This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Havsa Turkey

x

Çok Sinirlendik - Uzunköprü - Havsa

Uzunköprü'de girdiğimiz her tarihi yer kapalıydı çok sinirlendik, şikayet de ettik ama kimsenin umurunda olmadı
x

EDİRNEDEN DRONE GÖRÜNTÜLERİ (DJİ MAVİC AİR)

EDİRNEDEN DRONE GÖRÜNTÜLERİ (DJİ MAVİC AİR)

EDİRNE'NİN KISA TARİHÇESİ

Edirne şehri, Balkan Yarımadası'nın güneydoğu uzantısını teşkil eden Trakya kesiminde, Tunca ile Arda nehirlerinin Meriç' e ulaştığı yer yakınında, Tunca' nın Meriç' e kavuşmasından önce meydana gelen kavis içinde bulunmaktadır. Edirne'nin bulunduğu yerde, Trak kabilelerinin açık bir şehir veya pazar yeri kurduğu, sonradan buranın Makedonlar ve Romalılar tarafından genişletildiği düşünülmektedir. II. Yüzyılda Roma İmparatoru Hadrianus (117-138) tarafından yeniden kurulunca, onun adına izafeten şehre Hadrianopolis adı verilmiştir. İslâm kaynaklarında ise Hadrianopolis, Edrenos ve Edrenabolu olarak kaydedilmiştir. I. Murat zamanında Edrene şekli benimsenmiş ve uzun süre bu tarzda anıldıktan sonra muhtemelen XVIII. Yüzyıldan itibaren Edirne olarak telaffuz edilmeye başlanmıştır.

Bizans döneminde Edirne zaman zaman Balkanlar' dan gelen kavimlerin tehdidine maruz kalmıştır. 586'da Avarlar tarafından kuşatılmıştır. 618'den sonra Bulgarlar, Edirne dahil olmak üzere, Trakya'nın bir bölümünü istilâ etmişlerdir. Takip eden yıllarda şehir, Bizanslılarla Bulgarlar arasında birkaç kez el değiştirmiştir. Edirne, Bizans-Peçenek savaşlarına da sahne olmuştur. 1018, 1049 ve 1078'de Peçenekler saldırılarda bulunmuştur. 1078'de şehir, Peçenekler' e yüklü altın , gümüş ve kıymetli hediyeler vermekle kurtulmuştur. Bundan sonra Edirne için en büyük tehlike Haçlı seferleri olmuştur. Bu seferler sırasında Edirne birçok yağma ve saldırılara uğrayıp tahrip edilmiştir. Bizans' daki iç mücadeleler ve Balkanlar' daki karışıklıklardan istifade etmek isteyen, Orhan Bey ve Süleyman Paşa Edirne ile yakından ilgilenmeye başlamışlardır. Özellikle I. Murat'ın tahta çıkmasıyla birlikte Rumeli'nin fethi yolundaki çalışmalara büyük önem ve hız verilmiştir. Evrenoz ve Hacı İlbeyi kumandasındaki Türk birlikleri Malkara, İpsala, Dedeağaç ve Dimetoka'yı fethetmişlerdir. Çorlu ve Keşan'ın da Evrenos Bey ve Hacı İlbeyi tarafından alınmasından sonra, Lala Şahin Paşa, Edirne'nin fethiyle görevlendirilmiştir. Sazlıdere' de Rum-Bulgar kuvvetleri, Osmanlı ordusu tarafından bozguna uğratılmıştır. Edirne'yi, Lala Şahin Paşa 1361 yılında teslim almıştır.

Edirne'nin fethi, Avrupa ve Türk tarihi için bir dönüm noktası teşkil etmiş ve Osmanlı Devleti'ne, İstanbul'a yapılacak bir hareket için büyük bir stratejik üstünlük sağlamıştır. Edirne, Türkler' in Rumeli fetihlerinde birinci derecede rol alarak merkezî bir hareket üssü haline gelmiştir. Türkler' in, Batı' ya yönelik bütün seferlerinde ordular burada konaklamıştır. Sultanlar, çoğu kez Otağ-ı Hümâyûn'u burda kurmuş, Vezirler' e hil'atler giydirmişlerdir. Fethedildiğinde bakımsız bir halde bulunan şehir, Türkler tarafından hazırlanan planlar çerçevesinde imar edilmiştir. Bu politika neticesinde Edirne, kısa zamanda büyük bir gelişme göstermiş, camiler, saraylar, hanlar, hamamlar, medreseler, konaklar, köprüler, yollar vs. eserlerle süslenmiş ve dünya tarihinde adları anılan meşhur şehirler arasında yer almıştır. II. Murad zamanında şehrin hızlı gelişmesi devam etmiştir. İmar yönünden ilerleyen Edirne ve çevresinin önemi artmıştır. Yeni binalar, köprüler, hanlar, hamamlar inşa edilmiştir.

II. Murad Segedin Barışı'ndan sonra, 1443'te Edirne'den Manisa'ya çekilerek tahtı oğlu Mehmet (Fatih)'e bırakmıştır. II. Mehmed, İstanbul'un alınmasıyla ilgili planlarını, İstanbul surlarını tahrip eden meşhur toplarının dökümünü ve diğer hazırlıklarını 1452-1453 kışında Edirne'de yapmıştır. İstanbul'un fethinden sonra Edirne'nin önemi uzun süre devam etmiştir.

XVI. yüzyılda Edirne hızlı bir gelişme kaydetmiş ve muhteşem abideler vücuda getirilmiştir. XVIII. yüzyılın ikinci yarısında şehir yeniden büyük önem kazanmıştır. Bunda Osmanlı padişahlarının burada oturmaları etkili olmuştur. Edirne adeta ikinci bir başkent olma özelliğine kavuşmuştur. I. Ahmed, II. Osman ve IV. Murad' ın av eğlenceleri düzenleyerek Edirne'de kalmaları da şehre duyulan ilgiyi arttırmıştır. IV. Mehmed ise, Edirne'yi ikinci bir devlet ve yönetim merkezi haline getirmiştir. Saray-ı Cedid (Yeni Saray ) ve bazı köşkler bu dönemde yapılmıştır. XVIII: yüzyılın sonlarına doğru başlayan Avusturya seferleri ve bunun sonucunda uğranılan bozgunlar, Edirne'yi olumsuz etkilemiştir. XVIII. yüzyıl Edirne'nin gerileme devridir. 1745 yılında meydana gelen büyük yangında 60 kadar mahalle harabeye dönmüş, 1751 depreminde de pek çok bina yıkılmıştır. Şehir bu olayların açtığı derin yarayı uzun süre kapatamamıştır. 1766-1768 seferlerinde Edirne yine hareket üssü olmuş, fakat savaşlar yenilgi ile sonuçlanmıştır. #edirne #edirnedrone
x

Edirne'de gezilecek yerler

Edirne, Türkiye'nin batısında, Yunanistan ve Bulgaristan sınırında yer alan bir şehirdir.Edirne, tarihi ve kültürel mirasıyla ünlü olsa da, doğal güzellikleri de ziyaretçiler için birçok fırsat sunar.İşte Edirne'deki doğa harikalarından bazıları:
Meriç Nehri:Edirne'nin en büyük nehri olan Meriç Nehri, şehirdeki en önemli doğal kaynaklardan biridir.Nehir kıyısında yürüyüş yapabilir, piknik yapabilir ve balık tutabilirsiniz.
Tunca Nehri:Edirne'nin ikinci büyük nehri olan Tunca Nehri, şehirdeki en güzel doğal alanlardan biridir.Nehir kıyısında yürüyüş yapabilir, bisiklet sürüşü yapabilir ve balık tutabilirsiniz.
Uzunköprü:Edirne'nin Uzunköprü ilçesi, doğal güzellikleri ile ünlüdür.Uzunköprü Barajı ve Göleti, ziyaretçilere yürüyüş yapma, piknik yapma ve doğal güzellikleri keşfetme fırsatı sunar.
Enez Sahili:Edirne'nin Enez ilçesi, Ege Denizi'ne kıyısı olan güzel bir sahil kasabasıdır.Enez Sahili, ziyaretçilere deniz, güneş ve kumun tadını çıkarma fırsatı sunar.
İpsala Kuş Cenneti:Edirne'nin İpsala ilçesi, Türkiye'nin en önemli kuş cennetlerinden biridir.İpsala Kuş Cenneti'nde birçok farklı kuş türüne ev sahipliği yapar.Kuş gözlemi yaparak doğal güzelliklerin tadını çıkarabilirsiniz.
Kırkpınar:Edirne, geleneksel Türk güreşinin başkenti olarak ünlüdür.Her yıl Haziran ayında düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri, şehirdeki en büyük doğal etkinliklerden biridir.
Meriç Köprüsü:Edirne'nin sembolik yapılarından biri olan Meriç Köprüsü, 16. yüzyılda inşa edilmiştir ve Türkiye'nin en eski taş köprüsüdür.Köprü, Meriç Nehri üzerinde yer alır ve yürüyerek veya bisikletle gezilebilir.
Saros Körfezi:Edirne'nin güneybatısında yer alan Saros Körfezi, doğal güzellikleri ile ünlüdür.Körfez, plajları ve yüzme alanları ile ziyaretçilere deniz tatili imkanı sunar.Ayrıca, körfezin etrafında yürüyüş yapabilir veya balık tutabilirsiniz.
Havsa Doğal Hayatı Koruma Alanı:Edirne'nin Havsa ilçesinde yer alan bu alan, kuş gözlemi için ideal bir yerdir.Bölgede yaşayan yaban hayatı ve kuş türleri arasında leylekler, yaban ördekleri, turnalar ve akbabalar gibi türler bulunur.
Süloğlu Göleti:Edirne'nin Süloğlu ilçesinde yer alan gölet, ziyaretçilere piknik yapma, yürüyüş yapma ve doğal güzellikleri keşfetme imkanı sunar.Ayrıca, balık tutma da mümkündür.
Yıldırım Tabiat Parkı:Edirne'nin Yıldırım ilçesinde yer alan bu park, ziyaretçilere yürüyüş yapma, piknik yapma ve doğal güzellikleri keşfetme imkanı sunar.Parkın etrafında yer alan ormanlık alan, yaban hayatı ve endemik bitki türleri ile doludur.
Edirne, doğal güzellikleri, tarihi mirası ve kültürel etkinlikleri ile ziyaretçilere birçok farklı deneyim sunar.Anlattığımız yerler, Edirne'deki doğal güzelliklerin sadece birkaç örneğidir.Keşfetmek için daha birçok yeri keşfedebilirsiniz.İyi tatiller dostlar.

İçerik önerileri için instagram adresim : @fuatfurkanbas
x

Edirne İstanbul Yolu E-80 Otobandan | Yolun Tamamı 2K 60FPS | TEM | #istanbul #edirne #keşfet

Edirne İstanbul yolu, yolun tamamı 2K 60FPS

Sevgili dostlarım, hepinize selam sevgiler keyifli seyirler dilerim.
Kanalıma abone olmayı, yorum yapmayı lütfen unutmayalım arkadaşlar.

Serhat şehri Edirne'ye gittikten sonra geri İstanbul'a dönüyoruz.
Edirne-İstanbul yolunun tamamını otobandan 2K 60 FPS Yüksek kalitede değerli seyircilerimin beğenisine sunuyorum.
Muhteşem yol manzaraları bizi bekliyor.
Yakın bir gelecek Edirne'nin belgeselini çekmeyi planlıyorum.

YEdirne Merkez Selimiye camisi önünden başlayan yolculuğumuz İstanbul Mahmutbey Gişelerini geçince bitecek.

Zaman Çizelgesi
0:15 Selimiye Camii
1:02 Edirne Merkez
2:00 Atatürk Bulvarı
9:53 Trakya Üniversitesi
9:55 Kırklareli Havsa Çanakkale İstanbul Eski yol direk
9:55 TEM Otogar Kapıkule E-80 Otoban İstanbul sağa dönüş
11:05 Avrupa Otoyolu Edirne Doğu bağlantı yolu İstanbul yönü
12:38 Lalapaşa Kapıkule Hamzabeyli direk
12:38 Havsa Kırklareli İstanbul E-80 Otoban sağa sapak
13:23 Edirne otomatik geçiş gişeleri
14:10 Avrupa Otoyolu TEM O-3 E-80 İstanbul yönü
22:58 Süloğlu Havsa Çanakkale D-100 kavşağı
24:30 Köseömer Park alanı
28:20 Kırklareli İl sınırı
34:00 Babaeski servis alanı
35:48 Babaeski Kırklareli Dereköy D.555 E.87 yolu kavşağı
42:48 Hamitabat park alanı
47:16 Lüleburgaz Tekirdağ D-100 Pınarhısar D-565



#edirne #selimiye #istanbul #otoban #otoyol #trafik #travel #seyahat #gezi
x

KEŞAN Anadolu'yu Avrupa'ya Bağlayan Kavşak Noktası - Trakya'dayız Beya

Keşan, il merkezi olan Edirne’ye 112 km uzaklıktadır.
Batısında Meriç Nehrine kadar uzanan bir ovanın doğu kenarında kuruludur. Güneyinde Ege Denizi’nin Saros Körfezi, batısında Enez ve İpsala İlçeleri, kuzeyinde Uzunköprü ilçesi, doğuda Tekirdağ’ın Malkara İlçesi, güneydoğusunda Çanakkale’nin Gelibolu ilçesi ile çevrilidir.
Yüzölçümü 1087 kilometrekare, Nüfusu 84 bin’dir.
İlçede Akdeniz ikliminin Marmara tipi egemendir. Sonbahar ve kış ayları soğuk ve yağışlı, yaz ayları kurak geçer. Saros Körfezine kıyısı bulunan bölgede iklim daha ılımandır. Özellikle İlkbahar ve sonbahar mevsimleri yağmur, kış mevsimi kar yağışlı geçer.
İlçenin arazisinin büyük bir bölümü genellikle düzlük ve hububat tarlası ile kaplıdır. Bundan başka yüksek olmayan tepelerin birleşmesi ile meydana gelen güney ve güneydoğu bölgeleri orman ile kaplıdır.
İlçenin güneyinde başlayıp Saros Körfezi boyunca güneydoğu kısmına doğru uzanan Korudağı mevcut olup, İlçedeki en yüksek tepesi sadece 371 m yüksekliği ile Hızırilyas Tepesidir.
İlçenin güney kısmında Erikli sahilinde bir kanal ile denize bağlantısı bulunan Tuzla Gölü mevcuttur. Deniz kabardığında göle akar, deniz açıldığında ise gölden denize akıntı olur. Kadıköy ovasını sulayan Kadıköy Baraj Gölü, Çamlıca ve Bahçeköy arazisini sulayan Dokuzdere Baraj Gölü bulunmaktadır.
Keşan, Anadolu'yu Çanakkale Boğazı'ndan Avrupa'ya bağlayan, İstanbul'dan İpsala Gümrük Kapısı'na, oradan Yunanistan'a uzanan yolların kesişme noktası. Günümüzde; E-87, E-84, E-90 karayollarının kavşağında bulunan Keşan, Edirne'nin en büyük ilçesidir. Edirne, İstanbul ve Çanakkale, Keşan'da buluşuyor ve oradan Yunanistan'a ulaşıyor. Avrupa'yı, Anadolu ile buluşturan yolağzındaki Keşan, Çanakkale’ye 117, Edirne'ye 112, İstanbul'a 215 uzaklıkta. Yunanistan'a ise sadece 35 kilometre uzaklıkta.
İlçe halkının tamamına yakını Yunanistan, Bulgaristan ve Yugoslavya göçmenidir. Suluca, Orhaniye, Pırnar köylerinin tamamı ve Beyendik ve Çamlıca köylerinin %50’si Pomak Türkleridir. Yeniceçiftlik Köyü tamamen Boşnak, diğer köylerin tamamı ise Gacal tabir edilen yerli halk’tır.
Çağlar boyunca, orduların ve kültürlerin kıtadan kıtaya taşınmasında, geçiş noktası olarak önemli bir rol oynayan Keşan'ın eski çağlardaki adı 'Zorlanis'. Keşan'da binlerce yıl önce Luviler ve Trak boylarının yaşadığı sanılıyor.
Sırasıyla Grek, Pers ve Makedon egemenliğinde kalan Trakya, MS 1. yüzyıldan itibaren Roma hâkimiyetine geçti. “Via Egnatia” yani Egnatia yolu üzerinde bulunan Keşan, bu dönemde daha da önem kazandı. Çünkü MÖ 145 yılında, 6 metre genişliğinde inşa edilen Egnatia Yolu, Eski Roma ile Yeni Roma’yı yani günümüzün İstanbul'unu birbirine bağlıyordu.
Karadeniz, Ege, Adriyatik arasında önemli bir askeri ve ticari ulaşımı sağlayan Egnatia yolu, Doğu Roma döneminde de önemini korudu. Ortaçağ boyunca Keşan, Balkanlardan gelen Gotların, Avarların, Bulgarların ve Peçeneklerin saldırılarına uğradı. Doğu Roma başkenti Konstantinopolis'in bu akınlardan korunması için MS 7. yüzyıldan itibaren, Keşan'ın ana yol üzerindeki konumu giderek güçlendirildi. Garnizon olarak nüfusu artan kasaba, 10. yüzyıl başında başpiskoposluk düzeyine yükseltildi ve Konstantinopolis'e bağlı bir metropol (anakent) görünümü kazandı.
Doğu Roma’nın iç karışıklıklarından yararlanarak Rumeliye geçen Osmanlılar, 1354'de, önce Gelibolu'yu, kısa süre sonra da Trakya'yı fethettiler. Şehzade Murat, İstanbul'a uzanan yolun denetimini sağlamak için, komutanlarından Gazi Evrenos'u Keşan'ı fethetmekle görevlendirdi. Fethin ardından Roma’nın ünlü Egnatia Yolu Osmanlı denetimine geçti.
'Sol Kol' adıyla, ana güzergâh özelliğine sahip olan yolun üzerindeki Keşan, Osmanlı döneminde de önemli bir geçiş merkezi oldu. Keşan ve çevresine, Anadolu'dan gelen Türkmen toplulukları yerleştirildi.
19. yüzyıldaki, Osmanlı'nın Balkanlardaki bozgunuyla birlikte, Keşan da işgaller ve göçlerle sarsıldı. 1828 ve 1877'de Ruslar tarafından iki kez işgal edildi.1878-79'da Rusların Balkanları işgaliyle başlayan göç dalgasından, Anadolu'ya giden ana yolun üzerinde bulunan Keşan da etkilendi ve göçmenlerin bir bölümü burada yerleşti.
Keşan, son olarak 1. Dünya Savaşı'nın ardından, 30 Temmuz 1920'de Yunanlılar tarafından işgal edildi. Keşan halkı, Ulusal Kurtuluş Savaşı'na katılan 'Trakya Müdafai Hukuk Cemiyeti'ne tüm güçleriyle destek verdi. İlçe, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan 'Büyük Zafer'in ardından, 19 Kasım 1922'de bu işgalden kurtuldu.
İlçe merkezinde bulunan Hersekzade Ahmet Paşa Camii, yenilemelerle günümüze sağlam olarak ulaşabilmiş en önemli yapı. 1511'de, kesme taştan inşa edilen tek kubbeli camii, erken Osmanlı mimarisi özelliklerini taşıyor. Giriş kapısı tarafındaki bölümü sonradan eklenen caminin, avlusundaki 12 köşeli mermer şadırvan ve üzerindeki süslemeler dikkat çekiyor. Caminin haziresinde çeşitli dönemlere ait mezarlar ve işlemeli mezar taşları yer alıyor.

Music I use:
License code: MHFT8YZ9IMSPDO73

How to come Europe from turkey // turkey to Europe for Bangladeshi // তুরস্ক থেকে ইউরোপ

তুরস্ক থেকে ইউরোপ
#তুর্কি_থেকে_ইউরোপ #turkeytoeurope #europefromturkey
turkey to europe illegal border crossing is very difficult because many illegal immigrants try to cross the border illigelly . So i am requesting you please dont come illigelly . please because corssing border is not easy at all even you coluld lot your life .


how to go europe from turkey,turkey to europe,europe,turkey to europe,turkey,তুরস্ক থেকে ইউরোপ,তুর্কি থেকে ইতালি,তুর্কি থেকে গ্রিস,তুর্কি থেকে গ্রিস যাওয়া,তুর্কি থেকে গ্রিস যাওয়ার রাস্তা,তুরস্ক ভিসা,তুরস্ক থেকে ইতালি,তুরস্ক থেকে গ্রিস কিভাবে যাওয়া যায়,তুরস্ক থেকে বুলগেরিয়া


How to apply Asylum in Italy ইতালিতে কিভাবে রাজনৈতিক আশ্রয়ের জন্য এপ্লাই করবেন //Asylum process


How to convert European residency to Germany//জার্মানিতে কিভাবে EU PR কনভার্ট করবেন


জার্মানিতে কিভাবে রাজনৈতিক আশ্রয়ের জন্য এপ্লাই করবেন???????? Asylum in germany for Bangladeshi



contacts :

Accommodation for Bangladeshi people in Germany

masum.ahmd11@gmail.com

Şarkılı-Türkülü Saros Yolları #karavan

Saros dan Enez'e kaç günde gidilir, ne kadar eğlenilir? Yollarda geçtiğimiz köyler

Alpullu Babaeski Pazarı Yolu

Alpullu Babaeski Perşembe Pazarı Alpullu Yol
#alpullu #babaeski #4kdrive #dashcam #trakya #kırklareli #70mai #turkey #sleepaid #sleep

Çekirdeklerinizi Alın Gelin !! Karavanla Kırklareli

Hayat hep toz pembe değil. Bazen birimizden birimizin tersliği tutabiliyor, o zaman da ufak atışmalar oluyor. İşte bu da o günlerden biri

İPSALA Edirne - TRAKYA 'DAYIZ BEYA #3

İpsala, Marmara Bölgesi’nin Trakya kesiminde, Edirne’ye bağlı, yüzölçümü 753 km² olan bir ilçedir. 2022 yılı kayıtlarına göre ilçen nüfusu 26.150’dir.
Kuzeybatıda Yunanistan sınırı olan Meriç Nehri, kuzeydoğuda Uzunköprü ilçesi, doğu ve güneyinde Keşan ilçesi, güneybatıda da Enez ilçesi ile çevrilidir. İl merkezi Edirne’ye olan uzaklığı 108 km’dir.

Edirne’nin güneybatısında yer alan İpsala, alçak tepelerle engebeleşmiş, dalgalı düzlüklerden oluşan doğal bir yapı gösterir. Kuzey ve doğu kesimlerini 100-300 metre arasında değişen yükseltiler, batı kesimini ise aşağı Meriç ovasının bir parçasını oluşturan İpsala Ovası kapsar.
İpsala Sınır Kapısı, Yunanistan hudut sınırında, Yunanistan’ın Kipi gümrüğü karşısında bulunmaktadır. Yunanistan ile Türkiye arasında hem yolcu hem de ticari araç giriş çıkış işlemlerinin aynı anda yapıldığı tek gümrük kapısıdır. Dört gruplu bir vardiya sistemi ile 24 saat hizmet vermektedir.

İpsala adının genel olarak Kypsela’dan türemiş olduğu bilinmektedir. Evliya Çelebi’nin rivayetine göre Süleyman Paşa’nın ordusu burada Cuma namazını kılmak için ilk salâ’yı okuttuğundan adına İpsala denilmiştir.
Hudut kumandanlarından Yüzbaşı Osman Bey’in tetkiklerine nazaran bu memleket bal ve arı diyarı olduğundan Rumlar, Arıyeri anlamına gelen Kipsala demişler ve Osmanlı hâkimiyetinden sonra bu kelime İpsala’ya çevrilmiş.

İpsala’nın varlığının ne kadar eskilere uzandığı bilinmemekle birlikte, İpsala ve civarındaki buluntular ışığında bölgedeki kültürel gelişim süreçlerinin önemli izlerini ortaya koyan yerleşimlerin tarihlendirilmesinin 8000 yıl öncesine aştığı görülmektedir. İpsala sınırları içinde kalan Ortataş Tepe en erken dinî anıt ve belki de Trakya’nın en önemli kült alanlarından biri olarak ön plana çıkmaktadır. Ortataş Tepe üzerinde rastlanan buluntular çok eski bir insan kullanımını gösterdiği kadar, kalkolitik keramik buluntularıyla tarihsel olarak derinlere giden çok erken bir açılım da yapmaktadır.

Büyük Kolonizasyon Dönemi’nde Batı Anadolu’daki Ionia ve Aiolis bölgeleri ile Orta Yunanistan’daki Megara kent-devleti tarafından Trakya’da kurulan koloniler zamanla gelişip büyük birer kent-devleti statüsüne ulaştılar. Bu kent-devletleri arasında İpsala da bulunuyordu.

MÖ 7. yüzyıldan sonra Trakya’da özellikle kıyı bölgelerde yoğunlaşan bir Grek kolonileşmesi söz konusu olduysa da iç bölgelerde yerli Trak kabilelerinin hâkimiyeti çok güçlü bir biçimde kendisini göstermiştir. İpsala, Ptolemaios ve Plinius’da belirtildiği üzere eski bir Trak kentidir. MÖ 4. yüzyılda basılmış paraları bulunmuştur. Trak şehirlerinin en büyük ve en önemlilerinden biri olan Odris Krallığı zamanında İpsala başkent idi. Odrislerin hepsi Meriç ve İpsala’dan Odessos-Varna’ya kadar olan yerlere sahiptiler.

Daha sonraki süreçlerde Kaeniler olarak bilinen kabilelerle Odrisler arasında yapılan savaşlarda, Makedonya savaşlarında Romalılarla yapılan mücadelelerde İpsala’yı her zaman görüyoruz. Hatta bu savaşlardan birinde Traklar adına savaşan Kales adlı bir Atinalı General Makedonya ordularını İpsala önlerinde yok etti (Beksaç, 2012, ss. 107-109).
İpsala, Makedonların hâkimiyeti altındayken güçlü Selevkos Kralı II. Antiochus Theos Trakya’ya geçerek İpsala’ya saldırmıştır. Makedonya Kralı V. Philippos da yayılmacılık girişimleri sırasında İpsala ile birlikte Enez ve Gelibolu’ya sefer düzenlemiştir.

Romalıların Selevkosları MÖ 188’te yenmesi sonucunda, Anadolu seferinden dönerken İpsala’da Trak savaşçıları ordusuna baskın yapmışlardı. Traklarla MÖ 80’li yıllarda çarpışan Romalı general Sulla, Trak Beyi Sadalas’ın elinde bulunan İpsala’ya da geldi.

MÖ 27’de Roma İmparatoru Agustus İpsala-Enez hattını Makedonya ile sınır tesis ederek bölgeyi Roma’ya bağlı otonom bir yönetim oluşturan Traklara bırakmıştır. Uzun süren ayaklanmalar ve karışıklıklar sonunda tüm Trakya’nın içinde bulunduğu bölge Roma İmparatoru Claudius tarafından MS 46 yılında resmen Roma toprağı olarak “Provincia Thracia” adıyla denetim altına alınmıştır. Bu tarihten sonra 3. yüzyıla kadar tüm bölge sakin bir yaşam sürmüştür. MS 10. yüzyıl itibariyle İpsala’nın Metropolitlik olduğu bilinmekte olup, bu durum İpsala’nın önemini göstermektedir.
İpsala’yı ziyaret edenler arasında Doğu Roma İmparatoru Alexios Komnenos da bulunmaktadır. Peçeneklere karşı yürüttüğü savaş sırasında, 1090 yılında İpsala’ya geldiği bilinmektedir.

Devamı videomuzda...

Music by Bensound
License code: XEBMAXUKR1IS1QNK
x

Havsa - Lüleburgaz Time-lapse

Time-lapse video of the road from Havsa to Lüleburgaz

Sightseeing in Edirne Mary_zell's photos around Edirne, Turkey (mission trips to edirne turkey)

Preview of Mary_zell's blog at TravelPod. Read the full blog here:

This blog preview was made by TravelPod using the TripAdvisor™ TripWow slideshow creator.

Learn more about these videos:

Yok Artık-Burada da uyunur mu?-Edirne #1

Karavanımızın küçüklüğü, şehir içlerinde hiç ihtimal vermediğimiz yerlerde bile konaklamamıza imkan veriyor. Bu sefer tarihin ortasındaydık

EDİRNE, EDİRNE YOLU

Edirne Yolu, edirne girişi

İstanbul Aksaray 'da Yürüyüş Turu 5 Aralık 2021/4k UHD 60fps

Bugün İstanbul Aksaray semtinde yürüyüşe çıkacağım, Aksaray'da haftasonu dükkanlar kapalı fakat insan kalabalığı çok fazla. Birçok turist çılgınca alışveriş yapmaktaydı Emitasyon ürünlerin satıldığı sokaklarda yürüdüm ve görüntüler çektim iyi seyirler dilerim.




#istanbul #aksaray #istanbulfood2021 ​#walkaround ​#istanbultourguide ​#istanbul4kwalk ​#vlog​ ​#Стамбул #Estanbul #伊斯坦布尔市 #土耳其国家 #Türkei #اسطنبول #Türkiye #istanbulstreettour
x

Yemeden Gitmeyin ! - Edirne #3

101 çeşit baharatttan yapılmış bir dondurma. İnanılmaz bir lezzet. Edirne'ye gelip yemeden gitmeyin

turkce olimpiyatlari Turkish olympiad unutulmaz anlarimiz.wmv

7. turkish olympiad 2009.wmv7. turkish olympiad 2009.wmv7. turkish olympiad 2009
8. turkish olympiad 2010 2011 8. 2010 vano dvasvili mustafa azizi muhammad salman pakistanli pakistan

Neyin Pabucu Dama Atılmış? Karavanla Edirne#4

sonradan gelen her zaman öncekinin pabucunu dama atsa da, içindeki cevherler kıymetini korumaya devam eder

Edirne, Istanbul, Turčija 1. del

Po prestopu turško bolgarske meje smo se ustavili v mestu Edirne in nato nadaljevali potovanje v Istanbul.

#karavan #trakya Keşan'da Sakın Sanayiye Gitmeyin!!

Arabamızın freni bozuldu. Keşan'da sanayiye gitmek zorunda kaldık. Sonuç hem paramız gitti hem araba hala yapılamadı

Shares

x

Check Also

x

Menu