Hai-hui prin Bucovina! Stulpicani - Frasin. 4K 60fps
Bucovina Romania S1E11 | European Tour Ireland to Romania
Episode 11 of the motorcycle European Tour 2021 from Ireland to Romania on a Harley-Davidson Road King. In this episode I am riding with the North Gang Riders across the Bucovina region from Ostra to Broșteni, then we follow the Bistrița river valley until we climb up on the Transrarăul high-way on the Rarău mountain. After a stop at the Păstrăvarul Han in Pojorâta we cross the mountains across the Palma pass and return to Suceava city for the Bucovina Motorfest. I depart Suceava by the Prislop pass riding through Cârlibaba over to the Borșa city in Maramureș
TIMESTAMPS
00:00 Intro
01:00 Ostra
01:35 Tarnița Mine
02:55 Bistrița Valley
04:30 Transrarăul
08:00 Pietrele Doamnei, Rarău
10:00 Hanul Păstrăvarului, Pojorâta
10:45 Curmatura Boului
12:45 Palma pass
14:00 Solca
17:52 Suceava City
19:04 Bucovina Motorfest
20:35 Mestecăniș pass
21:30 Cârlibaba
22:18 Prislop pass
SATUL BUCOVINEAN - SUCEAVA #shorts
Pensiunea*** Satul Bucovinean - Breaza Suceava
Pension *** Bucovina Village - Breaza Suceava
Codrul secular de la Sinca, in patrimoniul mondial UNESCO
In Codrul Secular de la Sinca, pe o suprafata de aproape 330 de hectare, arborii nu au fost si nu sint taiati niciodata. Cei mai batrini brazi au mai mult de 300 de ani iar fagii depasesc si 450 de ani. Aici creste cel mai inalt brad din Romania, de 62,5 metri si cel mai inalt fag, de 55 de metri. Arborii cad la pamint de batrinete sau din cauza unor vinturi puternice. Copacii sint lasati sa putrezeasca pe pamint, asa cu a gindit practic natura. Astfel, ei ajuta la regenerarea ecosistemului. Acolo unde cad arborii batrini, lumina poate patrunde pentru a ajuta alti copaci sa creasca. Din iulie 2017, Codrul secular de la Sinca a fost inclus in patrimoniul mondial UNESCO.
Codrul poate fi vizitat de turisti, doar in cadru organizat. Pentru informatii, accesati:
_
Vezi mai multe videoclipuri, stiri si harta Brasovului pe:
Fii la curent cu cele mai recente filmari despre Brasov:
Așa arată primăvara la Ostra/ Suceava…ninge de rupe pe 10 Aprilie dar păsărelele sunt mega-vesele
Așa arată primăvara la Ostra/ Suceava…ninge de rupe pe 10 Aprilie dar păsărelele sunt mega-vesele
MUZEUL LINGURILOR DE LEMN (Câmpulung Moldovenesc, Bucovina, România)
Vă rog să activați subtitrarea în românește! - Please turn ON English subtitle!
Muzeul lingurilor de lemn se găsește în partea central-vestică a orașului Câmpulung Moldovenesc într-o casă cu etaj ușor de recunoscut datorită ”draperiilor” de linguri vizibile de departe. Este cea mai mare colecție de linguri din țară, numărând circa 6.000 de exponate, reprezentând rodul muncii profesorului Ioan Țigui. El a început să adune primele linguri în anul 1945 și a continuat permanent să-și lărgească colecția până la moartea sa, în 1978. Urmașii, și anume familia Mateescu, s-au îngrijit în continuare de această colecție, păstrând dispunerea inițială. Lingurile sunt în general aranjate în seturi de câte zece, însoțite de câte o etichetă scrisă chiar de către părintele colecției, profesorul Ioan Țugui. Pe aceste etichete sunt trecute diverse informații: proveniența, semnificația, decorații, lemnul, meșterul, anul etc. Astfel ne facem o idee despre sistemul de clasificare conceput de autor și care vizează foarte multe aspecte.
Marea majoritate a lingurilor sunt din România, dar sunt și multe linguri de pe toate continentele și din toate țările Europei, obținute prin schimburi sau donații. Autorul a acordat o atenție deosebită lingurilor uzuale, simple sau modest decorate, reprezentative fiind cele folosite la stână. Multe din acestea au fost folosite. O categorie importantă sunt lingurile ornamentale, imaginația creatorilor neavând limite. Sunt linguri sculptate, scrijelite, pirogravate, pictate, cu inel. Ornamentațiile sunt cu motive populare, din lumea florilor, animalelor, astrelor, peisaje, clădiri istorice, ouă încondeiate, personaje istorice, motive religioase. Unele linguri au caracter istoric prin vechime (sec. XVII) sau folosite de personalități (Mihail Kogălniceanu, Mihail Sadoveanu). De asemenea, turiștii sunt atrași de unele linguri ”curiozități”: ale logodiților, căsătoriților, calicilor, pentru femei cicălitoare, ”din zestrea miresei”, ”pomenirea morților” etc.
AMINTIRI ...ITALIA PALERMO FOARTE FRUMOASE DE MIHAI GEMENEA SV.
FAMILIA ROTUNDU SICILIA PALERMO ITALIA MIHAI SI LARISA
Mociar. Cea mai batrana padure din Romania. Locul de basm din Mures
#Mociar. Cea mai batrana padure din Romania. Locul de basm din Mures
#basm #romania #shorts
Codrul Secular SLĂTIOARA (Munții Rarău, Bucovina, România)
Vă rog să activați subtitrarea în românește!
Codrul Secular de la Slătioara (numit și ”Catedrala de lemn a Rarăului”, sau ”Pădurea uitată de timp”) este o rezervație forestieră situată într-o zonă destul de izolată pe versantul sud-estic al Masivului Rarău. Rezervația se dezvoltă între altitudinile 790 m (cantonul silvic situat la marginea satului Slătioara) și 1353 m (creasta Muntelui Todirescu). Rezervația a fost înființată în 1941 pe 242 ha și legiferată în anul 2000 ca parte a Sitului Natura 2000 când a și fost extinsă la 1064 ha. Orice activitate forestieră este strict interzisă, pădurea crescând și murind în condiții naturale. De aceea, spre dosebire de pădurile obișnuite, aici vom vedea numeroși arbori morți, dar încă în picioare, sau alții aflați în diferite stadii de putrezire. Codrul Secular Slătioara este constituit în special din molizi, subordonat brazi, fagi și alte specii, din care unele rare (tisa, carpen). Vegetația ierboasă conține peste 900 de specii de plante dintre care unele ocrotite: papucul doamnei, vulturica de stâncă, foaia groasă, alga roșie de apă dulce, tulichina. Copacii din rezervație au până la 60 m înălțime, 1,40 m diametru și vârste de 200-300 ani (după alții chiar mai mult) constituind a doua rezervație de conifere ca importanță din Europa. Rezervația forestieră Codrul Secular Slătioara este încununată, la propriu și la figurat, de Rezervația botanică Fânețele Montane Todirescu care are 38 ha și este situată între cotele 1270-1492 m în zona crestei Muntele Todirescu.
Drumetii in Bucovina
15 kilometri prin soare, ploaie, grindina, ceata in Codrii Seculari Slatioara - Todirescu
1.05.2018
Codrul Secular Slatioara
Codrul secular Slătioara este o arie protejată de interes național ,situată pe versantul sud-estic al masivului Rarău, în județul Suceava, comuna Stulpicani, pe teritoriul satului Slătioara.
imagini comuna Ostra 2014
A fost sfințită piatra de temelie pentru Mănăstirea Vadu Negrilesei
În Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților va fi construit un nou așezământ monahal, ce va fi situat în apropierea chiliei în care s-a nevoit părintele Cleopa Ilie, unul dintre marii duhovnici români. Piatra de temelie a Mănăstirii „Pogorârea Sfântului Duh” – Vadu Negrilesei din județul Suceava a fost sfințită ieri de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, împreună cu Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Damaschin Dorneanul. Părintele Arhiepiscop a subliniat cu acest prilej faptul că părinții Cleopa Ilie și Paisie Olaru, în memoria cărora va fi construită mănăstirea, reprezintă modele demne de urmat în zilele noastre.
Gura Humorului - Solca
Aprile 2012
Music /// Perasma - Swing 2 Harmony ( Gabriel & Dresden Mix )
Poiana narciselor (Negrileasa) | 2021
Poiana narciselor 2021
Muntii Ciucas in Septembrie - drone video
Cum arata muntii Ciucas in Septembrie pe o vreme frumoasa. Filmare aeriana asupra Tigailor Mari, Varful Ciucas si imprejurimi.
---------------------------------------------------------------------------
🔴 Aboneaza-te -
📝 Website -
📸 Instagram -
🔵 Facebook -
My gear ::
🛰 DJI Mavic Air 2
📹 DJI Pocket 2
📸 Nikon D7200
📷 Sigma 18-35mm
📷 Sigma 24-105mm
---------------------------------------------------------------------------
🎵 Music info :
Music from Tunetank.com
IsaevI lnar Music - A Serene Day (Copyright Free Music)
Download free: