Hyperlapse showing the evening setting over the small town of Rovinari
Shot with: DJI Mini 3 Pro Edited in: Adobe Lightroom & CreateStudioi Music: Epidemic Sound
Contact: beavisdrone@outlook.com
x
Hyperlapse of Rovinari #dji #djimini3pro #drone #dronevideo #hyperlapse #sunset
Romanian Country LIFE | The County of GORJ, OLTENIA - Most Beautiful County in ROMANIA? (2021) 🇷🇴
Travelling to my grandparents house in the county of Gorj, Oltenia situated in the western side of Romania. This is where I grew up during my school summer holidays, and now coming back to see these places brings up loads of beautiful memories. We take you with us on this adventure. Enjoy!
Do you like what we do? Consider becoming an INCREDIBLE MEMBER here:
Our BEST and EASIEST currency exchange banking system with THE BEST RATES (you can check) on the market - REVOLUT: We carry very little cash and we travel full-time with the help of this wonderful app! Enjoy!
Check out our Walk With Us channel:
✈️ Learn to make money while TRAVELLING the WORLD like we do:
Let's keep in touch: Instagram:
#Oltenia #Gorj #Romania
SIGHISOARA, ROMANIA 2022
This video was taken in the Summer of 2022 during the beautiful 28th edition of the Medieval Festival. I combined 4k video on the ground to capture local festivities and the crowds as well as aerial drone images and played a soundtrack that I think captures the essence of the this medieval town.
If you enjoyed the video, please subscribe to my channel. It will encourage me to produce more videos.
STIAI CA EXISTA ASA CEVA IN ROMANIA? | Am decis sa vizitam frumoasele Cule din Oltenia
Bine ați (re)venit pe canalul nostru!
De data aceasta am rămas în sudul țării și am hotărât să ne petrecem weekend-ul pe un traseu mai puțin obișnuit. Am pornit pe urmele culelor, care sunt niște construcții boierești cu rol de apărare fiind răspândite în Oltenia și Muntenia. Din cele peste 50 de cule, au mai rămas doar 27, iar multe dintre acestea sunt în colaps sau într-o stare avansată de degradare. Noi am ales câteva cule care se pot vizita, ne-am făcut traseul și am pornit la drum.
Am început vizita cu Complexul Muzeal Măldărești unde se află două cule - cula Greceanu și cula Duca (bilet de intrare 10 lei). Cula Greceanu, așa cum o vedem astăzi datează din secolul XVIII. În această culă a locuit pictorița Olga Greceanu, care a pictat interiorul culei și a bisericii Sf. Nicolae care se afla în curte. Probabil nu știați, cel puțin noi am aflat la fața locului și am rămas surprinși, dar Olga Greceanu a fost unica femeie căreia i-a fost permis să țină predici în biserica ortodoxă, având o dispensă de la patriarhul Justinian. Vizavi de cula Greceanu se află cula Duca, care împreună cu un teren a fost cumpărată de I.G. Duca în 1907 (de unde a ”moștenit” și numele), unde și-a construit o casă de vacanță în stilul celor două cule. Printre oaspeții de seamă care au stat la cula Duca este și Regina Maria, căreia îi plăcea să își petreacă timpul la terasă. În zonă se află și conacul lui Maldăr, care este transformat în hotel cu restaurant. Noi ne-am oprit doar să mâncăm, și am rămas surprinși de modul deosebit de frumos în care se servește cafeaua turcească. În drum spre Târgu Jiu am trecut pe lângă pădurea Paradisului, și nu am putut să nu oprim ca să o vedem mai de aproape. Sunt mulți copaci vopsiți în diverse culori, cu vopsea ecologică și care reprezintă un manifest împotriva defrișărilor ilegale.
A doua zi am început-o la Muzeul arhitecturii populare din Gorj (bilet de intrare 10 lei), unde se află cula Tătărescu, care a aparținut personal fostului prim-ministru. Aflată inițial în satul Poiana, comuna Rovinari, aceasta a fost mutată în muzeu, bucată cu bucată în anii 2000-2002. Aici a locuit Constantin Brâncuși când a sculptat ansamblul monumental Calea Eroilor din Târgu Jiu. Următorul popas l-am făcut la cula Cartianu, care se păstrează din generație în generație în administrarea familiei Cartianu chiar de la momentul construcției - 1760. Cula este într-o stare foarte bună, se păstrează multe obiecte decorative originale, fotografii ale familiei și mai multe costume populare. Și pentru că weekend-ul era pe terminate, ne îndreptam spre București, dar nu înainte de a ne opri și la cula Racovița înglobată în Muzeul Etnografic ”Prof. Constantin I. Năstase”. Din păcate nu am putut vizita cula, deoarece este încă închisă pentru a elimina orice riscuri, dar am găsit în curtea muzeului cea mai mare lingură de lemn din lume. Aici s-a încheiat traseul nostru, dar cu siguranță vom vizita și alte cule cu proxima ocazie. Sperăm că v-am făcut curioși și veți vizita și voi aceste construcții deosebite.
Dacă v-a plăcut video-ul nu uitați să vă abonați la canalul nostru și să dați un like. Orice comment-uri sunt binevenite cu laude și sugestii :) De asemenea puteți activa notificările, ca să nu ratați niciun video. Mulțumim, dragilor!
Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru postări: