Ținutul Buzăului – TOP Obiective turistice de vizitat
Ținutul Buzăului a obținut în acest an validarea oficială ca geoparc internațional UNESCO, fiind astfel recunoscut drept teritoriu cu valori naturale și culturale de importanță globală.
➡️ Detalii traseu aici:
➡️ Follow me Instagram:
➡️ Follow me Facebook:
#BabeleDeLaUlmet #Trovantii #ComunaBuzoieru #TinutulBuzaului #Judetul Buzau #TraseuMunte #Romania #obiectveTuristice #instatravel #MavicAir2 #video4K
Top 5 mănăstiri si biserici din România pe care trebuie să le vizitezi
Top 5 biserici și mănăstiri din România pe care trebuie să le vezi cel puțin odata în viață
1️⃣ *Mănăstirea Rupestră Șinca Veche*
_Cunoscută și sub numele de Templul dacic al Ursitelor, este un loc fascinant și plin de istorie, înconjurat de mister și frumusețea naturii. În acest articol, vom explora povestea acestei mănăstiri săpate în piatră și vom descoperi de ce a devenit un obiectiv turistic important în România._
2️⃣ *Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus*
_Reprezintă un important centru spiritual și cultural, cu o istorie îndelungată și o arhitectură impresionantă în stil brâncovenesc, care continuă să atragă vizitatori și să inspire credincioșii._
3️⃣ *Mănăstirea Prislop, locul în care se simte prezența divină*
_Călătoria la mormântul lui Arsenie Boca este o experiență spirituală unică, care îți permite să intri în contact cu energia și înțelepciunea pe care acesta a lăsat-o în urmă. Este o oportunitate de a te conecta cu trecutul și de a înțelege mai bine tradițiile și valorile spirituale ale României._
4️⃣ *Biserica Sfântul Nicolae din Densuș*
_Un important lăcaș de cult în România, considerată una dintre cele mai vechi biserici din țară. Aceasta a fost construită în secolele XII-XIII și a servit de-a lungul timpului drept loc de închinare pentru cultul creștin ortodox, protestant și greco-catolic. Se spune că această biserică a fost ridicată pe ruinele unei construcții din secolul al IV-lea d.Hr._
5️⃣ *Schitul Straja si Tunelul celor 365 de sfinți*
_Schitul Straja, înconjurat de peisaje montane impresionante, oferă vizitatorilor săi o oază de liniște și contemplare. Tunelul celor 365 de sfinți este amplasat într-un cadru natural frumos, în care se pot simți armonia și îmbinarea dintre credință și natură. Aici, poți petrece câteva momente de reculegere și meditație, încercând să te conectezi la esența spirituală a acestui loc unic._
💯 VISIT ROMANIA ► PLAYLIST:
===================
*SOCIAL MEDIA*
►Facebook:
►Instagram:
►Tweeter:
►Tiktok:
► Website:
NELSTILL VIDEO PRODUCTION: Our passion is creating video content that truly brings a destination to life for the viewer.
WE PRODUCE travel film presentations, graphics AE CS, advertising, film and editing, weddings, and news events. #nelstill #nelstillvideoproduction #calatorestecumine
DN10 Valea Buzăului - Lacul Siriu #travel #romania #nature
22.10.2021
Barajul şi lacul de la Siriu, judeţul Buzău, reprezintă una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice din ţară. Puţini sunt însă cei care ştiu cu ce sacrificii a fost realizat cel de-al doilea baraj de anrocamente ca mărime din ţară. A fost necesară strămutarea unei comunităţi, pentru a permite crearea lacului de acumulare.
Cu o înălţime de 122 de metri şi o lungime a coronamentului de 570 metri, Barajul Siriu este al doilea baraj de anrocamente ca mărime din ţară, după Barajul de la Gura Apei, construit în munte, pe Râul Mare, la aproximativ 40 de km de Haţeg, al cincilea din Europa şi al 12-lea din lume.
Construcţia barajului a durat aproape două decenii, între 1975 şi 1994 şi a fost realizat după o metodă inovatoare pentru acele vremuri, fără ciment, numai din pământ, piatră, steril şi miez din argilă. Barajul a fost realizat prin unirea celor doi munţi din apropiere, masivul Podul Calului şi masivul Siriu. Construcţia hidrotehnică e realizată prin depunerea de anrocamente. Tehnica relativ nouă, prin care se înlocuiesc barajele de beton, se bazează pe principiul unui nucleu impermeabil de argilă uscată. Ca tehnologie de construcţie, se aşează straturi succesive de argilă uscată, flancată în secţiune de pânze verticale groase de nisip, apoi pietriş, rocă măruntă, până la bolovani mari. În contact cu apa, argila uscată îşi măreşte volumul şi devine impermeabilă. Rolul stratelor amintite e de rezistenţă şi de a filtra bine apa ce ajunge ,,liniştită la nucleul argilos. Barajul a dus la formarea unui lac cu lungimea de 11.5 kilometri şi un volum de 155 milioane de metri cubi de apă.
De o frumuseţe rară, lacul Siriu, aflat la zece kilometri amonte de localitatea Nehoiu, este o acumulare de apă destinată producerii de energie electrică în hidrocentrala Nehoiaşu. Lacul, adânc de peste o sută de metri mai are ca scop alimentarea cu apă potabilă şi industrială a localităţilor din zonă şi irigarea terenurilor agricole. Construirea barajului a implicat schimbarea rutei drumului naţional DN 10 pe linia de contur a lacului Siriu, cu această ocazie construindu-se mai multe viaducte.
Odată cu construirea barajului Siriu, aproximativ 300 de gospodării care erau în raza construcţiei au fost evacuate şi reînfiinţate majoritatea în centrul comunei unde acum sunt cele mai impunătoare case şi formează satul ce poartă numele popular “Între Gârle”. Au fost mutate la o altitudine mai mare inclusiv cimitirul şi monumentul Eroilor de la Siriu.
Lacul Siriu, Buzau, Romania, oct 2023. #shortsfeed #shortsvideo #shorts #nature #mountains #romania
Lacul de acumulare Siriu, Buzau ,Romania, octombrie 2023.
Pensiunea Gospodaria Lui Nea Ion - Vama Buzaului - Cazare, Agrement, Agroturism
Pensiunea Gospodaria lui Nea Ion din Vama Buzaului
Deschisa in decembrie 2017, Pensiunea Gospodaria lui Nea Ion din Vama Buzaului a luat nastere din dorinta de a pastra traditia satului romanesc si de a duce mai departe obiceiurile si traditia populara romaneasca, specifica traiului la munte, prin partile locului.
Gospodaria lui Nea Ion pune la dispozitie 14 locuri de cazare in camere amenajate traditional, un restaurant unde va puteti delecta papilele gustative cu mancaruri autentic romanesti, gatite in casa din produse bio, dupa retete traditionale.
De asemenea, oaspetii nostri se pot bucura de o serie de activitati in incinta gospodariei sau activitati in aer liber in zona: ciubar cu apa incalzita, relaxare la semineu sau foc in groapa, ture 4x4, plimbari cu bicicletele si calarie.
Despre noi:
Muzica:
beensound.com
Toate drepturile sunt rezervate. Orice utilizare neautorizata a acestui videoclip contravine legilor in vigoare pentru dreptului de autor.
All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws. In order to avoid copyright infringement, please do not upload this video on your channel.
Buzau 2021
#Buzau #Romania #2021
Filmat cu:
Buzău este municipiul de reședință al județului cu același nume, Muntenia, România. Având 115.494 de locuitori la recensământul din 2011, este al optsprezecelea oraș ca populație din România. Orașul se află pe malul drept al râului Buzău, în dreptul ieșirii acestuia dintre dealurile subcarpatice de curbură, într-o regiune cu climă temperată.
Prin municipiul Buzău trece șoseaua națională DN2 (parte din drumul european E85), care leagă orașul spre sud cu Bucureștiul și spre nord cu orașele importante din Moldova Occidentală. Lângă Buzău, din acesta se ramifică șoseaua națională DN1B (drumul european E577), care îl leagă de Ploiești, iar în nordul orașului, din DN2 se ramifică DN10, care traversează Munții Carpați pe la curbura sud-estică a acestora prin Pasul Buzău către Brașov. De asemenea, prin sudul orașului trece șoseaua județeană DN2B, care se ramifică din DN2 în comuna vecină Costești și duce spre est la Galați și la Brăila. Din acest drum, la Buzău se ramifică șoseaua județeană DJ203D, care duce spre sud la Țintești și Smeeni, unde se termină în DN2C, cele două drumuri asigurând împreună legătura rutieră a orașului cu Slobozia.[84]
Driving in Romania: DN10 Nehoiu Intorsura Buzaului
#romania #driving #mountains
Playlists:
Sweden:
Germany:
Austria:
Romania:
Switzerland:
Norway:
Hungary:
Finland:
My „Kingdom Nehoiu - Siriu - Time-Lapse
Support me:
Website:
Instagram:
Facebook:
Twitter:
Camera: Canon EOS 600D
Lenses: Canon Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II
Canon EF 50mm F/1.8 II
Samyang 8mm f3.5 Aspherical IF MC Fish-Eye CS II
Intervalometer: EOS Utility Software
MagicLantern 2.3 -
~20k shots JPEG and recently in RAW.
Music: Amazing Karaoke Premium - Das Licht (Intro) [iTunes] -
Locations: Nehoiu and Siriu from Buzău county.
#timelapse #photography #nehoiu #siriu
Drumuri prin Romania! Nehoiu Buzau
Coborarea de la statia seismica Nehoiu!
Intorsura Buzaului - Siriu Dam - Romania - BMW R1200 GS Adventure
Welcome to an extraordinary exploration! Join me on this captivating journey as we delve into the breathtaking beauty of Intorsura Buzaului and the magnificent Siriu Dam in Romania.
Discover the serene landscapes and the impressive engineering marvel of the Siriu Dam situated in the heart of Intorsura Buzaului. This video captures the essence of nature's splendor and human ingenuity, showcasing the tranquility of the surroundings and the grandeur of the dam.
Explore the mesmerizing vistas, immerse yourself in the allure of the region, and witness the sheer magnificence of Siriu Dam. As we navigate through the picturesque scenes and delve into the history and significance of this engineering feat, you'll experience an unforgettable visual feast.
Join me in this immersive journey through Intorsura Buzaului and the awe-inspiring Siriu Dam. Don't miss out on the chance to be part of this unique adventure – hit the like button, subscribe for more such explorations, and share your thoughts in the comments below!
România , Buzău, Nehoiu...#Way#of#life!
Copyright song : Gheorghe Zamfir - Lonely shepherd ” !!!
Montaj: Stoian Sorin
Poze: Popa Adrian
Rafting - Iulie 2019 - Nehoiu
Rafting Club Nehoiu & Pensiunea La Lac
Hotel Moto & Friends went on a rafting weekend on River Buzău.
Video taken with a GoPro Hero5 by me. Editing was done in PremierePro.
Free Music Downloaded thanks to:
Cum Arată Valea Buzăului 🏞️#driveinbuzău
Mergând pe Valea Buzăului inclusiv prin Valea Lupului 🐺, am ajuns la Gura Siriului din comuna Siriu, județul Buzău, Muntenia, România. Se află în partea de nord-vest a județului, pe valea Buzăului în Masivul Siriu, aproape de limita cu județul Covasna, în defileul Buzăului, în amonte de coada Lacului Siriu. Lacul Siriu este un lac de acumulare de pe râul Buzău, aflat pe teritoriul comunei Siriu, format în urma construcției, în perioada 1982-1994, a barajului de la Siriu și a hidrocentralei Nehoiașu, de 42 MW. Acest lac a fost construit începând cu anul 1972. Barajul este alcătuit din rocă, steril și un miez din argilă. Volumul umpluturilor totalizează 8,3 milioane m³ anrocamente.
În urma construiri barajului, drumul național DN10 și-a schimbat ruta, ocolind lacul Siriu pe linia sa de contur, pentru acest scop construindu-se mai multe viaducte. Viaductul Giurca are o lungime de 276 m, cu piloni de 46 m înălțime, iar viaductul Stânca Tehărău traversează stânca versantului cu același nume. Barajul a fost aprobat pentru construire în ianuarie 1972 și a fost terminat în decembrie 1994. Scopul construirii barajului a fost pe de o parte alimentarea cu apă potabilă și industrială a localităților din aval și irigarea a 50.000 ha de teren agricol și, pe de altă parte, producerea de energie electrică prin construirea hidrocentralei Nehoiașu cu o putere instalată de 42 MW, având un debit instalat de 32 m³/s și generând o producție medie de energie electrică pe an este de 144 GWh. Barajul folosește și la apărarea împotriva inundațiilor, acumularea Siriu fiind prevăzută cu o tranșă de atenuare a viiturilor de 30 milioane m³, până la 980 m³/s..🏞️ #lac #râu #apă #buzău #siriu #laculsiriu #munți #valeabuzăului #natura #stâncă #viaduct #teherău #gurasiriului #baraj #acumulare #râulbuzău #driveinbuzău #shorts #viral #infrastructura #vlog #travelvlog #informații #detalii #utile #viral #atracții #turistice #travel #view #viewpoint #belvedere #views #superview #restricții #trafic #circulație #driving #dashcam @DescoperimÎmpreună, @DescoperiCuMine
Motorcycling Romania Transylvania Carpathian Mountains DN10 : Nehoiu - Teliu (4/4)
BestBikingRoads.com DN10 : Nehoiu - Teliu in Romania by BMW GS
Printre cele mai frumoase parcuri din Romania - Slanic Moldova
Daca am alcătuit un top al celor mai frumoase parcuri din România, atunci parcul din stațiunea turistică Slanic Moldova sigur s-ar număra prin acestea.
Pe străzile din Brașov! Strada Tâmpei - Dobrogeanu Gherea - B-dul Eroilor!
Plecăm din cartierul Răcădău de pe strada Tâmpei, urcăm pe Dobrogeanu Grerea și continuam până la Modarom
#travel #europatravel #romania