This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more
10 Best place to visit in Şipote Romania
x
Cascada Sipote , Cascada Brazesti - Alba/Sipote Waterfall,Brazesti Waterfall from Alba, Romania
EN
Șipote Waterfall (also known as Șipote Travertine Waterfall), is a waterfall in the Trascăului Mountains, on the territory of Alba County. Șipote Waterfall is a complex karst phenomenon that includes: -a water collection basin, part of the Bedeleu Plateau full of sinkholes and periodic pontoons located at an altitude of 1100-1200 m, -3 springs located 400 m below the rock wall, with an average flow through which the water collected on the plateau appears in the light, after passing through the thick pack of limestone, - an 800 m long stream that descends from 700 m to 430 m altitude on a steep riverbed that flows into Arieș, -a large number of waterfalls up to 15 m high scattered on rocks or travertine dams, -travertine holes, basins built like dams from limestone deposits. Travertine In Apuseni, on the Arieş Valley at the exit from Brăzești to Baia de Arieș, the Brazesti waterfall in the forest offers you the much desired coolness at a stop in the forest.
RO
Cascada Șipote (cunoscută și sub numele de Cascada de travertin Șipote), este o cascadă din Munții Trascăului, pe teritoriul județului Alba. Cascada Șipote este un fenomen carstic complex care cuprinde: -un bazin de colectare a apei, parte a Platoului Bedeleu plin de doline și ponoare periodice situat la 1100-1200 m altitudine, -3 izbucuri situate 400 m mai jos sub peretele de stâncă, cu debit mediu prin care apare la lumină apa colectată pe platou, după ce străbate pachetul gros de calcare, -un pârâu de 800 m lungime care coboară de la 700 m la 430 m altitudine pe o albie abruptă ce se varsă în Arieș, -un mare număr de cascade de până la 15 m înălțime răsfirate pe stânci sau baraje de travertin, -gururi de travertin, bazine construite ca niște baraje din depunerile de calcar. Travertinul In Apuseni, pe Valea Arieşului la ieșire din Brăzești spre Baia de Arieș, cascada Brazesti din pădure vă oferă răcoarea mult dorita la un popas in padure.
x
Cel putin 10 obiective in Suceava, Inima Bucovinei | Romania
Mă reîntorc în Suceava cu drag de câteva ori pe an si de fiecare dată descopăr lucruri noi ce întregesc istoria si frumusețea acestor ținuturi.
Principalele obiective ale Municipiului Suceava sunt: Gara Burdujeni numită si Gara Suceava (mai exista si Gara Ițcani in curs de renovare) Observatorul Astronomic - minim 10 persoane sau 50 lei/grup Casa Memorială „Simion Florea Marian” - necesită programare in prealabil Hanul Domnesc Muzeul de Istorie Muzeul de Științe ale Naturii Catedrala Nașterea Domnului din Suceava Biserica Nașterea Maicii Domnului Biserica Sfântul Nicolae Biserica Învierea Domnului Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava Muzeul Satului Bucovinean Cetatea de Scaun a Sucevei - Festivalul de Artă Medievală organizat anual in luna August Parcul Șipote si Statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare
Nu am apucat incă sa filmez dar o voi face cu ocazia unui episod viitor: Parcul Tătărași Mănăstirea Zamca Ruinele Cetății Șcheia Gara Ițcani Noua zonă de agrement pe malul râului Suceava
Dacă ti-a plăcut acest clip poți susține canalul cu un like si un subscribe pentru a fi la curent cu cele mai noi postări din Romania si din afară.
00:00 Intro 00:53 Gara Burdujeni 01:40 Observatorul Astronomic 02:08 Casa Memorială „Simion Florea Marian” 02:52 Hanul Domnesc 02:26 Muzeul de Istorie 03:55 Muzeul de Științe ale Naturii 04:16 Biserici si manastiri 05:42 Muzeul Satului Bucovinean 07:58 Cetatea de Scaun a Sucevei 10:17 Parcul Șipote
x
Alba ❌ Cascada Șipote ❌ Lunca
🚩 Sălciua | Cascada Șipote ▶ Se află în Munții Trascăului, pe Valea Arieșului, la 2 km aval de comuna Sălciua. ▶ Porțiunea finală a șirului de cascade poate fi văzută din drumul național DN 75 la trecerea peste linia ferată a Mocăniței.
🚩 Cascada Șipote este un fenomen carstic complex care cuprinde:
➡ un bazin de colectare a apei, parte a Platoului Bedeleu plin de doline și ponoare periodice situat la 1100-1200 m altitudine, ➡3 izbucuri situate 400 m mai jos sub peretele de stâncă, cu debit mediu prin care apare la lumină apa colectată pe platou, după ce străbate pachetul gros de calcare, ➡ un pârâu de 800 m lungime care coboară de la 700 m la 430 m altitudine pe o albie abruptă ce se varsă în Arieș, ➡ un mare număr de cascade de până la 15 m înălțime răsfirate pe stânci sau baraje de travertin, ➡ gururi de travertin, bazine construite ca niște baraje din depunerile de calcar.
🚩 Lunca este un sat în comuna Poșaga din județul Alba.
▶ Pe Harta Iosefină a Transilvaniei din 1769-1773 (Sectio 123), localitatea apare sub numele de „Ujfalu” (în română Satu Nou). ▶ Este situat pe Valea Arieşului, la 40 km faţă de Turda şi la 47 km faţă de Cȃmpeni.
x
Mocanita Viseu de Sus #travel #world #locomotive #history #forestrain #railway #train #trainvideo
x
LUNCA ARIESULUI - Trenulet pana la Salciua, parte a fostei linii inguste TURDA - CAMPENI 😱🚂🏠🛤
În drumul nostru spre acasă și străbătând Valea Arieșului cu mașina, am întâlnit niște linii înguste, curățate frumos și...trenuleț care își așteaptă doritorii pentru o călătorie pe Valea Arieșului, pe o porțiune de 10 km și am zis să ne oprim și să vă filmez ce am găsit aici. Am fost plăcut surprins. 😊😎😀🚂🏞
Trenulețul este perfect funcțional și își așteaptă doritorii DOAR ÎN GRUPURI ORGANIZATE!!!
Pagina de facebook cu nr.de telefon unde vă puteți interesa:
16.05.2021
On our way home and crossing the Arieș Valley by car, we met some narrow lines, nicely cleaned and ... a train waiting for those organised groups who want a trip on the Arieș Valley, on a stretch of 10 km and we said to stop to film what I found here. I was pleasantly surprised. 😊😎😀🚂🏞
Mă găsești și pe: 💬 Instagram: 📮 Facebook:
✅ Dacă dorești să mă susții, urmează pașii de mai jos: 👍 APASĂ PE LIKE 🔥 APASĂ PE SUBSCRIBE 🔔 APASĂ PE CLOPOȚEL 🤝 DISTRIBUIE
@valterpatrick
Cascada Șipote din Munții Trascăului,jud.Alba❌Șipote Waterfall from Trascăului Mountains Alba county
⛰ Cascada Șipote (cunoscută și sub numele de Cascada de travertin Șipote), este o cascadă din Munții Trascăului, pe teritoriul județului Alba.Se află pe Valea Arieșului, la 2 km aval de comuna Sălciua. Este o cădere de apă pe o lungime de cca. 1 km cu mai multe cascade mici și două mai mari. Cascada de jos este mai accesibilă, fiindcă este vizibilă și de la drumul Lunca-Turda.
⛰ Șipote Waterfall (also known as Șipote Travertine Waterfall), is a waterfall in the Trascăului Mountains, Alba County. It is located on Valea Arieșului, 2 km downstream from Sălciua village. It is a waterfall over a length of approx. 1 km with several small waterfalls and two larger ones. The lower waterfall is more accessible, because it is also visible from the Lunca-Turda road.
Valea Arieşului văzută din dronă
O plimbare cu drona pe Valea Arieşului, prin ţinutul moţilor. Localitatea turistică Albac, culmea Balomireasa, Masivul Bedeleu, Cascada inferioară Şipote şi cursul Ariesului sunt punctele de interes suprinse din dronă în această perioadă de primăvară.
Abonează-te la canalul meu de youtube printr-un subscribe:
Traseu marcat cu cruce roșie, cu plecare din localitatea Sălciua de Jos - Jud. Alba, către Poiana și Cascada Șipote(partea superioară) și în contonuare către Pestera și Poarta Zmeilor. Zona Vânătările Ponorului, văzută de sus, prin intermediul filmării aeriene.
CASCADA VARCIOROG DIN VALEA ARIESULUI-APUSENI
O filmare de la cascada in iunie
Mocanita Valea Ariesului
Mocanita Valea Ariesului
x
Cascada Șipote, Munții Apuseni, iarna
Pentru turistul obișnuit, Șipote însemnă cascada de 15m de la DN75, de la Sălciua. Pentru cei care cunosc Apusenii însemnă o înșiruire de cascade lungi de peste 800m, prin pădure. Azi vom face o drumeție la cascadele superioare. Traseul pornește din satul Sălciua, de la puntea peste Arieș și urcă prin pădure până la cascadă. Traseul se poate parcurge doar pe jos și are durata de 1 oră dus. Traseul este marcat cu cruce roșie. Cascada superioară se află la altitudinea de 650m iar plecarea pe traseu este la 430m. Vino cu noi la munte sa te relxezi si sa descoperi trasee putin umblate. clubapuseni.ro
Cu drona peste MUNȚII ROMÂNIEI - partea 1
Natura uimeşte de fiecare dată. Peisajele sunt deosebite şi cuprinzătoare în aceşti munţi, din Carpaţii noştri dragi! Forme spectaculoase şi abrupturi ameţitoare, râuri, lacuri şi cascade sălbatice, culmi cu privelişti impresionante, iar lista poate continua. Aceasta este ţara noastră, aceştia sunt Carpaţii României! Vă invit la o relaxare în faţa micilor ecrane. Vizionare plăcută!
Zonele în care am filmat: - Munţii Vlădeasa (Pietrele Albe, Vârful Vlădeasa, văile, cascadele şi pădurile sălbatice aferente); - Cheile Turzii şi abrupturile stâncoase plus Valea Hăşdatelor; - Rezervaţia Scăriţa Belioara cu frumuseţile ei şi panoramele largi asupra munţilor; - Munţii Retezat în toată splendoarea lor (Vârfurile Peleaga, Retezat, Bucura, Judele, etc., precum şi lacurile şi căldările glaciare absolut superbe); - Masivul Bucegi (Vf. Bucşoiu, Vf.Omu, Brâna Caprelor, Valea Mălăieşti), cunoscut pentru atracţia şi valenţele sale turistice; - Cheile Borzeştilor (Munţii Trascăului) – Chei mai puţin cunoscute dar sălbatice, interesante şi atractive; - Lacurile de acumulare Oaşa (Munţii Şureanu), Beliş şi Tarniţa (Munţii Gilăului); - Colţii Trascăului, Piatra Secuiului şi satul turistic Rimetea; - Masivul Ciucaş, simbolul Carpaţilor de Curbură; - Culmi din Munţii Rodnei, Lacul Iezer şi Cascada Cailor - cea mai mare din România; - Munţii Parâng - Vârful Mohoru, Transalpina plus creasta înaltă văzută în departare; - Abruptul Masivului Bedeleu, marea de nori ce acoperă localităţile Poşaga şi Salciua de Jos, şi Valea Arieşului cu Cascada Şipote (cascada inferioară); - Munţii Cindrel, Staţiunea Păltiniş (cea mai veche din ţară) şi marea de nori filmată în condiţii de iarnă; - Muntele Mare şi Pietrele Mărunte pe timp de iarnă; - Masivul Bihorului în sezonul hibernal – punctul cel mai înalt din Apuseni (Vf. Bihor - 1849m); - Cetatea Liteni şi Valea Ierii – Munţii Gilăului; - Albac şi culmea Balomiresei – Valea Arieşului (Munţii Trascăului şi parte din Muntele Mare).
Abonează-te la canalul meu de youtube printr-un subscribe:
Mă găsiți și pe pagina de facebook:
Instagram:
Music: We Dream Of Eden - 7 Times We Dream Of Eden - On To Somewhere
Whitesand Hopeful Cinematic Music - Into The Sky Youtube Channel: SoundCloud: Website: Facebook: Instagram: Twitter:
Foxwood – Underhill
Inspiring Dreams - Inspiring Piano And Strings [FREE DOWNLOAD] by Keys of Moon Music
Ghetarul de la Scarisoara, Coibele, Ghetarul Vartop si lumea Apusenilor
Primul episod dintr-o serie de video-uri din Apuseni, acei munti unde pur si simplu nu ai cum sa te plictisesti, pentru ca la fiecare pas ai ceva de vazut.Si poti vizita multe intr-o singura zi, doar daca stii de existenta acelor obiective, de aceea speram ca suntem de ajutor in creionarea viitoarelor tale drumetii. Ce vedem in acest episod: - Va faceti o idee despre ce inseamna Buces Vulcan - Cascada Pisoaia - Ghetarul de la Scarisoara - Izbucul Tauz - Coiba Mare si Coiba Mica - Ghetarul Vartop _______________________________________
Daca vrei sa vezi si urmatoarele video din Apuseni, o lume care pe noi ne-a uimit, nu uita sa apesi butonul de SUBSCRIBE si clopotelul, daca esti nou pe aici. Pe curand!
TRASEU MOCANITA 17 04 2018
Filmare la minutul 10:08 al filmarii ” Apuseni part 6”. Filmarea este facuta chiar pe traseul Mocanitei, nu va lasati inselati de vegetatie !!!