This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Piatra Şoimului Romania

x

Noile trasee turistice: Soimul si Piatra Pinului, Gura Humorului.

Ambele trasee au un grad de dificultate mediu, timpul estimat pentru urcare fiind de o ora.
Eu am ales la urcare Soimul, este mai domol, apoi la Observator/Turn, iar coborarea a fost pe traseul Piatra Pinului, mai abrupt, dar si mai frumos.
Cam. 4 km in total, cu o diferenta de nivel de cca.290m, turnul/observatorul fiind de vreo 30m.
Cica, in urmă cu peste 40 de ani, la Piatra Pinului a fost descoperit un peşte fosilizat uriaş, cu o lungime de 1,80 metri, inclus în colecţia Laboratorului de Paleontologie a Universităţii din Bucureşti.
x

Traseu in Muntii Harghitei: Baile Tusnad - Piatra Soimilor

Traseu in Muntii Harghitei: Baile Tusnad - Piatra Soimilor. Traseul propus in acest video se afla in Muntii Harghitei. De la lacul artificial Ciucas din orasul Baile Tusnad inaintam spre raul Olt, iar dupa ce il traversam, urcam pentru aproximativ o ora, pe marcaj triunghi rosu, pana pe Piatra Soimilor. In partea a doua a excursiei, coboram de pe Piatra Soimilor pe traseul pe care am urcat, marcaj triunghi rosu, pentru aproximativ 45 de minute, pana lacul artificial Ciucas din orasul Baile Tusnad, punctul final al excursiei.

Partea 1
Baile Tusnad - Lacul artificial Ciucas - raul Olt - Muntele Pilisca - Piatra Soimilor
Marcaj: triunghi rosu
Durata: 1 ora

Partea 2
Piatra Soimilor - Muntele Pilisca - raul Olt - Lacul artificial Ciucas - Baile Tusnad
Marcaj: triunghi rosu
Durata: 45 min.

Durata totala: 1.45 ora

Daca v-a placut acest videoclip, va invit sa dati SHARE, LIKE si sa va abonati (Subscribe) la acest canal de YOUTUBE. De asemenea, pentru mai multe informatii despre acest traseu, dar si despre alte trasee montane, accesati site-ul traseepemunte.ro.

Subscribe:
Facebook:
Site:
Link pentru mai multe detalii despre acest traseu:

Va multumim!
x

🔴 Romania • Piatra-Neamƫ 🇷🇴【1080p HD】• Driving in Piatra Neamt, Neamt

Piatra-Neamƫ is the residential city of Neamƫ county, northeastern Romania, and has a population of about 79,000 inhabitants (2022). It was first documented in the 14th century as Piatra lui Crăciun.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
👍 If you enjoy this video, please like & subscribe to this channel.
💬 If you have any idea or suggestion - share them in the comments!
😉 Thank you so much !!!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
x

Pietre Doamnei Muntii Rarau Romania

Transrarăul (DJ175B) este o șosea montană care face legătura dintre Valea Bistriței și Valea Moldovei.

Drumul pornește din Pojorâta, urcă Munții Rarău până în apropiere de Pietrele Doamnei – Rarău și apoi coboară spre Valea Bistriței, până în localitatea Chiril.[1]

El face legătura între drumul național DN17B și Masivul Rarău, iar după modernizarea terminată în 2014 a fost impusă restricția de tonaj, astfel încât drumul turistic să fie folosit doar de autoturisme și de autovehicule cu masa sub 3,5 tone.[2]

Acest drum este încadrat în categoria a patra de viabilitate, ceea ce înseamnă că pe perioada iernii nu va fi deszăpezit cu prioritate, însă el va putea fi deschis pe perioada sezonului rece în funcție de solicitările existente.
#PietreleDoamneiTransrarau #MuntiiRarau #Bucovina
x

Munții RARĂU - Ghid turistic (Bucovina, România)

Plimbare pe acoperișul lumii bucovinene.
Munții Rarău sunt situați în partea nordică a Carpaților Orientali și oferă oportunități fantastice de drumeții. Principala bază de plecare în drumeții este hotelul alpin Rărău, situată la o altitudine de 1536 de metri, în apropierea orașului Câmpulung Moldovenesc.
De asemenea, din partea estică, la intrarea în Campulung Moldovenesc, căutați indicatorul din stanga (‘Cabana Rarău 14km’) și sunteți pe drum. Nu încercați să mergeți pe acest drum pe vreme rea decât dacă aveți mașină 4x4. Într-adevăr, chiar și pe vreme bună, nu este un răsfăț; drumul este îngust și extrem de grozav și stâncos pe alocuri. Pe jos, drumeția durează trei până la patru ore (urmați cercurile roșii).
Un al doilea drum bun, modernizat este Transrarăul (Drumul Judetean 175B, Pojorata-Rarau, 14 Km) care începe din valea Modovei, la Pojorâta, urcă până la hotelul alpin Rarău și coboară spre Valea Bistriței (satul Chiril). Se poate parcurge acest drum și pe jos, marcaj cruce galbenă, 4-5 ore. Acest drum este marcat pe hărți. Faceți stânga la bifurcație după poșta comunei Pojorâta, traversați șinele de cale ferată, apoi faceți imediat stânga de-a lungul drumului. De asemenea, la intrarea în pojorâta dinspre Câmpulung, puteți admira punctul fosilifer „Stratele cu Aptichus” și apoi vârfurile Adam și Eva.
Revenind la Transrarău, segmentul sudic, drumul Judetean 175A, Chiril-Rarau, foarte îngust, mult mai îngust decât segmentul nordic, oferă posibilitatea de a vizita și Mănăstirea Rarău. Acest drum pleacă din satulul Chiril la care se ajunge din drumul național Vatra Dornei - Poiana Largului. De aici, drumeția durează trei până la patru ore (marcaj, cerc albastru).
De la hotelul alpin Rarau este doar o plimbare de 10 minute până la celor mai importante stanci din Rarău, Pietrele Doamnei. Într-o oră, chiar se poate urca pe ele, dar finalul nu este indicat turiștilor neexperimentați. Vârful cel mai mai înalt (1634 m) prezintă cruci în memoria alpiniștilor pe care i-a revendicat muntele. Efortul merită, priveliștea este remarcabilă.
În plus, un traseu marcat de dungă roșie și triunghiu roșu (cinci ore) duce de la hotelul alpin Rarău la Popchii Rarăului, la Rezervația Fâneața cu flori Todirescu și în final la Rezervația Codrii Seculari de la Slătioara.

Descoperă locatiile SECRETE din BUCOVINA!

Salutare dragilor!

In acest clip continuam aventura in Bucovina si descoperim locatii noi. Am fost la Cheile Moara Dracului, o locatie mai putin cunoscuta, am fost si la Stanistea Cerbilor, ne-am plimbat prin centrul orasului Campulung si am cautat zapada in Rarau.

__________________________________________________________________________

REDUCERE ! la prima cazare pe AirBnB daca îți faci cont folosind acest link:

Tu primești pana la 220 RON in funcție de rezervare iar noi primim un credit pe care-l folosim la următoarele rezervări.

ECHIPAMENT folosit:

- GoPro HERO 8
- Accesorii GoPro
- Model nou GoPro 2020
- Card MicroSD GoPro
- Baterie GoPro
- Drona Xiaomi Fimi X8 SE 2020:
- Smartphone:
- Model nou smartphone 2020
- Baterie externă A+
- Selfie Stick cu trepied Huawei

Susții canalul Aer De Vacanță dacă în momentul in care vrei sa cumperi ceva o faci folosind linkurile de mai sus. Noi vom primi un mic procent (aproximativ 2%) sub formă de credit.
__________________________________________________________________________

Multumim mult tuturor celor care au donat pentru sustinerea canalului Aer De Vacanta.
Cei care vor sa doneze o pot face la folosind datele urmatoare:

REVOLUT
Local: RO28 BREL 0005 5034 6616 0100
International: LT18 3250 0592 8285 9148 BIC REVOLT21

ING: RO44INGB0000999905984340

PAYPAL:

Romania vazuta de sus - Lacul Rosu, Pietrele Doamnei, Manastirea Voronet - Romania from above

Filmari aeriene din zonele Lacul Rosu, Poiana Largului - Piatra Teiului, Transrarau, Masivul Ceahlau, Rarau, Pietrele Doamnei, Turbaria Tinovul Mare, Lacul Bicaz, Cheile Bicazului, Piatra Soimului, Piatra Altarului, Manastirea Voronet, Manastirea Dorna Arini, Cetatea Neamt.

Sejur Maramures All Inclusive #cazare #cazaremaramures #pensiuni #vacanta #maramures #romania

Cazare Maramures
CazareBook.ro - Gaseste Cazare in Maramures - Rezervari Directe Necomisionate - Promovare Pensiuni si Unitati de Cazare din Maramures!

#Maramures #CazareMaramures #PensiuniMaramures #shorts #cazare #pensiuni #Romania #Vacanta

Băile Tușnad: Stânca Șoimilor și Turnul Apor (Harghita, România)

Stațiunea Tușnad Băi se găseşte în judeţul Harghita fiind situată în defileul Oltului. Este mărginită de Masivul Ciomad (cu lacul Sfânta Ana) la est şi de Muntele Pilişca, la vest, ambii fiind vulcani stinşi. În staţiune există mai multe izvoare minerale carbogazoase, mofete, hoteluri, cabane, centre de tratament. Videoclipul prezintă două obiective turistice din zona staţiunii, şi anume punctul de belvedere Stânca Şoimilor care deschide o impresionantă panoramă asupra staţiunii şi a munţilor din zonă, precum şi Turnul Apor, un alt punct de vedere situat însă de cealaltă parte a văii Oltului.

Cascada Boiului Bihor - GoPro pierdut in apa !!!

Abonati-va la canalul meu sa nu pierdeti aventurile postate in fiecare saptamana!!!

Instagram:
Facebook:

Songs Used:
1. Music from #InAudio: Chill Technology Vlog by Infraction [No Copyright Music] _ Future Motion.
2.Corporate Upbeat Background Music by Infraction [No Copyright Music] _ The Cure
3.Cinematic Motivational Trailer by Infraction [No Copyright Music] _ Film
Jo Cohen & Sex Whales - We Are [NCS Release]-outro
Tobu & Syndec - Dusk [NCS Release]-intro
x

România sălbatică. Munții Stânișoarei, Lacul Cuejdel

România sălbatică. Munții Stânișoarei, Lacul Cuejdel


În acest video veți putea vedea o parte din Munții Stânișoarei, lacul Cuejdel. Această zona este una dintre cele mai sălbatice zone din România.

Din păcate această arie protejată riscă să fie distrusă din cauza defrișărilor ilegale de copaci care impacteaza ecosistemul local și implicit viețuitoarele rare.



Beautiful view of multiple mountains from Rarau peack Piatra soimului - MVI 6180

Rarău-Pietrele Doamnei-Piatra Mare-Traseul Clasic 3A 😉

Un traseu plăcut, echipa Mihăiță, Victor și Codrin 🙂

Mina parasita Rarau#bucovina #shorts #romania

Telegondola RARĂU (Câmpulung Moldovenesc, Bucovina, România)

Telegondola este situată în partea nord-estică a Masivului Rarău, în versantul drept al Văii Izvorul Alb. Telegondola traversează pârtia de schi ”Rarău 1” care o lungime de 2850m și o diferență de nivel de 455 m (între cotele 765 m și 1220m, corespunzând și cu altitudinile stațiilor de plecare-sosire ale telegondolei), pantă medie de 16,2% și grad mediu de dificultate. Pârtia are tunuri de zăpadă, lac de acumulare cu apă pentru tunuri (se vede în videoclip imediat sub stația de sosire), nocturnă, clădire administrativă, parcare. În zona parcării sunt diverse facilități turistice și sportive.
Telegondola dispune de 33 de cabine cu 8 locuri care asigură o capacitate de transport de 1007 persoane/oră cu o viteză medie de circa 6 m/sec și o durată pe sens de circa 7 minute. În cazul nostru, urcarea a fost de 8:30 minute, iar coborârea a durat puțin mai mult, 9 minute, cu o scurtă oprire, probabil datorită vântului mai puternic care balansa cabina, moment ”dramatic” redat la minutul 5:55
Telecabina a fost construită pentru a deservi pârtia de schi (Rarau Ski Resort, Câmpulung Moldovenesc, inaugurată la 5 ianuarie 2019), dar în lipsa zăpezii (ca și acum) este folosită de turiști care sunt răsplătiți cu superbe peisaje ale Obcinelor Bucovinei. În partea opusă (spre sud) se zărește uneori Vârful Rarău spre care ar trebui să ducă al doilea segment al pârtiei (și telegondolei) aflat în proiectul inițial. Acest al doilea segment ar avea o lungime mai mică (1640 m), la o diferență de nivel comparabilă (430 m, de la 1220 m la 1650 m).
Telegondola Rarău se găsește lângă DJ 175A din lungul Văii Izvorul Alb care se desprinde din DE 58 lângă gara Câmpulung Est (situată în partea estică a municipiului Câmpulung Moldovenesc), trece pe lângă Biserica Izvorul Tămăduirii ( și ), trece prin Cheile Izvorul Alb cu Stânca Piatra Buhii (rezervație naturală, ) și ajunge după 5,2 km la telegondolă. În continuare DJ 175A urcă la Mănăstirea Sihăstria Rarăului și apoi la Cabana Rarău, având în jur superbe obiective și anume Pietrele Doamnei ( ), Piatra Șoimului ( ) etc. Cu ani în urmă, înainte de construirea Transrarăului ( ) DJ 175A (traseul Izvorul Alb, totalizând 13,1 km) era principala cale de acces spre zona înaltă a Munților Rarău.
x

Traseu Pietrele Doamnei si Piatra Soimului

Cascada si Pestera Igrita Bihor

Abonati-va sa nu pierdeti postarile saptamanale !!!

Instagram:
Facebook:

Songs used:
1.Upbeat Motivational Business by Infraction [No Copyright Music] _ Returning Home
2.Valence - Infinite [NCS Release]
3. Music from #InAudio: Cinematic Trailer Dramatic by Infraction [No Copyright Music] _ New Era.

Jo Cohen & Sex Whales - We Are [NCS Release]-outro
Tobu & Syndec - Dusk [NCS Release]-intro

Pensiunea La Sishe / Telescaun Vatra Dornei / Rarău Piatra Șoimului

Drumetie pe Varful Ignis | Romania Mountains Hike | Locuri de vizitat in Romania

Si iata-ne la un nou video, de data asta am urcat pana pe varful Ignis, din muntii Gutâi.
Altitudine: 1307 m
O experienta faina dar vantul a fost foarte rece asa ca daca decideti sa mergeti pe timp de iarna va recomand haine groase,manusi si o cagula pe fata :))

Hike on Ignis pike located in Romania, Maramures in Gutâi Mountains.
Altitude: 1307 m.
Very cold and fun experience :D

THANKS for watching.
SUBSCRIBE for more adventures and traveling :D
Thanks!

Cheile Turzii:
Partie Marisel:
Partie Cavnic:
Partie Suior:

Munții Rarău - Ascensiune pe PIETRELE DOAMNEI (Bucovina, România)

Pietrele Doamnei sunt principalul punct de atracţie al Munţilor Rarău şi reprezintă un grup de stânci calcaroase cu forme impozante. În zona de vârf a Munţilor Rarău, alături de Pietrele Doamnei, în cadrul unei arii protejate care se întinde pe o suprafaţă de 253 hectare se găsesc şi alte obiective turistice reprezentate de vârfurile Rarău, Popchii Rarăului, Piatra Şoimului şi peretele stâncos Piatra Zâmbrului (600 m lungime şi 100 m înălţime).
Denumirea acestor locuri este legată de mai multe legende. Conform celei mai cunoscute, doamna Elena (soţia domnitorului Petru Rareş, de la a cărui nume ar proveni şi denumirea masivului, Rarău; până atunci se numea Todirescu) şi fiul Ştefăniţă, în anul 1541, urmăriţi fiind de tătari, s-a refugiat într-o peşteră din vârful muntelui. În timp ce se rugau s-a auzit un zgomot puternic şi un grup de stânci s-a prăbuşit îngropând atât pe urmăritori, cât şi averea domnitorului. Doamna Elena ar fi afirmat ”Aceasta este plata pentru salvarea noastra” şi, de atunci, stâncile au primit denumirea de „Pietrele Doamnei”, iar comoara stă şi acum ascunsă sub stâncile uriaşe.
Pietrele Doamnei (1648 m) au un relief ruiniform, alcătuit dintr-un ansamblu de turnuri din calcare mezozoice încrustate cu corali si amoniți, cu înălțimi de la sub 10 m la peste 70 m, înconjurate de o masă de grohotișuri ce au dimensiuni variabile.
În apropierea stâncilor, la 1538 m altitudine, se află cabana Rarău.

Shares

x

Check Also

x

Menu