HEY Romania -Valenii de Munte 2016
Ținutul Buzăului – TOP Obiective turistice de vizitat
Ținutul Buzăului a obținut în acest an validarea oficială ca geoparc internațional UNESCO, fiind astfel recunoscut drept teritoriu cu valori naturale și culturale de importanță globală.
➡️ Detalii traseu aici:
➡️ Follow me Instagram:
➡️ Follow me Facebook:
#BabeleDeLaUlmet #Trovantii #ComunaBuzoieru #TinutulBuzaului #Judetul Buzau #TraseuMunte #Romania #obiectveTuristice #instatravel #MavicAir2 #video4K
Cea mai mare salina din Europa. Tu ai vazut-o?! #salina
Cea mai mare salina din Europa. Tu ai vazut-o?!
Calatoreste impreuna cu Travelistul...si nu uita sa te abonezi la canalul nostru aici pentru a fi la curent cu ultimele aparitii.
Viziteaza si pagina noastra web la:
Ne gasesti pe instagram la:
Pe Facebook ne gasesti la:
Pe Twitter ne gasesti la:
Dacă vă creați un cont pe Airbnb folosind link-ul din descriere, veți primi o reducere de 220 LEI la prima rezervare, iar noi vom beneficia de un mic credit pe care îl vom putea utiliza la rezervarile viitoare:
Brasov - Gura SIRIULUI - Valeni de Munte - Campina - SINAIA 2021
Music: Curtis Salgado - Count Of Three
Curtis Salgado - What Did Me In Did Me Well
25.04.2021
Brasov - Gura Siriului - Valeni de Munte - Campina - Sinaia
map:
- Snapshots From Szeklerland,Transylvania:
- Snow In Poiana Brasov (Brassópojána,Schulerau),Transylvania:
- Fundata - Fundatica - Bran - Valea Glajariei,Ghimbasel(valea Cheii):
- Fogaras Mountains,Transzfogaras Mountain Road,Bilea Cascade,Transylvania:
- Magura Village,Brasov County:
Romania-Prahova/Paltinet.
Mănăstirea Văleni, comuna Sălătrucu, județul Argeș⛪🌞🐊🌲
Mănăstirea Văleni se află pe valea Topologului, la numai doi kilometri de satul Văleni, din comuna Sălătrucu, si la douăzeci de kilometri de orașul Curtea de Argeș. Prima biserică din Văleni, închinată Sfintei Treimi, a fost construită din lemn, intre anii 1691-1692.
Până la sfârșitul secolului al XVIII-lea, când a avut loc războiul ruso-turc, în Mănăstirea Văleni a slujit o obște monahală de călugări. Imediat după război, Preasfințitul Iosif I, episcopul Argeșului, muta obștea călugărilor in Mănăstirea Robaia, iar in Văleni aduna maicile din schiturile desființate.
Pe locul vechii biserici, intre anii 1883-1884, Preasfințitul Ghenadie al II-lea, episcopul Argeșului, cu ajutorul stareței Fevronia Petrescu, construiește o biserică din zid. Tot acum este înființat si un atelier de țesătorie, mărit ulterior de episcopii Nichita si Grigorie ai Argeșului. Biserica Bolnița a fost zidită in anul 1887, de către schimonahul Iosif Cotmeneanul, si este închinată Învierii lui Lazar.
Biserica mănăstirii se va dărâma in data de 8 aprilie 1941, din cauza avariilor suferite de pe urma cutremurului din noiembrie 1940. Turla s-a prăbușit și, în cădere, a dărâmat si zidurile adiacente. După curățarea locului s-a pus piatra de temelie a actualei biserici, închinată Adormirii Maicii Domnului.
Actuala biserică a fost construită intre anii 1948-1955, prin strădania episcopului Iosif Gafton, a stareței Anatolia Manu si a obștii monahale George Topîrceanu s-a născut in data de 20 martie 1886, in Azilul Elena Doamna, din București, unde mama lui lucra ca țesătoare de covoare. Această îndeletnicire este adusă si in satul părinților săi, de lângă Mănăstirea Văleni. Apoi, maicile din mănăstire vor amenaja si ele un atelier de țesătorie. Tatăl scriitorului era cojocar, iar mama sa a lucrat in atelierul mănăstirii.
Mănăstirea Văleni a fost redeschisă oficial in anul 1990, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Calinic, arhiepiscopul Argeșului si Muscelului. Intre timp, s-a pus piatra de temelie pentru turnul clopotnița si s-au cumpărat doua clopote mari, din Galați. Casele monahale construite în stilul caracteristic arhitecturii populare zonale par să sugereze vizitatorilor imaginea unui autentic sat argeșean grupat în jurul bisericii.
Sursa:crestinortodox.ro Muzica:Vlad Gluschenko -Springtime
Autumn aerials 4K - Văleni, com.Călățele, jud.Cluj
Autumn aerials in 4K
Culori de toamnă magnifice la Văleni, comuna Călățele, jud.Cluj
Imagine și montaj: Cosmin Giurgiu
Sound: Soundstripe
©2017 APDT
Traseul turistic PASUL ROTUNDA - LACUL LALA (Munții Rodnei, România)
Vă rog să activați subtitrarea în românește!
Videoclipul prezintă pas cu pas unul dintre cele mai atractive trasee turistice din Munții Rodnei. Este un traseu destul de accesibil, folosit de mulți turiști și care pornește de la cabana din Pasul Rotunda (1271m). Acest pas, situat la intersecția a trei mari regiuni istorice (Bucovina, Transilvania și Maramureș), separă Munții Suhard (la sud) de Munții Rodnei (la nord) și este străbătut de drumul dintre Rodna (județul Bistrița-Năsăud) și Cârlibaba (Jud. Suceava). Traseul, având direcția est-vest, totalizează circa 10 km (circa 4 ore de mers) dintre care primii 8 km (circa 3 ore) urmăresc marcajul de creastă (bandă roșie): Pasul (cabana) Rotunda (1271m) - pe sub Vârful Nichitaș (1451m) - pe sub Vârful Gagei (1847m) - Culmea Gagei - Șaua Gagei (1789m). Este o porțiune deschisă, urcare continuă, moderată, având permanent în față trei vârfuri reper (Roșu, 2113m; Ineuț, 2222 m; Ineu, 2279 m). Sub Vârful Roșu se observă un frumos circ glaciar. Din Șaua Gagei, loc de popas, traseul (marcaj bulină roșie) se desprinde de creasta care continuă spre Vf. Ineuț și se îndreaptă spre Valea Lala care își are originea în Lacul Lala. Pe această porțiune de circa 2 km (o oră de mers), la început coborâm, apoi iar urcăm printr-o splendidă pădure de jepi și zâmbru. Pe măsură ce vegetația se micșorează, se dezvoltă covoare de bujor de munte (rhododendron) care înfloresc la începutul verii. Spre toamnă, găsim afine și merișoare. După ce depășim un ultim abrupt, ajungem la Lacul Lala Mare, cel mai mare lac glaciar din Munții Rodnei, situat la 1815 m altitudine. Suntem în zona rezervației mixte Ineu - Lala. Dacă dorim, mai urcăm un abrupt și imediat sub Vârful Ineu (2279m) ajungem la Lacul Lala Mică (1920m). Lacul Lala Mare este subiectul acestui videoclip:
Driving Romania:DJ154 & DJ154B Bistrița - Deda - 4k scenic drive - foothills of Călimani Mountains
We are travelling today through a pictuoresque hilly area at the foothills of Călimani Mountains. We start near Bistrița and first follow the Șieu river upstream, before climbing on the hills separating the basins of the Someș river from the one of the Mureș river. There are great views to the mountains and beautiful autumn colors, as the weather was also very good. Enjoy!
Filmed in September 2021.
Please Subscribe ➤
in order to not miss 4K road tourism videos of the nice areas I am driving through.
Route:
0:00 Intro
0:15 Bistrița - Sărata
0:55 Sărata
3:24 Sărata - Domnești
7:02 Domnești
9:00 Domnești - Măgurele
10:04 Măgurele
11:25 Măgurele - Bârla
13:49 Bârla
15:10 Bârla - Șieu
16:16 Șieu
19:10 Șieu - Șieuț
20:45 Șieuț
22:53 Șieuț - Monor
24:50 Monor
27:20 Monor - Vătava
33:05 Vătava
35:26 Râpa de Jos
38:03 Râpa de Jos - Vălenii de Mureş
41:00 Vălenii de Mureş
43:26 Maiorești
43:56 Maiorești - Morăreni
44:54 Morăreni
46:20 Morăreni - Pietriş
46:28 Pietriş
47:54 Deda
Strajerii Verzi - cabane A-frame la Șirnea
Strajerii Verzi Șirnea - cabane A-frame la Șirnea
Filmare și montaj video: Călin Stan - CalinStan.com / TheDrone.ro
Mai multe imagini:
Roadtrip in Harghita County Transylvania/ Romania
A short Sunday trip in Harghita County - Transylvania/ Romania with Friends, good weather and twisty roads. Enjoy
Valenii de Munte Hyperlapse
In acest scurt metraj ,in zare vedeti muntii Ciucas,dealul Rizanesti cat si norii care mangaie natura inverzita
Descoperă România - Ep. 2 Călătorie către Vălenii de Munte ~ Cerașu ~ Lacul Bâlbâitoarea - Picnic
Subtitle in English will come soon - April 2024
Discover Romania - Ep. 2 Journey to Vălenii de Munte ~ Cerasu ~ Bâlbâitorea Lake
I ventured into this trip without informing myself beforehand about the route or the tourist attractions. I simply knew that there was a road that I had never explored and I did not know where it led. Also on the way I learned about Lake Balbaitoarea.
This lake and this area seem to be quite controversial. Read what is said about Lake Balbaitoarea at the first search on Google.
I had breakfast at lunchtime on the top of the mountain. It was a nice experience for a Monday, but next time I think I will choose an Electric MTB.
Let's be friends on Instagram too
Follow: wheelSSpinner
If you liked this video, you can support me by pressing the like button and subscribing to my channel.
Thanks for watching!
Românǎ
Descoperă România - Ep. 2 Călătorie către Vălenii de Munte ~ Cerașu ~ Lacul Bâlbâitoarea
In aceasta calatorie m-am aventurat fara sa ma informez in prealabil cu privire la traseu sau la obiectivele turistice. Pur si simplu stiam ca este acolo un drum pe care nu l-am explorat niciodata si nu stiam unde duce. Tot pe drum am aflat si despre Lacul Balbaitoarea.
Acest lac si aceasta zona par sa fie destul de controversate. Cititi si voi ce se spune despre Lacul Balbaitoarea la prima cautare pe Google.
Am luat micul dejun la ora pranzului pe varful muntelui. A fost o experienta frumoasa pentru o zi de luni, dar data viitoare cred ca voi alege o bicicleta MTB Electrică.
Haide sa ne imprietenim si pe Instagram
Follow: wheelSSpinner
Daca v-a placut acest videoclip, ma puteți sustine prin apasarea butonului de like si abonandu-vă la canalul meu.
Multumesc pentru vizionare!
MEMORIAL MUSEUM NICOLAE IORGA VALENII DE MUNTE ROMANIA
MUSEUM of RELIGIOUS ART VALENII de MUNTE ROMANIA
2020-10-13 Cheișoara, Râșnov, Brașov
La numai 5-10 minute de mers pe jos de Metzo Râșnov ( aceasta este Cheișoara, un traseu perfect pentru hiking, biking sau o simplă plimbare extrem de relaxantă prin natură.
Digital Adviser Project SRL | digitaladviserproject@gmail.com
#Metzo #Rasnov #Brasov #romania #Cheișoara #mountain #nature
____________________
#Digital #WeBuildSmiles
#camping #munte #urs #nature #romania
Romania - la munte, la stina, la biserica si la Dracula
DECEMBER 1 - Romania National Day - In the immediate wake of the break-up of the Austro-Hungarian Empire after WW I, on December 1, 1918, citizens of Transylvania, Banat County, Crisana County and Maramures County met in the city of Alba-Iulia and voted to join Romania.
To commemorate this event I decided to edit a few Maramures images and put it to music.
I got lucky and found a You Tube video about walking in the Carpathian Mountains. It was produced by Wildfrontiers.co.uk. I hope Jonny Bealby of Wild Frontiers Adventure Travel won't mind the way I edited his footage...
My exuberance doubled when I came across Enescu's Violin Sonata no.3 performed by George Enescu and Dinu Lipatti!
So I edited the great visuals to this wonderful piece and the result is this 5 min short. I hope you enjoy watching it as much as I enjoyed doing it ;)
#Bușteni #Prahova - Una dintre cele mai frumoase priveliști din România!
27.09.2020
Cu o splendidă privelişte asupra Văii Prahovei şi spre Crucea Caraiman, Castelul Cantacuzino din Buşteni se înalţă semeţ la poalele muntelui Zamora, în cartierul cu acelaşi nume al staţiunii. Piatra de temelie a castelului a fost pusă în 1901, pe locul unei vechi reşedinţe a Cantacuzinilor, o veche cabană a familiei, iar construcţia, realizată în stil neoromânesc, în piatră şi cărămidă, a fost terminată în 1911, după planurile arhitectului Grigore Cerchez. Castelul a fost ridicat la cererea prinţului Gheorghe Grigore Cantacuzino, (n. 22 septembrie 1832, Bucuresti, d. 23 martie 1913, Bucuresti), unul dintre cei mai bogaţi oameni ai timpului său, care a fost de două ori primar al Bucureştiului şi tot de două ori prim-ministru al României. Se trăgea din vechea familie nobilă Cantacuzino, fiind un descendent al voievozilor români şi al împăraţilor bizantini Cantacuzino. Datorită averii colosale, care i-a permis să construiască trei palate (două în Prahova şi unul în Bucureşti, pe Calea Victoriei, actualul Muzeu Naţional George Enescu), prinţul Gheorghe Grigore Cantacuzino a fost poreclit “Nababul”. Era cel mai mare proprietar de pământuri din România la vremea respectivă şi putea concura chiar cu regele Carol I, atât ca avere cât şi ca poziţie socială şi ca nume, prin descendenţă. Este şi motivul pentru care istoria l-a reţinut cu o legendă legată de castelul din Buşteni, aceea că ar fi vrut să-i paveze curtea cu monede din aur. „Nababul“ ar fi vrut să-şi acopere castelul nu cu ţiglă, ci tot cu monede de aur, dispuse pe cant, şi nu în forma clasică, de solzi de peşte, pentru că astfel ar fi intrat mai multe. În felul acesta, palatul său din Buşteni ar fi întrecut în măreţie Castelul Peleş din Sinaia. Până la urmă, Nababul a renunţat la idee.
Castelul, de formă pavilionară, are o o suprafaţă de 3.148 mp şi este înconjurat de un parc imens, ale cărui alei te poartă spre o grotă, pe care o poţi străbate pitit sub perdeaua de apă, cascade şi fântâni arteziene în care lenevesc păstrăvi. Castelul are un corp central format din demisol, parter şi etaj, cu fundaţie din beton, pereţi din piatră cioplită şi învelitoare din ţiglă, un pavilion de serviciu, o vilă administrativă şi o capelă. Exteriorul este bogat ornamentat, stilul construcţiei amintind de stilul neo-românesc datorită logiei cât şi foişorului care servea la urmărirea vânatului, de tip culă, dar şi de cel brâncovenesc. Coloanele amintesc de Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia, iar gabaritul castelului permite comparaţia cu Palatul patriarhal, complexul Peleş din Sinaia şi cel de la Cotroceni. Atât curtea castelului cât şi exteriorul său sunt pavate şi placate cu piatră din zonă.
#camping #munte #nature #camp #romania #urs