This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Boyabat Turkey

x

Boyabat | Sinop, Turkiye | A Castle above the Beauty

#sinop #boyabat

Boyabat town was built below an imposing castle which probably has not been in serious use since around 1300 A.D. but may be as old as 2800 years. Kazdere/Gazidere, a tributary of Gök River, passes through the town. It cuts the rock that the castle is perched on with a dramatic pair of vertical walls. The wall on the castle side has a window on the rock face illuminating descending tunnels to a newly discovered large underground city from Roman times. The tunnels may also have served for water supply and safe passage during siege.

The castle overlooks the Gökırmak valley. This valley is long and lies parallel with the Black Sea coast. Together with the similarly placed Yeşilırmak (river) valley further east, it forms a natural east-west pathway used since the antiquity as a trade route, possibly as part of the silk road. The castle may have served to protect this trade route. Being a suitable distance from Durağan, Hanönü and Taşköprü, it may have provided safe stop for caravans.

The older history of Boyabat may have started from Bronze Age, and it may have been ruled by Kaskians, Hittites, Paphlagonians, Persians, Lydians, Pontus kingdom, and Romans. It served as a border castle between Lydia (later Roman Empire) and the Pontus kingdom a thousand year before it was again a border between Seljuqs and Byzantians.

Since it has been captured a few decades after the Battle of Manzikert (1071) by Gazi Gümüshtigin, the second leader of the Danishmends - a wassal of the Seljuq Sultanate of Rum - the area has been under the rule of several Turkish states (Danishmends, Seljuq Turks, Pervaneoğulları, Jandarids, Ottoman Empire, Turkish Republic) and has been spared from military conflicts and battles on its territory during the last 500 years.

In the late 19th and early 20th century, Boyabat was part of the Kastamonu Vilayet of the Ottoman Empire.

Source: Wikipedia



Director & Editor: Saygın Yıldırım
Host Presenter: Craig Burns
x

Sinop'un Gezilecek 10 Yeri

Sinop'un Gezilecek 10 Yeri
x

Durağan Gezilecek Yerler, Sinop Durağan Tanıtım, Durağan/Turkey Promotion Film

Sinop’a bağlı bir ilçe olan Durağan’ın kuzeyinde Dikmen ilçesi, batısında Boyabat ilçesi, güneybatısında Saraydüzü ilçesi, güneyinde Samsun iline bağlı Vezirköprü ilçesi ve doğusunda ise Samsun iline bağlı Alaçam ilçesi bulunmaktadır. Durağan ilçe merkezinin Sinop'a uzaklığı 120 Km'dir. İlçenin yüz ölçümü bazı kaynaklarda 910 km² bazı kaynaklarda ise 1034 km² olarak geçmektedir. Arazinin % 80'i dağlıktır. İlçe adını kasabada bulunan Durakhan’dan almaktadır. Bu han 1265 yılında Pervane oğulları zamanında yapılmıştır. Durağan, Osmanlı döneminde Kastamonu eyaletine bağlı iken, 1899’da yapılan yeni idari taksimata göre Boyabat ilçesine bağlı bir bucak/nahiye haline dönüştürülmüş ve 30 Mayıs 1954 tarihine kadar da Boyabat İlçesine bağlı kalmıştır. Durağan, 1 Haziran 1954 tarihinde ilçe haline getirildikten sonra 10 Mart 1955 tarihinde ilçenin belediye teşkilatı kurulmuştur. Durağan ilçesinin 2018 itibarıyla 5 mahallesi ve 70 köyü bulunmaktadır. Nüfusu ise 20 bin civarındadır.

Durağan ilçesinde gezilecek görülecek yerlerden bazıları şunlardır:
Durakhan Kervansarayı,
Ağcaçal Mağarası Durağan ilçesi (İlçeye 25 km uzaklıktaki Cevizlibağ Köyünde yer alır.)
Buzluk Mağarası Durağan/SİNOP (Mağara ilçesinin 13 km kuzeyinde yer alır.)
Durağan İkiz Göletler Sosyal Tesisi,
Gökırmak Sosyal Tesisi (Cumhuriyet Mah. Durağan/Sinop),
Durağan Şehit Ömer Halisdemir Parkı,
Ambarkaya Kaya Mezarı Durağan,
Terelek Kaya Mezarı Durağan/Sinop,
Durağan İsmail Bey Cami, Küçükkozluca Köyü Cami, Durağan Yeşilyurt Köyü Cami, Buzluk Dağı. Kalfet Cami,
Durağan Yağbasan Türbesi (Türbenin içinde bir mezar bulunmaktadır. Türbe kitabesinde ise 4 kişinin ismi geçmektedir: Süleyman Bey, Hasan Bey ve kardeşleri Polat ve Kutluşah Beyler)
Sinan Dede Türbesi Sofular Mahallesi Durağan (İlçede ayrıca Yeşil Kent, Yeşilyurt ve Hacı Mahmutlu’da da türbeler bulunmaktadır.)
Durağan Yukarıkaracaören Göleti,
ALTINKAYA BARAJI (Türkiye'nin 4. büyük barajı olan Altınkaya Baraj Gölü Samsun'un Bafra ve Vezirköprü ilçeleri ile Sinop'un Durağan ilçesi sınırları içerisinde yer alır.),
Durağan Yassıalan Göleti,
Durağan Karataş Köyü Şelales,i
Durağan Çöve Yürek Su Atacağı Şelalesi,
SİNOP - Durağan Yaylaları: Karapınar Yaylası, Buzluk Yaylası Karakütük Yaylası, Hatipoğlu Yaylası, Tekir Yaylası, Dibelik Yaylası, Kuyucuması Yaylası, Emirtolu Köyü Isırganlı Yaylası, Bozarmut Yaylası


(Durağan, Sinop Durağan, Durağan Tanıtım, Durağan Gezilecek Yerler, Sinop Gezilecek Yerler, Durağan İçin Çal, Dünyanın En Güzel Yerleri Sinop Durağan, Garip Yolcu Belgesel, Durağan Gibisi Yok, SİNOP DURAGAN TANITIM, DURAĞAN BELGESELİ, Durağan’ın Uşağı, Saklı Cennet Durağan, Durağan olayları, Sinop Durağan – Diyar Diyar, Durağan Altınkaya barajı, Durağan Kaya Mezarları, durağan 57, Durağanlı Manici Dayı, Durağan Tirit Yemeği, davul zurna ekibi Durağan, Durağan haberleri, Durağan Düğünleri, Durağan Çerçilerli, Sinop ve ilçelerinin gezilip görülmesi gereken yerleri, durağan spor, Durağan Köyleri, Durağan Belediyesi, Durağan merkez, Durağan Tarihi, Durağan/Turkey Promotion Film )
#Durağan #DurağanGezilecekYerler #DurağanTanıtım #DurağanSinop #DurağanTurkey
x

Ayancık Gezilecek Yerler, Sinop Ayancık Tanıtım, Ayancık/Turkey Promotion Film

Sinop iline bağlı olan Ayancık ilçesinin yüzölçümü 866 km² olup Sinop merkeze olan uzaklığı 56 km.dir. Ayancık ilçesinin kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Boyabat ilçesi ve Kastamonu İline bağlı Taşköprü ilçesi, batısında Türkeli ilçesi ve doğusunda ise Erfelek ilçesi bulunmaktadır. İlçenin nüfusu yaklaşık 25 bindir. Ayancık Sinop’un yüzölçümü bakımından Boyabat ve Durağan’dan sonra 3. büyük; nüfus açısından ise Sinop-Merkez, Boyabat ve Gerze’den sonra 4. büyük ilçesidir. Ayancık’ın Gerze ile nüfusları birbirine çok yakın olduğu için Ayancık ilçesini nüfus açısından da Sinop’un 3. büyük ilçesi olarak adlandırırsak bu yanlış olmaz.

İlçe merkezi 202 m. yükseklikteki Maltepe ve Ayantepe ile deniz arasında Ayancık Çayı Vadisinde kurulmuştur. İlçe adını Ayan tepesinden almıştır.

Ayancık ve çevresi 11. yüzyılın sonlarında ilk kez Danışmentoğullarının egemenliğine girmiştir. Bölge 1204’te Anadolu Selçuklularının, 1259’da Pervaneoğullarının, 1292’de Candaroğullarının eline geçmiştir. 1460 yılında ise Sinop ve çevresi Osmanlı Devletine bağlamıştır. İlçenin bugünkü yerinin merkez oluşu 1860 yılından sonra olmuştur. İlçe belediyesinin resmi logosundaki tarih ise 1863’tür. Ayancık cumhuriyetin ilanına kadar Kastamonu iline bağlı iken; cumhuriyetin ilanından sonra yapılan idari düzenlemelerle Sinop iline bağlanmıştır. Ayancık’ın 2018 itibarıyla 5 mahallesi ve 71 köyü bulunmaktadır.

Ayancık’ta her yıl temmuz sonu ya da ağustos başında Ayancık Kültür-Keten ve Ahşap Festivali , Eylül ayının üçüncü haftası içinde ise Ayancık Panayırı düzenlenmektedir.

Ayancık’ın tarihi ve doğal güzellikleri arasında birçok seçenek vardır. Özellikle Ayancık sahilleri-koyları ile ağaç denizi olarak nitelendirilen Çangal Ormanları görülmeye değer yerlerin başında gelir. Sizler için Ayancık’ta gezilecek bazı yerler belirledik! İşte Sinop-Ayancık Gezilecek Yerler:
Ayancık Kültür Evi
Ayancık İskelesi
AYANCIK ESKİ CEZAEVİ: Eski bir kilise kalıntısı olan ve bir dönem cezaevi olarak kullanılan ve Ocak 2018 itibarıyla devam eden restore çalışmaları bittiğinde ilçe güzel bir kültür tesisi kazanacak.
AYANCIK EVLERİ: Sahildeki Ayancık evlerinin dışında ilçede tarihi nitelikte ahşap mimarisi ile dikkat çeken pek çok ev vardır.
Ayancık Yalı Cami,
AYANCIK AHŞAP CAMİLERİ: Ayancık Dedeağaç Köyü Cami, Ayancık Kurtköyü Cami
AYANCIK-ÇANGAL ORMAN MÜZESİ
AYANCIK KANYONU
Ayancık Bakırlı Şelaleleri: Ayancık'a 27 km uzaklıkta olan Bakırlı Aksu şelalesi Bakırlı Köyü içerisinde yer alır.
İnaltı Mağarası İnaltı Köyü-Ayancık/SİNOP
AKGÖL (Ayancık ilçesinin güneyinde, 1200 metre yükseklikte bulunmaktadır.)
Ayancık Çaylıoğlu (İstefan/İstifan) Limanı: Köyde tarihi nitelikte 2 yapı vardır: İstefan Kaya Mezarları, 2- İstefan Sulu Kilisesi
Ayancık Çamurca Plajı (Çamurca Koyu)
Ayancık Harzana Plajı
Ayancık Kuğu Yalısı,
Ayancık Gebelit Koyu
Tarakçı (Tepecik) Höyük Tarakçı Köyü-Gebelit Mevkii- Ayancık/SİNOP (Denizden 500 m. uzaklıkta uzunluğu 130 m. yüksekliği 4-5 m. olan ve iki tepeden oluşan höyükteki kalıntılar Tunç Çağına kadar inmektedir.)
Ayancık Oluza Sahili (Oluza Karataşı)
AYANCIK ÇANGAL ORMANLARI Çok zengin ağaç türlerinin yer aldığı hatta Ağaç denizi olarak nitelendirilen Çangal Ormanları, Ayancık, Türkeli ve Boyabat yörelerini kaplar.
Ayancık Gürpınar Geler Gölü Yaylası
Ayancık Karlık Yaylası (Karlık yaylası 1600 metre yüksekliktedir.)

(Ayancık, Sinop Ayancık, Ayancık Gezilecek Yerler, Sinop Ayancık Tanıtım Filmi, ayancik eymenleri, Ayancık Eymenleri, Ayancık Panayırı, Ayancık Festivali, Ayancık Köyleri, Ayancık Mahalleleri, Sinop Gezilecek Yerler, Ayancık İskelesi, Ayancık İnaltı Mağarası, Ayancık Akgöl, Çangal Ormanları, BİR ZAMANLAR AYANCIK, Ayancık Çerkezleri, Ayancık’ta Sel, AYANCIK DEDEAĞAÇ KÖYÜ, Çamurca Koyu, Ayancık Tarihi Resimleri, Ayancık Davul Zurna, Ayancık Spor, Ayancık Yaylaları, Ayancık MYO, Ayancık Tanıtım Belgeseli, Çaylıoğlu Tanıtım, AYANCIK, Ayancık Mutfağı, ayancık ahşap, Ayancık keteni, Ayancıklı ünlüler, ayancık nesi meşhur, ayancık türküleri, ayancık çiftetelli, Ayancık Evleri, Ayancık sofrası,ayancık canlı izle, ayancık görselleri, ayancık istefan, ayancık pazar yeri, ayancık pazar yeri, ayancık nüfusu, ayancık haritası, ayancık cezaevi, ayancık şelaleleri)
#Ayancık #AyancıkGezilecekYerler #AyancıkTanıtım #AyancıkSinop #AyancıkTurkey
x

BOYABAT (Sinop ve ilçeleri Tanıtım).mp4

Ordu | Turkiye | Episode 1

Ordu or Altınordu is a port city on the Black Sea coast of Turkey, historically also known as Cotyora or Kotyora, and the capital of Ordu Province with a population of 229,214 in the city center.

Presenter: Craig Burnie Burns
Shoot & Edit: Saygın Yıldırım

A Short Tour Of Turkey

Please Use Headphones and switch to HD mode to enjoy more

Please Like This video Share this video and comment how you feel while watching this video.

Travel With Us and explore the beauty of Turkey.

#Travel_Store_Turkey
#Turkey

#Istanbul #Ankara #İzmir #Bursa #Adana #Gaziantep #Konya #Antalya #Kayseri #Mersin #Eskişehir #Diyarbakır #Samsun #Denizli #Şanlıurfa #Adapazarı #Malatya #Kahramanmaraş #Erzurum #Van #Batman #Elâzığ #İzmit #Manisa #Sivas #Gebze #Balıkesir #Tarsus #Kütahya #Trabzon #Çorum #Çorlu #Adıyaman #Osmaniye #Kırıkkale #Antakya #Aydın #İskenderun #Uşak #Aksaray #Afyon #Isparta #İnegöl #Tekirdağ #Edirne #Darıca #Ordu #Karaman #Gölcük #Siirt #Körfez #Kızıltepe #Düzce #Tokat #Bolu #Derince #Turgutlu #Bandırma #Nazilli #Kırşehir #Niğde #Zonguldak #Ceyhan #Karabük #Siverek #Akhisar #Lüleburgaz #Karadeniz Ereğli #Ağrı #Polatlı #Rize #Salihli #Ereğli #Cizre #Nizip #Çanakkale #Yalova #Alanya #Giresun #Viranşehir #Bingöl #Amasya #Kastamonu #Elbistan #Erzincan #Nevşehir #Nusaybin #Kartepe #Çayırova #Mardin #Manavgat #Bafra #Kilis #Kadirli #Kars #Iğdır #Ünye #Kozan #Soma #Silopi #Ödemiş #Muş #Burdur #Yozgat #Fethiye #Erciş #Çerkezköy #Dörtyol #Çankırı #Kırıkhan #Söke #Kırklareli #Hakkâri #Şırnak #Doğubayazıt #Başiskele #Kuşadası #Ergani #Tavşanlı #Muğla #Turhal #Yüksekova #Tatvan #Reyhanlı #Kahta #Akşehir #Bergama #Erbaa #Bozüyük #Çarşamba #Mustafakemalpaşa #Patnos #Orhangazi #Bismil #Sorgun #Keşan #Midyat #Merzifon #Bartın #Kapaklı #Milas #Karacabey #Suruç #Edremit #Tire #Fatsa #Silifke #Alaşehir #Didim #Serik #Bilecik #Karamürsel #Bitlis #Birecik #Karaköprü #Samandağ #Erdemli #Ceylanpınar #Gönen #Dilovası #Düziçi #Uzunköprü #Biga #Seydişehir #Silvan #Afşin #Burhaniye #Suluova #Bucak #Sinop #Develi #Bulancak #Bor #Safranbolu #Akçaabat #Ayvalık #Marmaris #Payas #Sungurlu #Beypazarı #Zile #Kozlu #Sandıklı #Bodrum #Bayburt #Anamur #Karapınar #Niksar #Terme #Ilgın #İslahiye #Beyşehir #Erzin #Bolvadin #Tunceli #Yenişehir #Yerköy #Çumra #Karasu #Babaeski #Malkara #Çan #Kumluca #Kurtalan #Ortaca #Şereflikoçhisar #Pazarcık #Mut #Gölbaşı #Tosya #Vezirköprü #Boyabat #Osmancık #Besni #Sarıkamış #Simav #Dinar #Artvin #Gümüşhane #Susurluk #Akçakale #Kilimli #Harbiye #İdil #Ardeşen #Dalaman #Gelibolu #Erdek #Gazipaşa #Akçakoca #Çaycuma #Çeşme #Kemer #Belen #Saray #İznik #Alaca #Gerede #Devrek #Akdağmadeni #Kaman #Serinyol #Kozluk #Bulanık #Sarıkaya #Kulu #Şarkışla #Korkuteli #Oltu #Geyve #İmamoğlu


People Also Search
Turkey Tour, Istanbul Tour, Ankara Tour, İzmir Tour, Bursa Tour, Adana Tour, Gaziantep Tour, Konya Tour, Antalya Tour, Kayseri Tour, Mersin Tour, Eskişehir Tour, Diyarbakır Tour, Samsun Tour, Denizli Tour, Şanlıurfa Tour, Adapazarı Tour, Malatya Tour, Kahramanmaraş Tour, Erzurum Tour, Van Tour, Batman Tour, Elâzığ Tour, İzmit Tour, Manisa Tour, Sivas Tour, Gebze Tour, Balıkesir Tour, Tarsus Tour, Kütahya Tour, Trabzon Tour, Çorum Tour, Çorlu Tour, Adıyaman Tour, Osmaniye Tour, Kırıkkale Tour, Antakya Tour, Aydın Tour, İskenderun Tour, Uşak Tour, Aksaray Tour, Afyon Tour, Isparta Tour, İnegöl Tour, Tekirdağ Tour, Edirne Tour, Darıca Tour, Ordu Tour, Karaman Tour, Gölcük Tour, Siirt Tour, Körfez Tour, Kızıltepe Tour, Düzce Tour, Tokat Tour, Bolu Tour, Derince Tour, Turgutlu Tour, Bandırma Tour, Nazilli Tour, Kırşehir Tour, Niğde Tour, Zonguldak Tour, Ceyhan Tour, Karabük Tour, Siverek Tour, Akhisar Tour, Lüleburgaz Tour, Karadeniz Ereğli Tour, Ağrı Tour, Polatlı Tour, Rize Tour, Salihli Tour, Ereğli Tour, Cizre Tour, Nizip Tour, Çanakkale Tour, Yalova Tour, Alanya Tour, Giresun Tour, Viranşehir Tour, Bingöl Tour, Amasya Tour, Kastamonu Tour, Elbistan Tour, Erzincan Tour, Nevşehir Tour, Nusaybin Tour, Kartepe Tour, Çayırova Tour, Mardin Tour, Manavgat Tour, Bafra Tour, Kilis Tour, Kadirli Tour, Kars Tour, Iğdır Tour, Ünye Tour, Kozan Tour, Soma Tour, Silopi Tour, Ödemiş Tour, Muş Tour, Burdur Tour, Yozgat Tour, Fethiye Tour, Erciş Tour, Çerkezköy Tour, Dörtyol Tour, Çankırı Tour, Kırıkhan Tour, Söke Tour, Kırklareli Tour, Hakkâri Tour, Şırnak Tour, Doğubayazıt Tour, Başiskele Tour, Kuşadası Tour, Ergani Tour, Tavşanlı Tour, Muğla Tour, Turhal Tour, Yüksekova Tour, Tatvan Tour, Reyhanlı Tour, Kahta Tour, Akşehir Tour, Bergama Tour, Erbaa Tour, Bozüyük Tour

Sinop'ta Gezmeniz Gereken 9 Yer

Sinop'ta gezip görmeniz gereken yerler. Sinop'ta gezilecek yerler rehberine hoşgeldiniz.

Sinop'a gelipte nereler gezilir diye merak edenler için Sinop Gezi Rehberi oluşturduk. Genellikle günü birlik olarak gezebilirsiniz. Ama biz size 2 gün boyunca hem gezip hem de piknik yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Listemizdeki yerler;
-Akliman
-Hamsilos
-Akgöl
-İnaltı Mağarası
-İnceburun
-Sinop Cezaevi
-Sinop Kalesi
-Erfelek Tatlıca Şelaleleri
-Şahin Tepesi

♦ Daha iyisi, daha güzelleri için beğenip abone olmayı unutmayınız :) ♦





Videoda görsellerini kullandığım Adem Öztürk'e ve Kuzka'ya teşekkür ederim.

2 Haftadır Himalayalarda Yürüyoruz #147

Sosyal medya hesaplarım;
Instagram:

Twitter:


Manaslu yürüyüşünü yaptığımız şirketin iletişim bilgileri:
Himalaya Hub Adventure
Whatsapp: +977 985 1013032

Rehberimiz Ram'ın Whatsapp: +977 986 1443500



0:00 7. Gün: Shayala - Samagao(3530m)
13:48 2. Gün: Samagao - Manaslu Base Camp(4800m)
23:04 3. Gün: Samagao - Samdo(3800m)
32:23 4. Gün: Samdo - Dharamsala(4300m)
39:27 5. Gün: Dharamsala - Larke Pass(5106m) - Bhimthang(3700m)
44:50 6. Gün: Bhimthang - Tiliche(3500)
50:49 7. Gün: Tiliche - Kathmandu
52:14 Everest Ana Kampı Turu Duyurusu

#himalaya #nepal #trekking #manaslucircuit

Cittaslow Sakin Şehir Ünvanlı GERZE'deyiz - Orta Karadeniz #15

Merhaba.
Bugün, Orta Karadeniz serimizin 15. bölümünde Sinop’un Gerze ilçesindeyiz.
Keyifli seyirler…

Kuzeyinde Karadeniz güneyinde Boyabat ve Durağan, doğusunda Dikmen batısında Sinop ile çevrili ilçenin yüzölçümü 594 km2‘dir. İl merkezine uzaklığı 39 km’dir.
Karadeniz iklimin özelliği olan bol yağışlar nedeniyle zengin bir orman yapısına sahiptir. Sahilden yükseklere doğru uzanan çam, kayın, meşe, köknar, gürgen, dişbudak gibi ağaçlar bu zengin orman dokusunu oluşturmaktadır. Bunların dışında ormanlar, kızılcık, defne, fındık, böğürtlen, kocayemiş, ormangülü, bodur ardıç ve kavak ağaçlarını yanı sıra çeşitli çayır otlarıyla bezenmiştir. Vadilerdeki çeşitli meyvelikler ve zeytinlik bitki örtüsünün ayrı bir yönünü oluşturmaktadır.
İlçenin nüfusu 27.000 olmasına rağmen, yaz nüfusu ile kış nüfusu çok büyük farklılıklar göstermektedir. Yaz mevsimin başlamasıyla özellikle temmuz ayında nüfus 35.000’e kadar yükselmektedir. Deniz sahilinde yer alan Gerze’nin doğal güzellikleri, geniş yayla ve orman varlığı ve tertemiz denizi turizme hareketlilik getirmektedir.
Bir Toplumun düşünce dengesidir eğitim ve kültür. Kendi gelenek ve görenekleriyle, yaşadığı çağı kaynaştıran, her türlü yenilikleri benimseyen Gerze, sosyal ve kültürel yönden gelişmiş yüksek eğitim ve kültür seviyesine sahip bu özelliği ile tanınan ilçelerimizden biridir.
İlçe merkezinde sosyal yaşam deniz mevsiminin başlamasıyla hareketlilik kazanır. Sahiller ve plajlar gece geç saatlere kadar dinlenen ve eğlene insanlarla doludur. Ancak iş sahasının sınırlı oluşu büyük kentlere göçe neden olmaktadır.
İlin kuzey doğu kıyısında aynı adlı burun üzerine kurulan Gerze, 1901 de kaza haline gelmiştir. İlk adının “Carusa“ olduğu tahmin edilen Gerze tarih sahnesine Antik Çağda çıkmış bir yerleşim yeridir.
13 Şubat tarihinin Gerze’de çok hüzünlü bir yeri vardır.
Sucu Mehmet’in evinde kiracı olarak oturan ve Gerze’ye yeni atanan Mal müdürünün kapı çalındı sanıp kapıyı açar. Ne olduysa o anda oldu, kasabayı kasıp kavuran lodos odadan içeri girerek odanın ortasındaki mangaldan közleri yere dağıtır oda bir anda alev alır.
Sonrası bütün ilçe yangının esiri olur, yaklaşık 18 saat süren yangın. Cumhuriyet Tarihimizin en büyük felaketlerinden biri olan 13 Şubat 1956 tarihindeki “Bir İlçenin Kül Oluşu Trajedisi” felaketinde 21 kişinin hayatını kaybetmesi, aralarında devlet dairelerinin de bulunduğu 800 ev ve 300 dükkân yanarak kullanılmaz hale gelmiştir. İlçe hemen hemen tamamı yok olmuştur.
Bu felaket her 13 Şubat’ta yangını yaşayanlarla anılırken, yangında hayatını kaybeden 21 vatandaşımız için de Saygı Duruşu yapılmaktadır.
Cittaslow – Sakin Şehir
Küreselleşmenin etkisiyle şehirler hızlı çalışılan, hızlı yaşanılan ve üretmekten çok tüketen, kendi kendine yetmeyen yaşam alanları haline gelmiştir. Kentler, kuruluş amaçları olan insanların bir arada güven içinde yaşadıkları yerler olmaktan çıkmış, insanların daha hızlı hareket etmeleri ve daha hızlı çalışmaları için tasarlanan mekanlara dönüşmüştür.
Bu yaşam tarzı modern insanda depresyon, kalp hastalıkları ve kanser gibi birçok hastalığa neden olmasının yanı sıra; kentleri de sürdürülemez hale getirmiştir.
İnsanların daha çok tüketmesi, bir yerden bir yere daha hızlı gitmesi için tasarlanan kentler insanları doğadan ve birbirlerinden kopartmış ve tek alternatif haline gelmiştir. Tüketim odaklı hayatın insanlara mutluluk ve huzur getirmediği, insanların farklı bir yaşam biçimi aramaları kentsel boyutta Cittaslow hareketini ortaya çıkarmıştır. Cittaslow felsefesi yaşamın, yaşamaktan zevk alınacak bir hızda yaşanmasını savunmaktadır.
Masmavi denizin, dantel gibi koyların ve uçsuz bucaksız yeşilin, dinlemeye doyamayacağınız bir müzik oluşturduğu, Türkiye’nin en mutlu ilinin, en mutlu ilçesi; Gerze. Cittaslow ünvanını 2017 yılında elde eden Gerze, bu başarısını canla başla sahip çıktığı doğasına, her biri göz nuru olan el sanatlarına, tadı damağınızdan hiç gitmeyecek yöresel yemeklerine ve sıcacık insanların sizi beklediği misafirperverliğine borçlu. İlçeye adımınızı attığınız an, evlerin bahçelerindeki çiçeklerin kokusu karşılayacak sizleri. Hala tertemiz kalabilmiş havasını solurken, kalabalık bir şehir hayatının gürültüsünü değil, sakin bir balıkçı kasabasının dinginliğini hissedeceksiniz.

Gerze ilçesinden bu kadar.
Gelecek bölümde, Sinop Merkezinde olacağız.
Bizi takip etmeyi unutmayın.
x

Restaurants in Boyabat/Sinop, Türkei

Mal wieder richtig lecker essen gehen, in einer guten Gaststätte oder Speiselokal in der Nähe. Genießt ein großartiges Abendessen mit in der Nähe von Boyabat/Sinop. Egal ob Feinschmecker, Fast-Food oder ein romantisches Candlelight Dinner, hier findest du was Passendes.

Wenn ihr uns unterstützen wollt, nutzt gerne einen unserer Affiliate Links. Euch entstehen dadurch keine Mehrkosten und wir erhalten eine kleine Provision.

Gault&Millau Restaurantguide Deutschland(*):
Kochbuch für Anfänger, Studenten und Berufstätige(*):
Reiseführer Deutschland – 47 Ausflugsziele(*):



Hier findest du Restaurants in Boyabat/Sinop, Türkei:
1) ACICIK ÇİĞKÖFTE
2) Murat Pizza
3) Kalebağı Tesisleri ve Lokantası
4) Boyabat Merkez Lokantası
5) Kalebagi Lokantasi
6) Meşhur Veyselin Yeri Çorba Salonu
7) Yeşilçam Ekmek Fırını
8) Sırık Kebabı
9) Zafer Lokantası
10) Yetişal Ekmek Fırını

Wenn dir unsere Videos gefallen haben ❤, unterstützte uns und abonnieren diesen Kanal Teile das Video und drück den Gefällt mir Button????.

Die Musik stammt von:

*Affiliate Links zu Amazon

[TR] D.010 + D.785 Sinop - Boyabat

Driving on Turkish D.010 and D.785 roads between Sinop in the Black Sea coast and Boyabat across the Küre mountains.

Sinop'ta Gezilmesi Gereken En Güzel 10 Yer

Sinop kuşkusuz Türkiye'nin en güzel illerinden bir tanesi. Sinop hem coğrafi konumu hem de bitki örtüsü gereği çok güzel yerlere sahip.
Sinop'taki güzel turistik yerleri kişisel görüşüme göre sıraladım. Tabii ki bu listede olmayan pek çok yer mevcut.
Sinop'a geldiğinizde bu harika yerleri kesinlikle atlamayın...

Osmanlı Omtel Otel - Sinop Hotels, Turkey

Osmanlı Omtel Otel 3 Stars Hotel in Sinop, Turkey Within US Travel Directory Offering a terrace and an indoor pool, Boyabat Osmanli Hotel is situated in Boyabat. Guests can enjoy the on-site restaurant. Free WiFi is available throughout the property.Each room is equipped with a flat-screen TV with satellite channels, air conditioning and a minibar. Electric kettle and complimentary welcome plate is also offered for each room. Certain rooms include views of the mountains or city. Every room comes with a private bathroom equipped with a shower. For your comfort, you will find slippers, free toiletries and a hairdryer.Day starts with an open buffet breakfast at Boyabat Osmanli Hotel. Guests can enjoy lunch and dinner on-site restaurant.There is a 24-hour front desk at the property. Guests can benefit from laundry, dry cleaning, ironing facilities and doctor service at a surcharge.Boyabat Public Hospital, Sinop University Boyabat Campus, Boyabat Youth Centre and bus terminal is walking distance from Hotel Boyabat Osmanli. Sinop Airport is 85 km while Kastamonu Airport is 125 km. Samsun Carsamba Airport is 220 km from the property.


Osmanlı Omtel Otel - Sinop Hotels, Turkey
Location in : Esentepe Mah. M. Akif Ersoy Cad. No:2 Boyabat,zip 57200, Sinop, Turkey

Booking now :


Hotels list and More information visit U.S. Travel Directory


SİNOP GEZİLECEK YERLER

Türkiye'nin en kuzeyi, mavi ile yeşilin en güzeli Sinop'da gezilecek en güzel yerler Boyabat Bazalt kayalıkları, Boyabat Kalesi, Erfelek Takım Şelaleleri, Hamsilos Koyu, İnceburun Feneri


İnstagramdan takip etmeyi unutmayın @bedobedi
x

Cities in Turkey : SİNOP

If you are going to go to a holiday in any city in Turkey; If you need an advice; asking where to stay, wondering where is the sightseeing places, what to eat... You can find the answers to all your questions and many more in Cities in Turkey.com. Our online advisors team is waiting for you.

Türkiyenin herhangi bir şehrine tatile gideceksiniz:
Eğer nerede kalalım, nereleri görelim,neler alalım,ne yiyelim,nereleri gezelim diyorsanız bu soruların tüm cevapları ve daha fazlası için Cities in Turkey.com Online seyahat danışmanınız Cities in Turkey.com ekibi olarak sizleri bekliyoruz.



Sinop - Turkey

Video Blog of a wanderer around the world.

I get to the Turkish Black Sea cost to Sinop a military strategic position during the Crimea war.

More stories at:






#travel #backpack #tgeRodTrip #RoadTrip #wanderer #AroundtheWorld #travelblog #videoblog #blog

Anadolu'nun En Kuzeyi Gezilecek Yerler, Sinop İnceburun | 4K Drone Çekimi

Sinop İnceburun ( Drone Çekimi ). Anadolu 'nun en kuzey noktası gezilecek yerler olan doğa harikası İnceburun'a gittik. Gün batımı izleneçek harika yerlerden birisi inceburun. Sinop İnceburun feneri de ayrı bir güzellik katıyor manzaranıza. Sinop'a yolu düşenlerin mutlaka gitmesi gerek.
İyi seyirler…
~
Bana destek olmak için bu kanala katılın:

~
ABONE OL ►
~





#sinop #inceburun #drone

SİNOP'TA MUTLAKA GEZİLECEK 18 YER .. 3 DAKİKADA GEZİ LİSTESİ..#Sinop #hamsilos #erfelekşelalesi

Sinop’ta gezilecek 18 yer — Gezi listeniz —

gezilecek yerler
gezilecek yerler diyarbakır
gezi turları
gezi blog
travel club

1.Hamsilos Koyu
2.Sinop kalesi
3.Erfelek tatlıca şelalesi
4.Balatlı Kilisesi
5.Tarihi Sinop cezaevi
6.İnceburun feneri
7.Diyojen heykeli
8.Etnoğrafya müzesi
9.Paşa tabyaları
10.İnaltı mağarası
11.Karakum plajı
12 .Arkeoloji müzesi
13.Mobil ve kurucak Köyü plajı
14. Pervane medresesi
15.Akliman
16.Alaaddin Cami
17.Akgöl
18.Boyabat Kalesi




İyi seyirler…

DİĞER GEZİ LİSTELERİMİZ

ISPARTA
ADIYAMAN
BİTLİS
AMASYA
CİTTASLOW ŞEHİRLER
ARTVİN
VAN
DİYARBAKIR
TRABZON
SİNOP
ERZURUM
ŞANLIURFA
MARDİN
TUNCELİ

A Journey through Turkey's Black Sea Region

A Journey through Turkey's Black Sea Region
The Black Sea Region runs along Turkey’s Black Sea coast, bordering Georgia to the northeast. It's lined with seaside towns and relatively undeveloped beaches. In the cosmopolitan coastal city of Trabzon, the monumental Trabzon Müzesi, originally a Byzantine church, now houses art and historical artifacts. Inland in Altındere National Park, the Soumela Monastery is built into a cliff face and decorated with frescoes. Discover it with us and stop by every city.To find out more, you can watch detailed episodes about each cities in the region on our YouTube Channel.

Presenter: Craig Burnie Burns
Shoot & Edit: Saygın Yıldırım

Shares

x

Check Also

x

Menu