This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Gelendost Turkey

x

TURKEY ISPARTA EGIRDIR LAKE TRAVEL

TURKEY IPARTA EGIRDİR LAKE TRAVEL EGIRDİR A MAGNIFICENT TURQUOISE GREEN LAKE AT THE SKILLS OF BARLA MOUNT. TÜRKİYE ISPARTA EĞİRDİR GÜLÜ SEYEHAT EĞİRDİR BARLA DAĞI ETEKLERİNDE TURKUAZ YEŞİLİ MUTEŞEM BİR GÖL.
x

ISPARTA TANITIM (#1Lider1Şehir)

#1Lider1Şehir ile şehirlerimizin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerine doğru yola çıkıyoruz.
04.06.2020 Perşembe günü güllerin ve göllerin kadim şehri Isparta'ya konuk olduk.
GSB Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü
GSB Isparta Gençlik Merkezleri
#ısparta #tanıtım #turizm #travel
#1Lider1Şehir #Isparta #Gölcük #Milas #Eğirdir #Kovada #Akpınar #Keçiborlu #Gül #Lavanta #Gelendost #Elma #Mirkefelon #Uluborlu #Kiraz #Senirkent #Üzüm #Yalvaç #Çınaraltı #Atabey #Ertokuş #Gönen #YunusEmre #Tarih #Sütçüler #YazılıKanyon #Kekik #Yenişarbademli #MeliklerYaylası #Pınargözü #Dedegül #Aksu #Zindan #KuzukulagıYaylası #Kızıldağ #Şarkikaraağaç #IspartaTanıtım #SDÜ #ISUBÜ #Atabey #Gelendost
x

EĞİRDİR Şehir Merkezi

x

Isparta Eğirdir Lake Turkey Lake Road and Lakeside Small Walk

Lake Eğirdir is a freshwater lake located within the borders of Isparta province, formed by tectonic and karstic effects.

Egirdir Lake is divided into two parts. The northern and smaller lake part is called Hoyran Lake, and the southern part is called Eğirdir Lake. Both lakes are connected to each other by the Hoyran Strait. The edges of the lake are usually steep. In Gelendost and Hoyran regions, where this steepness has disappeared, there are swamps on the lake shore. There are two small islands in the lake, like an extension of the peninsula on which Eğirdir district is located. One is Can Ada and the other is Yeşilada (Nis). In recent years, these islands have been connected to each other and to Eğirdir by taking advantage of the decrease in lake waters. There are different types of fish in the lake. The most famous ones are: Burr, siraz, flower, perch and pike perch.

Thanks for watching.

Please like, subscribe and share. That helps to create more content like this!

Don't forget to LIKE and SUBSCRIBE


SUBSCRIBE :

#turkey #travel #path #nature #amazing #walk #lake #isparta #eğirdir #smallyoutuber #please #like #please #subscribe #happy #love #life #himhimTV
x

VAN MURADİYE ŞELALESİ - (Van'da Gezilecek Yerler)

Van'ın Muradiye ilçesine yaklaşık 8-10 km mesafede bulunan Muradiye Şelalesini gezdik. Sizlerinde beğenisine sunuyoruz. İyi seyirler.


Gezi Hikayelerimize ortak olmak için aşağıdaki linklerden bize katılabilirsiniz.


Isparta'da Gezilecek Güzel Yerler - Birucak.com

Isparta'da Gezilecek Güzel Yerler - Birucak.com


Isparta ve çevresindeki yerleşim tarihi Paleolitik döneme kadar uzanmaktadır. Isparta' nın da önemli yerleşim merkezlerinden biri olduğu Pisidia bölgesine M.Ö. 2000’lerde Luvi ve Arzava toplulukları yerleşmiştir. Daha sonra bölgeye M.Ö. 1200'lerden itibaren Frigler, Lidyalılar, Persler ve Makedonyalılar egemen olmuştur. M.Ö. 323’te Büyük İskender’in ölümüyle beraber sırasıyla Seleukos, Bergama Krallığı ve sonrasında Roma hakimiyetine girmiştir. Roma İmparatorluğu döneminde önemli bir gelişme gösteren Isparta önemli bir piskoposluk ve ticaret merkezi oldu.[2] Roma İmparatorluğunun bölünmesiyle Doğu Roma ve sonrasında Bizans topraklarında bulunan bölge 1204 yılında Anadolu Selçuklu Devleti topraklarına katılmıştır. 1300 yılında Hamitoğulları Beyliği ve 1391 yılından sonra da Osmanlı topraklarına katılmıştır. II. Murad döneminde kesin olarak Osmanlı egemenliğine girmiştir. 16. yüzyılda güneybatı Anadolu’daki önemli pazarlardan biri olmuştur.

İlk Yunan muhacirleri Anadolu'ya çıktıkları zaman buranın güzelliğini işitmişler ve Isparta anlamına olarak (İs-Barid) demişler. Bu kelime zamanla (Sparta - Isparta) şeklini almıştır.

Felekabad Restaurant -Felekabad Garden Cafe & Bistro YeşilAda/Eğirdir/Isparta

#Eğirdir

Surrounded by Eğirdir Gölü (Lake Eğirdir) and ringed by steep mountains, Eğirdir offers a relaxing respite from Anatolia's heat and dust. Highlights include a Byzantine fortress, Seljuk structures and an old quarter ringed by beaches and fishing boats. Good-value family-run pensions offer hearty home-cooked meals, adding to the attraction of Eğirdir as an excellent base for exploring regional sites and undertaking outdoor activities.
Like all lake towns, Eğirdir has much going on under the surface, and it attracts a varied population. Hills above the town host an army special-forces training base, while a distant western shore conceals its underwater equivalent. In summer Muslim devotees of the quasi-mystical Nur movement gather in nearby Barla village. At summer's end, Yörük mountain nomads descend to do business, while autumn's influx of apple wholesalers stimulates certain dens of iniquity on Yeşilada (Green Island), which was joined to the mainland and the rest of Eğirdir 55 years ago.


Yeşilada (Green Island) Eğirdir. Turkey

Yesilada is an island on Lake Egirdir. Yesil Ada ('Green Island', formerly known as Nis) until was home to a Greek community living in stone and timber houses. Wonderful jewel in Turkey's crown.

Eğirdir itself is a largely modern town with a handful of 13th-century buildings shoehorned onto the median strip facing the bus station. The prettiest part is Yeşilada (Green Island), which is connected to the mainland by a causeway. Unfortunately most of the old houses which pre-dated the Turco-Greek population exchange of 1923 have been pulled down in favour of modern pensions and hotels. The pleasure of a stay here lies not so much in appreciating the architecture as in the joy of being surrounded by water and being able to watch the sun rise and set into the lake.

Lake Eğirdir is definitely one of the most beautiful places I've ever seen. I ate the most delicious fish in Felekabad Restaurant located in the best place with amazing view. hardly recommended to visit there.
#felekabad_resturant

Hadi Ispartayı Keşfedelim! Lavanta Bahçeleri, Eğirdir Gölü ve birçok Farklı Yerleri olan İl!(KÜ)????????

Bu Videoda, Ispartanın Çünür bölgesini, Süleyman Demirel Üniversite Bölgesini, Eğirdir Gölünü, Ispartanın Merkezini, Tren Garı Yakınları ve Parkları işledik. İyi Seyirler!






Eğirdir Kaymakamlığı Kaynağıdır!

Eğirdir Gölü

 

 

Dik kayalara, düz ve sığ bir tabana sahip olan gölün kıyı uzunluğu 150 km dir.

Eğirdir Gölü’nde Kemer Boğazın Kuzeyinde yer alan bölümü Hoyran, Güneyinde yer alan bölümü Eğirdir bölümü olarak bilinmektedir.

 

Eğirdir Gölü’nün yüzey alanı insanların su kullanımına bağlı olarak farklılık göstermektedir. Karstik yapıdaki gölün özelikle batı kesimlerinde yer alan düdenlerin bir kısmı kapatılmıştır. Farklı amaçlarla kullanılmak üzere (içme suyu, tarım vb.) gölde DSİ tarafından çok sayıda pompaj istasyonları kurulmuştur.

 

Eğirdir Gölü’nün en önemli özeliklerinden bir diğeri denizle olan bağlantısıdır. Kovada kanalı ile Kovada Gölü’ne gelen sular Kovada Vadisi’nden, Aksu Çayı’na oradan da karstik yollarla Akdeniz’e boşalmakta idi. Son yirmi yıldır gölün suları Çandır Ovası’nda yaptırılan Karacaören I ve II Barajlarına gelmektedir. Eğirdir Gölü ile Kovada Gölü arasında doğal bağlantıyı oluşturan 22 km’lik Kovada KanalI yer almaktadır. Kemer Boğazı; Doğu-Batı doğrultusunda daralma göstererek yaklaşık (göldeki su sevisine bağlı olarak farklılık arz etmekte) 1,8 km’lik mesafe ile gölün iki bölümlü görünüm almasına neden olmaktadır. 

 

Eğirdir göl çukurluğunun plüvyal dönemlerdeki karstik olaylar sonucu oluştuğu ve yine bu dönemde su ile dolduğu belirtilmiştir. Göl çukurluğunun tektonik kökenli, su birikiminin Neojen sonrasında geliştiğini. Holosen'de büyük bir polyenin çökmesi sonucu ortaya çıktığını, göl içindeki küçük adaların da bunun delili olduğunu söylemektedir. tektonik kökenli çukurluğun karstik olaylarla mevcut şeklini kazandığını gölün plüvyal dönemde geliştiğini belirtmiştir. Anadolu'nun eski iklimi ile birleştirilerek Eğirdir dahil yöredeki büyük su kütleleri plüvyal göller şeklinde gruplandırılmaktadır. Kaynağı Gölcük, maar volkanizması olan döküntü tüllerin kolüvyum konileri içinde yer alabilmesi, Eğirdir' gölünü çevreleyen yamaçların en azından Orta-Üst Pliyosen öncesinde yaratılması ile mümkündür. 

 

Türkiye’nin en büyük 2. tatlı su gölüdür. Eğirdir Gölü’nün maksimum su kotu ile çevrelenen su alanı “I. Derece Doğal Sit Alanı” olarak belirlenmiştir. Maksimum su kotundan itibaren 300 metrelik bir bant ise “III. Derece Doğal Sit Alanı” olarak kabul edilmiştir. Eğirdir Gölü, “A Sınıfı Sulak Alan” listesindedir Eğirdir Gölü havzası içerisinde Kovada Gölü Milli Parkı ve Gelincik Dağı Tabiat Parkı bulunmaktadır. Gölü besleyen en önemli su girdileri; gölün tabanından kaynayan su kaynaklarıdır. Aynı zamanda çevre dağlardan inen ve yağış suları ile beslenen irili ufaklı çok sayıda dere ve çay vardır. Bunlardan en önemlileri; Yalvaç ilçesinden gelen ve Gelendost ilçesinden göle karışan Akçay, Uluborlu ve Senirkent ilçelerinden geçerek göle inen Pupa Çayı, Hoyran ovasından inen Değirmen Çayı ve Aksu çayından bir kanalla göle bağlanan Aksu Deresi’dir. Eğirdir Gölü, Isparta ilinin ve çevresindeki yerleşim birimlerinin içme suyu ihtiyacını karşılar. Aynı zamanda Isparta, Gönen, Uluborlu, Senirkent, Yalvaç, Gelendost ve Eğirdir ovalarında sulama suyu olarak kullanılır.

 

Ovaların göl kıyılarına açıldığı gölün sığ kısımları tamamen saz ve kamışlarla kaplıdır. Göl, kapalı havzaya sahip olduğu halde tabanından bol miktarda kaynak suları ile beslenmekte ve göl suyunun 1/3’ü her yıl yenilenmektedir. Gölün giderleri, DSİ pompa istasyonları, Kovada Kanalı ve yazları aşırı buharlaşmadır.

 

Gölde bulunan balık türleri Sazan, Çim Sazanı, Sudak, Eğrez ve son yıllarda ortaya çıkan Gümüş balığıdır. Kerevit, Yengeç, Su yılanı, Su faresi, Kurbağa ve Su kaplumbağası da gölde bulunan diğer canlılardır. Göl, yaban hayatı için de önemli bir yer tutar. Tepeli dalgıç, Yumurta piçi, Karabatak, Balıkçıl türleri, Angıt, Bozkaz, Sakar meke, Benekli su tavuğu, Uzunbacak, Bıyıklı sumru, Saz delicesi, Martı çeşitleri gibi yerli türler ile birlikte Pelikan, Flamingo, Kuğu, Sakarca kazı, Bozkaz, Fiyu, Kılkuyruk, Yeşilbaş, Elma baş, Macar, Kız kuşu, Su çulluğu ve Tepeli pakta gibi kışlayan ve konaklayan türleri bünyesinde barındırır.

 

Gölde, Eğirdir’e bir karayoluyla bağlanmış bulunan iki küçük adacık bulunmaktadır. Birincisi Can Ada, ikincisi ise Yeşilada’dır.

 

Hotel Alize Olu Deniz poolside May 09

http://www.tatilyerleri1.com/ispartanin-tarihi/ ısparta tarihi turistik yerleri

ısparta petrol 100 hava durumu ısparta 85 ısparta üniversitesi 50 ısparta turizm 45 ısparta haber 45 kamil koç 45 pamukkale 35 ısparta haberleri 35 sdü 30 ısparta devlet hastanesi , tatilyerleri1.com , tatilyerleri1
x

Eğirdir gölü ????

KAMP ALANINDA TÜRBE BULDUM ! ( Beyşehir Gölü'nde Eşsiz Gün Batımı )

Beyşehir kamp alanında orayı keşfeden Kesi Dede türbesi mevcutmuş, kamp alanı gezerken kazara fark ettim. Beyşehir haberlere konu olan eşsiz gün batımına davetlisiniz.


➤Yolda Nasıl Para Kazanıyorum :
➤Ruhsatsız Karavan Muayene :
➤Karavan Hayatı Başlıyor :
➤Tüm Videolarım :







Sıla Yakamoz ben.
Çocukluk hayalim olan karavanım Düldül’ü tek başıma yapıp, köpeğim Siri ile Türkiye turuna çıktık. Yeni yerler görmek için değil kendimi tanımam için başladı yolculuğum…

Bir kadın ve bir köpeğin görsel günlüğünü tutarak, el emeği karavanım ile Türkiye turu yapıyorum. Eski model karavanının zorlukları,köpekle seyahat etme notları,kadın başına gezmenin keyfini bu kanalda göreceğiz.
Hatta karavan yapım süreci,karavan yapım maliyeti ve karavanda yaşam hakkında ne varsa şeffaf bir şekilde yansıtacağım.
Türkiye’yi yalnız gezen gezgin sözü (:

Isparta /Eğirdir Gölü ve Yeşilada Drone Görüntüleri 2021

Eğirdir Gölü - Isparta

Eğirdir Gölü, günün değişik zamanlarında farklı renkler alan, gün batımında seyrine doyum olmayan, etrafı elma ve şeftali bahçeleriyle çevrili, berrak plajlarıyla ünlü, Türkiye’nin dördüncü büyük doğa harikası gölüdür. 

Eğirdir Gölü Nerededir?

Eğirdir Gölü, Sultan ve Karakuş Dağları’nın arasında ve il alanının ortasında yer almaktadır. Kuzey-güney uzunluğu 50 km olan, doğu-batı genişliği ise 3 ila 15 km arasında değişen Eğirdir Gölü, takriben 3.309 km2 lik bir havzanın sularını toplamaktadır. Gölün oluşumunda karstik yapının payı büyüktür. Ana kalkertemeli üzerinde yer alan çöküntü oluklarının birbirleriyle birleşmesiyle ortaya çıkmıştır. Göl, deniz yüzünden 916 m yükseklikte olup, ortalama derinliği 12 m kadardır. Maksimum derinliği ise Eğirdir yakınlarında 16.5 m’dir.

Eğirdir Gölünün güneybatı sahillerinde derin ve kuytu koyları vardır. Sarp kayalar ve yarlar bu koylara çok güzel görünümler vermektedir. Göl kuzeyden güneye uzanmakta ve yeraltı su kaynakları ile beslenmektedir. Bu kaynak suları gölün içinde muhtelif yerlerden çıkmaktadır. Göl kaynak sularından başka, civardaki pınarlardan da beslenmektedir. Bunların başlıcaları, Gençali’nin yanından çıkan ve hemen göle giren Kanlı Palamut Pınarı, bu pınarın hemen güneyinde bulunan Karaot Avlığı Pınarı ile Tırtar altından çıkan Koca Pınar ve Havutlu Pınarlarıdır.

Eğirdir Gölünde poyraz rüzgarları tehlikeli dalgalar yaratabilmektedir.  Eğirdir Gölü iki kısma ayrılmaktadır. Kuzeyde kalan ve daha küçük göl kesimine Hoyran Gölü, güneyde kalan kesimine ise Eğirdir Gölü denir. Her iki göl Hoyran Boğazı ile birbirine bağlanır. Gölün kenarları genellikle diktir. Bu dikliğin kaybolduğu Gelendost ve Hoyran yörelerinde göl kıyısında bataklıklar bulunur. Gölde, Eğirdir ilçesinin üzerinde bulunduğu yarım adanın bir uzantısı gibi küçük iki ada vardır. Biri Can Ada, diğeri Yeşilada (Nis)’dır. Son yıllarda göl sularının azalmasından yararlanılarak bu adalar birbirine ve Eğirdir’e bağlanmış bulunmaktadırlar. Gölde farklı türlerde balıklar vardır. En ünlüleri: Çapak, siraz, çiçek, levrek ve sudaktır.

KAMBOÇYA SİEM REAP… YANIYOSUN FUAT ABİ ?? @fuatfirarda

Kamboçya’da gezerken tesadüf eseri karşılaştığımız @fuatfirarda yı KAMBOÇYA’daki evimize davet ettik. O da kırmadı geldi. Birer de video çekelim dedik işte bizim videonun sonucu.. bir sonraki videoda görüşmek üzere beğeni ve yorum atmayı unutmayın lütfen abone değilseniz abone olabilirsiniz sevgiler ❤️ #kamboçya #siemreap #gezgin #türkgezgin
#keşfet #akşamyemeği #yemekteyiz #cambodia #traveler

Gündüz Gece – Konya-Selçuklu | 6 Mayıs 2023

Ekranların sempatik ismi Kürşat, Anadolu’nun cennet köşelerini gezmeye devam ediyor. Farklı şehirlerden renkli görüntüler ve yıllardır süregelen ilginç geleneklerin yer aldığı Gündüz Gece bu haftada Datça'da izleyici karşısına çıktı.

Türkiye’nin gizli kalmış köşeleri, Doğu’dan Batı’ya ülkenin her bölgesinden ilginç gelenekler ve birbirinden lezzetli yöresel yemekler sevilen türkücü Kürşat’ın sunumuyla Gündüz Gece’de Datça'dan izleyici karşısına çıktı.

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 11:30’da Kanal 7’de…

Kanal 7'yi sosyal medyadan takip edin????
Web Sitesi:
Facebook:
Twitter:
Instagram:

#Kanal7 #gündüzgece #kürşat
x

Shares

x

Check Also

x

Menu