This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Merdinik Turkey

x

ÇILDIR GÖLÜ AKÇAKALE ADASI DRONE ÇEKİMİ (DJİ MAVİC AİR-2)

ŞEYTAN KALESİ DRONE ÇEKİMİ: ARDAHAN DRONE ÇEKİMİ:
DAMAL DRONE ÇEKİMİ: KARS DRONE ÇEKİMİ:
POSOF DRONE ÇEKİMİ: GÖLE DRONE ÇEKİMİ: ÇILDIR GÖLÜ KIYISINDA ARAÇ YOLCULUĞU:
ÇILDIR DRONE ÇEKİMİ: KARS GEZİSİ VİDEOSU:
POSOF SAVAŞIR KÖYÜ YOLU: POSOF ARAÇ TURU: ARDAHAN GEZİSİ VİDEOSU:
KARS MERKEZ ARAÇ TURU:
ARDAHAN MERKEZ ARAÇ TURU:
ÇILDIR GÖLÜ AKÇAKALE ADASI DRONE ÇEKİMİ (DJİ MAVİC AİR-2)
Kars ile Ardahan sınırlarında bulunan ve Neolitik dönemden günümüze pek çok mimari yapıların kalıntılarının bulunduğu Akçakale Adası görüntüsüyle büyülüyor.
Çıldır Gölü'nde bulunan adalardan birisi olan ve doğal güzelliklerinin yanı sıra 10 bin yıllık tarihin izlerini taşıyan Akçakale Adası Neolitik dönemden günümüze pek çok mimari yapının kalıntılarını bünyesinde barındırıyor.
Kars'a 85 kilometre Ardahan'a 73 kilometre, uzaklıkta. #akçakaleadası #çıldırgölü #ardahan
x

AYGIR GÖLÜ DRONE ÇEKİMİ(DJİ MAVİC AİR) BİTLİS/ADİLCEVAZ.SÜPHAN DAĞININ ETEĞİNDEKİ GÜZELLİK

AYGIR GÖLÜ DRON ÇEKİMİ BİTLİS ADİLCEVAZ.SÜPHAN DAĞININ ETEĞİNDEKİ GÜZELLİK Aygır Gölü, Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bulunur. İlçe merkezine 8 kilometre, il merkezine 130 kilometre mesafede yer alır. Süphan Dağı’nın güney tarafındaki çanakta bulunur. Süphan Dağı Türkiye'nin en büyük üçüncü dağıdır. Aygır Gölü tektonik oluşumlu bir göl olarak geçer. Doğal yapısı ile göz kamaştıran gölün çevresi mesire yerleri ile çevrilidir. Bölgede görülmeye değer alanların başında gelir. Aygır Gölü isminde Türkiye’de birkaç yer daha bulunur. Fakat bu yazıda anlatılan Bitlis’teki göldür. 
Aygır Gölü derinliği 65 metre olup, 3,7 kilometre kare genişliğe sahiptir. Türkiye'nin Önemli Doğa Alanları Listesi’nde yer alır. Yaban Hayatı Geliştirme Sahası olarak korunur. Gölün suları tatlı olduğu için içinde Alabalık yetiştirilebilir. Gölün kenarındaki Alabalık Tesisleri ziyaretçiler tarafından ilgi görür. Bunun dışında iki balık türü daha gölde yaşamaktadır. Göl Süphan Dağı’nın güneyinde kalan bir krater gölüdür. Volkanik bir patlama sonucunda meydana gelen çukurun içine yağışlar ve bölgedeki kaynaklardan su dolmasıyla meydana gelmiştir. Çevresinde volkanik kayaçlar bulunur. Göl suyunun kaynağı yağışlar ve Süphan Dağı’nın zirvesinden gelen Şorlar Dere’dir. Göl suları bazı aylarda tarım alanlarının sulaması ve Aydınlar yerleşiminin su ihtiyacının karşılanması için kullanılır. Aygır Gölü doğa turizmi açısından da önemli bir yere sahiptir. Her yıl yerli ve yabancı birçok ziyaretçi göle gelir. 
Aygır Gölü, bölgede hoşça vakit geçirilebilecek alanlardan biridir. Suda bolca alabalık vardır ve bu yüzden kenarına Alabalık Tesisi kurulmuştur. Tesis özellikle yaz aylarında ziyaretçiler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Gölün kıyısında güzel bir plaj bulunur. Buradan sıcak aylarda göle girmek sıkça yapılan aktivitelerdendir. Gölün suları çok temiz ve berrak olduğundan yüzmek için uygun bir alandır. Çevresi geniş bir mesire alanıdır. Bu sayede özellikle hafta sonu piknik yapmak için sıkça tercih edilir. Yeşil ve sulak ortam sakince vakit geçirmek için idealdir. Diğer yandan Süphan Dağı’nın eşsiz manzarası ortama ayrı bir değer katar. Aygır Gölü ve çevresi bol bol fotoğraf çekilebilecek doğal güzellikleri barındırır. Temiz havası ve huzurlu ortamıyla dikkat çeken doğal güzelliklerin arasında yer alır. Gölün çevresinde kamp kurulabilecek alanlar mevcuttur. Burada doğa yürüyüşleri yapmak da tercih edilebilir. Gölün çevresini daha çekici hale getirecek çalışmalarsa sürmektedir. Ağaçlandırma ve konaklama imkanlarını genişletme çalışmaları yapılmaktadır. Yakın zamanda çevrede bungalov evlerin hizmete gireceği düşünülüyor. 
Aygır Gölü nerede diyecek olursak; Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bulunur. İlçe merkezine 8 kilometre mesafede bulunur. Özel araçla bölgeye gitmek isteyenler öncelikle Bitlis'e gelir. Buradan Bitlis- Siirt yolu üzerinden ilerler. Daha sonra Ahmet Eren Bulvarı yönünde devam edip D-300 yolunu takip edip ardından E99 yoluna girilir. Buradan U dönüşü yaptıktan kısa süre sonra Aygır Gölü’ne varılmış olur.
aygır gölü kars
aygır gölü hikayesi
aygır gölü trabzon
aygır gölü balık avı
aygır gölü erzincan
aygır gölü adilcevaz
aygır gölü erzurum
aygır gölü uzungöl
aygır gölü giresun
kars aygır gölü balık avı #aygırgölü #bitlis #adilcevaz
x

MOGAN GÖLÜ ANKARA / GÖLBAŞI ANKARA / MOGAN PARKI

GİRİŞ 5 TL MOGAN GÖLÜ ÇOK GÜZEL TEMİZ BAKIMLI OTOPARK SORUNU YOK
VİDEO GRUPLARIMDA ANKARA OYNATMA LİSTESİNE GÖZ ATIN. İYİ SEYİRLER
x

Навстречу Солнцу 9. ГОЛЕ, ТУРЕЦКАЯ ШКОЛА

Навстречу Солнцу автостопом. Эпизод 9. Эрзурум, Голе, турецкая школа

Группа ВК

#gole #turkey #hitchhiking #erzurum #towards_the_sun #school #турция #автостоп #голе #навстречу_солнцу #туреччина #Эрзурум #назустріч_сонцю #школа #ерзурум
x

GÖLALAN ŞELALESİ Şehre Yakın Muhteşem Bir Doğa Harikası - Doğal Havuzlar #4

Merhaba Arkadaşlar,
Bugün sizlerle beraber şehir merkezine bu kadar yakın olup, yine de gizli kalmış ve çoğu kimsenin böyle bir güzellikten haberi bile olmadığı yere gidiyoruz.
Samsun Canik ilçesi sınırları içindeki Gölalan Şelalesi.
Keyifli seyirler.

Gölalan Şelalesi, şehir merkezine 18 kilometre uzaklıkta olup, ziyaretçilerine görsel şölenin yanı sıra doğa yürüyüşü, dağcılık, piknik ve foto safari gibi pek çok imkân sunuyor. Doğa tutkunları şelaleye büyük ilgi gösteriyor. Özellikle hafta sonu cumartesi ve pazar günleri şelalenin yakında uzun araba kuyrukları oluşuyor. Bazı vatandaşlar şelale yakında ormanın içerisinde veya derenin içinde piknik yapmayı tercih ederken, bazı vatandaşlar yürüyüş yapıyor, bazı vatandaşlar da şelalenin altındaki göle girerek buz gibi suda serinliyor.
Gölalan Şelalelerine ulaşım, Samsun merkeze yakın mesafedeki Gölalan Şelalelerine, Eski Samsun-Asarcık karayolu üzerinden asfalt yolla Gölalan köyü üzerinden ulaşılmaktadır. Ulaşım Yolu asfalttır. Belli bir yerden sonrası ise yeni yapılan beton yoldur.
Gideceğimiz yer Samsun şehir merkezine 18 kilometre. Yol yaklaşık yarım saat sürüyor. Yol manzarasıyla birlikte size Samsun’un tarihi hakkında kısa bir bilgi vermek isterim. Yolumuz biraz uzun. İlk önce Samsun adından başlayalım. Samsun isminin kökeni diğer Anadolu Kentleri gibi Anadolu’nun ilk yerleşimcileri olan Luviler’den gelmektedir. Sonundaki “sos” takısı bize bunu gösteriyor. Tıpkı diğer Luvi kentleri olan Efesos, Halikarnassos, Iasos, vs gibi Amisos’da Luvice bir isimdir. 12. yüzyıllardaki Türk kaynaklarında isim Samsun olarak geçmekte. Aynı dönemdeki yabancı kaynaklarda ise kentin adı Sampson olarak kaydedilmiş. Gerek Samsun, gerekse Sampson kelimelerinin Amisos’dan evrildiği tahmin edilmekte.
Yerleşim geçmişi MÖ 60.000 yılına dek uzanan Samsun'a yerleşen ilk topluluk MÖ 5000-3500 arasında buraya gelen Kaşkalardır. Kaşkaların ardından Hitit dönemini yaşayan şehir MÖ 1182 Frigler tarafından ele geçirilmiş ve tahrip edilmiş.
MÖ 7. Yüzyılda Miletoslular artan nüfusları ile Samsun’la birlikte Karadeniz’de muhtelif koloniler kurmuş. Samsun’da ilk defa ticari yönden hızla gelişmiş. Karadeniz kıyısındaki yaklaşık 90 Milet kolonisi henüz emporion seviyesine yükselememişken Samsun ticari merkez halini almış.
MÖ 546'da ise Lidya Kralı Kroisos ile Pers İmparatoru II. Kiros arasında geçen savaş sonrası neredeyse tüm Anadolu ile birlikte şehir Pers hâkimiyetine girmiştir. Perslerin ardından MÖ 331 yılında Makedon İmparator Büyük İskender’in Persleri Gaugamela Muharebesi'nde yenilgiye uğratmasıyla şehirde Makedon hakimiyetine girmiş. Ardından Roma, Roma’nın gücünü kaybetmesiyle Ceneviz kolonisi hâline gelmiştir.
Samsun 1422 yılında Osmanlı hâkimiyetine girmiş ve o günden itibaren Türk toprağı olarak kalmış. Türkiye'nin kurulmasına dek uzanan ve 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışıyla başlayan sürecin başlangıç durağı olması nedeniyle özel bir konumu bulunan Samsun 19 Mayıs Kenti olarak anılmakta ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na ev sahipliği yapmaktadır.
Bunları anlatıyorum ama yolda sıkılmamanız için. Bu kısa tarihi bilgiden sonra gelelim Gölalan Şelalesi’ne.
Gölalan Şelalesi’nin doğal bir güzelliği olduğunun altını çizen vatandaşlar şunları söylüyor.
“Burası çok güzel ve hoş bir yer. Birçok insan buraya gelerek huzur buluyor. Yine de pek fazla insan burayı bilmiyor. Aslında buranın daha çok bilinmesi gerekiyor. Gerekli tanıtımlar yapılırsa daha çok ziyaretçi geleceğine inanıyorum. Ayrıca çevre düzenlemesinin yapılması konusunda da yetkililerden yardım istiyoruz.
İnsanların burayı mutlaka görmesi lazım. Bir de çok fazla insanın olmadığı zamana denk gelirseniz o zaman daha çok keyif alırsınız. Burada şelalenin görüntüsü ve suyun sesi bile insanı cezbetmeye yetiyor”.
Kiraz ağaçları, doğası ve merkezindeki asırlık selvi ağaçlarıyla Samsundaki Gölalan köyü bu şelalelere ev sahipliği yapmaktadır.
Şelaleler Gölalan Köyü’nün yakınındaki dere yatağı üzerinde bulunmaktadır. Yakın mesafedeki vadiye yaya olarak inmeniz ve dere boyunca yürümeniz gerekmekte. Zaman zaman dere içerisinden geçmek zorunluluğu olacağından kıyafet ve ayakkabı konusuna dikkat etmeniz gerekmektedir.
Şelalele köye çok yakın mesafede. Yaklaşık 10 m'den akan suyun haşmeti ve etrafındaki büyük kayalar fotoğraf tutkunlarının aradığı cinsten. Tertemiz ve berrak olan bu akarsuya ve gölete girip serinlemek ise hayatın başka bir tadı olsa gerek.
Derenin yukarsında aracını park edebileceğiniz büyükçe bir alan var. Buradan dereye inerek derenin içinden veya yan tarafından ilerleyerek Şelale’ye ve gölete ulaşabilirsiniz.
Buranın gün boyunca keyfini çıkarıp dönmenizi tavsiye derim. Yalnız buraya gelirken yiyeceğinizi, içeceğinizi, masa ve sandalyenizi getirmeyi unutmayın. Burada hizmet alabileceğiniz her hangi bir tesis vs bulunmamakta.
Dere boyunca derenin içine masa ve sandalye atıp piknik yapanlar var. Derenin yanında yine mangal yapanlar var.

Music by Oleksii Kaplunskyi from Pixabay.

Bolu Gezilecek Yerler: Gölcük Milli Parkı [Cinematic Footage]

Doğanın eşsiz güzelliklerinden biri olan Gölcük, Bolu merkeze 13 km uzaklıkta. 1217 m yüksekliğinde ve en derin yeri ise 5 metre olan Gölcük Gölü yapay bir göldür ve ilk olarak 1958 yılında oluşturulmuş, adım adım büyütülmüştür. 2000 metre parke yola sahip olan Bolu Gölcük Gölü Tabiat Parkı’nda hem yürüyüş yapabilir hem de bisiklete binebilirsiniz. Piknik alanında mangal yakabilirsiniz. Göle sonradan eklenen nilüferler, suda yetişen çiçekler ve Orman Bakanlığının misafirhanesi fotoğrafçılıkla ilgilenenler için harika kareler vermektedir.
#Gölcük #Bolu #TabiatParkı

Haritadaki konumu:

Gezmeyen göz görmez. demişler... Gittiğim gördüğüm mekanlardan kadrajıma sığan sanatsal güzellikleri, uzun VLOG'lar yerine, 2-3 dakika içerisinde, oranın atmosferini de yaşatmaya çalışarak sinematik bir dille aktarmak amacım.. Belki çok iyi bildiğiniz belki de hiç duymadığınız bir yeri; Sinema-TV bölümünden mezun olmuş ve yıllanmış bir medya emekçisinin sinematik bir dille anlatmaması doğru olmazdı sanırım. Öyleyse gezmeye ve görmeye devam.
Ben Habib. Abone olursanız çok mutlu olurum. Sevgiler.
--
Müzik Lisansı:
➤ Licence:

Music and Author Name: The End - Day 7
Music Link:

Şehrin Ortasında Sakin Bir Kamp - Göle Li Turgut Emminin Hikayesi #81il81fidan #293

Ormanlarımız, dünyamızın solunum sistemidir. Ancak küresel ısınma, orman yangınları ve ormansızlaşma gibi sorunlar, ormanlarımızın varlığını tehdit etmektedir. Bu sorunlarla mücadele etmek ve gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakmak için, 81 İl, 81 Fidan: Ormanlar İçin Yürüyorum kampanyası hayata geçirilmiştir.


81 İl, 81 Fidan: Ormanlar İçin Yürüyorum kampanyası, Türkiye'nin her ilinde fidan dikmeyi teşvik etmek ve ormanların korunması için farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Bu kampanya, insanların ormanların değerini ve önemini anlamalarını sağlayarak, toplumun doğal kaynaklarımıza sahip çıkmasını ve geleceğimizi güvence altına almasını amaçlamaktadır.

BU YÜRÜYÜŞ, BİR FARKINDALIK HAREKETİDİR!

Herkese merhaba, ben Seyyah Ömer.
2021 yılında yaşanan orman felaketi ve yangınları sonrasında, benimde canım çok yandı. Öyle çok üzüldüm ki, bir şeyler yapma inancı ile bir farkındalık yapmaya bu duruma sessiz kalmamaya karar verdim. Yapabileceğim en iyi şeyin, ormanlarımızın çığlığını tüm insanlara duyurmak olduğunu düşündüm.

Manisa'dan çıktığım yolculuğuma, Edirne'de bana katılan Yoldaş isimli köpeğimle beraber, 81 İl 81 Fidan mottosu ve Ormanlar İçin Yürüyorum sloganı ile yola çıktığım serüvenimde, sadece yürüyerek bir Türkiye turuna başladım. Her ulaştığım şehirde, bir fidan dikerek doğanın yardım çığlığına kulak vermek, insanlığın olduğu tüm varoluşa bu haykırışı duyurmak istiyorum. Toplumda, küresel ısınmaya karşı bir fidan bile bin candır inancını, sizlere ve sıcak kalplerinize orman sevgisini, doğanın tüm canlıların evi olduğunu göstermeyi hayal ediyorum.

Ayrıca yürüyüşümü, ormanlarıkız ve geleceğimiz için canlarını feda eden orman şehitlerimize ve yangında hayatını kaybeden tüm herkese ithafen rahmetle ve minnetle yad ediyorum.

Başlattığım bu harekete sizlerde katılabilir, farkındalığımın bir parçası olmak isterseniz; sloganımı, videolarımı ve toprakla can bulan fidanlarımı sosyal medyada veya sevdiklerinizle paylaşarak doğanın yardım çığlığını duymakla kalmayıp, bu sosyal sorumluluk projesinde bana destek olabilirsiniz.

Her orman bizlere ses, geleceğimize nefes oluyor. Lütfen bu sese kulak verin!

Seyyah Ömer
TeşekkürlerTeşekkürl

Turkey Tour Continues on Walking, Combined Video for Those Who Want a Long Episode.

THIS WALK IS A MOVEMENT OF AWARENESS!

Hello everyone, I'm Seyyah Ömer.
After the forest disaster and fires in 2021, I was hurt too. I was so upset that I decided to raise awareness with the belief of doing something and not to remain silent about this situation. I thought the best thing I could do was to make our forests cry to all people.

I started my journey from Manisa with my dog ​​named Comrade, who joined me in Edirne, with the motto 81 Cities, 81 Saplings and the slogan I'm walking for the forests, I started a tour of Turkey by walking alone. I want to listen to nature's cry for help by planting a sapling in every city I reach, and to announce this cry to the entire existence of humanity. I dream of showing the belief that even a seedling is a thousand lives against global warming, the love of the forest to you and your warm hearts, and that nature is the home of all living things.

In addition, I commemorate my march with mercy and gratitude to our forest martyrs who sacrificed their lives for our forests and our future, and to all those who lost their lives in the fire.

You can join this movement I started, if you want to be a part of my awareness; You can not only hear the cry of nature for help, but also support me in this social responsibility project by sharing my slogan, my videos and my saplings that come to life with the soil on social media or with your loved ones.

Every forest is a voice for us and a breath for our future. Please listen to this voice!

Traveler Omar

Shares

x

Check Also

x

Menu