This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Dăneţi Romania

x

30 de Locuri superbe din Romania Despre care nu ai auzit

Statia Dezorientarii va prezinta astazi un nou episod interesant cu 30 de locuri superbe din Romania despre care probabil nu ati auzit. Romania este o tara plina de locuri frumoase si interesante pe care ar trebui sa ajungi sa le vizitezi.
In episodul de azi o sa ai ocazia sa admiri locuri precum : Stufarisurile de la Sic, Piscina pa Coasta judetul Maramures, Sanctuarul ursilor de la Zarnesti din judetul Brasov, Biserica din Pustietate din judetul Satu Mare, Staţiunea exotică de la Berzasca din judetul Caras Severin, Cetatea medievala Saschiz, Soveja, Eutopia Gardens sau cum mai este cunoscut Rozariul de la Mandroluc din judetul Arad, Templul Coral din Bucuresti, Morile de apa de la Rudaria din judetul Caras Severin, Satul Piatra Fântânele din judetul Bistrita, Fundătura Ponorului, Gorunul de 900 de ani din satul Mercheasa, Geoagiu Bai, Dealul Melcilor, Cheile Feneşului sau Cheile Caprei, Cascada cu apa termala de la Toplita, Cheile Vârghişului, Pestera lui Adam din Comuna Targusor judetul Constanta, Tinovul de la Fantana Brazilor, Groapa Ruginoasa, Tunelul Dragostei, Statuia Inima lui Isus, Grădina de Vară de la Amara, Dealul Repedea din judetul Iasi, Rezervaţia Breite din judetul Mures, Parcul Natural Vânători Neamţ, Sucidava şi Fântâna Secretă, Grădina Romei din judetul Satu Mare si Castrul Roman Porolissum din judetul Zalau.
Speram sa va placa acest episod!
Vizionare placuta!
Nu uitati sa dati like si subscribe la canal!

contact :

statiadezorientarii@gmail.com

Vrei sa devi membru?


Moitvational | Feelings by Alex-Productions |

Music promoted by

Cuprins :
00:00 Introducere
00:30 Stufarisurile de la Sic
01:10 Piscina pa Coasta
02:06 Sanctuarul Ursilor din Zarnesti
02:48 Biserica din Pustietate
03:21 Statiunea Exotica de la Berzasca
03:58 Cetatea Medievala Saschiz
04:43 Statiunea Soveja
05:22 Eutopia Gardens
06:02 Templul Coral
06:36 Morile de Apa de la Rudaria
07:12 Satul Piatra Fantanele
07:56 Fundatura Ponorului
08:44 Gorunul de 900 de ani
09:13 Geoagiu Bai
09:38 Dealul Melcilor
10:20 Cheile Fenesului/Cheile Caprei
10:49 Cascada cu Apa Termala Toplita
11:19 Cheile Varghisului
11:54 Pestera lui Adam
12:32 Tinovul de la Fantana Brazilor
12:52 Groapa Ruginoasa
13:23 Tunelul Dragostei
14:02 Statuia Inima lui Isus
14:26 Gradina de vara Amara
14:49 Dealul Repedea
15:23 Rezervatia Breite
15:59 Parcul Natural Vanatori Neamt
16:43 Sucidava
17:11 Gradina Romei
17:41 Castrul Roman Porolissum
18:19 Multumim!
x

10 Cele mai frumoase locuri de vizitat in Romania

Si pentru ca vine vacanta si concediu, te gandesti la obiecte turistice pe care vrei sa le vizitezi. Daca te-ai oprit in Romania, atunci in acest videoclip ai sa afli cateva dintre cele mai frumoase locuri de vizitat, binenteles ca mai sunt si altele .

Daca iti place ceea ce fac, ajuta-ma cu o apa minerala care costa 2 lei, te voi rasplatii cu beneficii.
Alătură-te:

✦Dupa abonare atinge clopotelul:

Locuri de vizitat:
0:24 Cazanele Dunării – Dubova
1:03 Salina turda
1:43 Rosia Montana
2:32 Complexul Harmonie
3:09 Cimitirul Vesel de la Săpânța
4:03 Castelul Peleș
4:35 Cascada Bigăr
5:27 Sighișoara
6:12 Transfăgărășan
6:53 Delta Dunarii

---------------------------------------------------------------------------
✦Suntem si pe:
Facebook:
Website:

✦Vizioneaza mai multe videoclipuri:
- Topuri:
- Tehnologie si inventii:
- Masini si altele:

---------------------------------------------------------------------------
✦Images and videos are used under YouTube's fair usage policy.
x

✅ TOP 10 Obiective Turistice Arieseni | Atractii in Muntii Apuseni

[TOP 10] Obiective Turistice Arieseni | Muntii Apuseni

00:00 Top10

0:27 Barajul Mihoiești
Barajul Mihoiești se află la poalele Munților Bihorului, în satul Mihoiești, la 5 km în amonte de orașul Câmpeni.(Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena)

2:46 Peștera Poarta lui Ionele
Este situata in Parcul Natural Apuseni, in comuna Garda de sus, judetul Alba si este una dintre cele mai importante pesteri din Cheile Ordancusii.
Pestera se afla la o altitudine de 810 metri si are o lungime de 131 metri.

5:12 Dealul cu Melci
Un deal de melci pietrificati de forme si marimi variate. Cochilii de piatra a unor melci ce au trait in aceste locuri cu mult timp in urma.Pe vremea cand aici pe locul unde azi sunt Apusenii era o mare intinsa numita Tetis

6:01 Ghetar Scarisoara
Cel mai mare ghetar subteran din Romania si probabil din Europa. Ghetarul Scarisoara se gaseste la altitudinea de 1165 metri si adaposteste 80.000 de metri cubi de gheata. Cea mai veche gheata de la baza blocului are venerabila varsta de 4000 de ani.

6:42 Groapa Ruginoasa
Este o ravena uriasa de peste 600 de metri in diametru si 100 de metri adancime, cu rupturi ruginii. S-a format prin eroziunea torentiala, extrem de activa a depozitelor de cuartite, fresii si argile rosii.

7:25 Cascada Pisoaia
Este o splendida cadere de apa de peste 18 metri inaltime situata peste drum de Dealul cu melci. Este rezervatie peisagistica, aflata pe un prag stancos de calcare, inconjurata de o padure de amestec conifere-foioase.
Cunoscuta si sub numele de Cascada de la Vidra se afla in comuna Vidra, sat Nemesti.Apele din zona sunt bogate in calcar si dau nastere unor splendide formatiuni calcaroase, de varsta paleozoica, care maresc spectaculozitatea locului

11:09 Padis
Este unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase locuri din România datorită numeroaselor formațiuni carstice remarcabile, care sunt specifice acestei zone. Se află în ramura nordică a Muntilor Bihor, lant din Muntii Apuseni,în sud-estul judetului Bihor, pe raza comunei Pietroasa.(Depresiunea Balileasa,Boga)

13:31 Cascada Vârciorog
Este o spectaculoasa cadere de apa de peste 15 metri inaltime situata intr-o padure de conifere la poalele Varfului Piatra Graitoare. Aceasta se gaseste in Arieseni, in apropierea satului Vamvucesti - la 5 kilometri distanta de centrul comunei.

15:10 Poiana Călineasa
În Apuseni, la cota 1.400, se află un loc feeric,,este o o combinaţie de pajişti şi peluze situate pe un platou montan.Este reşedinţa de vară a locuitorilor de pe cursul Arieşului Mare şi se află pe teritoriul comunei Gârda de Sus, pe culmile masivului Bihor.

17:17 Poiana Ponor (Glăvoi)
Depresiune carstică închisă, de mare întindere, mărginită de versanți abrupți – care îndeplinește dubla condiție, de a avea atât alimentarea cu apă, cât și drenajul subteran, asigurate prin intermediul canalelor carstice.Unică si surpinzătoare prin particularitățile sale, poiana oferă un cadru spectaculos indiferent de anotimp.


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🔥 Please Remember to Subscribe! ► 🔔
🔔 Click On The Bell + Turn On Notifications

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Follow JOYOFTRAVELER on Facebook:
👉
Follow JOYOFTRAVELER on Instagram:
👉

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

MUSIC

Track: Ikson - Lights [Official]
Music provided by Ikson®
Listen:
Icy Vindur - A Himitsu (No Copyright Music)
Ikson - New Day (Official)
Culture Code - Make Me Move (feat. Karra) [NCS Release]
Seum Dero - Hold Me Close (Vlog No Copyright Music)
x

Băile Sfânta Ana, iarna (Tomești, Harghita, România)

Szent Anna Feredő, télen
În Depresiunea Ciucul de Sus situată între Miercurea Ciuc și Gheorgheni (Județul Harghita, Transilvania) la vest de comuna Tomești (Csíkszenttamás) se găsesc trei obiective turistice învecinate, accesibile pe drumuri comunale. Pe un deal se găsește Biserica Ciuntită (Csonkatorony) al cărei turn, reprezentând tot ce a mai din vechea biserică din secolul 14, este vizibil de departe. Turnul, conturul vechii biserici și micul cimitir alăturat crează o atmosferă aparte, stranie, ezoterică, prezentată de noi într-un videoclip recent: .
La poalele dealului, la câteva sute de metri de Biserica Ciuntită, se găsesc Lacul Fără Fund (Feneketlen Tó) și Băile Sfânta Ana (Szent Anna Feredő). Lacul Fără Fund este de fapt un izvor carstic slab termal. Apa lacului nu îngheață niciodată, iar vegetația acvatică este abundentă și permanent verde. Din acest lac izvorăște Pârâului Hővíz, pe malul stâng (estic) al acestuia, în apropiere fiind amenajat un loc de picnic și de serbări câmpenești.
Dacă traversăm pârâul, pe malul drept (vestic) găsim rămășițele fostelor Băi Sfânta Ana. A nu se confunda cu Lacul Sfânta Ana! Numele lor vine de la Capela Sfânta Ana construită în apropiere, în anul 1592, de familia Sándor. Nu este clar dacă aceste băi au funcționat în vreun fel în alte vremuri. Băile Sfânta Ana au avut o scurtă perioadă de glorie, de câțiva ani, în perioada anilor 2010. Startul în reamenajarea băilor a fost dat de forajul H514 Tomești, de 150 m adâncime, executat în anul 1992. Forajul a debitat și încă mai curge artezian apă slab mineralizată, dar fără CO2, la 15°C. În anii 2010, apa forajului, printr-un jgheab de lemn, alimenta un mic bazin din lemn. În spatele bazinului era un mic vestiar. Asemănător Lacului Fără Fund și aici a fost amenajat un mic parc de rugăciune și reculegere. Băile au fost completate cu un foișor, o toaletă și ulterior cu o piscină mai mare cu două bazine (fotografii de arhivă). Toate acestea fiind făcute din lemn, nu au rezistat decât câțiva ani. Acum bazinele sunt complet distruse, iar celelalte construcții într-un stadiu avansat de degradare.
Băile Sfânta Ana sunt prezentate de mine în următoarele videoclipuri:
2011 vara:
2013 iarna:
2022 vara:
x

Shares

x

Check Also

x

Menu