10 Best place to visit in Filipeştii de Târg Romania

x

Explore Romania: The life of a coal mine - Prahova Valley (Episode 3) - 4K

Explore Romania: The life of a coal mine - Prahova Valley

in this episode you can find some images taken at the beginning of this autumn at about 70km from Romania's capital Bucharest, at Filipestii de Padure. This is a coal mine that was firstly founded at the beginning of the last century and its' activity made an important change on the nature and wildlife style. In the present the mine is not functioning at its' full capacity anymore and there is only one little part that remain functional, the one named surface coal mine.

Movie filmed with: DJI Mavic PRO
Editing: Final Cut Pro
Music: Igor Dvorkin - Black Sea (AudioNetwork.com)

I hope you enjoy this video :)
x

Conacul Pana Filipescu

Undeva in Jud. Prahova in satul Filipestii de targ se afla Conacul boieresc Pana Filipescu.
Conacul Pana Filipescu este punctul de pornire al stilului arhitectural Brancovenesc.
x

Stoeneşti Brătăşanca Dărmăneşti 72 Große Walachei Rumänien Romania 18.4.2016

Der Weg ist das Ziel... komm fahr mit in meinem Goggomobil =G=
Sightseeing in Krisenregionen, Armenviertel, Bürgerkriegsgebieten.
Along radioactive Death-Zones, MOAs, No-Go and Civil-War Areas.
x

Travelling over Romania in 120 seconds - full HD

Some beautiful shots taken during the summer trip.
x

Cartea LANȚURI, promo. După un caz real și dramatic din România

Romanul LANȚURI, lansat oficial în România pe data de 13 octombrie 2016 la Penitenciarul Mărgineni, este inspirat dintr-un fapt real. În 1979, un bărbat tânăr alege să își facă singur dreptate și comite o triplă crimă. Este condamnat la pedeapsa capitală prin executare. Președintele de atunci al țării, Nicolae Ceaușescu, refuză grațierea înaintată prin cerere de către avocatul din oficiu.
În detenție, deținutul are un comportament exemplar deși este legat în formă de T cu lanțuri. Realizând ce a făcut, alege drept salvare moartea și căința. Psihologul de atunci al închisorii este personaj în carte, trăiește și a fost prezent la eveniment, ceea ce dă o notă emoțională aparte lansării de carte.
Psihologia romanului este următoarea, însoțită de pilde și învățăminte pentru societatea civilă: Nimeni nu are dreptul să își facă singur dreptate, există întotdeauna soluții care să nu pună în pericol siguranța cuiva. Este nevoie de măsuri de educare în societatea civilă pentru a se preîntâmpina cazuri precum cel regretabil petrecut la Ploiești în primăvara anului 1979.
Deținutul a scris un soi de jurnal, în detenție, pe care l-a lăsat moștenire psihologului și pe baza căruia a fost scrisă inclusiv o mare parte din carte.
Într-un fel, oamenii, chiar și liberi se află în lanțuri. Ei sunt supuși greșelii dar prin crimă sau omorârea cuiva, lumea nu devine mai bună.
Romanul relevă și diferența dintre condițiile de detenție de atunci și cele din anul 2016. Acum sunt schimbate în bine multe lucruri, atunci nu existau atâtea oportunități de reeducare, calificare la locul de muncă etc.
Este vorba de un roman beletristic dar scris pe baza unor mărturii reale și documente reale (manuscrisul deținutului, din care câteva file sunt și în carte).
Mesajul cărții este simplu și totuși nu mereu perceput de indivizi ai societății civile: Nimeni nu are dreptul să își facă singur dreptate, izbăvirea vine prin căință și ispășirea pedepsei. Reeducarea socială dar și morală. Deținutul s-a ucis pe el, ca suflet, când a ales crima regretabilă. Avea calități, avea toată viața în față, avea o exprimare și viziune despre familie destul de sănătoase. Amestecul altora ca și pripa, furia, nejustificate atunci când există și al drum decât al faptelor reprobabile, precum răzbunarea, alcătuiesc teme pentru iertare, prevenire și o societate bazată pe respectul legii umane, ale statului și nu în ultimul rând a celei divine.
Concluzia cărții: Ce facem noi, societatea, ca să salvăm asemenea furii fatale, sau ca să prevenim distrugerea unei familii, uciderea de vieți omenești și respectarea celui de lângă noi, oricâte defecte, inofensive totuși, ar avea?
Cam atât se poate spune despre LANȚURI în mică măsură. Lectura și judecata opiniei publice, a cititorului în speță, urmează, măcar la nivel de opinie.
Cu mulțumiri, autorul romanului,
scriitor Adrian Melicovici

Focuri de artificii la Bălți – 2016

„Capitala de nord” a întâlnit anul 2016 cu un spectacol excepțional de focuri de artificii.
În noaptea dintre ani, Renato a fost alături de bălțeni: i-a felicitat, le-a cântat karaoke până dimineața și și-a făcut selfie (video & foto). A avut grijă să țină legătura și cu fanii săi virtuali, publicând pe pagina sa de Facebook (administrată de el, nu de slugi) tot felul de mesaje și cântece de-ale sale.
„Al nostru” a spus că cei de la Chișinău fac ce pot, iar la Bălți se face ceea ce se dorește.
Anu' ista la chefuri „capitala de nord” este campioană, datorită Primarulu' Nostru.
Să aveți toți un an nou mai bun!
01.01.2016

Romania 2015

A trip from Bucharest to Bucovina.
A lot of beautiful places, nice landscapes, wonderful monuments.

Judetul Prahova

Clip de promovare a obiectivelor turistice din judetul Prahova.

Arificii Revelion Pitesti 2010 @ GeorgeRdv

Arificii Revelion Pitesti 2010 @ GeorgeRdv

Interviu cu Sergiu Burlacu

În acest interviu am aflat de la Sergiu Burlacu - Președintele Organizației Teritoriale al Partidului Unității Naționale la Bălți, candidat la funcția de primar al municipiului Bălți, despre planurile sale de viitor și despre derularea procesului electoral la Bălți.
x

Shares

x

Check Also

x