This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Gerze Turkey

x

Sinop, Turkey (City Tour & History)

A tour and history of Sinop, Turkey and its fortress prison (Sinop Kale Cezaevi). Where you can also get ideas of the best things to do or things to see when traveling in Sinop. Mostly focusing on the coast, downtown center and old town district of the city.

You can support my videos on Patreon here:

Here's my website:
x

Cittaslow Sakin Şehir Ünvanlı GERZE'deyiz - Orta Karadeniz #15

Merhaba.
Bugün, Orta Karadeniz serimizin 15. bölümünde Sinop’un Gerze ilçesindeyiz.
Keyifli seyirler…

Kuzeyinde Karadeniz güneyinde Boyabat ve Durağan, doğusunda Dikmen batısında Sinop ile çevrili ilçenin yüzölçümü 594 km2‘dir. İl merkezine uzaklığı 39 km’dir.
Karadeniz iklimin özelliği olan bol yağışlar nedeniyle zengin bir orman yapısına sahiptir. Sahilden yükseklere doğru uzanan çam, kayın, meşe, köknar, gürgen, dişbudak gibi ağaçlar bu zengin orman dokusunu oluşturmaktadır. Bunların dışında ormanlar, kızılcık, defne, fındık, böğürtlen, kocayemiş, ormangülü, bodur ardıç ve kavak ağaçlarını yanı sıra çeşitli çayır otlarıyla bezenmiştir. Vadilerdeki çeşitli meyvelikler ve zeytinlik bitki örtüsünün ayrı bir yönünü oluşturmaktadır.
İlçenin nüfusu 27.000 olmasına rağmen, yaz nüfusu ile kış nüfusu çok büyük farklılıklar göstermektedir. Yaz mevsimin başlamasıyla özellikle temmuz ayında nüfus 35.000’e kadar yükselmektedir. Deniz sahilinde yer alan Gerze’nin doğal güzellikleri, geniş yayla ve orman varlığı ve tertemiz denizi turizme hareketlilik getirmektedir.
Bir Toplumun düşünce dengesidir eğitim ve kültür. Kendi gelenek ve görenekleriyle, yaşadığı çağı kaynaştıran, her türlü yenilikleri benimseyen Gerze, sosyal ve kültürel yönden gelişmiş yüksek eğitim ve kültür seviyesine sahip bu özelliği ile tanınan ilçelerimizden biridir.
İlçe merkezinde sosyal yaşam deniz mevsiminin başlamasıyla hareketlilik kazanır. Sahiller ve plajlar gece geç saatlere kadar dinlenen ve eğlene insanlarla doludur. Ancak iş sahasının sınırlı oluşu büyük kentlere göçe neden olmaktadır.
İlin kuzey doğu kıyısında aynı adlı burun üzerine kurulan Gerze, 1901 de kaza haline gelmiştir. İlk adının “Carusa“ olduğu tahmin edilen Gerze tarih sahnesine Antik Çağda çıkmış bir yerleşim yeridir.
13 Şubat tarihinin Gerze’de çok hüzünlü bir yeri vardır.
Sucu Mehmet’in evinde kiracı olarak oturan ve Gerze’ye yeni atanan Mal müdürünün kapı çalındı sanıp kapıyı açar. Ne olduysa o anda oldu, kasabayı kasıp kavuran lodos odadan içeri girerek odanın ortasındaki mangaldan közleri yere dağıtır oda bir anda alev alır.
Sonrası bütün ilçe yangının esiri olur, yaklaşık 18 saat süren yangın. Cumhuriyet Tarihimizin en büyük felaketlerinden biri olan 13 Şubat 1956 tarihindeki “Bir İlçenin Kül Oluşu Trajedisi” felaketinde 21 kişinin hayatını kaybetmesi, aralarında devlet dairelerinin de bulunduğu 800 ev ve 300 dükkân yanarak kullanılmaz hale gelmiştir. İlçe hemen hemen tamamı yok olmuştur.
Bu felaket her 13 Şubat’ta yangını yaşayanlarla anılırken, yangında hayatını kaybeden 21 vatandaşımız için de Saygı Duruşu yapılmaktadır.
Cittaslow – Sakin Şehir
Küreselleşmenin etkisiyle şehirler hızlı çalışılan, hızlı yaşanılan ve üretmekten çok tüketen, kendi kendine yetmeyen yaşam alanları haline gelmiştir. Kentler, kuruluş amaçları olan insanların bir arada güven içinde yaşadıkları yerler olmaktan çıkmış, insanların daha hızlı hareket etmeleri ve daha hızlı çalışmaları için tasarlanan mekanlara dönüşmüştür.
Bu yaşam tarzı modern insanda depresyon, kalp hastalıkları ve kanser gibi birçok hastalığa neden olmasının yanı sıra; kentleri de sürdürülemez hale getirmiştir.
İnsanların daha çok tüketmesi, bir yerden bir yere daha hızlı gitmesi için tasarlanan kentler insanları doğadan ve birbirlerinden kopartmış ve tek alternatif haline gelmiştir. Tüketim odaklı hayatın insanlara mutluluk ve huzur getirmediği, insanların farklı bir yaşam biçimi aramaları kentsel boyutta Cittaslow hareketini ortaya çıkarmıştır. Cittaslow felsefesi yaşamın, yaşamaktan zevk alınacak bir hızda yaşanmasını savunmaktadır.
Masmavi denizin, dantel gibi koyların ve uçsuz bucaksız yeşilin, dinlemeye doyamayacağınız bir müzik oluşturduğu, Türkiye’nin en mutlu ilinin, en mutlu ilçesi; Gerze. Cittaslow ünvanını 2017 yılında elde eden Gerze, bu başarısını canla başla sahip çıktığı doğasına, her biri göz nuru olan el sanatlarına, tadı damağınızdan hiç gitmeyecek yöresel yemeklerine ve sıcacık insanların sizi beklediği misafirperverliğine borçlu. İlçeye adımınızı attığınız an, evlerin bahçelerindeki çiçeklerin kokusu karşılayacak sizleri. Hala tertemiz kalabilmiş havasını solurken, kalabalık bir şehir hayatının gürültüsünü değil, sakin bir balıkçı kasabasının dinginliğini hissedeceksiniz.

Gerze ilçesinden bu kadar.
Gelecek bölümde, Sinop Merkezinde olacağız.
Bizi takip etmeyi unutmayın.
x

Sinop - Happiest City of Turkey

#sinop
Sinop is the most northern city of the country. Towards the last several years, it has been selected as the 'Happiest' among 81 cities. Besides many natural beauties, city comes forward with its unique features. From Istanbul to Sinop, I have droven 700 km to visit my home city again. I hope you will enjoy it.
Chears!
x

Sinop'ta Gezmeniz Gereken 9 Yer

Sinop'ta gezip görmeniz gereken yerler. Sinop'ta gezilecek yerler rehberine hoşgeldiniz.

Sinop'a gelipte nereler gezilir diye merak edenler için Sinop Gezi Rehberi oluşturduk. Genellikle günü birlik olarak gezebilirsiniz. Ama biz size 2 gün boyunca hem gezip hem de piknik yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Listemizdeki yerler;
-Akliman
-Hamsilos
-Akgöl
-İnaltı Mağarası
-İnceburun
-Sinop Cezaevi
-Sinop Kalesi
-Erfelek Tatlıca Şelaleleri
-Şahin Tepesi

♦ Daha iyisi, daha güzelleri için beğenip abone olmayı unutmayınız :) ♦





Videoda görsellerini kullandığım Adem Öztürk'e ve Kuzka'ya teşekkür ederim.
x

Sinop'un Gezilecek 10 Yeri

Sinop'un Gezilecek 10 Yeri

Sinop'ta Gezilmesi Gereken En Güzel 10 Yer

Sinop kuşkusuz Türkiye'nin en güzel illerinden bir tanesi. Sinop hem coğrafi konumu hem de bitki örtüsü gereği çok güzel yerlere sahip.
Sinop'taki güzel turistik yerleri kişisel görüşüme göre sıraladım. Tabii ki bu listede olmayan pek çok yer mevcut.
Sinop'a geldiğinizde bu harika yerleri kesinlikle atlamayın...

SİNOP BÖLÜM 1 GERZE VE SİNOP MERKEZ GEZİ VE YEMEKLERİ

KARADENİZ'İN EN MUTLU ŞEHRİ SİNOP'TAYIZ. YEMEKLERİ TATLILARI VE DOĞAL GÜZELLİKLERLİYLE SİZİNLEYİZ .
BEĞENMEYİ , YORUM YAPMAYI , PAYLAŞMAYI VE ABONE OLMAYI UNUTMAYIN :) #sinop #mantı #karadeniz #sinopvlog #yemek #travel

Erfelek Falls, Hiking the 28 Waterfalls in Sinop Turkey!

Erfelek Tatlica Falls in Sinop Turkey. Here are 28 waterfalls with an adventurous hike to the top of the mountain. This hike was easy and adventurous, so perfect for beginners. These waterfalls and nature are beautiful and definitely recommend this park. I wanted to share my experience, and I hope you like this video!

Instagram:

Maybe I'll do a Q&A soon, so leave a question in the comments if you have one.

Ucuz Tatil yapabileceğiniz en uygun 12 yer Türkiye açıklamalı

ucuz tatil yerleri herşey dahil veya ucuz ve güzel tatil yerleri düzenli olarak tatil yapanlar ve Ekonomik engellere rağmen tatil yapmaktan vazgeçemeyenler için hazırlanan bu videoda türkiye'nin uygun tatil yerleri herşey dahil ve uygun ve güzel tatil yerleri ni bu videoda sıraladım en uygun ve güzel 12 tatil yeri için ayrıca açıklamalı bilgiler verdim umarım videoyu beğenirsiniz iyi seyirler...

Cheap holiday places all inclusive or cheap and nice vacation places regularly holiday makers and Economic despite the obstacles prepared for those who can not give up a vacation in this video, turkey proper vacation destinations inclusive and affordable and beautiful vacation destinations the most appropriate and beautiful 12 vacation I've listed in this video I've also provided annotated information for the location and I hope you enjoy the video ...

Türkiye’de Ucuza Tatil Yapabileceğiniz En İyi 12 Yer!

1. Didim, Aydın
Aydın’ın Ege Denizi kıyısındaki Didim, uzun kumlu plajları, berrak denizi, tarihi kalıntıları, sene boyu güneşli havası ile her anlamda mükemmel bir tatil beldesi. Daha çok yazlıkçıların akın ettiği bu tatil beldesinde, otel fiyatları da hala çok uygun.

2- Eskişehir
tarihi Osmanlı evleri, Avrupa kentlerini aratmayan peyzaj çalışmaları, heykelleri ve on binlerce öğrencinin hareketlendirdiği gece hayatıyla hafta sonu turlarının en popüler adreslerinden biri haline gelmiş durumda. Öğrencisi bol bu şehirde, tabii ki fiyatlar da öğrenci ayarında!

3. Amasra, Bartın

Deniz, kum, güneş tatili deyince her ne kadar akla ilk olarak Ege ve Akdeniz sahilleri gelse de, Karadeniz’in şirin beldesi Amasra da plajlarıyla dikkat çekiyor. Amasra pansiyon açısından çok zengin, senenin en kalabalık dönemi olan yaz aylarında birçok konaklama tesisinde oda fiyatlarının gecelik 100 TL’nin üzerine çıkmadığını da hatırlatmakta fayda var!

4. Sığacık, İzmir
Türkiye’nin ilk cittaslow’u, (yani sakin şehri) olan Seferihisar’ın Sığacık beldesi, mimarisi, organik ürünlerin satıldığı pazarı, yöreye özgü yemekleri ve limanın hemen yanındaki uygun fiyatlı balık lokantalarıyla büyük ilgi görüyor.

5. Gaziantep
Güneydoğu Anadolu’nun en güzel kentlerinden birisi olan Gaziantep, artık gurme turlarının da en yeni ve en popüler adreslerinden birisi.Popüler mekânlar diye çekinmeyin, istediğiniz kadar yiyin, zira gelen hesabın ne kadar düşük olduğuna inanamayacaksınız!

6. Gökçeada, Çanakkale
Ülkemizin en büyük adası olan Gökçeada, Adada yüksek sezonda kişi başı konaklama fiyatları ev pansiyonlarında 20-30 TL, pansiyonlarda 30-50 TL, otellerde 60-80 TL ve butik otellerde ise 80-120 TL arasında değişiyor.

7. Foça, İzmir
İzmir’in sahil ilçelerinden olan Foça, Zira Foça’da konaklamadan tutun, kafelere, balık lokantalarına ve günübirlik tekne turlarına kadar her şey diğer popüler tatil beldelerine göre çok daha ucuz !

8. Avşa, Balıkesir

güzel manzaralar sunan tepeleri ve en ünlüleri Tavşanlı Koyu, Çınar Koyu ve Yiğitler Koyu olan güzel koylarıyla gerçek bir cennet. Üstelik hareketli bir gece hayatı da var. Çok sayıda pansiyon ve motelin bulunduğu Avşa’daki konaklama tesislerinde sudan ucuz fiyatlara kalabilirsiniz

9. Akyaka, Muğla
Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka, kesinlikle Gökova Körfezi’nin en güzel turizm beldelerinden birisi. Akyaka, masmavi plajları kadar buz gibi Azmak Çayı ve kendine has mimariye sahip, tek yapıdaki evleriyle de dikkat çekiyor. Son yıllarda kite-surf tutkunu yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline gelmiş olan Akyaka’da, yüksek sezonda hala otel ve pansiyonlarda geceliği 100 TL ve altına oda bulmak mümkün.

10. Assos, Çanakkale
Kuzey Ege’nin en güzel yerlerinden olan Assos, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde, Yunanistan’ın Midilli adasının tam karşısında yer alıyor

11- Eğirdir (Isparta)
Isparta’nın en güzel yeri olan ve doğası ile her mevsim ayrı bir güzel olan Eğirdir sakin tatil yeri arayanlar için iyi bir tercih olacaktır.

12- Gerze (Sinop)
Sinop’ta bulunan Gerze ilçesi geçtiğimiz yıl en sakin şehir ödülünü almıştır. Karadeniz’in en güzel ve sevilen şehirlerinden biri olan Sinop’ta yer alan Gerze Türkiye’nin en mutlu ilçelerinden biri de seçilmiştir.

Yararlanan kaynaklar :



#ucuztatil
#enuygun
#türkiye

diğer videolarımız için Oynatma Listelerimize göz atabilirsiniz..

TÜRKİYE GEZİLECEK YERLER

Yurtiçi ve Yurtdışı Tatil Turları ve Fiyatları
















VİDEODA KULLANILAN MÜZİKLER

Music provided by



Creative Commons Attribution lisansı ( altında lisanslıdır.

4K Fish and seafood market | Balik Pazari Bazaar [Walking Tour ] TÜRKIYE

Fish and Seafood market | Balik Pazari Alanya Turkey Bazaar TÜRKIYE #streetmarket #turkey

In this video we will walk through the fish market in Alanya Turkey! It's a great way to see some of the city's most popular tourist attractions, as well as taste some of the best fish in the world!

If you are in Alanya Turkey, be sure to check out the fish market! This walking tour is a great way to see some of the city's most popular tourist attractions as well as sample some of the best fish in the world. From carp to tuna, you're sure to find something to your liking at the fish market!

Come and see the fish market as you walk with us! This is a great opportunity to learn about Turkish cuisine and see the variety of fish on offer!

If you are looking for a fun and interesting way to spend the day, then this Fish Market Walking Tour is perfect for you! You will not only see the market from a different perspective, but also get to know Turkish cuisine! So join us on this unique and educational tour!

In this video we are going to visit the fish market located in the Tuesday market area in Alanya. This market is one of the most famous tourist spots in the city and is always crowded.

We are going to visit the market in the morning and afternoon. The market is very busy in the morning because people are buying fresh fish for their homes. During the day the market is quiet and people just buy fish to eat.

Hope you enjoy our tour. Thank you.
It would be great if you subscribe to our channel and like our video. Happy viewing!

Mark on the maps of the bazaar from our video



#alanya
#cleopatrabeach
#cleopatrabeach
#walking tour
#turkey
#alanyabazar
#türkiye
#bazar
#fishmarket
x

Sorkun Şelaleleri / Sorkun Kanyonu / Sinop

Floralarında ülkemizde ki 400 çeşit kelebek türünün yarısından fazlasının yaşadığı ve tabiat anıtı olarak tescili yapılan Sorkun Şelaleleri, Sorkun Köyüne 2 kilometre uzaklıkta, Sinop / Gerze İlçe merkezine 15 kilometre mesafede, Asar tepesinin yamacında bulunuyor.
Sorkun şelalesine 400 metre kala tamamen izole orman içerisinde kamp yapma imkanınız bulunmaktadır. Kamp alanında dünyanın en güzel içme suyu da mevcuttur. Şelaleye girebilir ,değirmeni görebilir , kanyonda 2 km lik bir yürüyüş yaparak doğal havuzlarda yüzebilirsiniz.

Türkiye’nin En Kuzey'i SİNOP - Orta Karadeniz #16

Merhaba.
Bugün, Orta Karadeniz serimizin 16. bölümünde Türkiye’nin en kuzey ucu olan Sinop’un il merkezindeyiz.
Keyifli seyirler…
Karadeniz’in incisi Sinop, sahip olduğu doğal güzellikleriyle keşfedilmeye değer gezi duraklarından biri. TÜİK araştırmasına göre Türkiye’nin en mutlu insanlarının Sinop’ta yaşıyor, şehri yakından tanıyınca bunun bir tesadüf olmadığını anlayabilirsiniz. Tertemiz havası, yeşilin bin bir tonuna sahip ormanları, berrak denizi ile Sinop adeta mutluluğun anahtarını taşıyor. Karadeniz’in tek doğal limanına sahip olan Sinop, Antik Çağ'dan günümüze bölgenin en önemli yerleşim yerlerinin başında geliyor.
Sinop adını bir zamanlar konuk ettiği Amazonlar’ın kraliçesi Sinope’den aldığına inanılıyor. Benzer biçimde Sinope, Irmak Tanrısı Asopos’un kızı su perisinin de adı. Güzelliğiyle tanrılar tanrısı Zeus’u kendine âşık eden Sinope’nin, Zeus tarafından dünyanın en güzel yerlerinden birisi olduğu için Sinop’a yerleştirildiği ve bu perinin adını kente verdiği yönünde inanışlar da mevcut.
Sinop, Anadolu'nun kuzey yönünde uç noktası olan İnce Burun- Boztepe Burnu berzahında Kale-Şehir olarak kurulmuş doğal bir liman durumundadır. Tarih boyunca kale dışına pek taşmayan şehrin dış limanı fırtınalara açık olduğu halde, iç limanı rüzgârlarca kapalı konumuyla ve sakin deniziyle Güney Karadeniz'in en önemli limanıydı.
Bu iç limanda, işlek bir ticaret ve tersane faaliyetleri yürütülmüştür. Sinop, Anadolu ile Kırım Yarımadası arasında deniz ticaretinde önemli bir rol oynamıştır. Kırım Yarımadası ile Sinop Yarımadası arasındaki mesafe açık ve müsait havalarda tam ortada bulunduğu zaman her iki tarafı da görebilme imkânı sağlar.
Antikçağdan beri parlak ve yoğun bir ticari ve kültürel yaşantıya sahip olan Sinop, bu niteliğini Roma, Selçuklu, Candaroğlu ve Osmanlı yönetimlerinde de sürdürmüş, ayrıca kale ve tersanesiyle bölgenin en önemli askeri üslerinden biri olmuştur.
6000 yıllık tarihsel geçmişi ve konuk ettiği birçok uygarlığın mirası kültürel dokusu, tertemiz doğası ve deniziyle, dünyaca ünlü filozof Diyojen ve efsanevi kadın savaşçılar Amazonlar’ın da kenti olan Sinop, efsaneleri, tarihi mirası yanında sahip olduğu hafızanızdan uzun yıllar silinmeyecek doğa harikalarıyla mutlaka gezilmesi, görülmesi gereken yerler arasında.
M.Ö. 2000’lerde bölgede yaşayan yerli kavim olan Kaşkalar ve sonarında M.Ö. 8. yüzyılda Milet’ten gelerek Sinop’ta yerleşip koloni kuran göçmenler tarafından kurulduğu düşünülmektedir.
Sinoplu Diyojen ve İskender
Kentin girişinde heykelini göreceğiniz antik çağların ünlü filozofu Diyojen M.Ö. 412 yılında Sinop’ta doğmuştur. Bu yüzden de antik kaynaklarda dahi Sinoplu Diyojen adıyla bilinir.
Diyojen mutluluğun en basit biçimde yaşanarak bile elde edilebileceğini savunmuş ve yaşamını bir fıçıda geçirmiştir. Kinik düşünceyi benimseyen filozofa göre doğaya en uygun yaşam hayvanların yaşamıdır.
Diyojen ile ilgili anlatılan en ünlü hikayesi ise Büyük İskender ile arasında geçen diyalogdur. Başkalarının sefillik olarak gördüğü yaşamına rağmen dünyanın pek çok yerinde ün yapan bu filozofu ziyaret eden Büyük İskender başka insanların kendisinden korkuyla kaçışmasına rağmen hiç istifini bozmayan Diyojen’e, bu toprakların en ünlü sözü olan “sen benim kim olduğumu biliyor musun ? der. Diyojen “sen benim kölemin kölesisin çünkü dünya benim kölemdir, sen de dünyanın kölesisin” diyerek cevap verir. Diyojen’in bu yanıtı çok hoşuna giden İskender kendisinden istediğini dilemesini söyler. Diyojen’in cevabı ise yaşam felsefesine uygundur: “Gölge etme başka ihsan istemem”.
Sinop Kalesi
Kaleler M.Ö. 7. yüzyılda Kimmerler’in istilasından sonra yeniden onarılmıştır. M.Ö. 6. yüzyılda Pers hâkimiyetine geçen şehir Pontus Krallığı’nın önemli bir merkezi olmuş, surlar 5. Mithridates tarafından bugünkü sınırlarıyla onarılıp geliştirilmiştir.
Roma döneminde de devamlı onarım görmüştür. 1214 ve 1261 yıllarında Selçukluların eline geçen kale yeniden onarılarak savunmayı güçlendirmek amacıyla iç kale oluşturulmuştur. Sinop şehir surları yarım adanın en dar olan boyun kısmını tamamen çevrelemektedir.
Evliya Çelebi Seyahatnamesinde Kumkapı, Tersanekapı, Yenice Kapısı, Tabakhane Kapısı, Lonca Kapısı ve Deniz Kapısından bahseder. Günümüze kadar Kumkapı ve Lonca Kapısı ayakta kalmıştır.
Tarihi Cezaevi
1214 yılında Anadolu Selçuklu Hükümdarı İzzeddin Keykavus tarafından ele geçirilen Sinop Kalesi’nde daha sonra savunmayı güçlendirmek için İçkale oluşturulmuştur. İçkale, ana kalenin kuzeyinden güneyine inen dik bir surla kesilmesiyle meydana gelmiştir.
İçkale, yapılışından itibaren aynı zamanda tersane olarak kullanılmıştır. İçkale burçları 1560 yılından itibaren zindan olarak da kullanılmıştır. Selçuklu Dönemi’nden itibaren uzun süre tersane ve zindan olarak kullanılan İçkale’nin güney kısmına, 1887 yılında Cezaevi binası yapılmıştır.
Eski Cezaevi binası; iki katlı olup, geniş U şeklinde, kesme taştan yapılmış, çok sayıda penceresi olan bir yapıdır.

Boyabat | Sinop, Turkiye | A Castle above the Beauty

#sinop #boyabat

Boyabat town was built below an imposing castle which probably has not been in serious use since around 1300 A.D. but may be as old as 2800 years. Kazdere/Gazidere, a tributary of Gök River, passes through the town. It cuts the rock that the castle is perched on with a dramatic pair of vertical walls. The wall on the castle side has a window on the rock face illuminating descending tunnels to a newly discovered large underground city from Roman times. The tunnels may also have served for water supply and safe passage during siege.

The castle overlooks the Gökırmak valley. This valley is long and lies parallel with the Black Sea coast. Together with the similarly placed Yeşilırmak (river) valley further east, it forms a natural east-west pathway used since the antiquity as a trade route, possibly as part of the silk road. The castle may have served to protect this trade route. Being a suitable distance from Durağan, Hanönü and Taşköprü, it may have provided safe stop for caravans.

The older history of Boyabat may have started from Bronze Age, and it may have been ruled by Kaskians, Hittites, Paphlagonians, Persians, Lydians, Pontus kingdom, and Romans. It served as a border castle between Lydia (later Roman Empire) and the Pontus kingdom a thousand year before it was again a border between Seljuqs and Byzantians.

Since it has been captured a few decades after the Battle of Manzikert (1071) by Gazi Gümüshtigin, the second leader of the Danishmends - a wassal of the Seljuq Sultanate of Rum - the area has been under the rule of several Turkish states (Danishmends, Seljuq Turks, Pervaneoğulları, Jandarids, Ottoman Empire, Turkish Republic) and has been spared from military conflicts and battles on its territory during the last 500 years.

In the late 19th and early 20th century, Boyabat was part of the Kastamonu Vilayet of the Ottoman Empire.

Source: Wikipedia



Director & Editor: Saygın Yıldırım
Host Presenter: Craig Burns

Sinop Gerze Limanda/İskelede Yürüyüş | AĞUSTOS 2022

Sinop Gerze`de Yürüyüş | EYLÜL 2022

x

GERZE / Kamp

Tanju Batıbeki ile GERZE / Kamp
İstanbul'dan BAFRA' ya olan etkinliğimize 14.Bölümde GERZE ile devam ediyoruz...
İyi seyirler :)

SİNOP 4K | Hayalindeki Kıyı Kasabası | Şehir Sesi | Temmuz 2021 | #adımladım 3

#sinop #adımladım #turkey
Hayalinizdeki kıyı kasabası Sinop. 65 bin kişiyle nüfusu en az il merkezlerinden biri olan kentin yaşlı nüfus oranı oldukça fazla. Sakinliği yaz aylarında biraz bozulsa da diğer turizm merkezleriyle kıyaslanamayacak sessizlikte. Tabi ısınmanın arttığı güney sahillerini düşünürseniz daha serin olan bu Karadeniz şehrinin ileride akıbeti ne olur bilinmez. Ha unutmadan kent merkezinde trafik ışığına rastlamadım.
(10 Temmuz 2021 Cumartesi)

Sinop Belgeseli

Sinop Belgeseli

Kamera: Cevdet Gümüş
Montaj: Ömer Karakaş
Yapım Tarihi: 05.07.2006

Restaurants in Sinop Merkez/Sinop, Türkei

Mal wieder richtig lecker essen gehen, in einer guten Gaststätte oder Speiselokal in der Nähe. Genießt ein großartiges Abendessen mit in der Nähe von Sinop Merkez/Sinop. Egal ob Feinschmecker, Fast-Food oder ein romantisches Candlelight Dinner, hier findest du was Passendes.

Wenn ihr uns unterstützen wollt, nutzt gerne einen unserer Affiliate Links. Euch entstehen dadurch keine Mehrkosten und wir erhalten eine kleine Provision.

Gault&Millau Restaurantguide Deutschland(*):
Kochbuch für Anfänger, Studenten und Berufstätige(*):
Reiseführer Deutschland – 47 Ausflugsziele(*):



Hier findest du Restaurants in Sinop Merkez/Sinop, Türkei:
1) Pusu Cafe Restaurant
2) Yediren Köfte Çorba Tersane
3) DilHan sinop yöresel ürünler
4) Akvaryum Balik Evi
5) Kardelen Restaurant
6) Sunrise Otel & Restaurant
7) Sinop Sofrası
8) İrmak cafe&restaurant
9) Zeyden Mutfak & Kahvaltı
10) Nihavent Restorant

Wenn dir unsere Videos gefallen haben ❤, unterstützte uns und abonnieren diesen Kanal Teile das Video und drück den Gefällt mir Button????.

Die Musik stammt von:

*Affiliate Links zu Amazon

Aksaray City, Turkey مدينة اكساراي في تركيا

Aksaray City, Turkey مدينة اكساراي في تركيا

Shares

x

Check Also

x

Menu