Manastirea Dragomirna | Mitocu Dragomirnei | Suceava
De ce trebuie să vizitezi Mănăstirea Dragomirna ?
Mănăstirea Dragomirna se află în comuna Adâncata, la 12 kilometri de Suceava, un loc plin de istorie și spiritualitate. Pentru a ajunge la mănăstire trebuie să mergeți pe DN 29 A Suceava – Dorohoi, iar odată ajungi în comuna Adâncata nu vă mai rămâne decât să urmăriți indicatoarele cu mănăstirea, parcurgând un drum de circa 10 kilometri.
Mănăstirea Dragomirna (cu hramul „Pogorârea Duhului Sfânt“) a fost construită de mitropolitul Moldovei, Anastasie Crimca, în perioada anilor 1602-1609. Pentru ca locul Domnului să fie apărat de invaziile tătarilor și turcilor, s-a decis construirea unor ziduri de apărare care dau mănăstirii aspectul de fortăreață.
Mănăstirea Techirghiol 2023 | Constanța, România
SATUL BUCOVINEAN - SUCEAVA #shorts
Pensiunea*** Satul Bucovinean - Breaza Suceava
Pension *** Bucovina Village - Breaza Suceava
Pietroșița - Dâmbovița - Biserica Adormirea Maicii Domnului #travel #romania #monastery
26.02.2022
@lumeacredintei2237
@TravelMixChannel
@InfoTravelRomaniaro
Pietroșița este o comună în județul Dâmbovița, Muntenia, România, formată din satele Dealu Frumos și Pietroșița (reședința).
Comuna este așezată pe valea Ialomiței, de-a lungul șoselei naționale DN71, care leagă Târgoviște de Sinaia, la 118 km de București, 36 km de Târgoviște, 15 km de Pucioasa și 26 km de Sinaia. Ea este punctul terminus al liniei de cale ferată Târgoviște–Pietroșița.
Pietroșița este așezată într-o zonă muntoasă (550 m altitudine) cu împrejurimi de păduri de brad și fag brăzdată de la nord la sud de râul Ialomița. Recunoscută încă din anii 1936 ca stațiune balneoclimaterică.
La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna făcea parte din plaiul Ialomița-Dâmbovița al județului Dâmbovița și avea în compunere satele Pietroșița și Valea Țâței, cu o populație totală de 1900 de locuitori. În comună funcționau o biserică și o școală, iar locuitorii se îndeletniceau cu producerea țesăturilor din lână, pe care le comercializau la Pucioasa și la Sinaia. În 1925, Anuarul Socec consemnează comuna în plasa Pucioasa a aceluiași județ, cu satele Adunați, Pietroșița și Valea Țâții, cu o populație de 2520 de locuitori.
În 1950, comuna a trecut în compunerea raionului Pucioasa din regiunea Prahova, și apoi (după 1952) în cea a raionului Târgoviște din regiunea Ploiești. În 1968, ea a revenit la județul Dâmbovița, reînființat, satul Adunați fiind desființat și inclus în satul Dealu Frumos (fost Valea Țâței).
BISERICA ADORMIREA MAICII DOMNULUI
Dupã cum rezultã din documentele vremii, Pietrosita a detinut in secolul al XVIII-lea rolul predominant in administrarea 'plaiului ot Ialomita'. Urmasii lui Bordea Vãtãsescu, respectiv Marin Vãtaful 'plaiu ot Pietrosita' a avut aceastã slujbã timp de 20 de ani (document din 1746), in timp ce Radu Vãtaful de 'plaiul ot Pietrosita' pomeneste intr-un document din 1793 cã a slujit domniei 40 de ani ca vãtaf de plaiu... cu rezidenta la Pietrosita. Statornicia unei familii intr-o slujbã, veniturile aferente acestei slujbe importante, ca si relatiile speciale cu o parte dintre negustorii vremii au constituit premizele construirii acestei biserici.
Iatã ce spune pisania acesteia: Cu vrerea Tatãlui si cu ajutorul Fiului si cu indemnarea Sfantului Duh, facutu-s-au aceastã sfantã si dumnezeiascã bisericã, ce iaste hram Adormirii Nãscãtoarei de Dumnezeu si a Prea Doamnei Paraschivii, a s-au fãcut din temelie panã la sfarsit dupã cum se vede, impodobitã si cu zugrãvitu, in zilele prealuminatului domn Ion Alexandru Scarlat Ghica voevod, fiind mitropolit a toatã Ungrovlahia chiriu chir Grigore, prin osteneala si toatã cheltuiala dumnealui Negoitã, sin Serban Fust cupet ot Targoviste, si a dumnealui Radu vãtaf la ’plaiu Ialomitei’ din Bordea Vãtãsescu ot Pietrosita, ca sã fie de pomenire dumnealor pãrintilor. Si s-au inceput la leat 1765 iunie 7 si s-au sãvarsit la anul de la Hs. 1767, iar de la Adam 7275 octombrie 10 zile, fiind ostenitor si Marin brat vat.
Prima bisericã din Pietrosita a fost de lemn, insã a fost stricatã, iar catapeteasma si materialul lemnos au fost duse la Moroieni, unde s-a construit prima bisericã din aceastã localitate. In locul celei de lemn s-a construit in 1767, pe locul unde se gãseste si astãzi, Biserica Joseni, declaratã monument istoric. La o jumãtate de secol de la moartea lui Constantin Brancoveanu si a fiilor sãi ca martiri, atunci cand domnii fanarioti se succedau la domnia tãrilor romane, ctitorirea unei biserici, in stil brancovenesc tarziu, aici, la granita cu Tara Nemteascã, constituie o dovadã incontestabilã a importantei localitãtii Pietrosita in istoria acelor vremuri. Constructie solidã, din caramidã arsã si var hidraulic, inclusiv cele douã turle, dintre care una este clopotnita, biserica este zveltã, bine proportionatã si frumos impodobitã cu niste exterioare si arcade specifice stilului gotic. Are forma de cruce cu douã abside si pridvor. Tampla este din zid gros de caramidã iar despãrtirea dintre naos si pronaos se face prin douã coloane groase, de asemenea din caramidã. La intrare se aflã o usã masivã din stejar, care a fost ridicatã si dusã la Muzeul de Istorie din Bucuresti. Usa este incadratã de douã coloane din piatrã sculptatã, iar deasupra de o alta transversalã care sustine pisania. In spatele usii de la intrare, precum si a celei de la clopotnitã, se aflã cate o barnã de stejar care poate bloca usa in caz de nevoie. Aceasta denotã faptul ca biserica, in vechime, a servit si ca ascunzãtoare la vreme de restriste. Se spune, de altfel, din bãtrani ca in clopotnitã, in vremea nãvãlirilor turcesti, strãjuia un pandar care observa valea Ialomitei panã spre Fieni. Cand venea praful gros ridicat de copitele cailor navalitorilor, suna alarma din clopote. Sãtenii fugeau cu vitele si se ascundeau in pãdurile din imprejurimi, iar cei instãriti se ascundeau in bisericã. Pictura bisericii, de o deosebitã frumusete, este executatã in frescã.
Circuit Romania: Sibiu - Biertan - Sighisoara - Transfagarasan, August 2020
O calatorie frumoasa cu prietenii prin Romania: Sibiu, Biertan, Sighisoara, Castelul de Lut-Valea Zânelor, Transfagarasan, Lacul Vidraru.
- Sibiu (în germană Hermannstadt, în maghiară Nagyszeben) este municipiul de reședință al județului cu același nume, Transilvania, România, format din localitățile componente Păltiniș și Sibiu (reședința). Sibiul este un important centru cultural și economic din sudul Transilvaniei, cu o populație de 147.245 locuitori conform recensământului din 2011.
- Sighișoara este un municipiu în județul Mureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Angofa, Aurel Vlaicu, Rora, Sighișoara (reședința), Șoromiclea, Venchi și Viilor, și din satul Hetiur.
- Transfăgărășanul (oficial numerotat DN7C) este o cale rutieră de circulație din România, care începe în comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara, cu o lungime de 151 km, traversând pe axa nord-sud Munții Făgăraș. A fost construită în perioada 1970–1974.
Până la construirea barajului și lacului de acumulare Vidraru, în 1965, de-a lungul căruia DN7C se desfășoară pe aproape 20 km, a existat un drum de pământ și o linie de mocăniță ce lega comuna Căpățâneni de vechiul sat Cumpăna (astăzi acoperit de ape, în apropierea căruia s-a construit actuala cabană Cumpăna)
Let me show you my crazy LifeStyle
Instagram :
Acest clip a fost facut special pentru finala Next Big Vlogger sezonul 2 !
Clipul este filmat cu GoPro Hero 7 in proportie de 85 % !
Alte camere : Drona Dji Spark 10% si un Nikon GH5 5%
Locatiile : Sucevita , Palma Varful Ciumarna .
Serpentinele Sucevita , Suceava.
Muntele Rarau , Vf Rarau , Campulung Moldovenesc .
Padurea Adancata , Suceava.
Skate Park Suceava.
Daca va placut acest clip nu uitati sa va abonati si sa distribuitia acest clip pentru ca ma ajuta extrem de mult !
Distrugeti butonul de LIKE !!!!
Thank You guys !!!!!!!
Mănăstirea Adâncata, jud Constanța, România
Mai multe detalii aici:
63 Aproape poc in Suceava
O noua compilatie de clipuri surprinse in Suceava si Iasi.
Din fericire aproape poc a fost fara vreo urmare, cu toate ca mi s-a parut ca cel de pe B1 a lovit bordura cu roata...
In rest doar maruntisuri gen neacordare de prioritate sau treceri pe culoarea rosie a semaforului...
Audio: Ash O'Connor - You [NCS Release]
Filmat cu Viofo a119
Aprilie 2022
Transfagarasan - Best Driving Experience In Romania
Transfagarasan, the road that started as a communist ambition in the 70s, is now the most sought after experience for any driver/rider visiting Romania.
The scenery is breath taking for the entire 151 kilometres and the wild fauna is easy to spot from the car.
Due to its high altitude of 2042 meters and heavy snow the road is closed from late October until late June.
So before planning your trip you should check the opening dates and the road restrictions related to regular competitions.
Keep discovering!
Music:
Driving the Transfagarasan in Romania
It's one of the world's best road trips! The twisty road is immensely fun to drive and the scenery through the Fagaras mountains is spectacular.
For more on this epic road trip....
În vizita la Manastirea Slatina - un colt de rai
În vizita la Manastirea Slatina - un colt de rai
Manastirea Slatina este una dintre cele mai mari si vechi manastiri ortodoxe din nord-estul tarii noastre. Manastirea se afla in comuna Slatina, in judetul Suceava, aproape de Malini.
Manastirea, avand hramul Schimbarea la Fata, este prima ctitorie a domnitorului Alexandru Lapusneanu si intra, prin valoarea ei, in randul marilor ansambluri monastice ale Moldovei medievale. Aceasta manastire, in unicitatea ei, seamana totusi cu celelalte mari manastiri din zona: Manastirea Probota, Manastirea Dragomirna, Manastirea Sucevita, Manastirea Moldovita, Manastirea Neamt si Manastirea Secu. Zidurile groase de piatra si biserica masiva, tot din piatra, stau falnice de peste veacuri.
Dacă v-a plăcut, vă invit să vă abonați la acest canal de Youtube:
👍 Apreciați videoclipul și 👉 distribuiți-l pentru ca și alții să afle folos duhovnicesc ascultând acest cuvant.
🔔 Apăsați pe clopoțel pentru a fi înștiințați atunci când publicăm materiale noi.
HYPERLAPSE | Cetatea Alba Carolina
Hyperlapse video from the largest Vauban Citadel in Romania and the second largest well preserved in Europe.
#Apuseni #Traseu montan #Scarisoara-Arieseni
Un traseu cu peisaje pitoresti din Muntii Apuseni
Daca ti-a placut acest video ,da like,adauga un comentariu si da subscribe la canal
motoRoute.ro @ Marea Dezmorteala by MotoEvolution Racing School
2 Aprilie 2016 MotoEvolutionRacing School a organizat pe circuitul MotorPark Romania de la Adancata Marea Dezmorteala unde am fost si noi prezenti
On the road to the real Transylvania of Romania (no Dracula clichés!) 🇷🇴
Click [cc] icon for subtitles!
Tsar Experience Application Form 👉🏻
Consigliere Conor Consulting Calls 👉🏻
More details on the Tsar Experience 👉🏻
Playlist of Tsar Experience Cities Videos 👉🏻
Playlist for dating the 9s & 10s 👉🏻
Playlist for the Vodka Vodkast 👉🏻
00:00 Intro
01:16 Overview
01:54 Brașov
02:42 Biertan
03:28 Sibiu/Hermannstadt
04:16 Viscri/Deutsch Weisskirche
04:58 Dracula legend at Bran
07:53 Roma mulhalla
08:15 Transfăgărășan
09:40 Outro in Sibiu
Website 👉
Instagram 👉
Facebook 👉
Email 👉 conorclyne@tsarexperience.com
Cover image credit:
By Copyleft - Own work, CC0,
Music credits:
Buddha by Kontekst
Creative Commons ó Attribution 3.0 Unportedó CC BY 3.0
Music provided by Audio Library
Rock Angel by Joakim Karud
Creative Commons ó Attribution-ShareAlike 3.0 Unportedó CC BY-SA 3.0
Music promoted by Audio Library
Up In My Jam (All Of A Sudden) by - Kubbi
Creative Commons ó Attribution-ShareAlike 3.0 Unportedó CC BY-SA 3.0
Music promoted by Audio Library
Adventures by A Himitsu
Creative Commons ó Attribution 3.0 Unportedó CC BY 3.0
Music released by Argofox
Music provided by Audio Library
Acoustic/Folk Instrumental - Mumford & Sons Inspired FREE DOWNLOAD by Hyde -
Free Instrumentals is licensed under a Creative Commons License.
Photo Credits:
By Andrein - Own work, GFDL,
By Anonymous - image,
Public Domain,
By Unknown - contemporary pamphlet from Strasbourg (Hupfuff 1500: GW12530);
scanned by Bridgeman Art,
Public Domain,
By - Public Domain,
Etapa a V-a Moto RC cursa S300 evolutie si podium Matei Puchiu Locul 3 din 08.10.2023
Preluare Prima TV | Locul 3 Matei Puchiu
Această filmare este realizată pe circuitul de la Adâncata - MOTOPARK ROMÂNIA - cursa din ETAPA 5 MOTORC din 8 octombrie 2023. Cursa a fost televizată și transmisă în direct de PRIMA SPORT 3.
Matei Puchiu la 17 ani, în doar un an de participare la competițiile și antrenamentele naționale și internaționale de motociclism viteză la clasa S300 a evoluat rapid și obține rezultate notabile datorită talentului înnăscut, determinării și seriozității demne de un pilot profesionist.
Practicarea acestui sport implică și costuri forte mari pentru echipamentul de protecție, antrenamente pentru menținerea condiției fizice necesare pilotului, consumabilele, carburant și service-ul motocicletei, taxele de participare la circuite, cazarea și alte cheltuieli de deplasare în România și străinătate.
Puteți contribuii la împlinirea visului lui de a fi CAMPION MOTOGP prin sponsorizări sau donații, contactându-ne la numărul de telefon / whatsapp +40720831965 Orice sumă sau modalitate de susținere este binevenită! Vă mulțumim anticipat!
Dimitria și Adrian Puchiu
Cursuri pentru SUFLET SPIRIT MINTE în Taberele inițiatice cu @DimitriaPuchiu
Detalii pe si 0720 831 965.
Abonează-te la canalul meu de YouTube
Cărțile din seria CĂLĂTOR ÎN INFINIT sunt adevărate CURSURI - MANUALE de DEZVOLTARE PERSONALĂ.
Cărțile „Călător în Infinit” pot fi comandate la 0720831965
Cartea întâi „PRIMII PAȘI”
Cartea a doua „FIII LUMINII”
Cartea a treia „CHANNELING ÎN LOCURI ENERGO-INFORMAȚIONALE”
Cartea a patra „NOI ȘI CIVILIZAȚIILE EXTRATERESTRE”
Cartea a cincea „CONSTIINTA INFORMATIA MEDITATIA”
Autor - Dimitria Puchiu
ABONAȚI-VĂ CANALULUI NOSTRU ȘI DISTRIBUIȚI PRIETENILOR
Details ↓ ↓ ↓
• Website:
• Facebook:
• Instagram:
Youtube:
Toate drepturile rezervate.
Nu copiați și nu repostați acest videoclip, altfel riscați să vi se închidă contul!
Pentru mai multe detalii vă rugam sa ne scrieti pe email : office@interad.ro
All rights reserved.
Do not copy or repost this video, otherwise, you risk losing your account!
For more details please email us at office@interad.ro
video vacanta alttravel ro nedelcu robert zanzibar
Vacanta in Zanzibar
Transfagarasan, Suzuki V-Strom 650dl, august 2018. - Moto tour Romania
~Transfăgărășan ili DN7C predstavlja još jedan spektakularni put koji prelazi preko najviših vrhova Karpata i istovremeno drugi najviši put u Rumuniji. Sa najvišom tačkom na 2.034 metra nadmorske visine (jezero Balea), dužine 90 km, ovaj put počinje kod sela Baskov, nedaleko od Piteštija, a završava nedaleko od grada Sibiu. Izgradnja puta započeta je 1970. godine, za vreme vladavine Čaušeskua i trajala je sve do 1974. godine. Put je bio strateška vojna ruta, koja je povezuje Transilvaniju i Vlašku i koja je omogućavala brz vojni pristup preko planine u slučaju invazije od strane Sovjeta. Jedna od atrakcija puta je najduži tunel u Rumuniji - tunel Blaea, probijen kroz sam vrh južnih Karpata, dug 887 metara. Zbog velikog broja oštrih krivina i naglog uspona, put predstavlja turističku atrakciju i smatra se jednim od najlepših i najzanimljivijih puteva na svetu.
Zanimljivosti:
- prilikom izgradnje pomereno je 3 miliona tona teških stena
- put ima 27 mostova i vijaduktova
- put je poznat i pod nazivom Čaušeskova glupost
- Džeremi Klarkson, snimajući emisiju Top Gear na BBC-ju, nazvao je ovaj put najboljim putem na svetu
~ Transfăgărășan or DN7C represents another spectacular road that crosses the highest peaks of the Carpathians and at the same time the second highest road in Romania. With the highest point at 2,034 meters above sea level (Lake Bâlea), 90 km long, this road starts at the village of Bascov, not far from Pitești and ends not far from the town of Sibiu. Road construction began in 1970, during the rule of Ceausescu, and lasted until 1974. The road was a strategic military route linking Transylvania and Wallachia and allowing quick military access across the mountain in the event of an invasion by the Alliance. One of the road attractions is the longest tunnel in Romania - the tunnel Bâlea, broken through the top of the southern Carpathians, 887 meters long. Due to the large number of sharp curves and sudden climb, the road represents a tourist attraction and is considered one of the most beautiful and most interesting roads in the world.
Interesting facts:
- 3 million tons of heavy walls were displaced during construction
- the road has 27 bridges and viaducts
- the road is known as Ceaușescu's stupidity
- Jeremy Clarkson, recording Top Gear on the BBC, called this road the best road in the world
Circuit de Formula 1 in Romania
Începând de astăzi, telespectatorii români au la dispoziţie o noua sursă de inspiraţie pentru călătoriile lor - televiziunea Travel Mix.
Travel Mix îşi propune să promoveze turismul în toate formele lui: călătorie, afaceri, cultural, medical, religios, agroturism, ecoturism şi să ofere tuturor telespectatorilor posibilitatea să descopere noi destinaţii turistice.
Acest proiect de promovare a turismului românesc este rodul muncii unei echipe formate din 35 de oameni talentaţi, profesionişti în domeniu.
Postul Travel Mix are o tematică foarte diversificată: de la oraşele lumii, capitale europene, ghid de calatorie, destinaţii de lux, croaziere, destinaţii exotice, hoteluri de lux, restaurante de top, bar&pub, parcuri de distracţie, travel shopping, business travel, plaje de vis, pârtii de ski, trasee turistice, agenţii de turism, last minute, sporturi de vacanţă, locuri si oameni, jurnalist de ocazie, pescar în România, descoperă România, balneo turism, agro turism, muzee sub lupă, is