This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more
10 Best place to visit in Durağan Turkey
x
Durağan Gezilecek Yerler, Sinop Durağan Tanıtım, Durağan/Turkey Promotion Film
Sinop’a bağlı bir ilçe olan Durağan’ın kuzeyinde Dikmen ilçesi, batısında Boyabat ilçesi, güneybatısında Saraydüzü ilçesi, güneyinde Samsun iline bağlı Vezirköprü ilçesi ve doğusunda ise Samsun iline bağlı Alaçam ilçesi bulunmaktadır. Durağan ilçe merkezinin Sinop'a uzaklığı 120 Km'dir. İlçenin yüz ölçümü bazı kaynaklarda 910 km² bazı kaynaklarda ise 1034 km² olarak geçmektedir. Arazinin % 80'i dağlıktır. İlçe adını kasabada bulunan Durakhan’dan almaktadır. Bu han 1265 yılında Pervane oğulları zamanında yapılmıştır. Durağan, Osmanlı döneminde Kastamonu eyaletine bağlı iken, 1899’da yapılan yeni idari taksimata göre Boyabat ilçesine bağlı bir bucak/nahiye haline dönüştürülmüş ve 30 Mayıs 1954 tarihine kadar da Boyabat İlçesine bağlı kalmıştır. Durağan, 1 Haziran 1954 tarihinde ilçe haline getirildikten sonra 10 Mart 1955 tarihinde ilçenin belediye teşkilatı kurulmuştur. Durağan ilçesinin 2018 itibarıyla 5 mahallesi ve 70 köyü bulunmaktadır. Nüfusu ise 20 bin civarındadır.
Durağan ilçesinde gezilecek görülecek yerlerden bazıları şunlardır: Durakhan Kervansarayı, Ağcaçal Mağarası Durağan ilçesi (İlçeye 25 km uzaklıktaki Cevizlibağ Köyünde yer alır.) Buzluk Mağarası Durağan/SİNOP (Mağara ilçesinin 13 km kuzeyinde yer alır.) Durağan İkiz Göletler Sosyal Tesisi, Gökırmak Sosyal Tesisi (Cumhuriyet Mah. Durağan/Sinop), Durağan Şehit Ömer Halisdemir Parkı, Ambarkaya Kaya Mezarı Durağan, Terelek Kaya Mezarı Durağan/Sinop, Durağan İsmail Bey Cami, Küçükkozluca Köyü Cami, Durağan Yeşilyurt Köyü Cami, Buzluk Dağı. Kalfet Cami, Durağan Yağbasan Türbesi (Türbenin içinde bir mezar bulunmaktadır. Türbe kitabesinde ise 4 kişinin ismi geçmektedir: Süleyman Bey, Hasan Bey ve kardeşleri Polat ve Kutluşah Beyler) Sinan Dede Türbesi Sofular Mahallesi Durağan (İlçede ayrıca Yeşil Kent, Yeşilyurt ve Hacı Mahmutlu’da da türbeler bulunmaktadır.) Durağan Yukarıkaracaören Göleti, ALTINKAYA BARAJI (Türkiye'nin 4. büyük barajı olan Altınkaya Baraj Gölü Samsun'un Bafra ve Vezirköprü ilçeleri ile Sinop'un Durağan ilçesi sınırları içerisinde yer alır.), Durağan Yassıalan Göleti, Durağan Karataş Köyü Şelales,i Durağan Çöve Yürek Su Atacağı Şelalesi, SİNOP - Durağan Yaylaları: Karapınar Yaylası, Buzluk Yaylası Karakütük Yaylası, Hatipoğlu Yaylası, Tekir Yaylası, Dibelik Yaylası, Kuyucuması Yaylası, Emirtolu Köyü Isırganlı Yaylası, Bozarmut Yaylası
(Durağan, Sinop Durağan, Durağan Tanıtım, Durağan Gezilecek Yerler, Sinop Gezilecek Yerler, Durağan İçin Çal, Dünyanın En Güzel Yerleri Sinop Durağan, Garip Yolcu Belgesel, Durağan Gibisi Yok, SİNOP DURAGAN TANITIM, DURAĞAN BELGESELİ, Durağan’ın Uşağı, Saklı Cennet Durağan, Durağan olayları, Sinop Durağan – Diyar Diyar, Durağan Altınkaya barajı, Durağan Kaya Mezarları, durağan 57, Durağanlı Manici Dayı, Durağan Tirit Yemeği, davul zurna ekibi Durağan, Durağan haberleri, Durağan Düğünleri, Durağan Çerçilerli, Sinop ve ilçelerinin gezilip görülmesi gereken yerleri, durağan spor, Durağan Köyleri, Durağan Belediyesi, Durağan merkez, Durağan Tarihi, Durağan/Turkey Promotion Film ) #Durağan #DurağanGezilecekYerler #DurağanTanıtım #DurağanSinop #DurağanTurkey
x
Kimin Reis Olduğunun Karıştığı Komik Anlar #SedatPeker 🕴️
x
Sinop'un Gezilecek 10 Yeri
Sinop'un Gezilecek 10 Yeri
x
Best Areas to Stay in Istanbul | FULL ACCOMMODATION GUIDE 2025
Get Surfshark VPN at Enter promo code BERYISTANBULTIPS for 83% off and 3 extra months free!
Join Our Free Booking Platform To Get Up To 70% Off Hotels:
Best Areas to Stay in Istanbul | FULL ACCOMMODATION GUIDE 2024. Are you planing a trip to Istanbul but don't know yet where to stay? Where to stay in Istanbul with family, where not to stay, and much more? Then this is the ultimate ACCOMMODATION GUIDE in Istanbul.
📕 Check out our amazing itineraries and guides! We have carefully created many itineraries not just in Istanbul but in many cities around Turkiye, organized useful information for you, including a list with plenty of hotels for all budgets in each city we mention, a list with more than 100 restaurants including one with vegan options, desserts, and much more! All the guides are LIVE, that means that they're updated daily and surely we’ll keep adding more and more! The new changes will automatically sync even after you get it WITHOUT an extra cost! All you have to do is sign up for free and get the guide or itinerary you're interested in! 🎉
🗺️ Guided tours in Istanbul Looking for a hassle-free way to book your city tours? Whether you're interested in historical landmarks, cultural experiences, or culinary delights, we've got you covered. Experienced guides will show you the best of what the city has to offer, all while providing a comfortable and enjoyable experience.
🛜 Do you want to have internet wherever you travel, including Turkey? Then take a look at the option of Aíralo's eSim cards! They are a great choice for those who will be traveling through different countries or regions and don't want to waste time finding local companies in the countries they visit. You buy your eSim online, and as soon as your flight lands at your new destination, you can have internet!
To get a 10% discount on your next eSims, click on the following link and enter the discount code BIT before completing your transaction.
📱 SOCIAL MEDIA: INSTAGRAM: @beryistanbultips FB PAGE: Bery Istanbul Tips
💓 BECOME A MEMBER ON OUR PATREON TO UNLOCK THE SPECIAL SERVICES AND BENEFITS WE HAVE EXCLUSIVELY FOR YOU:
💓 Join this channel to get access to perks:
💲 BUY YOUR ISTANBUL T-SHIRT, MUGS OR TOTE BAGS:
🎵 Music by Epidemic Sound (Click the link below to get a free trial) :
x
ışıklı köyü Türkeli Sinop muhteşem manzarası
#isikliköyü#türkeli#sinop
Boyabat | Sinop, Turkiye | A Castle above the Beauty
#sinop #boyabat
Boyabat town was built below an imposing castle which probably has not been in serious use since around 1300 A.D. but may be as old as 2800 years. Kazdere/Gazidere, a tributary of Gök River, passes through the town. It cuts the rock that the castle is perched on with a dramatic pair of vertical walls. The wall on the castle side has a window on the rock face illuminating descending tunnels to a newly discovered large underground city from Roman times. The tunnels may also have served for water supply and safe passage during siege.
The castle overlooks the Gökırmak valley. This valley is long and lies parallel with the Black Sea coast. Together with the similarly placed Yeşilırmak (river) valley further east, it forms a natural east-west pathway used since the antiquity as a trade route, possibly as part of the silk road. The castle may have served to protect this trade route. Being a suitable distance from Durağan, Hanönü and Taşköprü, it may have provided safe stop for caravans.
The older history of Boyabat may have started from Bronze Age, and it may have been ruled by Kaskians, Hittites, Paphlagonians, Persians, Lydians, Pontus kingdom, and Romans. It served as a border castle between Lydia (later Roman Empire) and the Pontus kingdom a thousand year before it was again a border between Seljuqs and Byzantians.
Since it has been captured a few decades after the Battle of Manzikert (1071) by Gazi Gümüshtigin, the second leader of the Danishmends - a wassal of the Seljuq Sultanate of Rum - the area has been under the rule of several Turkish states (Danishmends, Seljuq Turks, Pervaneoğulları, Jandarids, Ottoman Empire, Turkish Republic) and has been spared from military conflicts and battles on its territory during the last 500 years.
In the late 19th and early 20th century, Boyabat was part of the Kastamonu Vilayet of the Ottoman Empire.
Source: Wikipedia
Director & Editor: Saygın Yıldırım Host Presenter: Craig Burns
Sinop Gerze Limanda/İskelede Yürüyüş | AĞUSTOS 2022
Ayancık Gezilecek Yerler, Sinop Ayancık Tanıtım, Ayancık/Turkey Promotion Film
Sinop iline bağlı olan Ayancık ilçesinin yüzölçümü 866 km² olup Sinop merkeze olan uzaklığı 56 km.dir. Ayancık ilçesinin kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Boyabat ilçesi ve Kastamonu İline bağlı Taşköprü ilçesi, batısında Türkeli ilçesi ve doğusunda ise Erfelek ilçesi bulunmaktadır. İlçenin nüfusu yaklaşık 25 bindir. Ayancık Sinop’un yüzölçümü bakımından Boyabat ve Durağan’dan sonra 3. büyük; nüfus açısından ise Sinop-Merkez, Boyabat ve Gerze’den sonra 4. büyük ilçesidir. Ayancık’ın Gerze ile nüfusları birbirine çok yakın olduğu için Ayancık ilçesini nüfus açısından da Sinop’un 3. büyük ilçesi olarak adlandırırsak bu yanlış olmaz.
İlçe merkezi 202 m. yükseklikteki Maltepe ve Ayantepe ile deniz arasında Ayancık Çayı Vadisinde kurulmuştur. İlçe adını Ayan tepesinden almıştır.
Ayancık ve çevresi 11. yüzyılın sonlarında ilk kez Danışmentoğullarının egemenliğine girmiştir. Bölge 1204’te Anadolu Selçuklularının, 1259’da Pervaneoğullarının, 1292’de Candaroğullarının eline geçmiştir. 1460 yılında ise Sinop ve çevresi Osmanlı Devletine bağlamıştır. İlçenin bugünkü yerinin merkez oluşu 1860 yılından sonra olmuştur. İlçe belediyesinin resmi logosundaki tarih ise 1863’tür. Ayancık cumhuriyetin ilanına kadar Kastamonu iline bağlı iken; cumhuriyetin ilanından sonra yapılan idari düzenlemelerle Sinop iline bağlanmıştır. Ayancık’ın 2018 itibarıyla 5 mahallesi ve 71 köyü bulunmaktadır.
Ayancık’ta her yıl temmuz sonu ya da ağustos başında Ayancık Kültür-Keten ve Ahşap Festivali , Eylül ayının üçüncü haftası içinde ise Ayancık Panayırı düzenlenmektedir.
Ayancık’ın tarihi ve doğal güzellikleri arasında birçok seçenek vardır. Özellikle Ayancık sahilleri-koyları ile ağaç denizi olarak nitelendirilen Çangal Ormanları görülmeye değer yerlerin başında gelir. Sizler için Ayancık’ta gezilecek bazı yerler belirledik! İşte Sinop-Ayancık Gezilecek Yerler: Ayancık Kültür Evi Ayancık İskelesi AYANCIK ESKİ CEZAEVİ: Eski bir kilise kalıntısı olan ve bir dönem cezaevi olarak kullanılan ve Ocak 2018 itibarıyla devam eden restore çalışmaları bittiğinde ilçe güzel bir kültür tesisi kazanacak. AYANCIK EVLERİ: Sahildeki Ayancık evlerinin dışında ilçede tarihi nitelikte ahşap mimarisi ile dikkat çeken pek çok ev vardır. Ayancık Yalı Cami, AYANCIK AHŞAP CAMİLERİ: Ayancık Dedeağaç Köyü Cami, Ayancık Kurtköyü Cami AYANCIK-ÇANGAL ORMAN MÜZESİ AYANCIK KANYONU Ayancık Bakırlı Şelaleleri: Ayancık'a 27 km uzaklıkta olan Bakırlı Aksu şelalesi Bakırlı Köyü içerisinde yer alır. İnaltı Mağarası İnaltı Köyü-Ayancık/SİNOP AKGÖL (Ayancık ilçesinin güneyinde, 1200 metre yükseklikte bulunmaktadır.) Ayancık Çaylıoğlu (İstefan/İstifan) Limanı: Köyde tarihi nitelikte 2 yapı vardır: İstefan Kaya Mezarları, 2- İstefan Sulu Kilisesi Ayancık Çamurca Plajı (Çamurca Koyu) Ayancık Harzana Plajı Ayancık Kuğu Yalısı, Ayancık Gebelit Koyu Tarakçı (Tepecik) Höyük Tarakçı Köyü-Gebelit Mevkii- Ayancık/SİNOP (Denizden 500 m. uzaklıkta uzunluğu 130 m. yüksekliği 4-5 m. olan ve iki tepeden oluşan höyükteki kalıntılar Tunç Çağına kadar inmektedir.) Ayancık Oluza Sahili (Oluza Karataşı) AYANCIK ÇANGAL ORMANLARI Çok zengin ağaç türlerinin yer aldığı hatta Ağaç denizi olarak nitelendirilen Çangal Ormanları, Ayancık, Türkeli ve Boyabat yörelerini kaplar. Ayancık Gürpınar Geler Gölü Yaylası Ayancık Karlık Yaylası (Karlık yaylası 1600 metre yüksekliktedir.)
(Ayancık, Sinop Ayancık, Ayancık Gezilecek Yerler, Sinop Ayancık Tanıtım Filmi, ayancik eymenleri, Ayancık Eymenleri, Ayancık Panayırı, Ayancık Festivali, Ayancık Köyleri, Ayancık Mahalleleri, Sinop Gezilecek Yerler, Ayancık İskelesi, Ayancık İnaltı Mağarası, Ayancık Akgöl, Çangal Ormanları, BİR ZAMANLAR AYANCIK, Ayancık Çerkezleri, Ayancık’ta Sel, AYANCIK DEDEAĞAÇ KÖYÜ, Çamurca Koyu, Ayancık Tarihi Resimleri, Ayancık Davul Zurna, Ayancık Spor, Ayancık Yaylaları, Ayancık MYO, Ayancık Tanıtım Belgeseli, Çaylıoğlu Tanıtım, AYANCIK, Ayancık Mutfağı, ayancık ahşap, Ayancık keteni, Ayancıklı ünlüler, ayancık nesi meşhur, ayancık türküleri, ayancık çiftetelli, Ayancık Evleri, Ayancık sofrası,ayancık canlı izle, ayancık görselleri, ayancık istefan, ayancık pazar yeri, ayancık pazar yeri, ayancık nüfusu, ayancık haritası, ayancık cezaevi, ayancık şelaleleri) #Ayancık #AyancıkGezilecekYerler #AyancıkTanıtım #AyancıkSinop #AyancıkTurkey
Çatak Kanyonu Kastamonu | Fourt Biggest Canyon in The World Catak Canyon | Glass Viewing Terrace
Merhabalar, bu gezimizde, Kastamonu ilimizin Azdavay ilçesine yedi kilometre uzaklıkta, Küre Dağları illi Park'ında bulunan, dünyanın dördüncü en büyük kanyonu olan Çatak Kanyonu'nu sizler için keşfettik.
Oluşumu ve özellikleri itibariyle Türkiye’deki az sayıda kanyondan biridir. Ülkemizdeki bir çok kanyon gibi Çatak Kanyonu da akarsu aşındırmalarıyla meydana gelmiş bir kanyondur. Ülkemizde sadece 22 tane kanyon bulunmaktadır ve Çatak Kanyonu da bunlardan bir tanesidir. Çatak Kanyonu, Çatak Köprüsü’nden başlayıp İnönü’ye kadar devam etmektedir. Ayrıca kanyon Nalbantoğlu Köyü'nden de geçmektedir.
Çatak Kanyonu dünya üzerindeki en büyük dördüncü kanyon olma özelliğine sahiptir. Uzunluğu kuzey ve güney yönlerinde 6 kilometredir. Çatak Kanyonu’nun derinliği bazı bölümlerde 900 metreye kadar çıkabilmektedir. Cam seyir terasının yapıldığı bölümün yüksekliği ise 500 metreye yakındır. Cam seyir terası 250 kişiliktir. 15-16 metresi kanyonun boşluğuna denk gelmektedir. Teras genişliği 10 metre iken boyu 33 metredir. Teras 60 bin tona kadar ağırlığı taşıyabilecek şekilde inşa edilmiştir.
Çatak Kanyonu’nun seyredilebildiği cam teras sabah 09:00 ve akşam 18:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Ziyaretçiler hem hafta içi hem de hafta sonu giriş yapabilmektedir.
Özellikle Çatak Kanyonuna giden yollar çok düzenli ve aracınızı park ettiğiniz otoparktan kanyona kadar olan yürüyüş parkuru harika bir yürüyüş yolu olmuş. Yürüyüş parkuru yaklaşık 1 km uzunluğa sahiptir. Doğayı, doğada yürümeyi sevenler bu parkuru çok sevecektir. Emeği geçen herkese teşekkürler.
Sizin de bir gün yolunuz Kastamonu Küre Dağları Milli Parkı'na düşerse, mutlaka Çatak Kanyonu'na uğramanızı tavsiye ederiz.
Umarız sizde videomuzu izledikten sonra bizim kadar keyif alır, videomuzu beğenir ve aynı zamanda ''Alacalı Geziler'' kanlımıza Abone olursunuz. Bir sonraki videolarımızdan haberdar olmak istiyorsanız, zil butonuna basıp bildirimlerinizi açmayı da lütfen unutmayın.
Mevlana'nın şehri Konya, sevgi ve hoşgörünün başkentidir.Konya, tarihin gizemini günümüze taşıyan büyülü bir şehirdir.Konya'nın güzellikleri, kalplerde iz bırakır.Konya'nın büyüsüne kapılanlar, bir daha ayrılamazlar. Şehir Turlarımız devam ediyor KONYA DRONE ÇEKİMİ VİDEOMUZ :
🔔 Her hafta yayınlanan videolarımızdan haberdar olmak için kanalımıza abone olun.
⌛ İlk gösterim olarak ayarlanmış tüm videoları kaçırmamak için hatırlatma oluşturabilir, anında izlemek için Katıl butonuna tıklayarak GOLD ÜYE olabilirsiniz.
🎬 Kanalımızda bulunan oynatma listeleri 🎬 -Kardeniz: 🎬- Drone Çekimleri: 🎬-Gezilecek Yerler : 🎬Camilerimiz : 🎬 Diğer yerlerden bazıları :
Beni izlemeye devam edin... Güzel memleketimizden görülmemiş kareler orjinal kendi çekimim.
Eminönü Üsküdar Vapuru - Eminonu Uskudar Ferry
Eminönü Üsküdar Vapuru - Eminonu Uskudar Ferry
İKİ GÜNDE PORTO'YU GEZMEK 2025 - 4K | PORTO'DA GEZİLECEK YERLER
Porto'da büyüleyici bir yolculuğa hazır mısın? 🍷 Renkli sokakları, tarihi dokusu ve eşsiz manzaralarıyla Portekiz'in en güzel şehirlerinden biri olan Porto'da keşfe çıktım! Ribeira'dan Dom Luís I Köprüsü’ne, meşhur Francesinha lezzetinden Douro Nehri turlarına kadar her anı bu videoda yaşadım. 📍
📌 Porto’da gezilecek yerler 📌 En iyi Porto yemekleri 📌 Uygun bütçeyle seyahat ipuçları
💬 Videoyu beğenmeyi ve yorum yapmayı unutma! Abone olarak yeni gezi rotalarını da kaçırmazsın 😉
00:00 Giriş 01:15 Kilise Lapa 03:05 Cumhuriyet Meydanı 03:40 Aliados Meydanı 06:10 Bolhao Marketi 7:30 Santa Katarina caddesi 9:48 Majestik Kafe 11:00 Aziz ildenfonso Kilisesi 12:25 Porto Tren İstasyonu 13:50 Clerigos Kilisesi 22:50 Lello Kitapçısı 26:28 Aslanlar Çeşmesi 27:50 Kristal Saray Bahçesi 29:15 Sao Francisco Kilisesi 31:50 Borsa sarayı 38:00 Riberia İskelesi 43:00 1. Luis köprüsü 43:46 Vila Nova de Gaia 45:15 WOW Şarap dünyası 46:10 Pilar Monastrı 49:22 Quevedo Şarap Mahseni 55:20 Porto Katedrali 58:30 1. Luis köprüsü 1:01:50 Nehir Kenarı 1:04:39 Tarihi tramvay 1:06:25 Foz sahil kenarı 1:08:35 Cidade do Porto AVM 1:09:10 Yarımada savaşı anıtı 1:12:35 Müzik evi
رحلة اليوم الى محافظة سينوب || شمال تركياVLOG#
رحلة اليوم الى محافظة سينوب || شمال تركيا#VLOG مرحبا بكم في قناتنا 👈 ⬅️ لاتبخل علينا اشتراكك معنا إن أعجبك الفيديو شارك الفيديو و أترك لايك, شغل التنبيهات ليصلك كل فيديو فور النشر القناة تحكي واقع حال اللاجئيين في كل دول العالم , ننقل لكم من خلالها عن حياتهم , معاناتهم , فرحهم , حزنهم , وتقدم لكم نصائح مهمه جدا تقدم المواضيع الحصرية حول طرق الهجرة و كيفية اللجوء الى كل بلاد العالم وخصوصا الى الإتحاد الأوروبي الهدف منها هو نشر مقاطع الفديو التي تهتم ب ( الترفيهيه , أللجوء, الهجرة , الجنسية ,الفيزا, الاقامة, الدراسة, العمل ,الزواج ,السياحة , ) ( السفر ,الهجرة , اللجوء في اوربا , الهجرة الى كندا , فرنسا , نيوزيلندا , الهجرة الى امريكا , الهجرة الى استراليا , السويد , اسبانيا , المانيا , النمسا , بلجيكا , تركيا , سويسرا , فلندا , لبنان , نروج , هولندا , اليونان , العطلات الصيفية , والى جميع دول العالم , ) القناة ان شاء الله يكون فيها معلومات وشرح وافى عن السفر والهجرة واللجوء وارشادات ونصائح في كثير من المجالات الرجاء الاشتراك بالقناة لـ يصلك كل ما ننشره في القناة شكرأ على المشاهدة لاسئلتكم واستفساراتكم لاتترددوا في مراسلتي ⬇️ رابط حسابي على الفيسبوك تجدونه اسفل الفيديو ⬇️