10 Best place to visit in Zetea Romania

x

Top places to visit in Transylvania, Romania. Virtual Tour 4K of top 5 best places in Romania

Here is our first selection of the top places to visit when you're in Transylvania, Romania. Some of these places can be considered hidden gems, as they are not very particularly well known, but we assure you, they are great! Our top 5 places in Romania is very likely to change, so we decided to make this a multiple-part series in which we show you some of our best locations. All individual videos with a Virtual Tour 4K of these places can be found in this description!

We definitely recommend them if you're in Romania and are looking to have a complete experience in Transylvania - medieval towns, medieval castles, beautiful architecture and landscapes and great sights.

Number 5 is Odorheiul Secuiesc, in Eastern Transylvania (known as Székelyudvarhely in Hungarian), a small cozy medieval town that can be a very relaxing place to visit. Also, here you may also find restaurants that serve traditional Hungarian food as this is a town inhabited mainly by people of the Magyar minority of Romania -

Number 4 is Sfântu Gheorghe, named after saint George (also known in Hungarian as Sepsiszentgyörgy), also in Eastern Transylvania, and also a town of the Magyar minority in Romania. Enjoy cozy places, open tourist markets with sweets and souvenirs and explore this relaxing little Romanian mountain town -

Number 3 is Sighișoara (known in German as Schäßburg and in Hungarian as Segesvár), famous for having the only medieval fortress still fully inhabited. Sighișoara is a great place to stroll around an old medieval fortress, see the famous clock tower or enjoy a delicious traditional Romanian dish -

Number 2 is the cozy little medieval town of Bran and its very famous castle, also known around the world as Dracula's Castle. Check out this awesome place filled with the history and the culture of Romania and see for yourself the place that inspired Bram Stoker's world famous Dracula, after the legend of the 15th century Wallachian prince Vlad III Țepeș (the impaler) -

Number 1 is the town of Sibiu, in south-eastern Transylvania. Also known as Hermannstadt, this beautiful medieval town is known for having been an important cultural and political center of the Transylvanian Saxons and for being the European capital of culture in 2007. Sibiu is a beautiful small town in the heart of Transylvania, one of the best destinations in Transylvania and also in Romania as a whole -

Stay tuned for part II of this Transylvanian series!

Master of the Feast by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 licence.

Source:

Artist:

00:00 Intro
00:10 Odorheiu Secuiesc
01:51 Sfântu Gheorghe
03:13 Sighișoara
06:23 Bran
09:29 Sibiu
x

✅ TOP 10 Atractii Turistice Judetul Harghita, Lacu Rosu, Cheile Bicazului

00:00 TOP 10 Atractii Turistice Judetul Harghita
0:27 Manastirea Izvoru Muresului
Sfânta Manastire cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Izvoru Muresului este asezata la poalele Hasmasului Mare, între cei doi frati de cruce Muresul si Oltul, la o altitudine de 950 m, pe DN 12 între Miercurea Ciuc si Gheorghieni.

1:30 Castelul Lázár
Situat aproape de centrul satului Lazarea, este unul dintre cele mai frumoase exemple pentru arhitectura renascentista din Transilvania.Castelul cu creneluri a fost una dintre cele mai atractive resedinte nobiliare din secolul al XVII-lea din Transilvania.

2:23 Cascada cu apa termala Toplita
In Romania exista o singura cascada cu apa termala, cea de la Toplita,este clasificata ca fiind a doua formatiune de acest fel din Europa (in Saturnia, Italia, mai exista o cascada cu apa termala).

3:13 Borsec/Poiana Zânelor
(Pestera de Gheata (Ice Cave) / Grota Ursilor/ Baile Borsec / Aleea 7 Izvoare, parcul cu Fantana Arteziana / Pista de bob de vara)
Cea mai mare bogatie a Borsecului sunt numeroasele izvoare de apa minerala. Denumirea de „Regina Apelor minerale” a fost atribuita de împaratul Austriei, Franz Josif.
Grota Ursilor este o formatiune carstica reprezentata de un ansamblu de coridoare adânci, formate prin fenomenul de eroziune naturala a calcarelor sub actiunea apelor de infiltratie.

4:42 Baile Tusnad
Se afla În cheile Oltului, la o altitudine de 650m, la poalele muntilor acoperiti cu brazi.Localitatea situata în partea sudica a Depresiunii Ciucului, între muntii Harghita si Bodoc, este cea mai mica statiune balneara din tara, fiind cunoscuta pâna astazi ca “Mica Elvetie”.

5:16 Ski Gyimes
Pista de bob din Ghimes se afla in frumoasa vale a Ghimesului, in localitatea Lunca de Sus, la o distanta de 30 km de Miercurea Ciuc, langa drumul national 12A care leaga Transilvania de Moldova, in valea raului Trotus.

5:59 Cascada Varsag
În padurea localitatii Varsag, pe pârâul Fântâna Mare, se afla cascada Varsag. Alimentate de 7 izvoare, apele pârâului se arunca de la înaltimea de 7 metri, formând o frumoasa cascada în doua trepte. De aici se îndreapta spre Târnava Mare, al carui afluent de stânga este.

7:10 Cariera de andezit Suseni

7:30 Barajul Zetea

8:21 Statuia Inima Lui Iisus
În anul 2011, pe dealul Gordon din Harghita, aflat între Odorheiu-Secuiesc si Praid, a fost ridicata cea mai mare statuie a Lui Iisus din Europa de Est. Denumita Inima Lui Iisus, statuia are o înaltime de aproximativ 22 de metri, e construita din fier si otel inoxidabil, iar pretul ei de 200.000 de euro a fost platit din donatii strânse de primaria din comuna Lupeni.

8:32 Barajul Bicaz
Este un baraj de greutate construit din beton si uneste Muntele Gicovanu cu Obcina Horstei, fiind situat în amonte de confluenta pârâului Izvorul Muntelui cu Bistrita.A fost construit între 1950 si 1960, are o înaltime de 127 m, o lungime de 435 m la coronament si o latime maxima la baza de 119 m.

9:46 Cheile Bicazului
Cheile Bicazului au fost formate de râul Bicaz si fac legatura între Transilvania si Moldova.
Zona Cheile Bicazului, cu o lungime de peste 6 km, se desfasoara între Lacul Rosu în amonte si localitatea Bicaz-Chei în aval, si este strabatuta de drumul transcarpatic DN12C care leaga orasele Gheorgheni si Bicaz.
S-au format datorita eroziunilor provocate de raul Bicaz si ai sai afluenti.Parcul National din care fac parte aceste chei are o suprafata de 6675 ha si este cea mai importanta zona geologica din tara noastra.

10:33 Lacul Rosu
Se spune ca o stanca pravalita din munte a blocat firul raului Bucaz si a format cu timpul lacul ce se vede acum.
O regiune unica in lume unde padurile de brazi vesnic verzi, aerul curat si proaspat asigura conditii favorabile de odihna. Statiunea este un adevarat paradis pentru cei care cauta recreere si odihna, transmitand prin pitorescul peisajului o atmosfera de neuitat.


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

🔥 Please Remember to Subscribe! ► 🔔
🔔 Click On The Bell + Turn On Notifications

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Follow JOYOFTRAVELER on Facebook:
👉
Follow JOYOFTRAVELER on Instagram:
👉

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

MUSIC
Johny Grimes - That's Life
Vacation by Markvard
Creative Commons — Attribution 3.0 Unported — CC BY 3.0
Free Download / Stream:
Music promoted by Audio Library
Song: Sainntset - Visions
Music provided by Vlog No Copyright Music.
Creative Commons - Attribution-NoDerivs 3.0 Unported
Video Link:
Song: Altero & NVRT - One Day
Music provided by Vlog No Copyright Music.
Video Link:
Freedom - Atch
x

بحيرة زيتا رومانيا Lacul zetea Romania

#lacul_zetea#zetea#السياحة_في_رومانيا
x

Cu caiacul și SUP-ul pe Lacul Zetea | Video 4K | 2022

M-am plimbat cu caiacul și SUP-ul pe unul dintre cele mai frumoase lacuri din România: Lacul Zetea. Cu siguranță este o experiență pe care nu o voi uita prea curând și pe care o voi repeta. Mi-ar plăcea să-mi dezvolt un hobby în această direcție.

➡️ Am scris aici toate detaliile legate de aceasta experienta:
➡️ Aici poți să vezi cum a fost la cort langa Lacul Zetea:
➡️ Follow me Instagram:
➡️ Follow me Facebook:

#laculZetea #BarajulZetea #Harghita #camping #SUP #caica #cort #instatravel #djimavicair2 #djimavic #djiromania #drona
x

Ce poți vizita în județul Harghita. Top 15 de atracții turistice de care nu știai | TOP VISTA

🔵Abonează-te la canalul Vista pentru un clip nou -

🔵Dacă vrei să faci o mică vacanță prin România, dar încă nu erai decis asupra zonei pe care să o vizitezi, azi avem o sugestie pentru tine. Sigur îți va plăcea ideea noastră și nu te mai ținem pe jar! Este vorba de județul Harghita, loc în care vei avea o sumedenie de locuri interesante de vizitat.

15. Lacul Roșu - 01:11
14. Lacul Sfânta Ana - 01:46
13. Rezervația Naturală Dealul Sării - 02:38
12. Peștera Șugău - 03:13
11. Cheile Vârghișului - 03:55
10. Cascada Csorgókő de la Vărșag - 04:22
9. Barajul Zetea - 04:58
8. Piatra Singuratică - 05:32
7. Salina Praid - 06:22
6. Casa Fluturilor Praid - 06:58
5. Parcul zoogic de la Ivo (Izvoare) - 07:42
4. Parcul Mini Transilvania - 08:02
3. Statuia Inima Lui Iisus - 08:42
2. Pasul Cașin - 09:12
1. Muzeul Păpușilor - 10:03

🔵Află detalii:

🔵Music from Uppbeat (free for Creators!):

License code: HAGIGOJWHMDZTEJF
___________________________________________________________________________

🔵VISTA:
Facebook VISTA -

🔵Voce: Dan Chiper -
Florentina Ciobanu -
___________________________________________________________________________

🔵Fii la curent cu știrile de #actualitate pe
YouTube Impact.ro -
Facebook Impact.ro -
Instagram Impact -

🔵Nu rata nici știrile de #tehnologie pe
Facebook Playtech.ro -
Instagram Playtech.ro -
YouTube Playtech.ro -

🔵Nu rata știrile de #divertisment pe
Facebook Vocea.biz -

🔵Fii în pas cu moda doar cu Ego.ro -
Facebook -
Instagram -
TikTok -

🔵Nu rata cine înscrie în #sport cu
Facebook Playsport.ro -
Instagram Playsport.ro -
YouTube Playsport.ro -

Barajul Zetea și Mănăstirea Izvorul Mureșului (HR)

Barajul Zetea este un baraj executat pe râul Târnava Mare, în amonte de localitatea Zetea din județul Harghita. Barajul apără localitățile situate în valea Târnavei Mari de inundații, iar în caz de secetă asigură debitul normal al apei. Capacitatea bazinului este de cca. 50 milioane m3, lungimea este 2,6 km din care 1,4 km se află în fosta vale a Târnavei Mare. Lățimea apei la baraj este de 400-800 m în valea pârâului Șicasău și în zona Târnavei Mari este de 150-200 m. La piciorul barajului este executată o centrală hidroelectrică. Barajul reprezintă și un potențial obiectiv turistic, atrăgând un număr destul de mare de turiști pe malul acestuia.
Fauna piscicolă este alcătuită din peștii migratori din pârâuri. Cantitatea cea mai semnificativă o reprezintă cleanul, apoi ca proporție a populației piscicole urmează păstrăvul. Datorită debitului mare al apei, extinderea acestei specii este nelimitată, din această cauză existând și exemplare de peste 10 kg. Câteodată își fac cunoscută prezența prin mușcături puternice și furtul momelii, iar prinderea lor te poate pune la grea încercare. Din surse sigure știm că cele mai mari exemplare capturate au fost între 6 și 8 kg. Datorită calității apei și cleanul a crescut. Lacul a fost populat și cu alte specii, cum ar fi: plevușcă, beldiță, [albișoară] mreană vânătă, caras, crap, șalău, știucă, scobar, plătică, mihalț, biban.Se poate pescui atât de pe mal cât și din barcă, acestea fiind utilizate mai ales de către pescarii care folosesc rotativele sau muscăritul. Sursa: Wikipedia Mănăstirea Izvorul Mureșului : Sfânta Mănăstire cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Izvoru Mureşului este aşezată la poalele Hăşmaşului Mare, între cei doi fraţi de cruce Mureşul şi Oltul, la o altitudine de 950 m, pe DN 12 între Miercurea Ciuc şi Gheorghieni.
Mănăstirea este aşezată lângă şoseaua naţională, trezind admiraţia şi stârnind curiozitatea călătorului, care este surprins să vadă dintr-o dată, un zid masiv de piatră, care aminteşte de epoca medievală şi o clopotniţă înaltă, albă şi frumoasă. Această “apariţie” într-o zonă în care sunt prea puţine biserici ortodoxe, este surprinzătoare şi îl incită să oprească şi să cerceteze mai îndeaproape.
Chiar de la intrare îl întâmpină o troiţă maramureşeană şi o impunătoare faţadă de piatră cu o firidă de unde îl priveşte icoana în mozaic a Maicii Domnului, Ocrotitoarea Sfântului Locaş. Sursa:

Lacul Zetea - Harghita sau cel mai misto loc de campat.

Ne-am plimbat cu caiacul și SUP-ul pe unul dintre cele mai frumoase lacuri din România: Lacul Zetea.

De vreo 3 ani ne-am facut un obicei din a vizita lacul Zetea, de data aceasta am si ramas peste noapte in campingul de langa lac si putem spune ca ne-am indragostit de acest loc.

Ne gandim deja cand sa ne intoarcem din nou aici.

Cu siguranță este o experiență pe care nu o vom uita prea curând și pe care o vom repeta.

DJ138 Drumul Suseni (HR) - Barajul Zetea (Subcetate), judetul Harghita, Romania

Drumul de la Suseni (HR) la lacul Zetea (HR) este foarte frumos si linistitor. Este un drum ce are curbe line, nu este aglomerat si cu multa padure.
Daca ajungi prin zona merita o tura, este foarte relaxant.


#drumurifrumoaseromania

BARAJUL ȘI LACUL ZETEA 2019

Off Road Trip into Harghita. Dealu, Zetea, Vărșag

Suzuki Grand Vitara & Dacia Duster, Off Road Trip into Harghita.

Join us on

Stay tuned, the best is yet to come!

Thanks For Watching!
x

Barajul Zetea

Un loc mirific sub tampla muntilor Harghitei,
aproape de locul unde izvoreste raul Tarnava Mare.

3 days in Harghita

EN: In Harghita county, there is always a new adventure waiting! 🤸‍♂️
RO: În județul Harghita te așteaptă mereu aventuri noi! 🤸‍♂️
HU: Hargita megyében mindig új kalandok várnak! 🤸‍♂️
#VisitHarghita #FamilyFriendly #EDENdestination

🎬 Fülöp Attila - Fotó & Film

Ep.55🏍 Statuia Inima lui Isus și Lacul Zetea - Ținutul Secuiesc (tura moto)

Páva City - Your spot in historical downtown

EN: Páva City is a cozy bed and breakfast, right in the historical center of Odorheiu Secuiesc, just near the ruins of the Székely-Támadt castle. Being situated downtown, Páva City is the best place to stay if you're planning to explore town, or just spend a couple of days in one of the loveliest towns in Transylvania.

HU: A Páva City egy otthonos, családias kis panzió Székelyudvarhely történelmi központjának közepén, a Székely-Támadt vár közvetlen szomszédságában. Központi elhelyezkedésének köszönhetően a Páva City a legjobb szálláshely, ha azt tervezi, hogy felfedezze a várost, vagy ha egyszerűen csak néhány nap pihenésre vágyik Erdély és Székelyföld egyik leghangulatosabb településén.

RO: Páva City este o pensiune prietenoasă, situată în mijlocul centrului istoric din Odorheiu Secuiesc, chiar lângă ruinele cetății Székely-Támadt. Fiind situat în centru, Páva City este cea mai bună alegere dacă vrei să descoperi orașul, sau dacă pur și simplu vrei să petreci câteva zile într-una din cele mai plăcute orașe din Transilvania și din Secuime.

PÁVA ONLINE:
FACEBOOK:

Hidden gem in Transylvania. Superb sights in the heart of Romania

Walking around the main touristic areas in Odorheiu Secuiesc (Székelyudvarhely) , Harghita, Romania, a very pretty town that we consider to be a hidden gem, located right in the heart of Romania.

Odorheiu Secuiesc is a town in eastern Transylvania, historically part of the Szekler community in this historical region. It has been historically significant during the reigns of several Romanian and Hungarian princes, most notably Michael the Brave (Mihai Viteazu) (1593-1601) or King John II Sigismund of Hungary (1540-1551; 1556-1570).

Clip was filmed in 4K with natural sound in the evening and features buildings in the town administrative centre as well as the nearby central park.
x

Lacul Zetea-Comuna Vărșag -Muntii Gurghiului

Localitatea Vărșag se află în munții Gurghiului (județul Harghita) în depresiunea vulcanică Vărșag la o altitudine de 830-1050m și la 34 km de Odorheiu Secuiesc. Este formată din mai multe cătune pe o suprafață de 7669 mp. Cascada Vărșag se află în pădurea Vărșagului, pe pârâul Fântâna Mare . Apele pârâului care formează cascada este alimentat de șapte izvoare. Apa se aruncă de la înălțimea de 7 metri și formează o frumoasă cascadă în două trepte, Cascada Vârșag sau Cascada Secuilor Csurgoko.
Ocupația principală a locuitorilor este exploatarea lemnului, creșterea animalelor și turismul rural.
Putem vizita în zonă mori de apă, porți secuiești, cascada Vârșag, izvoarele pârâului Fântâna Mare, turnul de belvedere, izvoarele râului Târnava Mare. Putem considera această regiune un imens muzeu in aer liber.
Regiunea este populată de oameni care păstrează și cultivă și astăzi tradițiile populare. Muzica:Track: Te amo — Vendredi [Audio Library Release]
Music provided by Audio Library Plus

Vacanță în Parcul Natural Zetea, acolo unde cerbii se lasă mângâiați și filmați

Dacă vreți să vă duceți copiii într-un loc despre care vor avea ce povești, avem o propunere: Parcul Natural Zetea, din județul Harghita, unde trăiesc peste 500 de cerbi, mufloni și mistreți. Pădurea se întinde pe 350 de hectare, iar unele animale sunt atât de obișnuite cu oamenii, încât se lasă mângâiate și filmate.

Mai multe detalii găsiţi pe stiriletvr.ro




Harghita County 2023 – 3rd place

EN: Coming up third in the Harghita County Tourism Film 2023 competition. 💙
Congratulations, Baradise-Experience Transylvania! 👏

RO: Pe locul trei la concursul Clip de promovare turistică a județului Harghita 2023. 💙
Felicitări, Baradise-Experience Transylvania! 👏

HU: A Hargita megye imázsfilmje 2023 verseny harmadik helyezettje. 💙
Gratulálunk, Baradise-Experience Transylvania! 👏

👨‍👩‍👧 #VisitHarghita #FamilyFriendly #EDENdestination
💙 #2023AnulTurismuluiDeSănătate #2023AzEgészségturizmusÉve #2023TheYearOfHealthTourism

Muzeul Apelor Minerale (Băile Szejke - Szejkefürdő, Odorheiu Secuiesc, Transilvania, România)

Vă rog să activați subtitrarea în românește ! - Please turn ON English subtitle!
Băile Szejke, în ungurește Szejkefürdő, sunt situate lângă orașul Odorheiu Secuiesc (Székelyudvarhely), județul Harghita. În perimetrul stațiunii sunt mai multe izvoare cu ape minerale mai aparte, de tip mixt: ape minerale carbogazoase + sărate + hidrocarburi. Atestate documentar încă din secolul 18, apele de aici devin renumite în perioada 1871-1890 odată cu intrarea întregului domeniu în proprietatea lui Orbán Balázs (1829-1890) care modernizează vechile „băi țărănești” la standardele epocii, construind, în afară de conacul său, un stabiliment cu 24 de vane cu apă minerală încălzită, o piscină cu apă minerală rece, un restaurant cu muzică țigănească etc. În anii 2004-2008, în apropiere de drumul național spre Corund - Praid - Sovata -Târgu Mureș și de izvorul mineral Izvorul Mare (sau Izvorul cu petrol) a fost construită o frumoasă clădire de lemn care găzduiește Muzeul Apelor Minerale. Acesta nu se referă strict la apele minerale de la Băile Szejke, ci are și caracter documentar-științific, istoric și etnografic, făcând referire la întreg Ținutul Secuiesc: izvoare minerale, băi locale cu ape minerale, ape sărate și mofete, precum și la stațiunile balneoclimaterice cunoscute (Tușnad, Borsec, Balvanyos). Alte muzee asemănătoare tematic, dar mai mici, se găsesc la Tușnad Sat și la Borsec.
În curtea muzeului se găsește Izvorul mineral Sarolta, un șopron care protejează vechi căruțe special construite cu care se transporta apa minerală la Odorhei, precum și „Arborele lui Kannásné” (trunchiul fostului cel mai vechi arbore din Odorhei).
Prima sală este dedicată apelor minerale de la Băile Szejke, emblematice fiind ulcioarele ceramice și fotografiile de epocă cu căruțe trase de bivoli și care transportau aceste ulcioare cu apă minerală la Odorhei. În cea de a doua sală ne întâlnim cu două personalități ale secuimii. La început intrăm în contact cu viața și activitatea geologului Bányai János (1886-1971) care, printre altele, a inventariat în Secuime circa 2.500 izvoare cu apă minerală. Vedem vitrine cu roci și fosile din colecția sa, materiale de lucru, publicații, hărți, portrete etc. Cealaltă parte a sălii este dedicată marelui encicloped Orbán Balázs (1829-1890), cel mai mare dintre secui, aventurier, politician, scriitor, etnograf, academician, de fapt cel care a reconstruit Băile Szejke. O impresionantă statuie îl reprezintă pe acest om a cărui capodoperă este „Descrierea Ținutului Secuiesc” („A Székelyföld leírása”), lucrare monumentală în 6 volume. Urcând la etaj intrăm în lumea stațiunilor balneclimaterice din Ținutul Secuiesc. Alături de vitrine conținând o mulțime de publicații tematice (balneologie, hidrologie etc.) vedem panouri cu fotografii reprezentând băile din Secuime așa cum erau odinioară: Szejke, Corund, Praid, Sovata, Chirui, Selters, Homorod, Vâlcele, Șugaș, Tușnad, Balvanyos, Borsec etc. Alte vitrine și exponate se referă la viața și atmosfera stațiunilor balneoclimaterice.
Recomandăm completarea vizitei la Muzeul Apelor Minerale de la Băile Szejke cu vizitarea galeriei de porți tradiționale secuiești la capătul căreia se găsește mormântul lui Orbán Balázs - - precum și a Parcului Minitransilvania - - conținând machete ale unora din cele mai renumite construcții din Transilvania.

Top obiective turistice în Depresiunea Brașovului

Cele mai frumoase chestii din țara secuilor-România

Shares

x

Check Also

x