This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Yakakent Turkey

x

YAKAKENT VLOG || Yakaket'te gezilecek yerler || Harika manzaralı piknik ve kamp alanı ÇAMGÖLÜ

Bugün Samsun'un bir ilçesi olan Yakakekent'teyiz. Yakakent diğer ilçelere göre nüfusu ve yüzölçümü çok küçük olsa yazın oldukça sevilen bir yerdir. Çünkü Karadeniz kıyısında denizi ise Samsun gibi değil Sinop gibi berrak olmasından dolayı, sırf denize girmek için 1 saatlik yola gelenler çoktur. Ayrıca piknik alanı olan Çamgölü çam kokuları içinde yeşil ve maviyi bir arada bulacağınız bir yer. Kabul etmeliyiz ki öyle çok gezilecek yeri yok, ancak yazın gidiyorsanız ve denize girmeyi seviyorsanız, hem deniz hem piknik yapıp, akşam üstü merkezinde sahilde dolaşıp küçük kafelerde dolaşabilirsiniz.

Abone olup zil butonunu açmayı unutmayın. Bol gezili günler :)


Sosyal Medya






Merhaba ben Tuğba, eşim İskender ve çocuklarımız Beril (5 yaşında) ve Deniz (3 yaşında). Çocuklar doğmadan önce de çok gezerdik, farkettik ki çocuklardan sonra daha çok gezmeye başlamışız. Kızım şimdiden 30 şehir, sayısız antik şehir, müze, şelale ve göl gördü. İki çocukla gezilerimizin zorlukları/kolaylıklarını ve gezi önerilerimizi artık Youtube'da paylaşıyoruz. Sizlerde bizimle bu keyifli yolculuklara ortak olursanız çok seviniriz. Maceranız eğlenceniz bol olsun:)

İletişim:
tugba.aycan84@gmail.com
x

YAKAKENT Bir Yazlık Kasabası Samsun - Orta Karadeniz #14

Merhaba.
Bugün, Orta Karadeniz serimizin 14. bölümünde Samsun’un bu serideki son ilçesi Yakakent’deyiz.
Keyifli seyirler…
Yakakent, Samsun’un batı sahilinde yer alan son ilçesidir. İl merkezine uzaklığı 83 km.dir. Doğusunda Alaçam, batısında Sinop, güneyinde Durağan ilçeleri ile komşudur. Kuzeyinde Karadeniz bulunur. Yüzölçümü 204 km², nüfusu ise yaklaşık 10 bin. Yakakent, Samsun Sinop Karayolu üzerinde olduğu için yoğun bir ulaşım trafiği vardır.

Tarihinde üç isim taşımış: Kominos, Gümenez ve son olarak Yakakent. İlçede yeterli araştırma yapılamadığından Pilavtepe olarak bilinen tümülüs dışında herhangi bir yerleşme izi tespit edilmemiştir.

1500’lü yıllarda Doğu Roma hüküm sürüyor Yakakent’te. Şehrin adı o dönemde Kominos. Kominos, Yunanca 'kafasız piskopoz' anlamına gelmektedir. 1514’de gerçekleşen ve tarihin en büyük meydan muharebelerinden biri olan Çaldıran Savaşı için sefere çıkan Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim’in, Kominos halkının Osmanlı İmparatorluğu’nu tanımaması üzerine, Kominos’u yerle bir ettiği söylenir. Kominos Osmanlılar tarafından ele geçirildikten sonra ismi de Gümenez olarak değiştiriliyor. 1963’de belediye teşkilatının kurulmasıyla birlikte adı Yakakent olarak değiştiriliyor.

Yakakent’in merkezine vardığınızda sırtını denize dönmüş Atatürk heykelinin de yer aldığı meydan karşımıza çıkıyor. Alanın sağ tarafında ise belediye binası, sol tarafta ise yine altında dükkânların bulunduğu 5 katlı binalar vardır. Burada geçmişi hatırlatan tek öğe, heykelin hemen karşısındaki 2 katlı ahşap binadır. Altı kıraathane olmuş şimdilerde. Trafiğe kapalı ve deniz kenarında gezinti için çok uygun bir yol.

Karadeniz’i kucaklayan 14 km plajıyla Yakakent pırıl pırıl berrak bir denize sahip. Yakakent Samsun’un Karadeniz’e açılan en büyük penceresidir. Bu özelliği ile Samsun’un turizm açısından cazibe merkezi olmaya adaydır. Özel sektör de yatırım yapmaya başlamış. Kumluk Plajı ilklerden biridir. Tatil tercihiniz deniz ve huzur ise doğru adrestesiniz. Rahat ve keyifli bir ortamda denize girebilir, uzun doğa yürüyüşleri yapabilir, leziz balık çeşitlerinden yiyebilir ve muhteşem günbatımıyla günün yorgunluğunu çıkarabilirsiniz.

Akşamüstü ve gece boyunca sahil şeridindeki hareketlilik size de cazip gelecektir. Sıra sıra çay bahçeleri, kafeler. Ayrıca yaz sezonu boyunca sahil bandında bulunan çay bahçeleri ile canlı müzik yapan barlar, gece hayatını doyasıya yaşamak isteyenlere alternatif oluşturuyor.

Yakakent Türkiye’nin en büyük balıkçı barınağına sahiptir. Sadece dalgakıranın içine 6 tane 25 metrelik büyük balıkçı teknesi bordalayabiliyor. Ama bir o kadar da sempatik bir yer burası. Denize sıfır, yarım ay şeklindeki koyda tek tek ya da birbirine yaslanmış ahşap kayıkhaneler ve çekek yerleri var. Sahilde üç tane de balık lokantası vardır. Altı kayıkhane, üstü lokanta. Burada yemek yiyecekseniz kalkan balığını mutlaka tadın, tadına doyamayacaksınız.

Sıcaklardan bunalıyorsanız son yıllarda deniz turizminin yanı sıra yayla turizmi de çok fazla ilgi görüyor. Yazın bunaltıcı sıcağından uzakta, doğa yürüyüşü ve piknik yapmak isteyenler Uzunkız, Elikbuyran ve Necati Batı yaylalarına çıkıyorlar. Farklı bir deneyim, keyif alacaksınız.

Yakakent’te aile pansiyonculuğu gelişmiştir. Pansiyonların yanı sıra belediyeye ait otel ve restoran; hemen yanında yine belediyeye ait bir motel bulunuyor. Öğretmen Evi hem burada konaklamak isteyen öğretmenlere hem de diğer tatilcilere hizmet veriyor. Bir başka konaklama alternatifi ise Çam Gölü mesiresi girişinde tatil köyü konumundaki motel ve pansiyonlar.

İlçenin ekonomisi tarım, hayvancılık ve balıkçılığa dayanmaktadır. Köyler orman içi köyleri olup, tarım arazilerinin önemli bir kısmını vasıfsız ve verimsiz 4 üncü sınıf araziler oluşturmaktadır. Toprakların niteliksiz oluşu, miras yolu ile küçük parçalara ayrılması makineli tarımı zorlaştırdığından birim alandan istenilen verim alınamamaktadır. İşletmeler, küçük aile işletmeleri şeklinde olup üretim genelde aile ihtiyacına yönelik yapılmakta, az bir kısmı da ilçede kurulan pazarda satılmaktadır.

Su ürünlerinin çeşitliliği yanında hamsi sezonunda hamsinin bol avlanması sonucu hamsinin işlenmesi amacıyla özel sektör tarafından kurulan balık unu ve yağı, kum midyesi, köpek balığı, vatoz, salyangoz işleyen fabrikalar kurulmuştur.

Yakakent ile birlikte Samsun’a veda ediyoruz.
Gelecek bölümde, “Cittaslow” Sakin Şehir ünvanlı Gerze ile birlikte Sinop’a giriş yapacağız.
Bizi takip etmeyi unutmayın.
x

2023 SAMSUN YAKAKENT LİMANI 4K DRONE ÇEKİMİ - DJİ MİNİ 2 4K DRONE VİDEO

Bu videomda 2023 Samsun Yakakent Limanı'nı 4k drone video ile göstermeye çalıştım. Dron videoları, gezilecek yerler, 4k drone videoları. İyi seyirler.

Yakakent Limanı Samsun ilinin Yakakent ilçesinde bulunan bir limandır. Liman, Karadeniz kıyısında yer almaktadır. Yakakent ilçesi, Samsun'un doğusunda yer alır ve Ordu iline yakındır.

Yakakent Limanı, Samsun'un önemli limanlarından biridir. Karadeniz'deki ticari faaliyetler için önemli bir merkezdir ve limanın hizmet verdiği alan geniş bir coğrafyayı kapsar. Liman, yük taşımacılığı, balıkçılık, turizm ve diğer ticari faaliyetler için kullanılmaktadır.

Yakakent Limanı, Samsun'a yaklaşık 60 kilometre uzaklıktadır ve Samsun - Ordu Sahil Yolu üzerindedir. Limana ulaşmak için Karadeniz Sahil Yolu üzerinden gidebilirsiniz. Liman, Samsun'un turizm potansiyelini arttırmak için de önemli bir role sahiptir. Turistler, burada deniz turizmi, yat turizmi ve balıkçılık faaliyetlerinin keyfini çıkarabilirler.

Yakakent Port is a port located in Yakakent district of Samsun province in Turkey. It is located on the Black Sea coast. Yakakent district is located to the east of Samsun and is close to the Ordu province.

Yakakent Port is one of the important ports of Samsun. It is an important center for commercial activities in the Black Sea and the area served by the port covers a wide geography. The port is used for cargo transportation, fishing, tourism, and other commercial activities.

Yakakent Port is located about 60 kilometers away from Samsun and is on the Samsun-Ordu Coastal Road. You can reach the port by going through the Black Sea Coastal Road. The port also plays an important role in increasing the tourism potential of Samsun. Tourists can enjoy sea tourism, yacht tourism, and fishing activities here.

Video işinize yaradıysa desteğinizi göstermek adına beğenmeyi ve kanala abone olmayı unutmayın. Diğer videolar için takipte kalın.

İzinsiz ve lisansız bir şekilde kullanımı ve tekrar yüklenmesi yasaktır.
Background Music: •




Music (Pandora) by EcroDeron:
Stream:
• EcroDeron - Pando...
Download:
Music provided by Music for Creators

• You — myuu




İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
Kanala Abone Ol :

facebook :
twitter :
instagram:

Mail : kuzeyli5578@gmail.com



#dronevideo , #djimini2, #gezilecekyerler,
x

ALAÇAM Samsun- Orta Karadeniz #13

Merhaba.
Bugün, Orta Karadeniz serimizin 13. bölümünde Samsun’un Alaçam ilçesindeyiz.
Keyifli seyirler…
Batısında Yakakent, güneyinde Vezirköprü, doğusunda Bafra ilçeleri ve kuzeyinde de Karadeniz ile çevrilidir.
Yüzölçümü 632 km², nüfusu 25 bin ve Samsun merkezine uzaklığı 78 km'dir.
Alaçam'ın tarihi M.Ö 5500 yıllarına kadar dayanmaktadır. Milattan önceki devirlerde Frigler, Kimmerler, Lidyalılar ve Persler, Alaçam'da hüküm sürmüşlerdir. MÖ 5. asırda yöreye gelen Miletli koloniciler ilçeye Zalikus adını vermişlerdir. Sonraları Pontus Krallığı tarafından ilhak edilen bölgede MÖ 1. yüzyılda Roma hâkimiyeti başlamıştır.
Roma İmparatoru 1. Leo döneminde (MS 457-474) hükümdarın onuruna Leontopolis olarak adlandırılmıştır. Daha sonra Danişmentlilerce zaptedilerek Tralköy adını almıştır. Selçuklu döneminde Tralköy adı Uluköy olarak değiştirilmiş, 1385'te İlhanlılar döneminde ise ilçe Alaçam adını almıştır. Alaçam adının; ilçenin ortasından geçen Uluçay'ın kenarındaki Uluçam denilen büyük çam ağaçlarından geldiği söylenmektedir.
İlçenin ekonomisi genel olarak tarıma ve hayvancılığa dayanmaktadır. Bunun yanında balıkçılık da yapılmaktadır. Tarım ürünlerinin başında tütün gelmektedir. Bunu buğday, çeltik mısır ve fındık üretimi takip eder. Ayrıca sebze ve meyve yetiştiriciliği de yapılmaktadır. Hayvancılıkta ise büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Alaçam ilçesinin kıyı kesiminde kum üzerinde yetişen bitkiler görülürken düzlük bazı kesimlerde kamış bitkisinin var olduğu görülür. Kıyı kesiminde kavak, söğüt gibi yetişmesi kolay ağaçlar ve çınar görülür. Bu türlerin yanı sıra kıyıdan yüksek bölgelere çıkıldıkça gürgen, meşe, köknar, taflan, kızılcık sıklıkla görülür. Sarıçam ve karaçam ise hemen her kesimde görülebilen ağaç türleridir.
Kum Zambağı; çok yıllık, soğanlı, genişçe uzun şeritsi yapraklı, yaklaşık 40–45 cm boyunda, beyaz çiçeklidir. Tüm Akdeniz ülkelerinde ve Karadeniz’in güney kıyılarında yetişir. Türün nesli tehlike altındadır. Türkiye'de bulunan zambakların ülke dışına çıkarılması suçtur. Türe yönelik en önemli tehdit, kıyı bölgelerinde hızla yayılan yazlık konutlardır. Dünya'da türü tehlikede olan kum zambağı Alaçam ilçesi Geyikkoşan sahilinde büyük bir alanda görülebilmektedir.
Alaçam ilçe merkezinde halkın % 60'ı mübadil olduğundan düğünlerde genellikle Rumeli oyunları olan Zigaş, Debreli Hasan, Vardar Ovası, Topal Ağa ağırlık kazanmaktadır. Ayrıca oynanan kasap horon karşılama oyunları vardır.
Tavuk eti ile yapılan Herse, özellikle Çerkez köylerinde yapılan Aluş yemekleri; çiğ kıymadan içine baharat katılarak yapılan kapaklı Alaçam pidesi, Palamut balığından yapılan palamut dolması Alaçam'a özgü olup, çok beğenilen yemeklerdir. Bahar üzeri yapılan Koyun peyniri oldukça meşhurdur.
Samsun’un Alaçam ilçesinden bu kadar.
Gelecek bölümde Samsun’un Sinop’a son ilçesi Yakakent’deyiz.
Bizi takip etmeyi unutmayın.
x

NORVEÇ DEĞİL SAMSUN - Türkiye'nin En Güzel Kanyonu Şahinkaya

Kışı hararetle beklerken araya Samsun seyahati sıkıştırdım. Meşhur Çakallı menemeni ile kahvaltımı yaptıktan sonra Samsunlu arkadaşım Adem'i alarak Türkiye'nin en güzel kanyonu olarak bilinen Şahinkaya Kanyonu'na gittim. Burada tekne ile kanyonun içerisine ilerleyip semaverde çay eşliğinde drone çekimleri yaptık. Şansımıza hemen üstümüzde bir sis denizi oluşmuştu ve nadir denk gelecek mistik görüntüler elde ettik.

Arkadaşım Adem'in instagram adresi:

Seyahat videolarını seviyorsan sonbahar turumdaki videoları seveceğine eminim:

Haftalık aktivite odaklı seyahat videolarım için abone ol:

Güncel gönderiler için Instagram:

İrtibat: fitgezgin@gmail.com

2008’den beri seyahat hayatımın önemli bir parçası. Şu ana kadar 39 ülkeyi gezme ve 6 sene yurt dışında yaşama fırsatım oldu. Son 5 senedir hemen her hafta yurt içinde kısa seyahatler yapıyorum. Sizi spor, macera ve eğlence dolu seyahatlerime davet ediyorum. Bu kanalın seyahat etmek için ilham vermesini, spor ve daha aktif bir hayat için motive etmesini, hayallerinizi gerçekleştirmek için yol göstermesini umuyorum.

Samsun'da Gezilecek 124 Yer, Samsun Tanıtım, Samsun Gezilecek Yerler, Samsun/Turkey Promotion Film

Samsun'da Gezilip Görülmesi Gereken 124 Yer,
Samsun Tanıtım Filmi 2017, (Samsun Publicity Film), (Samsun/Turkey Promotion Film), (Samsun სარეკლამო ფილმი),
Samsun'un Tarihi ve Turistlik Yerleri, (Рекламный фильм Самсуна), سامسون الدعاية السينمائي, فیلم تبلیغاتی سامسون,
サムスン広報フィルム, Samsun'da Gezilmesi Gereken En Önemli, En Güzel 124 Yer, Samsun'un Tarihi ve Turistlik Yerleri, Samsun'da gezilecek yerler, Gezelim Görelim Samsun!, სამსუნის საჯაროობა ფილმი

• Alaçam Gezilecek Yerler, Asarcık Gezilecek Yerler, Atakum Gezilecek Yerler, Ayvacık Gezilecek Yerler, Bafra Gezilecek Yerler, Canik Gezilecek Yerler, Çarşamba Gezilecek , Havza Gezilecek Yerler, İlkadım Gezilecek Yerler, Kavak Gezilecek Yerler, Ladik Gezilecek Yerler, Ondokuzmayıs(Ballıca) Gezilecek Yerler, Salıpazarı Gezilecek Yerler, Tekkeköy Gezilecek Yerler, Terme Gezilecek Yerler, Vezirköprü Gezilecek Yerler, Yakakent Gezilecek Yerler, Samsung'un Samsun'un önüne geçmemesi lazım
#Samsun #SamsunTanıtım #SamsunGezilecekYerler #Samsunİlçeleri #SamsununTarihiYerleri #SamsununDoğalGüzellikleri #SamsunTurkey

Şahindere Kanyonu | Altınoluk, Balıkesir

Şahindere Kanyonu Piknik Alanı

Edremit ilçesinin Altınoluk Mahallesi'nden çıkılabilen kanyon, Kazdağları'ndan çektiği temiz bol oksijen içeren havayı, çam ve kekik kokusuyla Edremit Körfezi'ne dağıtıyor. Bu yaz aylarında yerli ve yabancı turistler serinlemek için bölgeye akın halindeler.

⌛ İlk gösterim olarak ayarlanmış tüm videoları kaçırmamak için hatırlatma oluşturabilir, anında izlemek için Katıl butonuna tıklayarak GOLD ÜYE olabilirsiniz.


???? Kanalımızda bulunan oynatma listeleri
????️ Turistlik Yerler (Tourist Attractions)
???? Doğa ve Parklar (Nature and Parks)
????️ Plaj Alanları (Beach Areas)
???? Lünapark ve Aquaparklar
???? Türkiye Gezilecek Yerler Listeleri

▶️ sosyal medya hesaplarımız
instagram: @gezilesiyertv
facebook: @gezilesiyer
twitter: @gezilesiyer

▶️ iletişim ve işbirliği
???? Email: gezilesiyer@hotmail.com

❤️ İzlediğiniz için teşekkür ederiz.

Karadeniz'in Riviera'sı Samsun ATAKUM Bölüm 1/2 - Orta Karadeniz #10

Merhaba.
Bugün, Orta Karadeniz serimizde Karadeniz’in Riviera’sı, Samsun’un Atatkum ilçesindeyiz.
Keyifli seyirler…
Atakum, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir merkez ilçedir.
Atakum, Samsun-Sinop karayolu üzerinde, şehir merkezinin batısından 5 km mesafedeki Kürtün deresinden başlayıp, sahil boyunca 20 km batıya kadar uzanır.
Denizi sığdır ve geniş bir kumsala sahiptir. İlçenin eski adı, ve halen anayolun deniz tarafındaki bölgesi için kullanılan Matasyon'dur.
Gerek yağış gerekse sıcaklık yönünden sürekli farklılıklar görülmekle beraber genellikle yazları yağışlı ve sıcak, kışları yağışlı ve ılık geçer. Yağmur daha çok İlkbaharda düşer.
Samsun'un diğer yerleşim bölgelerine nispeten daha düz bir alana yayılmış ve yeni yapılanan bir ilçe olduğundan şehircilik olarak daha planlı bir yapılaşma mevcuttur.
Atakum, Samsun'un nüfus artış hızı en yüksek belediyesi olmuştur. Atakum'un nüfusu 2004 yılına göre 64 bin'di. 2020 nüfus sayımına göre 221 bin’idr.
Geçmişte Samsun'un yazlık ve sayfiye yeri olan belde, artık kışın da yaşanabilecek bir bölge haline gelerek, merkez ilçeye bağlı belde olmuştur. Atakum ilçesinin diğer ilçelere göre farkı; yaz turizminin çok gelişmiş olması, plajlarının ve sahillerinin Akdeniz'i aratmayacak derecede olmasıdır.
Diğer illerden Samsun’a yerleşecek olanların, özellikle vatandaş olma hakkı veren yasadan sonra da arapların çokça ev aldığı yerdir. Bu arada Samsun’lu gurbetçilerimiz de memleketlerinde bir evim olsun diyerek en çok tercih ettiği ilçedir Atakum.
İlçe 22 km sahil şeridine sahip olup, sahiller temiz ve yüzmeye elverişli konumdadır. Sahillerde oldukça fazla yazlık tatil evleri mevcuttur.
İlçede turizme yönelik düzenlenen yaz faaliyetleri olarak, Plaj Voleybolu, Plaj Futbolu turnuvaları, Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği Uluslararası Halk Dansları Festivali ve çeşitli konser faaliyetleri gerçekleşmektedir.
İlçenin Turistik bir ilçe olması nedeniyle kıyı şeridinde iş yerleri, yazlıklar ve çok sayıda eğlence yerleri ve içkili yerler bulunmaktadır. Yaz aylarında çevre illerden denize girmek ve eğlenmek maksadıyla çok sayıda insanlar gelmekte ve nüfus artış göstermektedir
Atakum yeni kurulan bir ilçe olduğu için antik tarihi için söylenecek bir şey yok. O yüzden videoda Atakum’un keyfini çıkarın.
Samsun Atakum’dan bu kadar.
Gelecek bölümde Ondokuzmayıs ilçesindeyiz.
Bizi takip etmeyi unutmayın.

Drone görüntüleri 'in çekimleridir.
Sayfasını takip etmeyi unutmayın.

10$ ile VİETNAM’da İLK GÜNÜM ! #229

10$ ile VİETNAM’da İLK GÜNÜM !

Vietnam Hanoi'den herkese selamlar. Dünya turumun en eğlenceli seyahati Güney Doğu Asya turu başlıyor. Bu bölümde Vietnam'da sokak yemekleri(street food) fiyatlarını ve 10 Dolar ile Vietnam'da bir gün nasıl geçirilir onu göreceğiz.Vietnam seyahat etmek için dünyanın en ucuz ve en güzel ülkelerinden biri. Vietnam'da yaşam ve ilk günüm başlıyor. Herkese iyi seyirler.

Kanala katılmak destek olmak için:


Sosyal medya hesaplarım;
INSTAGRAM :
İş birlikleri için : berkanbilgicpr@gmail.com

Merhaba, Ben Berkoo 5 yıldır dünyayı geziyorum ve bu kanalda seyahat ettiğim ülkelere dair videolar paylaşıyorum. Gittiğim ülkelerde sokak yemekleri, ilk günüm, ekonomi ve ucuz uçak bileti gibi konuları anlatıyorum. Güney Amerika, Asya,Orta Doğu gibi birçok kıta da bulundum 40'dan fazla ülke gezdim.Beni desteklemek için kanalıma abone ol. İyi Seyirler.

SAMSUN | Tanıtım / TÜRKİYE

Samsun un doğal ve tarihi güzelliklerini havadan görüntüleyerek sizlere sunmaya çalıştık. Bu videoda Samsun un her gün gidilip gezilen değilde çok bilinmeyen güzelliklerini kayıt altına aldık. Umarım beğenirsiniz.
Destek için yorum ve beğenilerinizi bekliyoruz.
#samsun #helloTürkiye #Türkiye #ilkadım #atakum #atakumsahil #canik #bandırma

!!! Görüntüler tarafımdan (Muharrem KARAKAŞ) ve Neva Yapım' dan İzinsiz Kullanılamaz.
Desteğinden ötürü Neva Yapım' a teşekkürler.

***

Abone olmayı unutmayın :)

Görüş, öneri ve istekleriniz için; muharrem55k@gmail.com adresinden mail yolu ile iletişime geçebilirsiniz.

***
Videodaki Müzikler;
Music-1: Yara - Ma Baaref (Andre Soueid Violin Cover)
Facebook:
Instagram:
Twitter:
soundcloud:

Music-2: Veyasin Hey! Douglas - %100 Anadolu



İçerikteki Videolar;
Bafra Çetinkaya (Gelin) Köprüsü :
Mamhmur Dağı :
Kavak Büyük Türk Bayrağı:
Tekkeköy Mağaraları :
Samsun Doğupark Havadan :
Samsun Batıpark :
OMÜ Aksu Göleti :
OMÜ Havadan :
Atakum Kocadağ :
Çırakman Tarihi Yel Değirmeni :
Tekkeköy Altınkaya Kilisesi :
Ladik Akdağ Kayak Merkezi :
Ladik Ambarköy Açık Hava Müzesi :
Onur Anıtı ve Cumhuriyet Meydanı :
Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu :
Yakakent :
Çobanlı İskelesi - Atakum Sahili :
Bandırma Vapuru :
Kabaceviz Şelalesi :


Drone görüntüleriyle, Türkiye'mizin ve özellikle memleketim olan Samsun' un güzelliklerini havadan görüntüleyerek videoları sizlerle paylaşmaktayım. Yayınlanan videolardan anında haberdar olmak için kanala abone olmayı unutmayın.

Bir sonraki videoda görüşmek üzere.

***
Video etiketleri; samsun, türkiye, turkey, bafra, terme, ilkadım, atakum, tekkeköy, ladik, vezirköprü, çarşamba, canik, samsun tanıtım, samsun gezilecek yerler, samsun 2019, samsun manzara, kuş cenneti, kızılırmak deltası, nebiyan dağı, nebiyan yaylası, bafra gelin köprüsü, mahmur dağı, ata yolu, samsun dev bayrak, miliç sahil, terme gölyazı, tekkeköy mağaraları, doğupark, samsunum gemisi, batıpark, aksu göleti, omü, kocadağ, tarihi yel değirmeni, altınkaya kilisesi, akdağ kayak merkezi, ambarköy açık hava müzesi, asarkale, kabaceviz şelalesi, şahinkaya kanyonu, atakum sahil, çobanlı iskelesi, bandırma vapuru, yakakent sahili, yakakent gezi, ondokuz mayıs üniversitesi, samsun tanıtım, samsun 2020, tanıtım filmi, samsun hakkında, samsun tarihi, #samsun #türkiye #Atatürk, Atatürk ün Samsun a çıkışı, samsuoun, karadeniz,
****
Samsun (Pontic Greek: Σαμψούντα, Sampsúnta; Ottoman Turkish: صامسون : Ṣāmsūn) is a city on the north coast of Turkey with a population over half a million people. It is the provincial capital of Samsun Province and a major Black Sea port. The growing city has two universities, several hospitals, shopping malls, much light manufacturing industry, sports facilities and an opera.
x

Samsun / Tekkeköy / Ökse / 55300 / Sosyete Travel

???????????????????????????? ???????????????????????? ???????????????? ???????????? ???????? ???????????????????????????? ????????????????????????????

Samsun Tekkeköy Kirazlık Ökse
Ökse, Tekkeköy Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ökse, Samsun ilinin Tekkeköy ilçesine bağlı bir mahalledir.

Nisan,Akbaşlar,Altınkaya,Antyeri,Asarağaç,Bakacak,Balcalı,Başköy,Beyoğlu,Büyüklü,Cumhuriyet,Çay,Çayırçökek,Çayleyik,Çınaralan,Çırakman,Çiftlik,Çiftlikosb,Çimenli,Çinik,Erenköy,Gökçe,Gökçedere,Gölceğiz,Güzelyurt,Hamzalı,Hürriyet,İstiklal,Kababürük,Kahyalı,Karaoğlan,Karaperçin,Kargılı,Karışlar,Kerimbey,Kerimbey,Kerpiçli,Kışla,Kibarlar,Kirazlık,Köprübaşı,Kurtuluş,Kutlukent,Ovabaşı,Pınar,Sanayi,Sarıyurt,Selyeri,Seymenler,Sıtmasuyu,Şabanoğlu,Yağbasan,Yavuzlar,Yaylageriş,Yazılar,Yeni,Büyüklü,Yenidoğan,Yeniköy,Yeşilalan,Yeşildere,Yeşilyurt,Yukarıçinik,

Samsun Tanıtım Filmi,
Samsun Tanıtım Filmleri,
Samsun Tanıtım Videosu,
Samsun Tanıtım Galerisi,
Samsun'un Tarihi Tanıtımı,
Samsun Gezi Rehberi,
Samsun Tatil Önerileri,
Samsun Tanıtım Klipleri,
Samsun'da Konaklama,
Samsun Mater Dolorosa Katolik Kilisesi,
Samsun Büyük Camii,
Samsun Kabaceviz Şelaleleri,
Samsun Atatürk Onur Anıtı,
Samsun Tekkeköy Mağaraları,
Samsun Sevgi Gölü ve Hayvanat Bahçesi,
Samsun Gazi Müzesi,
Samsun Kent Müzesi,
Samsun Yakakent Çam Gölü,
Samsun Ladik Gölü,
Samsun Akdağ Kayak Merkezi,
Samsun Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu,
Samsun Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti,
Samsun Amazon Köyü,
Samsun Kalesi,
Samsun Amazon Adası,
Samsun Ayvacık,
Samsun Kalkanca Tümüsleri,
Samsun Amisos Tepesi,
Samsun Bandırma Vapuru, (Milli Mücadele Açık Hava Müzesi)
Samsun'da Gezilecek Yerler,
Sağlıklı Seyahat Rehberi,

Samsun İlçeleri: Alaçam, Asarcık, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, Havza, Kavak, Ladik, Ondokuzmayıs, Salıpazarı, Tekkeköy, Terme, Vezirköprü, Yakakent.
—̷—̷—̷—̷—̷—̷—̷—̷—̷—̷—̷—̷—̷—̷—̷—̷—̷—̷
Video Hakkındaki Düşüncelerinizi Yazın
Sosyete Travel Gezi Tur ve Seyahat Rehberi Notları

Türkiye’nin En Kuzey'i SİNOP - Orta Karadeniz #16

Merhaba.
Bugün, Orta Karadeniz serimizin 16. bölümünde Türkiye’nin en kuzey ucu olan Sinop’un il merkezindeyiz.
Keyifli seyirler…
Karadeniz’in incisi Sinop, sahip olduğu doğal güzellikleriyle keşfedilmeye değer gezi duraklarından biri. TÜİK araştırmasına göre Türkiye’nin en mutlu insanlarının Sinop’ta yaşıyor, şehri yakından tanıyınca bunun bir tesadüf olmadığını anlayabilirsiniz. Tertemiz havası, yeşilin bin bir tonuna sahip ormanları, berrak denizi ile Sinop adeta mutluluğun anahtarını taşıyor. Karadeniz’in tek doğal limanına sahip olan Sinop, Antik Çağ'dan günümüze bölgenin en önemli yerleşim yerlerinin başında geliyor.
Sinop adını bir zamanlar konuk ettiği Amazonlar’ın kraliçesi Sinope’den aldığına inanılıyor. Benzer biçimde Sinope, Irmak Tanrısı Asopos’un kızı su perisinin de adı. Güzelliğiyle tanrılar tanrısı Zeus’u kendine âşık eden Sinope’nin, Zeus tarafından dünyanın en güzel yerlerinden birisi olduğu için Sinop’a yerleştirildiği ve bu perinin adını kente verdiği yönünde inanışlar da mevcut.
Sinop, Anadolu'nun kuzey yönünde uç noktası olan İnce Burun- Boztepe Burnu berzahında Kale-Şehir olarak kurulmuş doğal bir liman durumundadır. Tarih boyunca kale dışına pek taşmayan şehrin dış limanı fırtınalara açık olduğu halde, iç limanı rüzgârlarca kapalı konumuyla ve sakin deniziyle Güney Karadeniz'in en önemli limanıydı.
Bu iç limanda, işlek bir ticaret ve tersane faaliyetleri yürütülmüştür. Sinop, Anadolu ile Kırım Yarımadası arasında deniz ticaretinde önemli bir rol oynamıştır. Kırım Yarımadası ile Sinop Yarımadası arasındaki mesafe açık ve müsait havalarda tam ortada bulunduğu zaman her iki tarafı da görebilme imkânı sağlar.
Antikçağdan beri parlak ve yoğun bir ticari ve kültürel yaşantıya sahip olan Sinop, bu niteliğini Roma, Selçuklu, Candaroğlu ve Osmanlı yönetimlerinde de sürdürmüş, ayrıca kale ve tersanesiyle bölgenin en önemli askeri üslerinden biri olmuştur.
6000 yıllık tarihsel geçmişi ve konuk ettiği birçok uygarlığın mirası kültürel dokusu, tertemiz doğası ve deniziyle, dünyaca ünlü filozof Diyojen ve efsanevi kadın savaşçılar Amazonlar’ın da kenti olan Sinop, efsaneleri, tarihi mirası yanında sahip olduğu hafızanızdan uzun yıllar silinmeyecek doğa harikalarıyla mutlaka gezilmesi, görülmesi gereken yerler arasında.
M.Ö. 2000’lerde bölgede yaşayan yerli kavim olan Kaşkalar ve sonarında M.Ö. 8. yüzyılda Milet’ten gelerek Sinop’ta yerleşip koloni kuran göçmenler tarafından kurulduğu düşünülmektedir.
Sinoplu Diyojen ve İskender
Kentin girişinde heykelini göreceğiniz antik çağların ünlü filozofu Diyojen M.Ö. 412 yılında Sinop’ta doğmuştur. Bu yüzden de antik kaynaklarda dahi Sinoplu Diyojen adıyla bilinir.
Diyojen mutluluğun en basit biçimde yaşanarak bile elde edilebileceğini savunmuş ve yaşamını bir fıçıda geçirmiştir. Kinik düşünceyi benimseyen filozofa göre doğaya en uygun yaşam hayvanların yaşamıdır.
Diyojen ile ilgili anlatılan en ünlü hikayesi ise Büyük İskender ile arasında geçen diyalogdur. Başkalarının sefillik olarak gördüğü yaşamına rağmen dünyanın pek çok yerinde ün yapan bu filozofu ziyaret eden Büyük İskender başka insanların kendisinden korkuyla kaçışmasına rağmen hiç istifini bozmayan Diyojen’e, bu toprakların en ünlü sözü olan “sen benim kim olduğumu biliyor musun ? der. Diyojen “sen benim kölemin kölesisin çünkü dünya benim kölemdir, sen de dünyanın kölesisin” diyerek cevap verir. Diyojen’in bu yanıtı çok hoşuna giden İskender kendisinden istediğini dilemesini söyler. Diyojen’in cevabı ise yaşam felsefesine uygundur: “Gölge etme başka ihsan istemem”.
Sinop Kalesi
Kaleler M.Ö. 7. yüzyılda Kimmerler’in istilasından sonra yeniden onarılmıştır. M.Ö. 6. yüzyılda Pers hâkimiyetine geçen şehir Pontus Krallığı’nın önemli bir merkezi olmuş, surlar 5. Mithridates tarafından bugünkü sınırlarıyla onarılıp geliştirilmiştir.
Roma döneminde de devamlı onarım görmüştür. 1214 ve 1261 yıllarında Selçukluların eline geçen kale yeniden onarılarak savunmayı güçlendirmek amacıyla iç kale oluşturulmuştur. Sinop şehir surları yarım adanın en dar olan boyun kısmını tamamen çevrelemektedir.
Evliya Çelebi Seyahatnamesinde Kumkapı, Tersanekapı, Yenice Kapısı, Tabakhane Kapısı, Lonca Kapısı ve Deniz Kapısından bahseder. Günümüze kadar Kumkapı ve Lonca Kapısı ayakta kalmıştır.
Tarihi Cezaevi
1214 yılında Anadolu Selçuklu Hükümdarı İzzeddin Keykavus tarafından ele geçirilen Sinop Kalesi’nde daha sonra savunmayı güçlendirmek için İçkale oluşturulmuştur. İçkale, ana kalenin kuzeyinden güneyine inen dik bir surla kesilmesiyle meydana gelmiştir.
İçkale, yapılışından itibaren aynı zamanda tersane olarak kullanılmıştır. İçkale burçları 1560 yılından itibaren zindan olarak da kullanılmıştır. Selçuklu Dönemi’nden itibaren uzun süre tersane ve zindan olarak kullanılan İçkale’nin güney kısmına, 1887 yılında Cezaevi binası yapılmıştır.
Eski Cezaevi binası; iki katlı olup, geniş U şeklinde, kesme taştan yapılmış, çok sayıda penceresi olan bir yapıdır.

Çiğli Yakakent Satılık Deniz Manzaralı Daire

فلوغ باحد اجمل مدن تركيا سامسون ???????? الميدان # Samsun vlog

#vlog #blacksea #karadeniz #cumhuriyet #samsun #turkey #maroc #morocco #marocaine #turist #trending #سياحة #سفر #viral

Karadeniz'in Riviera'sı Samsun ATAKUM Bölüm 2/2 - Orta Karadeniz #10

Merhaba.
Bugün, Orta Karadeniz serimizde Karadeniz’in Riviera’sı, Samsun’un Atatkum ilçesindeyiz.
Keyifli seyirler…
Atakum, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir merkez ilçedir.
Atakum, Samsun-Sinop karayolu üzerinde, şehir merkezinin batısından 5 km mesafedeki Kürtün deresinden başlayıp, sahil boyunca 20 km batıya kadar uzanır.
Denizi sığdır ve geniş bir kumsala sahiptir. İlçenin eski adı, ve halen anayolun deniz tarafındaki bölgesi için kullanılan Matasyon'dur.
Gerek yağış gerekse sıcaklık yönünden sürekli farklılıklar görülmekle beraber genellikle yazları yağışlı ve sıcak, kışları yağışlı ve ılık geçer. Yağmur daha çok İlkbaharda düşer.
Samsun'un diğer yerleşim bölgelerine nispeten daha düz bir alana yayılmış ve yeni yapılanan bir ilçe olduğundan şehircilik olarak daha planlı bir yapılaşma mevcuttur.
Atakum, Samsun'un nüfus artış hızı en yüksek belediyesi olmuştur. Atakum'un nüfusu 2004 yılına göre 64 bin'di. 2020 nüfus sayımına göre 221 bin’idr.
Geçmişte Samsun'un yazlık ve sayfiye yeri olan belde, artık kışın da yaşanabilecek bir bölge haline gelerek, merkez ilçeye bağlı belde olmuştur. Atakum ilçesinin diğer ilçelere göre farkı; yaz turizminin çok gelişmiş olması, plajlarının ve sahillerinin Akdeniz'i aratmayacak derecede olmasıdır.
Diğer illerden Samsun’a yerleşecek olanların, özellikle vatandaş olma hakkı veren yasadan sonra da arapların çokça ev aldığı yerdir. Bu arada Samsun’lu gurbetçilerimiz de memleketlerinde bir evim olsun diyerek en çok tercih ettiği ilçedir Atakum.
İlçe 22 km sahil şeridine sahip olup, sahiller temiz ve yüzmeye elverişli konumdadır. Sahillerde oldukça fazla yazlık tatil evleri mevcuttur.
İlçede turizme yönelik düzenlenen yaz faaliyetleri olarak, Plaj Voleybolu, Plaj Futbolu turnuvaları, Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği Uluslararası Halk Dansları Festivali ve çeşitli konser faaliyetleri gerçekleşmektedir.
İlçenin Turistik bir ilçe olması nedeniyle kıyı şeridinde iş yerleri, yazlıklar ve çok sayıda eğlence yerleri ve içkili yerler bulunmaktadır. Yaz aylarında çevre illerden denize girmek ve eğlenmek maksadıyla çok sayıda insanlar gelmekte ve nüfus artış göstermektedir
Atakum yeni kurulan bir ilçe olduğu için antik tarihi için söylenecek bir şey yok. O yüzden videoda Atakum’un keyfini çıkarın.
Samsun Atakum’dan bu kadar.
Gelecek bölümde Ondokuzmayıs ilçesindeyiz.
Bizi takip etmeyi unutmayın.

Drone görüntüleri 'in çekimleridir.
Sayfasını takip etmeyi unutmayın.
x

Traveling to Sivas, Samsun, Ordu and Trabzon. Hitchhiking in Turkey along the Black Sea.




Our plan was to travel from Samsun to Trabzon by hitchhiking along the Black Sea. Hitchhiking in Turkey was easy for us. Maybe we were lucky, but drivers were so friendly that they bought us food and were very helpful in so many ways.

First part of the journey was reaching city Samsun from the city called Sivas. We used a bus to do this. Samsun was our favorite city on the coast of the Black Sea in Turkey. It was so clean and beautiful. Wefound a host in Couchsurfing.com and met a couple from Ukraine who traveled around the Black sea by bycicles.

Next part of the journey was traveling to Trabzon to get our iranian visas. It was a long way so we had to stop and spend a night in a tent in the beach of Ordu. When we finally traveled to Trabzon we found a host who was a music teacher at university. He was amazing, but if you want to hear him singing, you should whatch next video.

We totally recomend hitchhiking in Turkey along the Black sea, because it is so easy and it helps to save your budget if it is very limited. Also it is easy to find a place for a tent in the beach.

Please don't forget that EVERY LIKE and Subscribe is very veryimportant for us.
You can find more information about traveling to Sivas, Samsun, Ordu and Trabzon in our traveling blog -


Amazing Sunset from Samsun, Turkey غروب ولا اجمل من سامسون

Saklıkent Kanyonu | Saklıkent Milli Parkı (Gerçekten Büyüleyici)

Saklıkent Millî Parkı veya yaygın adıyla Saklıkent Kanyonu, Antalya-Muğla sınırını çizen Eşen Çayı'nın kolu olan Karaçay'ın oluşturduğu kanyondur. Suyun kolayca aşındırabileceği Kalkerli arazide, fay çatlaklarının da yardımıyla sarp ve derin bir kanyon oluşmuştur.Uzunluğu 18 km, yüksekliği 200 m'dir. En dar yeri 2 metreye kadar düşer. Eşen Çayı'nın bir kolu olan Karaçay'ın debisi Kanyon çıkışında 14–17 m³/sn'dir.
Google haritalar :
Yandex haritalar :
Antalya, Burdur, Muğla üzerinden Fethiye'ye ulaşılabilir. Mili park Antalya'ya uzaklığı 50 km'dir. Fethiye'den 45 km uzaklıktaki Kayadibi mahallesi yanında yer alan Saklıkent'e ulaşılabilir. Fethiye'den Saklıkent'e dolmuşlar kalkmaktadır. Güney yönden Yeşilova-Kalkan yol ayrımından Palamut mahallesi üzerinden ulaşılabilir. Kuzeyden Kemer üzerinden ulaşılabilmektedir.
Saklıkent National Park, established on June 6, 1996, is a national park in southwestern Turkey. The national park is a canyon, and is located in Muğla Province, at Seydikemer, 50 km far from Fethiye. Thé Canyon is 65 km from Kaş in the Antalya province.
Antalya Saklıkent
Muğla Saklıkent
Saklıkent milli parkı
Saklıkent nerededir?
saklıkent kaç km?
#İnadınaYaşa! #SuzukiCarry #MiniKaravan #EgeveAkdenizTuru
#saklikent
#saklikentkanyonu
#saklikentmilliparki

Karain Cave - Antalya / Turkey

Located in altitude 430-450 meters from the sea, up the hill from the cave entrance to the box office nearly 500 steps to climb, which is one of Turkey's largest natural cave brief overview of the Karain Cave.

Denizden 430-450 metre yükseklikte bulunan, gişeden tepeye mağara girişine 500e yakın basamak tırmanılması gereken ,Türkiye'nin en büyük doğal mağaralarından biri olan Karain Mağarasına kısa bir bakış.

Smeštena na nadmorskoj visini od 430-450 metara od mora, uz brdo od ulaza u pećinu do blagajne, na skoro 500 stepenica za uspon, što je jedna od najvećih turskih prirodnih pećina kratkog pregleda Karainske pećine.

Gizli plaj Fethiye Muğla Secret Beach Perfect place in Turkey

Merhaba arkadaşlar gizli plajları sahilleri kumsalları arıyoruz manzara harika ama bulucaz az kaldı Fethiye Muğla var olduğuna inanamayacağınız en mükemmel plajları bulucaz Secret beach. Fethiye #Muğla is the most perfect beach in #Ölüdeniz that you will not believe it exists #Fethiye #Ölüdeniz Gezilecek en güzel plajlar kumsallar sahiller #Yürüyüş #Patikayollar #Yollar

Shares

x

Check Also

x

Menu