This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Hashtrūd Iran

x

Top 33 of the best places to visit in East Azerbaijan (Tabriz) for travel | Top 33 Tabriz for travel

Top 33 of the best places to visit in East Azerbaijan (Tabriz) for travel

Tabriz covered market
Eel Goli of Tabriz
Tomb of the poets of Tabriz
Tabriz Blue Mosque
Tabriz Citadel
Tabriz Municipal Museum
Babak Kalibar Castle
Arsbaran forest
Pushtab Castle
Shiran waterfall
The epitaph of Razligh Sarab
Paul is the middle girl
Jolfa ruined mill waterfall
Aras River
Shepherd's Church
Saint Stepanos Monastery
Marakan protected area
Bostan Abad Spa
Zahak Hashtroud Castle
Darandash Castle
Sofian Marand spa spring
Sohargah Church
Sharafkhaneh port
Kandavan village
Hlakokhan Castle
Tricky village
Herglan waterfall
Kabodan desert
Maragheh Observatory
Mehr Maragheh Temple
Hampoil Cave
Sahand Mountain
Pineh Salwar Historical Cemetery
The colorful mountains of Aladagh Lar


travel with rahman
travel in Iran
x

Zahhak Castle | قلعه ضحاک

#IranTravelGuide #ZahhakCastle #قلعه_ضحاک
EN:
Zahhak Castle (or citadel) is a castle in #Hashtrud, East Azerbaijan Province, Iran. It is named after Zahhak, a figure in Persian #mythology. According to various experts, it was inhabited from the second millennium BC until the #Timurid era. It was first excavated in the 19th century by British archeologists. Iran's Cultural Heritage Organization has been studying the structure in 6 phases.


FA:
#قلعه_آژدهاک یا قلعه ضحاک ( زهاک ) یا #فاناسپا با قدمت تاریخی بیش از ۲۰۰۰ سال در ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان هشترود در استان آذربایجان شرقی در ایران واقع شده‌است. نام محلی این مکان تاریخی #نارین_قالا است
این قلعه در ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان #هشترود ، شرق ایستگاه راه آهن خراسانک (هشترود) و مجاورت روستای عربلو واقع است
این قلعه در 22 درجه و 37 دقیقه عرض شمالی و 9 درجه و 47 دقیقه طول شرقی و در ارتفاع 1800 متری از سطح دریا های آزاد واقع شده است. قلعه ضحاك در ارتفاعات كوهستانی محلی در پیچ رودخانه قرانقوچای و شرق كوههای سرملو و ایستگاه خراسانك و جنوب روستای عربلو و غرب روستای دلمه و شمال روستا های دانقاران و خواجه محمود قرار گرفته است. روخانه قرانقو در مسیر خود بعد از عبور از جنوب ایستگاه #خراسانك به طرف شرق بعد از سه كیلو متر طی مسیر كنار خط آهن خراسانك میانه جهت جریان خود را در دهانه تونل دوم به شمال تغییر داده و بعد از نیم طوافی شاخه شور چای را دریافت كرده و به طرف میانه و قزل اوزن سرازیر میشود
دیرینگی قلعه ضحاک به دوره #اشکانیان (پارت) و #ساسانیان بازمی‌گردد و در تاریخ نام‌های گوناگونی از جمله قلعه #ضحاک، #دژ_اژدهاک، #قیز_قلعه‌سی، #داش_قلعه‌سی، #باروآس، #رویی‌دژ و #قلعه_گویی یاد شده‌است.

از نحوه استفاده از این قلعه در دوران اشکانی و همچنین دوران پس از اسلام، اطلاعی در دست نیست. در واقع این قلعه نیز همانند قلعه‌های موسوم به قلعه دختر است که نمونه٬هایی از آن را در فیروزآباد و همچنین ارگ بم می‌توان یافت؛ و این قلعه ممکن است نمونه‌ای از معبد آناهیتا باشد.» آناهیتا ایزدبانویی است که در آیین‌های مذهبی ایران‌باستان جایگاه والایی دارد و در باور ایرانیان باستان این الهه با صفات نیرومندی، زیبایی و خردمندی به صورت ایزدبانوی عشق و باروری درمی‌آید؛ چون چشمه حیات از وجود او می‌جوشد. او ایزدبانویی محبوب بوده و این باور وجود داشته که آناهیتا در بلندترین طبقه آسمان زندگی می‌کند. به همین دلیل بیشتر معبدهای آناهیتا را بر بلندی‌ها می‌ساختند تا از آلودگی‌ها و دسترس دشمنان در امان باشد. به همین دلیل به نظر می‌رسد قلعه ضحاک هم نمونه‌ای از معابد آناهیتا باشد.

این دژ تاریخی، احتمالاً بازمانده‌ای از دوران اشکانیان، یا معبدی زردشتی یا محلی برای پادگان نظامی محلی بوده‌است. طاق این دژ، در کنار آثار به جا مانده در تپه میل ، از نمونه‌های معماری روزگار اشکانی است که سپس‌تر به شکلی کامل‌تر و شکوهمندتر در طراحی ایوان خسرو در تیسفون دیده می‌شود. قلعه ضحاک نخستین بار در سال ۱۹۷۱ توسط یک هیئت باستانشناسی آلمانی بررسی شد. آثار برجای مانده از برج‌های نیم استوانه‌ای به نام دروازه قلعه و پوشش دیوارها که از سنگ‌های مکعب مستطیلی می‌باشد، نشان دهنده دیرینگی بنا تا دوره ساسانی می‌باشد ولی سفال‌های به دست آمده نشان دهنده سده‌های ششم و هفتم هجری است.این بنا تا دوره اسماعیلیه هم کاربرد داشته و بسیار آباد بوده‌است.

قلعه ضحاک نخستین بار توسط یک هیئت باستانشناسی آلمانی در سال ۱۹۷۱ میلادی مورد کاوش و بررسی قرار گرفت. #چهارطاقی تنها بنای به جامانده از دژ عظیم ضحاک است.
ضحاک از پادشاهان اسطوره ای ایرانیان است ، در شاهنامه پسر #مرداس و فرمانروای دشت نیزه وران است. او پس از کشتن پدرش به ایران می‌تازد و جمشید را می کشد و بر تخت شاهی می نشیند. با بوسهٔ #ابلیس، بر دوش ضحاک دو مار می روید. ابلیس به دست یاری او آمده و می گوید که باید در هر روز مغز سر دو جوان را به #مارها خوراند تا گزندی به او نرسد و بدینسان روزگار فرمانروایی او هزار سال به درازا می کشد تا این که آهنگری به نام کاوه به پا می خیزد، چرم پارهٔ آهنگری اش (درفش کاویانی) را بر می افرازد و مردم را به پشتیبانی فریدون و جنگ با ضحاک می خواند. فریدون ضحاک را در البرز کوه (دماوند) به بند می کشد

#ضحاک که در اصل «آژی‌دهاک» بوده، که به معنی دروغ و فریب است و معمولاً لقبی برای #اهریمن یا دیوی خاص بوده‌است. در افسانه‌ها آمده که ضحاک به #آناهیتا پیشنهاد صد اسب، هزار گاو نر و ۱۰ هزار گوسفند کرد تا بتواند زمین را از جمعیت تهی کند ولی آناهیتا نپذیرفت.


TR:
#ZehhakKale (veya #kale) 'de bir kale #Heştrud , Doğu #Azerbaycan Eyaleti , İran . Bu almıştır Zahhak , bir #FigürPers #mitolojisinde . Çeşitli #Uzmanlara göre, bu kadar ikinci binyıl yaşadığı Timuri dönemin. Önce İngiliz arkeologlar tarafından 19. yüzyılda kazılmıştır. #İran'ınKültürel #Miras Örgütü 6 aşamada yapısını eğitimini sürdürmektedir. #ZahhakKalesi

We hope follow us
x

دامنه های کوه آغ داغ هشترود (آق داغ) - مراغه سهند آذربایجان -طبیعت آذربایجان-طبیعت آذربایجان شرقی

آغ داغ یا آق داغ با ۳۳۰۶ متر ارتفاع، مرتفع‌ترین قله رشته‌کوه بزقوش (در استان آذربایجان شرقی) است.

در منطقه ی قاراقان، واقع در شهرستان آوج، استان قزوین نیز کوهی به نام آغ داغ وجود دارد.
x

Shares

x

Check Also

x

Menu