oradea, Arad si Fagaras). Dar fiind in cautarea locurilor mai putin cunoscute am ajuns la Blaj, sau cum a numit-o Eminescu - Mica Roma. Blaj este cunoscut pentru Campia Libertatii unde in 1848 a avut Marea Adunare Nationala de la Blaj, Catedrala Sfanta Treime, Teiul lui Eminescu, Prima Scoala Publica cu predare in limba romana, crucea lui Avram Iancu.
Daca v-a placut video-ul nu uitati sa va abonati la canalul nostru si sa dati un like. (Apreciem si un share ca poate ii inspiram si pe altii). De asemenea puteti activa notificarile, ca sa nu ratati niciun video. Multumim, dragilor!
Urmariti-ne pe Facebook și Instagram pentru postari:
Facebook:
Instagram:
_________________
Intro: (0:00)
Muzeul Satului din Sibiu: (0:09)
Cisnadioara - Mica Elvetie: (2:02)
Blaj - Mica Roma: (3:42)
Alba Iulia: (4:55)
Bloopers: (6:20)
Cele Mai Frumoase Plaje din Romania
Cele mai frumoase plaje din Romania de la Marea Neagra si din Delta Dunarii
Odata cu deschiderea sezonului estival tot mai multi se gandesc la Marea Neagra si poate chiar la Dunare, dar in general la mare. Cea mai apropiata varianta pentru romani, este cu siguranta Marea Neagra care ascunde cateva plaje cu adevarat superbe. Statia Deozirentarii va prezinta astazi cele mai frumoase plaje din Romania pe care va puteti relaxa in aceasta vara in timpul concediului vostru. In acest episod va vom prezenta locuri precum : Plaja Năvodari, Plaga Agigea, Plaja Sfântul Gheorghe, Plaja Sulina, Plaja Vadu, Plaja Olimp, Plaja Saturn, Plaja Gura Portiței și Plaja Eforie Sud. Desigur in acest videoclip veti regasi referiri si la Tulcea, Delta Dunarii, Constanta, Mangalia, Mamaia, Plaja Corbu, Lacul Golovița dar si București. Cu siguranta aceste plaje nu sunt la fel de cunoscute precum cele din Mamaia, Costinesti, Constanta, Mangalia sau Vama Veche, dar si acestea au un farmec aparte. Chiar si plaje din Delta Dunarii de la Sulina sau Sf Gheorghe sunt comparabile cu cele mai sus mentionate. Litoralul romanesc este cu siguranta una din cele mai bune variante pentru aceasta vara. HAI LA MARE!
Vizionare placuta!
Contact : statiadeozirentarii@gmail.com
Link TransferGo (2 Transferuri gratuite) :
Cuprins :
00:00 Introducere
00:20 Plaja Navodari
01:14 Plaja Vadu
02:10 Plaja Gura Portitei
03:10 Plaja Agigea
04:01 Plaja Eforie Sud
04:53 Plaja Sfantul Gheorghe
05:55 Plaja Sulina
07:08 Plaja Tuzla
08:14 Plaja Olimp
09:15 Plaja Saturn
10:24 Multumesc!
Blaj: R 3511 (Mediaş - Teiuş), R 11316 (Târnăveni - Blaj - Valea Lungă) trains
Blaj: trenuri R 3511 (Mediaş - Teiuş), locomotiva 41 0004-2, vagoanele 20-49 214-1 + 20-76 010-9; R 11316 (Târnăveni - Blaj - Valea Lungă), automotoare 57-0523-2 + 97-0525-5.
Arboretumul din Simeria, judetul Hunedoara #excursii #vacanță #romania #5pasidebine
Blaj: R 11317 train (Blaj - Bălăuşeri Hm). DMU nr. 57-0525-7
Blaj: tren R 11317 (Blaj - Bălăuşeri Hm). Automotor nr. 57-0525-7.
Blaj (str. Tudor Vladimirescu): IR 1746 train (Cluj Napoca – Bucureşti Nord). Locomotive 41-0013-3
Blaj (str. Tudor Vladimirescu): tren IR 1746 (Cluj Napoca – Bucureşti Nord). Compunere: locomotiva 41-0013-3, vagoanele 71-70 012-6 + 20-49 105-1 + 10-90 014-2 + 20-49 103-6.
Tara Hategului - 5 Atractii neaparat de vizitat!
Servus Dragilor,
va propun o destinatie de weekend si anume Tara Hategului. Am descoperit / vizitat: Pestera Bolii, Cheile Banitei, Pestera Sipot, Turnul Crivadiei si Cheile Crivadiei.
Merita sa iti indrepti pasii spre aceasta locatie super faina.
Daca va placut, dati un Like, Share cu prietenii vostri si nu uitati sa va abonati pentru urmatoarele postari!
Zile minunate si Doamne'ajuta-va!
Follow on Instagram: Mihai.Blog
Follow on Facebook: Mihai.Blog
Discovering Romania (Sibiu & Blaj) - Ahmed Jama 2014
This film follows Ahmed Jama's first trip to Sibiu, Romania with the guidance of his friend Andrei. The filming occurred during four days of travelling that included leaving London via Luton Airport en-route Sibiu, Romania.
The filming also covers travelling to Andrei's hometown Blaj.
A big thank you to everyone in Romania for their hospitality specially the staff of Hotel Stefani.
Enjoy
Lake Tarnița, Romania #fpv #tarnita #piatraluilucaci #descoperaromania #romaniafrumoasa #shorts
Poarta Vieneză
În 1687 a fost semnat Tratatul de la Blaj, document prin care Imperiul Habsburgic impunea unui număr de 12 orașe din Transilvania să ofere adăpost trupelor sale pe durata iernii. Momentul a reprezentat începutul incursiunii austriece în Transilvania. În ce privește Clujul, fortificațiile medievale ale orașului au fost considerate învechite, cu posibilități de cazare necorespunzătoare pentru soldații imperiului. În consecință, s-a decis construirea unei cetăți noi, pe Dealul Cetățuia, locație strategică datorită vederii panoramice pe care o oferea asupra centrului vechi al orașului. Construcția cetății a început în anul 1715 și a fost finalizată peste aproximativ 20 de ani.
Cetățuia a fost folosită ca închisoare timp de 200 de ani și aici au fost încarcerați și uciși mulți oameni. Printre ei s-a aflat și pastorul sas, Stephan Ludwig Roth, executat pe 11 martie 1849. Roth a fost o figură importantă a Revoluției Române de la 1848. A fost un gânditor umanist, istoric și profesor care a susținut ideea ca limbă română ar trebui să devină limba oficială în Transilvania.
Una dintre principalele căi de acces în Cetate era Poarta Vieneza (Wiener Tor), ridicată în 1734, și care a fost reabilitată în urma unor investiții de aproximativ un milion de euro. Lucrările de refacere a vechilor porți s-au finalizat în cursul anului 2019, iar clădirea este pusă în valoare prin includerea sa în circuitul turistic și comercial al municipiului Cluj-Napoca.
„Poarta Vieneză” (Wiener Tor) este parte din ansamblul cetății bastionare și găzduia încăperi destinate soldaților ofițeri la etaj. În același timp, Poarta Vieneză asigura accesul pentru vehicule pe un drum ce înconjura dealul spre nord.
În interiorul incintei, în fața porții principale, cea a Vienei, se ridicau două clădiri de dimensiuni mai considerabile: clădirea comandamentului fortificației și o cazarmă. Alte trei edificii, de dimensiuni mai reduse, se aflau în zona porții Apel: la nord de aceasta, pulberăria, iar in fața intrării, brutăria cu un plan specific în forma de V și magazia de alimente.
Pe planul Cetățuii, păstrată în Kriegsarchiv Viena, și datată pe la mijlocul secolului al XVIII-lea, apare sub denumirea de Poarta Principală (Haubt Thor), accesul prin aceasta poartă fiind asigurată de podul principal (haubt Brucke), un pod cu o structură din lemn. Pe acest plan apare planul parterului clădirii, a cărei planimetrie corespunde în totalitate cu cea din prezent.
Edificiul provine din prima faza de construcție a ansamblului fortificației bastionare de tip Vauban al Cetățuii din Cluj, fiind construită cel mai probabil, în primii ani ai edificării ansamblului, probabil deja în prima jumătate a secolului al XVIII-lea.
Spre sfârșitul secolului al XVIII-lea, cetatea își pierde importanța sa militară, și în consecință în anul 1782, printr-un decret, regele a ordonat vinderea acesteia, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.
Clădirea păstrează, în linii mari, forma sa inițială, suferind la sfârșitul secolului al XIX-lea și în jurul anilor 1970 intervenții ample, în urma cărora ancadramentele din piatră barocă și tâmplăriile edificiului au fost aproape în totalitate schimbate.
Fațadele clădirii au un aspect simplu, fără nici o articulare verticală, și fără soclul marcat, numai cornișa principala profilată fiind prezentă pe toate fațadele edificiului. O altă caracteristică importantă a fațadelor este folosirea unor ancadramente din calcar la ferestrele cu închidere dreptunghiulară. Majoritatea acestor ancadramente au fost așezate cu ocazia unei reparații capitale a clădirii, probabil cea din jurul anului 1970, când a fost așezată și placa comemorativă dedicată memoriei lui Stephan Ludwig Roth. Pe întreaga clădire s-a păstrat doar un singur ancadrament din epoca barocă, cea a ferestrei nordice a fațadei din vest. Ferestrele nu au un preaviz profilat, profilatura montanților continuându-se și pe partea inferioară a deschiderii, un procedeu des folosit în arhitectura barocă.
Fațada principală a clădirii este cea sudică, spre interiorul fortificației. Axa principală este accentuată de prezența deschiderii în formă de arc, nemarcată de ancadrament sau alte decorații. Din cauza prezenței valului de pământ, fațada nordică a clădirii are un singur nivel, intrările de pe aceasta fiind deschise direct de la etajul clădirii.
Deși această poartă a constituit cel mai important acces în incinta cetății, ancadramentul cioplit din calcar se remarcă printr-o simplicitate caracteristică arhitecturii militare. Zona centrală a porții era adâncită pentru a asigura loc de retragere podului mobil. Etajul edificiului era accesibil prin cele două uși deschise în încăperile laterale ale nivelului respectiv.
Poarta Vieneză se află pe lista monumentelor istorice și reprezintă deja un punct de atracție al orașului.
Mysteries of Medieval Brasov
Our tours were included in the top 10 best virtual travel experiences in 2021!
Welcome to the medieval town of Brasov, the basecamp of any traveler willing to explore Transylvania!
Vlad will be your very own private guide and during this virtual interactive tour you'll find out:
🕴 who were the Transylvanian Saxons
⛪ the mystery behind the Black Church's color
🧛♂️ who was the secret mistress of Vlad Dracula
🍖 what are the best Transylvanian treats
….and many more!
Many people asked us for in-person guided tours, right in front of our country's attractions. But we didn't stop there and added elements of interactivity through these tours!
This is not a slideshow presentation, but an interactive recording, walking you through the actual sites, similar to a documentary.
You choose which direction the tour goes and you can pause and continue at any time (the tour is always accessible online).
You'll follow us and visit some of the major landmarks, getting a more in-depth perspective, while discovering hidden stories and secret legends only a local would know about.
What do you find in Romania? | We are going to Sighisoara
In Romania you will find two things that make you visit it: very good food and many churches and monasteries. Romania is known for its traditional food dishes, but it is also known for the fact that here you will find the most interesting and old monasteries. In this travel vlog we set off for Vatra Dornei as the final destination Sighisoara at the end of the day. We found and visited the most interesting monasteries and we couldn't help but try the traditional food from this area. Any tourist definitely appreciates Romanian food. If you want to visit Romania and you want to find these monasteries, I invite you to watch this travel video. Don't forget to leave a like, a comment and subscribe. Thank you for watching
0:00 Intro
1:10 The monastery covering the Mother of God
4:17 The monastery Sf Dimitrie
5:50 The monastery Podu Casnei
12:47 The town Targu Mures
20:25 The town Sighisoara - Hotel Korona
It is worth watching this video: HORSE WATERFALL
COME WITH THE MOCANITA | ROMANIA 2021
WE TRAVEL THROUGH ROMANIA | Barsana Monastery
What To See in Baia Mare | Romania
What you can visit in Transylvania?
Turda Salt Mine
Castle Corvin | Sibiu Old Center | Alba Iulia Fortress
TRANSFAGARASAN
Bucharest - The Old Center | Travel And Food Vlog
Disappointed With the Japanese Garden in Istanbul | Change of Plans
Could You Live Like This in Turkey? | Cappadocia Turkey:
Hagia Sophia Travel Vlog
Walk Through Istanbul
Lassen Volcanic National Park
Crater Lake National Park Oregon
Lava Beds National Monument
Castillo de San Marcos, Fountain of Youth
Tour of the City of St Augustine Florida
Daytona Beach Florida 2021
Disney world -The Magic kingdom -What we learned after our first trip
Attraction Guide Hollywood Studios
ATTRACTION Guide Magic Kingdom Walt Disney World
Epcot Walt Disney World Rides
Laguna Beach California | Things to do
Cercetarea, pe mâini bune la SCDVV Blaj
Cercetarea, pe mâini bune la SCDVV Blaj
قبل لا تسافر رومانيا تعال خذ الخلاصه في 12 نقطة || رومانيا 🇷🇴 2023
كل ما تريد معرفة عن السفر الى #رومانيا
التاشيرة : شنغن او الرومانية
الطيران : ويز اير
السكن : متوسط السعر ١٧٠ الى ٢٠٠ ريال في اليوم
الامن : البلد امن
المواصلات : يوجد شبكة مواصلات ممتازة قطار مترو باص
الاكل : منوع بين الاوربي و التركي ويوجد مطاعم عالمية
العملة : ليو روماني الافضل تاخذ معاك يورو
الانترنت : يوجد عده شركات انا افضل تطبيق #airalo
Blaj într-un minut - În Alba Iulia
Povești de un minut despre Blaj
The Bridge of Lies or Podul Minciunilor or Lügenbrücke. Cute Bridge - Sibiu Romania - ECTV
The Bridge of Lies (Romanian: Podul Minciunilor, German: Lügenbrücke) is a legendary pedestrian bridge located in the center of the Transylvanian city of Sibiu in central Romania. There are many legends surrounding the bridge because of its name. It is the first cast iron bridge built in Romania[1] and the second one built in Europe.[2]
Located in the Lesser Square of Sibiu, the bridge crosses Strada Ocnei to connect the Lesser Square to the Huet Square.
Legends
The Bridge of Lies has many legends surrounding it because of its name. The most popular one has it that the bridge will collapse when someone tells a lie while standing on it.[1] Another legend says that the bridge was often crossed by merchants who were trying to fool their clients. The ones who were caught were tossed off the bridge. According to another legend, the bridge was a meeting place for boys attending the military academy and their girlfriends. The boys wouldn't show up, leaving their girlfriends wait until realizing they have been lied to. One legend also has it that the bridge was often crossed by young lovers who swore each other eternal love. The girls also swore that they were virgin, which often turned out to be a lie after the couples got married. As a punishment, they were thrown off the bridge, since it was the place where they had lied to their lovers.[2]
Despite all the legends, its name has a different origin. The bridge was initially called Liegenbrücke, German for lying bridge (lying as in to lie down), which sounds very similar to Lügenbrücke, meaning bridge of lies. The legends have helped the latter spread among the city's people, which is how the bridge came to get its current name.
Design and architecture
The bridge is sustained by four arches made of cast iron. They are decorated with Neo-Gothic motives. On the southernmost arch stands the coat of arms of Sibiu, while on the northernmost one stand the inscriptions 1859 and Friedrichshütte respectively, the latter being the name of the foundry that delivered a part of the bridge's components.[3]
The rails are made out of eight panels with circular shapes and Gothic decorations.
Blaj într-un minut - Alba Iulia, file de istorie
Povești de un minut despre Blaj. Fragment din Șapte martori pentru Mica Romă, Publicat în seria Blajminute, în 04.18.2019. Creat de Anca Berlogea-Boariu
Aventura urbană - Blaj (@TVR1)
Aventura urbană” a pornit spre Blaj, locul “în care a răsărit soarele românilor”, aşa cum spun localnicii. Pe o vreme primăvăratecă, nimerim la “Festivalul Mierii”, cel mai mare tîrg apicol din România. Vedem unul dintre cele mai impresionante iconostase din ţară la catedrala Sfînta Treime, apoi descoperim copia fidelă a bisericii din Banneux, Belgia, în padurea Cărbunari. Vizităm zona Jidveiului pentru o degustare de vin şi participăm la un meci de volei alături de fetele de la CSS Blaj.
Despre oraşul ce îşi păstrează istoria cu respect, povesteşte, la Bucureşti, pictorul Horea Cucerzan.
Reportaje de Ilinca V. Ciobanu
Redactor Anda Docea
Producător Lidia Voicu
Realizator / Moderator Irina Luca
Blaj (Muzeul de Istorie): R 16316 train (Târnăveni – Valea Lungă). DMU nr. 57-0525-7
Blaj (Muzeul de Istorie): tren R 16316 (Târnăveni – Valea Lungă). Automotor 57-0525-7.